Avtor Tema: Pit bull terier  (Prebrano 267364 krat)

Lunette

• *
  • Spol: Ženski
Pit bull terier
« Odgovori #420 : 14 December 2012, 18:46:31 »
Aha. Lušn kuža. Pa zdaj mi je marsikaj jasno.  ;)

all_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #421 : 14 December 2012, 22:17:35 »

Kot že stokrat premleta tema, pitbula ne spoznaš po izgledu, temveč po karakterju.

Potem pa karakter lastnika spoznaš po izgledu psa.  ;)  ::) 

vohlec

• *
  • Spol: Moški
Pit bull terier
« Odgovori #422 : 15 December 2012, 21:54:54 »
Potem pa karakter lastnika spoznaš po izgledu psa.  ;)  ::)

Še celo en pregovor govori o tem. ::)

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #423 : 25 December 2012, 12:17:26 »
Moja pitbulka, stara malo manj kot 7 mesecev:

V sebi ima 30% psa, ki ga imam na avatarju, JUMBO ROM.

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #424 : 27 December 2012, 22:27:36 »
Tu pri nas je en tipo ki ima pitbulla; jaz sem mislila da je amstaff ampak me je en dan ustavila ženska ki ga je sprehajala in me začela spraševati če je moj tudi pitbull in kje on spi ponoči itd.  V glavnem njegov pes se mi zdi res lepo vzgojen mimo mojega psa, ki renči / laja /se zaganja gre mirno, v glavnem ga obnašanje mojega sploh ne gane.

Zdaj si je pa še nekdo prinesel mešanca s pitbullom, ki se že zdaj zelo zaganja/napada pse tudi ko ga ti vabijo k igri. In ko sem ga vprašala kaj bo s šolanjem je rekel da ga ne bo. Ne vem kaj si naj ob takih primerkih sploh mislim. Njemu se zdaj še zdi smešno, ker je pes še mlad in za sabo nima neke moči ampak kaj boš s takšnim psom ko odraste? Pa to si je on izbral za prvega psa. Jaz samo še čakam kdaj bo ta pes napadel in resno poškodoval drugega psa ali pa osebo. :-\ 

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #425 : 28 December 2012, 15:42:53 »
Ne moreš verjeti. Človek ima pitbula, ki kaže agresijo do drugih psov. :-\

@ BlackDevil
Potem pa prilepi kakšno sliko tvojega pitbula. Se mi zdi, da je še nisi.

@ BlackDevil
ps. Zdej mi pa lahko pošlješ kakšen pm. Takrat mi ni delovalo, ker sem že pred tem izključil možnost pošiljanja pm, ker sem mislil zapustiti ta forum, ampak sem potem spet dobil voljo oz. motivacijo da ostanem tukaj. :)

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #426 : 28 December 2012, 16:00:22 »
Hahaha, še sreča, da si ostal  ;D

Meni je tvoj pes fuul lep, drugače, tak srček je, s temi uhlji... Kak ma pa kaj karakter? Malo opiši... Kak je z drugimi psi in živalmi..

BlackDevil ja ti tudi prlepi kako sliko :)

Moj malček je dobil malo strah pred velikimi psi, ker sta ga 2 argentinski dvakrat zaporedoma, pač mamo smolo... Zaj se je že umiro, samo če mu kak pes čez ograjo fejst grozilo teži, zna tudi nazaj zagrozit, če mu pustim, ker jaz grem mimo takih ograjastih psov, kot da jih ni...

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #427 : 28 December 2012, 16:44:14 »
Jaz nimam pitbulla. ;) Žensko je samo firbec matral in ni vedela kako bi začela pogovor (dejstvo da je moj pes občutno večji in drugačne konstrukcije je čisto ignorirala). Po mojem bi me vprašala če je moj pitbull tudi če bi s seboj imela zlatega prinašalca.

