Avtor Tema: Pit bull terier  (Prebrano 267456 krat)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pit bull terier
« Odgovori #450 : 03 Januar 2013, 14:10:19 »
Da pri vzreji nekaterih pasem ni vse ok drži, ni pa to izgovor za to, da delaš svinjarije tudi pri drugi pasmi. Res je sicer, da so točno tiste lastnosti zaradi katerih so piti uporabni za boje tudi lastnosti, ki delajo to pasmo enkratno. In te iste lastnosti se lahko razvija naprej in se jih uporablja za druge namene, ne za boje. Ti bi morali postati del zgodovine, ki se ne bi smela nikoli več ponoviti. Veliko je športov in drugih aktivnosti pri katerih se piti lahko odlikujejo. In ne, ni res da moraš imeti veliko število psov, če hočeš vplivati (pustiti svoj pečat, sled...kar že želiš) na pasmi. Včasih je zadosti en sam samcat res vrhunski plemenjak.

vohlec

• *
  • Spol: Moški
Pit bull terier
« Odgovori #451 : 03 Januar 2013, 14:13:09 »
In kdo je kriv, da psi trpijo in umirajo v pasjih bojih? Oprosti, ampak tebi osnovne stvari niso jasne, ali pa jih nočeš razumet.

Evo, pa sva ugotovila, da je za OBA dejanja kriv človek. Ni vse zgolj črno belo. Se pa strinjam, da so v teh dveh primerih različno velika hudodeljstva.

si kaj delal na svoji psici?

Poskušam in še bom poskušal.

Veš kaj bi se zgodilo z njo, če bi jo imel kak ljubitelj bojev?

Vem.

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #452 : 03 Januar 2013, 14:16:26 »
Torej, delaj na njej... razvijaj jo po svojih najboljših močeh (veeeeliko se da narest) in ji najdi neko konkretno zaposlitev, kjer bo razvijala/sproščala svoje nagone in svoj potencial. Marsikaj ni samo črno/belo, kar se mene tiče so boji samo črno. Dejstvo je, da so del zgodovine psov tipa bull in tega ne smemo pozabit. Ampak... vlečt to svinjarijo naprej je pa totalna neumnost.

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #453 : 03 Januar 2013, 16:57:09 »
moram pa priznat, da nisem vedela, da pasja jajca odtehtajo dobrih 400 konjev. Matr - a se jih da to kako prodajat?

Bi napisal nekaj, ampak potem bi me čara zopet klasificirala v kakšno obdobje, pa raje ne bom. :P
Itak je pa to samo majhna provokacija od zaspanke.

@ Lanabela
Če nobeden ne odgovori na tvoje sporočilo, potem to pomeni, da se vsi strinja(m/j)o.

Lunette

• *
  • Spol: Ženski
Pit bull terier
« Odgovori #454 : 04 Januar 2013, 11:03:13 »
Poskušal sem zgolj navesti gola dejstva in nekaj zgodovine, ampak mi očitno ni najbolj uspelo.
Ja res ti ni. Ker zavijanje zgodovino pitov v lep celofan pač ni na mestu.
Živim v okolju kjer je precej raznih pit-staf-bulov...pa potem zarad takih ''celofan variant'' zgodovine lastnik nevarnega psa (ki je v prvi vrsti nastal zarad nesposobnega lastnika v kombinaciji tempirne bombe) ponosno z nagobčnikom okoli hodi in malo da ne s solzami sreče hvali da ima psa iz pravega testa...ima game doga  ::) Takega tapravega.  ::) Saj ga kontrolira (zdaj-prej pa ne)...sam je pa ''game''.

A ni bolj na mestu ljudem povedat zgodovino bull psov na realen način - vzrejeni kilerji? Toliko da veš kak nagon lahko razvijejo v napačno smer. In da se potem tisti ki se za to pasmo odločijo po pameti vzgojijo psa do te meje da ''vžigalno vrvico'' držijo pod kontrolo? Pa lahko rečem da poznam nekaj bull psov, ki so čudoviti psi...ampak so tudi lastniki v štartu vedli v kaj in s čem se spuščajo. Tisti ponosni na njihovo zgodovino imajo po večini vsi pse z nagobčniki - zaradi nujne potrebe.

