McKruster, se trudimo! Danes, ko se je ves izmučen umiril, mi je celo uspelo, da sem mu odstrigla malo dlakic okoli oči! Najbrž ni upal protestirati, ker sem bila dopoldne v kopalnici zelooooo huda! Mulc mali mi je ušel na pašnik in ves vesel skakljal po gnojnici, fuuuuuj, pa je bilo seveda treba spodnji del skopat. Včeraj mi je uspelo pa malo postrižt okoli zadnjice. Napredek, juhu! Še je upanje za našo malo zverino
! Sem se odločila, da bom kar sama malo poštimala to žverco in do trimanja ne bom peljala k frizerju. Samo še ene škarjice moram kupit, pa kleščice ali ščipalko za krempeljčke.
Me pa zanima, ali je normalno, da mu tok odpada dlaka? Vse je belo, ko kje leži ali pa če ga imaš v naročju. Češem ga cca vsake dva dni, nekaj gre stran s česanjem, dosti pa ne. Je to samo zaradi menjavanje puppy dlake? Upam, ker če ne, bodo doma znoreli - sem morala pisno pokazat predstavitev pasme, da ne puščajo dlak vsepovsod, zdej pa tkole
.
No, tole so sicer že vprašanja za drugo temo, ampak ker se ravno navezuje na trimanje in česanje, sem kar vprašala.
Sicer pa kar se tiče frizerjev, pa tudi če malo gledaš po netu za kake nasvete glede nege višavčkov in te zadeve, te pa kar srat prime, kaj vse ne počnejo - brivnik v roke in akcija! Sem gledala posnetek enega "ful priznanega pasjega pruzerja iz NY" in me je skoraj malo pognalo - je tko pobriv in ostrigel višavčka, da ne bi pasme niti prepoznala, če ne bi bil bel! Katastrofa! Ena bejba je pa prikazala pravilen grooming višavčkov, še celo po neki knjigi je delala in jo predstavljala navodila po pasmah. Isto, brivnik v roke in gasa.
Pa tudi nasplošno ugotavljam, da v naših salonih za nego kužkov po večini med ponudbo ni trimanja. Torej lepo brijejo vse po vrsti.