Agresija do drugih psov je zelo slaba lastnost pri kateremkoli psu in to da se komurkoli zdi to smešno in ob tem ne reagira je popolnoma neodgovorno. Ta pes ne bo končal dobro. Ko bodo stvari šle narobe bo pa zato seveda kriva pasma in vse ostalo samo tisti, ki je videl kaj pes počne in ni ob temu nič storil ne.

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #428 : 28 December 2012, 22:37:28 »
Meni je tvoj pes fuul lep, drugače, tak srček je, s temi uhlji... Kak ma pa kaj karakter? Malo opiši... Kak je z drugimi psi in živalmi..

Hvala da ti je všeč. Te uhlje obrača na vse strani. Ko hodi jih ima večinoma obrnjene nazaj, drugače pa kakor se ji zazdi. Uhljev pa pitbulu nikoli ne bi kupiral. In večina ljudi zmotno misli, da se borbenim psom uhlji "režejo". Uhlji imajo določeno funkcionalnost in pes brez uhljev je v hendikepu. Pitbulom prirezujejo uhlje zgolj postopači.

Njen karakter je precej čuden. Doma ji 50kg prijatelj malamut že dolgo časa ne more narediti čisto nič več. Igra je pri njima definitivno bolj groba. Ko ga spravi na tla se cela zbaše na njegov trebuh, tako da ji noge kar bingljajo po zraku. Ko grize kakšno igračo ponavadi čisto pop!"%i in začne spuščati takšne zvoke, da bi človek še pomislil, da jo koljemo. Skratka doma in na sprehodih je čisto takšna, kot bi naj takšen pes bil in ji ne primanjkuje samozavesti. Se pa kar precej boji drugih psov in tudi mačk. Zadnjič sva srečala nekega 4-5 kg težkega skuštranega psa in ko je prišel do nje, se je kar polulala od strahu. Danes je stara 7 mesecev, kar pomeni, da je še mladič in še ima dovolj časa da v glavi dozori.
Pomoje bo obnašanje do drugih psov spremenila ob dveh slučajih in sicer ob prvi gonitvi ali pa če jo bo napadel kakšen cucek. Ko se takšen pes prvič stepe je potem konec.
Čudno je vse skupaj. Kakšno zlato prinašalko je danes telesno sposobna zadaviti v petih minutah, zraven se jih pa boji.
Če potegnem pod črto, očitno je vsaj zaenkrat, bolj plašne narave. In slabše lastnosti, kot pa je plahost, pes ne more posedovati. Najtežje je delati s takšnim psom, pa naj bo bilokatere pasme. Že če pogledamo Cezarja, vsakega agresivnega psa zna obvladati in prevzgojiti, če ne drugega, da je vsaj pri njemu normalen. Plašnemu psu pa niti on ne more pomagati in v veliki večini primerov, za vedno ostane plah.
Čeprav tako hudo pri moji psici spet ni. Tudi na sprehodu se zapodi za palico in jo grize ter trese. Pri psih pa so težave, ja.
Bomo videli kaj bo prinesla prihodnost. Živi bili pa videli.  :)

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #429 : 28 December 2012, 23:16:15 »
Ah, je pa še res mlada baba... No Nox je bil kot mladič zeeelo pogumen, ničesar se ni bal (je bil pa najmanjši v leglu, aktiven pa ne kaj dosti manj)... Jaz sem se zavedala, da lahko imam s tako pasmo težave pri drugih psih in živalih, zato sem ga zeeeeelo socializiral, veeliko se je igral z drugimi psi, živali pa imamo tako doma, tak da se je navado... Je pa zanimivo, boji se večjih psov, no če zagleda tile dotični dogi (se srečujemo, sicer na daleč ampak ok, začne zeeelo vleč stran od njih) vleče stran, če pa zagleda kakšnega drugega psa, ni važno kak je, pa nad strahom premaga radovednost in je sicer malo nahršen ampak sili k psu, da bi ga povohal/se igral... Ne kaže in nikoli ni kazal nobenih znakov dominance nad nobenim, razen nad kokoškami  ;D (jih ulovi in drži s tacami, pa jih voha in liže ;)).. Zaj je star 17mesecev, nevem a se bo še kaj spremenilo, mislim, da je pri vedenju to, to...
Jaz sprejemam zgodovino tega psa, ampak sem vseeno želela imet psa, ki se bo normalno razumel z drugimi živalmi, zato ker vem kaj lahko tak pes naredi... Mi smo ga imeli, ko sem bila mlajša in je odrasel pes, mlado telico (tik pred zakolom, nevem kolk je bila stara, ampak je bila kar velika) zgrabi za vrat in jo obrašal iz ene strani na drugo...