Kar se pa tvoje psice tiče - pri njeni starosti bi morda že lahko bolj konkretno delal na tem da ji ne bo sploh treba nosit nagobčnika  ;) Kot primer - praviš kako se grobo igra - zakaj ji pa pustiš  ??? ker je frajerska ali ker ti ni jasno da se to ne pusti psu, ki je potencialno dovolj močan (niti kateremu koli drugemu psu) da groba igra lahko hitro naredi težavo  ??? A ko se bo grobo igrala s psom krepko manjšim od nje pa bo mali zarad bolečine zarenčal (ko ga bo njena masa povaljala npr. 30kg na 5kg je 6xteža-približno enako kot da tebe konj z vso maso povalja) in bo reagirala bo valjda mali kriv (tečnoba mala sama kriva, a ne)? Groba igra lahko nastane samo 1X pa še takrat mora trajat natanko trenutek, ko psu to preprečiš. NE pa da je to že stalnica.

rooxye

• *
  • I love dogs more than you do.
    • Dogs, why so perfect?
Pit bull terier
« Odgovori #455 : 04 Januar 2013, 11:26:41 »
Pri mladiču je najbolje igro prekiniti v trenutku, ko nastane pregrob, kot je povedala že Lunette.

Nevem pa kako je z renčanjem pri igri? Je pri Pitbullih enako kot pri ostalih psih in med igro lahko renčijo?

Ker jaz se z svojim igram tako da oba renčiva eden na drugega in mu pustim da me grize - ko pa je konec je pa KONEC in ve, da grizenje in renčanje name ni več ok. Tudi če mu vmes dam znak da je pregrob se pomiri.

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #456 : 04 Januar 2013, 11:57:30 »
Sicer ima stafordki, ampak ni bistvene razlike ;)... pri igri z MANO ne dovolim nobenega renčanja, pri igri med njima in z ostalimi mojimi psi pa dovolim, dokler igra ni resnično pregroba - ampak do te faze pride mogoče 1x na leto.

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #457 : 06 Januar 2013, 14:16:27 »
Živim v okolju kjer je precej raznih pit-staf-bulov...pa potem zarad takih ''celofan variant'' zgodovine lastnik nevarnega psa (ki je v prvi vrsti nastal zarad nesposobnega lastnika v kombinaciji tempirne bombe) ponosno z nagobčnikom okoli hodi in malo da ne s solzami sreče hvali da ima psa iz pravega testa...ima game doga  ::) Takega tapravega.

Moj pes je orožje dokumentarec https://www.youtube.com/watch?v=S6jIJz93J28 (https://www.youtube.com/watch?v=S6jIJz93J28) mene je strah takih lastnikov. Ne moreš verjet kakšne stvari počnejo, njihovi psi so pa čisto zmešani.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pit bull terier
« Odgovori #458 : 06 Januar 2013, 17:00:21 »
kakšen butast rasističen posnetek :-X. Fuj!

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #459 : 06 Januar 2013, 19:45:56 »
Rasističen? Saj novinar ne diskriminira (črnci, belci, dobri lastniki in slabi - imaš lepo vzgojene pitbulle in slabo vzgojene), zgolj prikazuje kako določeni osebki uporabljajo svoje pse (ženske in moški) 

Pa tudi same pasme psov so različne (nemška doga, mastiff, pitbull, amstaff, rottweiler, mešanec...) prikazali so pač pasme, ki se jih drugi najbolj bojijo. To ni diskriminacija - čivav se bolj malo ljudi boji.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pit bull terier
« Odgovori #460 : 06 Januar 2013, 20:36:55 »
Daj poglej si še enkrat posnetek. Kolikšen je % črncev v Londonu? kolikšen je % le teh kot lastnikov velikih psov na tem posnetku? Velik pes kratkodlak mišičast (v 90% pes tipa bull, 1 rotwailer 1 doga) pes +mlad zamorc  = tempirana bomba. Posneto je tako, da celo povsem običajna igra z velikim kratkodlakim atletskim psom zgleda kot urjenje za napadalnost, igra med psi pa kot spopad. Grd spopad je na posnetku samo en, pa še tisti je nastal zaradi skrajne nerodnosti lastnikov. vse ostalo gre v predal z napisom igra ali pa nevzgojenost.
Posnetek s katerim se širi strah pred določeno kategorijo ljudi in določeno kategorijo psov. Narejen z namenom.