Kje si pa ti dobil svojo psičko? V Slo?

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #430 : 29 December 2012, 05:52:13 »
Saj moja je doma tudi pogumna. Ravno zadnjič je s police potisnila krožnik, kateri je padel pred njo in se razbil. Zlo je zaropotalo, ker je padel na ploščice in se ni ustrašila. Tudi metla ji je že večkrat padla na glavo in ni odskočila. Problem so samo drugi psi.

Dobil sem jo na Hrvaškem, tik ob meji s Črno goro. V leglu je bilo 8 mladičev, 7 samčkov in ona. :) Je pa tudi bila najmanjša v leglu.

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #431 : 29 December 2012, 10:01:04 »
Ja zanimivo, samo tvoja bo še itak odrasla v prihodnosti, je še malčica  ;D

Važno je, da jih mamo lepo :) .... Kak jo pa zlavfaš? Ker to ima tolk ene energije, da skoraj ne morem verjet, mi imamo dooolge sprehode pa doma kake trikce pa to, če pa srečamo kakšnega psa pa tudi igra, pa se mi zdi, da ima vedno več energije ;D

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #432 : 29 December 2012, 13:52:46 »
Zaenkrat mi je še ni uspelo utruditi. Sicer pa ne pretiravam s kakšnimi napori, ker je še mladič. Z malamutom norita pol ure, tako da njemu na koncu že noge začnejo klecati, njej ni pa nič in zatem še midva vlačiva igrače in lovi žogice in se ne utrudi. Do sedaj sem jo samo ene dvakrat videl, da je imela jezik zunaj, pa še to mogoče kakšnih 5-10 sekund.
Poleti bo dovolj stara in takrat bo začela z bolj resnimi treningi. Jaz na rolerje ona pa oprsnico in gasa. Verjetno ji bom kupil tudi treadmill.

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #433 : 02 Januar 2013, 18:32:30 »
Da ne ostanem dolžan objave rezultata glasovanja za psa leta. DOY 2012 pripada Golden King's CH Kid-u.

Drugače se je pa stanje z mojo psičko malo izboljšalo. Sedaj ima še eno novo prijateljico, ki jo sreča na sprehodu in se z njo igra. Tudi ko greva mimo kakšnega psa, ne "zleze več skupaj".

Enkrat sem nekje na internetu videl psa, ki je imel nagobčnik v stilu Hannibala Lecterja, ampak sem pozabil kje, pa me zanima, če kdo mogoče ve za kakšen link. Saj mogoče ga moja pitbulka nikoli ne bo potrebovala, če ga pa slučajno bo, pa zame ni nič kaj narobe, če je malo bolj "šminkerski". Ker mene in verjetno večino ljudi kar malo stisne, ko grem mimo psa z nagobčnikom. Sploh če pes zgleda bolj "borben". Tako da itak kakršen koli nagobčnik ima pes na sebi, izgleda nevaren. Zato se pač lahko tukaj malo pretirava. ;D

Čeprav tudi tale ni "slab":
http://i717.photobucket.com/albums/ww178/Umahwd/Sale%20Stuff/3-4.jpg (http://i717.photobucket.com/albums/ww178/Umahwd/Sale%20Stuff/3-4.jpg)
http://i717.photobucket.com/albums/ww178/Umahwd/Sale%20Stuff/2-4.jpg (http://i717.photobucket.com/albums/ww178/Umahwd/Sale%20Stuff/2-4.jpg)

Aja, pa zanima me še, koliko vaših psov nosi nagobčnik. Lahko tudi zgolj občasno.

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #434 : 02 Januar 2013, 18:38:47 »
Tale nagobčnik ki si ga prilepil ne samo da zgleda uber-grd (kot nekaj kar je nekdo naredil iz odpadkov) ampak predvidevam da je za psa tudi zelo neudoben in ga hitro ožuli.

rooxye

• *
  • I love dogs more than you do.
    • Dogs, why so perfect?
Pit bull terier
« Odgovori #435 : 02 Januar 2013, 19:00:26 »
Nemoreš gledat na stvari v smislu: ah, če bo pa pes napadalen, bo pa pač nosil nagobčnik. Delaj na tem da ne bo napadalen in ne predpostavljaj da bo. Zavedaj se, da imaš Pitbulla vendar se s tem ne obremenjuj, saj so lahko izresno prijazni kužki.

Sleepy

• *
    • 2nd chance :)
Pit bull terier
« Odgovori #436 : 02 Januar 2013, 19:17:05 »
Kastrirati pitbula je enako, kot če bi si nekdo kupil Lamborghinija ali Ferrarija in ga potem odpeljal k mehaniku, da mu namesto V10 motorja in 500 konjev vgradi motor od fiata, 1.2 diesel 80 konjev. Ne razumem zakaj bi si to kdo želel in kaj ima od tega. Hudiča, kupi si Polota ali Golfa pa boš že v štartu imel to kar si želiš!!
Mhm, čist isto je, ja
Tudi s Ferrarijem se lahko pri nas najhitreje pelješ samo 130 na uro, moram pa priznat, da nisem vedela, da pasja jajca odtehtajo dobrih 400 konjev. Matr - a se jih da to kako prodajat?

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #437 : 02 Januar 2013, 22:20:43 »
Meni tale nagobčnik tudi ne sede, prav grd mi je, sicer so pa okusi različni, pa udoben tudi ne zgleda..

Se pa strinjam, da raje naj se čim več igra z drugimi psi, bolje, kot da more pol vedno nagobčnik nosti.

Če že govorimo o tem, kak ljudje ragirajo ob takem psu z nagobčnikom --> moj ima haltija, večinoma za po mestu in tak, pa gredo mimo babice in rečejo, aaa, tale je pa hud, more met nagobčnik ::) hihihi, no pa ne samo babice, tudi mlajši ljudje to govorijo, se mi ponavadi ne lubi razlagat ka je to  ;D

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #438 : 03 Januar 2013, 09:32:49 »
Kaj je pitbul oziroma kaj naredi pitbula - pitbula? Njegov karakter. Pitbul ni ne najmočnejši, ne najhitrejši, ne najspretnejši, ne najpametnejši, niti nima najmočnejšega ugriza med psi. Je pa edina pasma, pri kateri nekateri, pozor nekateri!! izmed njenih predstavnikov posedujejo srčnost oz. game. Kaj pomeni da ima oz. da je nek pitbul game? To pomeni, da ima neuničljivo voljo do zmage, ne glede na vse ostale pogoje, v katerih se nahaja. Če bi kdo rekel, da obstajajo tudi druge pasme, ki se borijo do svoje smrti, bi ta imel še kako prav. Ampak ti psi se borijo do svoje smrti zgolj zato, ker nimajo druge možnosti. Nimajo izbire. Če bi takšnega psa odstranili iz dane situacije in mu dali možnost izbire, da se vrne tja, kjer ve, bo še naprej dobival batine oz. ga bo drugi pes ubijal, ni psa, razen nekaterih pitbulov, ki bi to storil. Pri živalih je najmočnejši nagon ravno nagon po preživetju. In če ima nek pes game, to pomeni, da je njegova volja po zmagi močnejša od volje do preživetja.