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #461 : 06 Januar 2013, 20:53:21 »
Sam novinar je črnc, pa ti si očitno samo 1 majhen del pogledala. Je pokazal tudi črnce, ki imajo zelo lepo vzgojene pse če misliš da samo njih krivijo za to. Barva polti sploh ni pomembna, sam je rekel da se to dogaja vsepovsod ne samo v Londonu. Na pitbullih je pa povdarek zato ker so prepovedani, pa so se kljub temu namnožili. Sama žrtev napada pitbulla, ki je zaradi tega skoraj umrla je rekla da sovraži lastnico psa ki jo je napadel in ne pasme.

Pa ni pokazal samo običajen igre, ampak je pokazal tudi posledice takšnega lastništva, ampak za to bi morala videti cel prispevek ne samo del.

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #462 : 06 Januar 2013, 20:56:11 »
Samo bolj kot ne samo poudarjajo kaki so ti psi nevarni, ni nekega poudarka, da gre za nevarne lastnike in vzgojo :-\

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #463 : 06 Januar 2013, 21:06:13 »
Jaz pa mislim da je samoumevno, da so lastniki tisti ki spremenijo pse v to kar so in se tega dejansko ne rabi izpostavljat. Prikazani dobro vzgojeni psi so tudi bili bull pasem.  ;)

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #464 : 06 Januar 2013, 21:23:04 »
Saj meni je to tudi samoumevno, itak, samo zakaj pa je potem tako mnenje o teh pasmah? Zgleda, da ni vsem to tako samoumevno  :P

A je že kdo gledal film beyond the myth? Jaz ga ne najdem, da bi bil za pogledat, bi ga pa zelo rada  :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pit bull terier
« Odgovori #465 : 06 Januar 2013, 21:44:09 »
Če bi dali še belca za voditelja, bi bilo tako kičasto, da bi jih spregledal še slepec.
V celem posnetku ne vidim niti enega resnično lepo vzgojenega psa, še  tista dva  ki sta znosna  sta posneta tako, da zgledata grozljivo, povsod se poudarja, kako se jih ljudje bojijo, kako se ti umikajo s poti, celo pri tamalem, ki ga je manj kot koker španjela......
Ne gre niti za nevarne ljudi, niti za nevarne pse ampak za nevarno družbo. Tistih, ki so te mlade po večini revne spravili v položaj, v katerem so.

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #466 : 06 Januar 2013, 22:16:51 »
Jaz nimam nobenih predsodkov do drugih ras in jih zaradi takšnih prispevkov zagotovo ne bom dobila. Takšno mentaliteto ima lahko kdorkoli.

Desobediencia

• *
Pit bull terier
« Odgovori #467 : 07 Januar 2013, 14:38:19 »
Če bi dali še belca za voditelja, bi bilo tako kičasto, da bi jih spregledal še slepec.
V celem posnetku ne vidim niti enega resnično lepo vzgojenega psa, še  tista dva  ki sta znosna  sta posneta tako, da zgledata grozljivo, povsod se poudarja, kako se jih ljudje bojijo, kako se ti umikajo s poti, celo pri tamalem, ki ga je manj kot koker španjela......
Ne gre niti za nevarne ljudi, niti za nevarne pse ampak za nevarno družbo. Tistih, ki so te mlade po večini revne spravili v položaj, v katerem so.
Rott je prav priden, samo poglejte odpoklic:)
Tisti dve nesposobni smrklji bi pa dvakrat okrog uses, me zanima kaj bi naredili ko bi se jima psa resno zagrabila.
Sicer se pa strinjam. Ni lahko zivet v soseski kjer moras ves cas gledati cez rame in sigurno se pocutis varnejse s misicasto zadevo na povodcu. Tako izrabljanje psov mi gre sicer skrajno na zivce in v Sloveniji je veliko tega. Tudi butcev ki mislijo da dobro izgledajo ko jih pes slepa naokrog na povodcu, v bistvu pa izgledajo kot kreteni ko svicajo za njim.
Dejstvo pa je da se veliko teh psov, ko gre za branjenje lastnika ne izkazejo najbolje. Bi prej leteli strest kakega mimoidocega psa, medtem ko bi se lastnik pretepal z nekom 8)

Kar mi gre med drugim v videu na zivce je, da non stop poudarjajo "this realy big dogs"..pa so skoraj vsi majhni. Sicer pa so normalno rejeni, kot je videti zivijo z lastniki v stanovanju..kar je v bistvu njim pomembno, briga njih ce jih ima lastnik za zascito ali ne. Se vsaj redno setajo ;D

Lunette

• *
Pit bull terier
« Odgovori #468 : 07 Januar 2013, 18:40:25 »
Tudi butcev ki mislijo da dobro izgledajo ko jih pes slepa naokrog na povodcu, v bistvu pa izgledajo kot kreteni ko svicajo za njim.