Nažalost ne obstaja pasji šport oz. disciplina, ki bi bila sprejemljiva za normalnega (haha, ta beseda je še kako pravilna) človeka, v kateri bi pes lahko pokazal ali je game. Ne obstaja. Če nek pitbul oz. pes 1000 krat leti po žogico, teče 3 ure ob kolesu, 1 uro visi na veji, niti slučajno ne pomeni, da je game.

Potreben ampak ne zadosten pogoj, da lahko računamo, da bo pitbul imel game je, da je gamebreed. To pomeni, da so vsi njegovi predniki bili testirani na game. Iz takšnega legla potem, če ima polovica psov game, je to več kod zelo dobro leglo. Game je tudi lastnost, ki se lahko zelo hitro izgubi. Tri, štiri generacije parjenja netestiranih psov in le še čudež nam podari game psa.

Pitbul po zunanjosti izgleda tako kot izgleda zaradi tega, ker je očitno najboljše za to kar počne, takšna oblika telesa. 200 let selekcije se je delalo na podlagi sposobnosti psov in ne izgleda. So pa ljudje začeli pariti nekatere pitbule po izgledu in nastala je nova pasma - Ameriški Stafford Terrier. Tako da pitbula, ki je kolikor toliko toleranten do drugih psov in primeren za vrsto aktivnosti že imamo. Zato bi bilo nesmiselno ponavljati zgodovinski proces izoblikovanja pitbula v drugačnega psa, ker ta že obstaja! (AST)

Zakaj za vraga bi kdo želel, da se ohrani srčnost pri pitbulih? Prvič zaradi tega, ker je to edina razlika med pitbuli in ostalimi psi, mogoče celo ostalimi živali. Drugič, ker bi bilo škoda, da se izgubi 200 let selekcije. Škoda bi bilo tudi vseh psov, ki so v teh letih morali biti v ringu. Ampak takoj lahko sedaj nekdo napiše, a psov, ki bodo to šele počeli pa ni škoda? Ne morem drugega, kot mu pritrditi. V bistvu se sedaj nekega pametnega razloga ne spomnim in dopuščam možnost, da ta sploh ne obstaja.

To kar sem napisal, je pač zgodovina te pasme. Sprejemljiva ali ne. Čeprav imam sam "pravo" predstavnico te pasme, sem prepričan, da nikoli ne bom izvedel ali ima game. Niti me to ne zanima, ker se ne bom šel vzreditelja. Z enim psom se tega ne moreš iti. Da si koliko toliko dober, to pomeni, da imaš dobre pse, ki lahko prenašajo game na potomce, mora iti vsaj 20-30 psov na LETO mimo tvojega dvorišča. Šele takrat lahko sodeluješ pri "doprinosu" pasmi.

Se mi zdi, da sem že pred kratkim napisal, da bom sam toliko egoističen, da bom raje drugim prepustil, da si umažejo svoje roke za naše potomce in prihodnost te pasme. Moja pitbulka, če bo odrasla imela takšen karakter kot ga ima sedaj, ne bo niti 1% pravega pitbula. Ampak je zaradi tega ne bom imel kaj manj rad in je ne bom prodal za noben denar. Je oz. bo kakršna bo in kar je najvažnejše pri vsem tem je to, da je moja!

Lunette

• *
Pit bull terier
« Odgovori #439 : 03 Januar 2013, 10:52:25 »
Na kratko je torej ''game'' = volja da se boriš dokler ne umreš - do konca? Torej več kot imaš ''game'' dlje živiš? Torej če je pes toliko ''ne-game'' je to pes ki pogine - ni bull tisti tapravi?