Dejstvo pa je da se veliko teh psov, ko gre za branjenje lastnika ne izkazejo najbolje. Bi prej leteli strest kakega mimoidocega psa, medtem ko bi se lastnik pretepal z nekom 8)
No pa ravno to je to. Butci, ki so potem še ponosni, ker imajo psa iz ''pravega testa''. Game doga - ja sem razumela tisto prvo razlago - psi ki so kilerji za zabavo in ne za preživetje. Temu se v človeškem svetu lahko mirno reče sociopat/psihopat...
Pravzaprav se zaradi tega odločajo za takšne pse. Da so potem kao frajerji, ki so jih sposobni obdržat na svojih fitnes mišicah.  ::)

In pa seveda bedaki, ki si jih omislijo za lastno varnost...zraven pa pozabijo, da razvijanje karakterja takega psa do podivjane nevzgojene mrcine ni ravno pametno. Ker ne samo da bi v primeru napada na lastnika prej šel cotat mimoidočega psa, to prav pogosto počnejo, ker jih ne znajo/ ne zmorejo obdržat na vsakodnevnem sprehodu.
Sem skoraj prepričana, da bi moja pudla prej koristila pa čeprav izgleda cuf-od-mini-mačke.  :P Je že dokazala, da v trenutku žeparja koristno deluje kot žepni alarm.  ;D Brez poškod in z denarnico varno v žepu. ;)

Tapravi FRAJERJI, ki so lastniki bul psov so zame izključno tisti, ki imajo svojega psa VZGOJENEGA v kulturnega sprehajalca. Preprosto zato, ker so že v štartu kupili psa z namenom da ga vzgojijo v družinskega psa (kar je ena od boljših lastnosti teh pasem), da so nenevarni okolici pa čeprav imajo pasemsko vzrejega kilerja. Nikakor pa niso frajerji tisti, ki čakajo v kaj bo pes zrasel.

Kar se posnetka tiče...ne bom v detajle, kaj in kako je posnet (se da posnet tudi kaj bolj kulturnega in kvalitetnega) je pa naslov vse, kar drži -Psi kot orožje. Prepogosto v napačnih rokah.

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #469 : 07 Januar 2013, 19:51:47 »
Tapravi FRAJERJI, ki so lastniki bul psov so zame izključno tisti, ki imajo svojega psa VZGOJENEGA v kulturnega sprehajalca. Preprosto zato, ker so že v štartu kupili psa z namenom da ga vzgojijo v družinskega psa (kar je ena od boljših lastnosti teh pasem),

Torej jaz nisem Frajerka  :'(, ker moj Nox ni kulturni sprehajalec, saj hoče vsakega, sploh otroka in pse, celega polupčkat in to željo intenzivno izkazuje na sprehodih, ko koga srečamo :P hhihhihhihihi ;D

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #470 : 08 Januar 2013, 11:31:19 »
PITBULL (fun) SHOW BRNO 2013

- conformation show
- weight pull, weight pull sprint, wall climbing, high jump

Place:Autocamp Obora, Czech Republic
Date: May 4th – 5th 2013
Judge of the conformation show: Francisco „Chico“ Lopez

http://show.kchpbt.cz/en/

In pa psom, ki imajo kupirana ušesa, sodelovanje ni dovoljeno.

Če se bo moja pitbulka kaj zresnila do takrat, jo bom mogoče še s sabo vzel. :D

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #471 : 10 Januar 2013, 10:13:01 »
Hehe ravno te dni po SG opažam enga tipona ( o madona VOLHEC- moja lajtnga je počasna???) ki ima mlado pseto rjavkaste barve, ki vleče sem in tja. Že kot malo 3-4 mesečno pasje dete je vlekel sem in tja in sem si kar predstavljala te sprehode čez čas, ko bo večja kilaža-bojo ja roke odpadle.