Torej na kratko - ni primerljive discipline/dela/športa/zaposlitve...(primerjava z 3 uram teka, visenjem na veji...) no zaradi tega so edino buli lahko game psi. So eni redkih (niti ne edini), ki so bili ustvarjeni da so profesionalni (plačani) kilerji.

Ker naprimer imaš še kako neumorne (do konca-do zmage-do plena...) pasme psov, ki ne rabijo ubijat/se borit za obstoj v ringu - da so do konca pri stvari. A je to 1000x prinešeno karkoli, a je to tek/vleka do severnega pola in nazaj, a je to najdena obstreljena divjad...ogromno obstaja dela (in nastanek pasem) s psom kjer je potrebna srčnost, vztrajnost, zagnanost...do konca opravljene naloge...po večini pa res ne do ''konca''...no je pa res da po večini niso ''game'' (če to pomeni ubijanje med sabo).

Edini ki ne rabijo vsega tega so pač kavč psi  ;) Pasemsko bolj redko ustvarjeni, lastniško pa žal večina.

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #440 : 03 Januar 2013, 12:17:48 »
Na kratko je torej ''game'' = volja da se boriš dokler ne umreš - do konca? Torej več kot imaš ''game'' dlje živiš? Torej če je pes toliko ''ne-game'' je to pes ki pogine - ni bull tisti tapravi?

Ravno obratno je res. Podobno je v naravi. Dlje kot se neka žival bori, manjša je možnost da bo preživela v pretepu, če predpostavljamo, da je slabša od tekmeca, ker dlje kot se bori, večje bodo poškodbe ==> manj možnosti za preživetje. Torej bi se lahko dalo sklepati, da več kot imaš "game", manj živiš.

MajaO

• *
Pit bull terier
« Odgovori #441 : 03 Januar 2013, 12:41:45 »
Sam na žalost je danes tako imenovani "APBT" v rokah ljudi, ki z njim ne počnejo prav nič pametnega...v športnem smislu. Ne vlečejo, ne lovijo frizbijev, ne delajo poslušnosti, ne delajo agilitija....in potem smo spet na začetku...in se o njih samo pogovarjamo...meni se zdijo super psi, samo bi mogli enkrat dokončno pozabit na njihovo bojno preteklost in začet z njimi delat druge pametnejše stvari. kajti prav zaradi tega pasma ni registrirana, pari se vse povprek in psi so pač temu primerni, zgolj približki neki pasmi.

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #442 : 03 Januar 2013, 12:49:31 »
Se strinjam z MajoO, večina ljudi ne dela nič pametnega z njimi, jih samo ''imajo'', klub temu, da so odlično atleti. Najbolj žalostno mi je to opevanje gamedogov (kot sem že milionkrat napisala). Vohlec pozablja kaj točno to pomeni. Gamedogi se ne rodijo in so avtomatično šampioni, ampak se z njimi dela na tem (je pa res, da mora imeti pes to v sebi). Tak trening pa vemo kako zgleda. Sorry, zopet bom govorila o filanju ega ''psiholoških revežev'' na račun psov. Meni najnizkotnejši način služenja denarja.

Vohlec, namesto da občuduješ te nagobčnike raje naredi kaj s svojo psico. Glede na to, kar si napisal ni ravno stabilna - izkoristi čas, delaj na socializaciji. Če ne boš zdaj delal na tem, boš imel psico, ki bo slej kot prej koga pogrizla - zaradi strahu, ne zaradi tako opevanega game-a.

all_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #443 : 03 Januar 2013, 13:05:17 »
. Da si koliko toliko dober, to pomeni, da imaš dobre pse, ki lahko prenašajo game na potomce, mora iti vsaj 20-30 psov na LETO mimo tvojega dvorišča. Šele takrat lahko sodeluješ pri "doprinosu" pasmi.

Se pravi da imaš kaj, 20-30 psov na leto nekje na dvorišču ali sredi gozda s 70kg težkimi verigami okoli vratu in sodom za spat? Da jih imaš v improviziranih boxih, nekje skrite pred svetom? Da gredo ven iz tam samo ubijat? Aja ali pa na tekoč trak. Nihče pa ni nič slišal o stvareh, ki naj bi jih psi dejansko počeli - tekli, se igrali, plavali,... take stvari terjajo čas, kakšen dog fighter si pa ne bo časa kradel s tem, če zraven ne more nič zaslužit.  Lahko je pa celo kakšen "dober" vmes pa kaj takega celo počne. Ampak pri večjem številu psov ne vem kako?

Pa ko zagovarjaš game doge, kaj pa bait dogs? Kaj si pa o njih misliš? Kaj imajo pa oni tu zraven? Se ti zdi vse to fer in sprejemljivo? Zato da ustvariš psa, ki v današnjem svetu ne more normalno bivat?

Sicer pa sploh ne vem zakaj še hodim v to temo, se bolano počutim že ko berem določene zapise, kaj šele ko sploh odgovarjam.

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #444 : 03 Januar 2013, 13:28:36 »
Če sem bil bran kot da karkoli zagovarjam, je prišlo do šuma v komunikaciji med nama, all_. :)
Poskušal sem zgolj navesti gola dejstva in nekaj zgodovine, ampak mi očitno ni najbolj uspelo.

Drugač se pa jaz počutim bolanega, ko grem v temo od nemških ovčarjev, kjer se prikazuje invalide in se jih tudi namerno proizvaja in se noben tam nič kaj ne buni zaradi tega. Pa pri angleških buldogih smo tudi že prišli tako daleč, da psice ne morejo več rojevati brez človeške pomoči. :'( :'( To je pa čisto sprejemljivo in takšnemu vzreditelju ljudje brez problema stisnejo 1.5k evrov v roko za mladiča, ker je opravil dobro delo. :'( Nimaš kaj, tam pa gre vzreja v pravo smer.

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #445 : 03 Januar 2013, 13:45:30 »
Čakaj malo, primerjaš vzrejo s pasjimi boji? Kaj ima skupno rojevanje oz. kotitev pri buldogih s pasjimi boji????

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #446 : 03 Januar 2013, 13:50:21 »
Oboje uničuje pse. Ne bom pa sedaj napisal celega romana, ker se mi ne da. Saj se da sklepati, kaj mislim povedati.

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #447 : 03 Januar 2013, 13:56:04 »
Ok, delno se strinjam - pasji boji uničujejo pse.

Dejstvo je, da se pasme razvijajo in na mojo veliko žalost - nekatere v napačno smer.

Ampak še zmeraj, sodelovanje pri pasjih bojih ima posledico hudo poškodbo, smrt,.... Psi so avtomatično obsojeni na fizično in psihično mučenje. Pri kotitvi psov pa lastnik psa POMAGA, da psica čim manj trpi. Kdo pomaga pri pasjih bojih, da pes NE trpi? Ne štejemo tisti milostni strel, ki je namenjen razmrcvarjenemu psu (če ima srečo, da ga ne odvržejo kje in potem tam sam počasi v bolečinah umira).

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #448 : 03 Januar 2013, 14:03:13 »
Lastnik buldoginje mora POMAGATI psici, da ta čim manj trpi pri kotitvi.
In kdo je kriv, da bi brez pomoči človeka prihajalo do problemov pri kotitvi? :)

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #449 : 03 Januar 2013, 14:08:30 »
In kdo je kriv, da bi brez pomoči človeka prihajalo do problemov pri kotitvi? :)

In kdo je kriv, da psi trpijo in umirajo v pasjih bojih? Oprosti, ampak tebi osnovne stvari niso jasne, ali pa jih nočeš razumet. Ko že toliko opevaš karakterje pitbullov... si kaj delal na svoji psici? Veš kaj bi se zgodilo z njo, če bi jo imel kak ljubitelj bojev?