Drugač pa za druženje z mojo psico-žal ne, moja išče špetir in največ kar z njo dosežem je ignor, pa še tu me dosti čaka. Vem pa za nekaj drugih psov, ki so stabilni in se razumejo z ostalimi.

all_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #472 : 12 Januar 2013, 12:24:12 »
Tale Sandman je bolj Sadman, res ima občudovanja vredno bivališče. Njegov kolega v ozadju prav tako.

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #473 : 12 Januar 2013, 12:37:08 »
Se strinjam z All. Ti psi se meni smilijo.

ima mlado pseto rjavkaste barve, ki vleče sem in tja. Že kot malo 3-4 mesečno pasje dete je vlekel sem in tja in sem si kar predstavljala te sprehode čez čas, ko bo večja kilaža-bojo ja roke odpadle.

Če pes katerega lastniki ga ne učijo hoditi na povodcu(oz. vleče) kljub temu hodi na sprehode je to pohvalno. Lastnika pes pač vleče sem in tja, psu je tako ali tako vseeno glavno da je on/ona zunaj. Ponavadi takšnega psa dajo na verigo zaprejo na dvorišče itd. zato ker je le-ta neobvladljiv in se nikomur ne ljubi ukvarjat z njim. Potem se pa seveda začnejo pojavljati še druge težave (pes brez gibanja ni priden pes)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pit bull terier
« Odgovori #474 : 12 Januar 2013, 13:49:41 »
No seveda za lenobe, ki se jim ne ljubi naučiti psa lepo hoditi na povodcu obstajajo tudi druge rešitve: halti, posebne oprsnice, ki preprečujejo vleko, lahko ga da na oprsnico za vlečne pse in si ga pripne za pas, pa naj ga vleče, lahko natrenira tek ob kolesu ali na rolerjih.

Lunette

• *
Pit bull terier
« Odgovori #475 : 15 Januar 2013, 21:37:49 »
Ma daj potem to pak ni več pes iz pravega testa...ampak je en navadn šminker  :P

tjasa89

• *
Pit bull terier
« Odgovori #476 : 25 Januar 2013, 06:01:14 »
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup ameriškega pitbull terierja z rodovnikom in me zanima,če kdo pozna kakšno psarno v sloveniji oz koga priporoča...?

_Tyra_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #477 : 25 Januar 2013, 06:19:19 »
Pozdravljena,

V Evropi (fci) pitbull ni uradno priznana pasma, zato gre predvsem za raznorazne mixe. Rodovnik o katerem pise Vohlec je interni rodovnik ljudi, ki se ukvarjajo (ne vsi, vecina pa) s pasjimi boji - sicer generacijsko sledijo psom, ampak...

Rodovniskega psa lahko uvozis iz ZDA.

Preberi si temo od zacetka - zagotovo bos nasla kaksen uporaben nasvet glede kuzka...

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #478 : 25 Januar 2013, 09:57:35 »
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup ameriškega pitbull terierja z rodovnikom in me zanima,če kdo pozna kakšno psarno v sloveniji oz koga priporoča...?

Jaz poznam ima pite, ki imajo UKC rodovnik (samo niso linije, kot je tale za boje, temveč bolj masivni), če hočeš, ti dam kontakt na ZS, predvideva pa leglo zdaj spomladi ;D

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #479 : 31 Januar 2013, 22:04:24 »
Lilikin karakter se iz dneva v dan izboljšuje.
Počasi ampak zanesljivo mi Lili dokazuje, da kri ni voda.
Geni so hudič, vam rečem. :)

Drugač pa imaš tudi v Srbiji nekaj pitbulov z ADBA rodovnikom, ampak niti slučajno niso kaj boljši od teh tukaj, ki takšnega rodovnika nimajo.
Uvoziti psa iz Amerike? Noben resen dogman ne bo prodal psa, ki kaj velja. Sploh pa ne tujcu čez lužo.
Pa da še samo povem kot zgodbico: pred davnimi leti, ko so se na Balkanu šele začeli pojavljati pitbuli, se jih je kar precej uvozilo iz Amerike, pod zagotovili da so kilerji, ki rešujejo nasprotnike za par minut, tukaj, z balkanskimi psi, pa so za 10 minut stali. Še danes drži neslavni rekord pitbul, uvožen za velike denarce iz Amerike, ki je tam naredil 2W, tukaj pa je po dobri minuti začel preizkušati kako visoka je ograja ringa. :D