Avtor Tema: Sibirski Husky [Siberian Husky]  (Prebrano 1999923 krat)

karateman

• *
  • Spol: Moški
    • zanluca
Sibirski Husky [Siberian Husky]
« Odgovori #2880 : 19 Maj 2007, 20:51:30 »
Da vem, da ni navaden pes, saj sem ze rekel, da se tudi meni tkao zdi, sem ze tudi bral njegov opis na tej in se eni strani, verjento si bom tudi kaksno knigo sposodil....Šolat ga pa tudi nameravam, kaj se tice sprehodov in tekanja to mi ne bo noben problem, ker treniram vsak dan, tako, da mi tudi tekanje in sprehodi z njim nebodo odvec. Brez skrbi, vem kako je z nekaterimi psi, ko jih po kaksnem letu zanemarijo, jaz tega ne nameravam, ker mi je pes najlubsa zival in vreden toliko kot clovek!

Aja imam pa maltezana starega skoraj enajst let, tako da nekaj malega izskusenj s ps imami, v bistvu z njimi zivim ze od tretjega leta  ;D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2881 : 19 Maj 2007, 20:54:07 »
Fino. Treniraš karate? Koliko si pa star?

Lahko si še kaj več prebereš na Živini strani --- http://www.freewebs.com/majchyka (http://www.freewebs.com/majchyka).  ;)

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2882 : 19 Maj 2007, 20:57:15 »
Da karate treniram  ;D .Imam pa trinajst let. Pa hvala za link

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2883 : 19 Maj 2007, 20:59:22 »
No lepo, da se zavedaš kako pasmo boš vzel. Res prej dobro premisli. No praviš da treniraš in potem tek ti ne bo odveč, potem tek s sH-jem ti ne bo odveč. pa ,da ga boš šolal je lepo slišati :) Od kod pa si?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2884 : 19 Maj 2007, 21:01:10 »
karateman še eno stran ti priporočam, da si jo prebereš http://www.pesjanar.si/index.php/2006/89

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2885 : 19 Maj 2007, 21:01:43 »
Iz Maribora, oz. natancneje, zivim v njegovi okolici, v Limbusu. OK bom prebral tudi to stran, hvala.

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2886 : 19 Maj 2007, 21:02:18 »
Aja saj to stran sem ze prebral  ;D hvala vseeno .

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2887 : 19 Maj 2007, 21:09:11 »
Drugače pa čimprej ga pelji v šolo, ko ga dobiš:)

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2888 : 19 Maj 2007, 21:25:53 »
aska ja bom, upam, da ga tudi cimprej dobim ;D.

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2889 : 20 Maj 2007, 11:20:10 »
Karateman, kaj pa kakšen husky, ki se oddaja? Npr. iz zavetišča? Ali pa kakšen, ki so se ga lastniki naveličali?  :)

Npr.V zavetišču Zonzani je trenutno en lepotec...

Preberi si tukaj: LINK: http://drustvopoziv.velenje.si/page.php?page=iscejo_dom&id=68 (http://drustvopoziv.velenje.si/page.php?page=iscejo_dom&id=68)

LP, Maja

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
« Odgovori #2890 : 20 Maj 2007, 12:36:48 »
karateman, lep pozdrav tudi od mene... glede na to da imaš 13 let pišeš presenetljive stvari...
žal vsi vemo da se da napisat marsikej, kako bo pa v resnici pa ni tako jasno.

Glede haskijem sta ti že moji predhodnici povedali marsikej...
jst bi še malo o mladičku... ko dobiš domov mladička je to kot bi imel dojenčka... in toplo svetujem da si uvodne mesece z njim 24ur na dan, ker le tako se lahko pes najbolj naveže nate (predvsem pri haskijih je to zelo potrebno), učenje se začne prvi dan! Od navajanja na čistočo, do odpoklica. Če pri tej pasmi nimaš razčiščene zadeve kaj je treba storiti in kako vzajati, ti hitro zraste čez glavo in so potem samo problemi. Že z nagonom znajo biti.

Ni tako enostavno imeti haskija, res ne. Se pa znajo prilagoditi tudi tebi in tvojim zahtevam.
Upam, da se boš pametno odločil, če kupuješ pravega huskija, da ga kupiš pri dobrem vzreditelju (pri nas je trenutno je Maja) ali pa mogoče pomagal kakemu iz zavetišča (a tak pes potrebuje še veliko več kot mladič) :)

Srečno!

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #2891 : 20 Maj 2007, 14:09:13 »
Seveda je pa mogoče potrebno povedati tudi, da je za prvič mislim, da bolj primerna psička in mogoče malo manj dominantna.
Jaz sem Albo dobila, ko je bila stara leto in pol, je kar dominantna, ampak nekako nama je uspelo uživati skupaj. Je pa res, da odpoklic lahko pozabim.
Sicer pa mislim, da če se odločiš pri Maji vzeti huskyja, lahko od nje veliko izveš o pravilni vzgoji od malega.

Veliko sreče!!

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2892 : 21 Maj 2007, 09:38:03 »
Majchy bolj si želim mladička, s katerim bi bil ze od zacetka samo jaz.

cacyko pa bo mladicek pri meni, pa se bom vsekakor se obrnil na vas, za razlicne nastvete  :)

Alba OK bom razmislil, pa se tudi s prodajalcem/ko pogovoril o tem.

Hvala za nasvete!

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2893 : 21 Maj 2007, 09:56:50 »
Pa nekaj se. A mi lahko priporocate kaksno koristno knjigo o haskijih, ki ste jo vi sami morda prebrali?

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2894 : 21 Maj 2007, 10:09:36 »
Knjige prav o Huskyih še posebaj v slovenščini boš teško našel, še največ informacij boš dobil z internetnih strani in pa s pogovori z vreditelji te pasme, drugače pa jih v angleščini dobiš na amazon.com

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2895 : 21 Maj 2007, 10:14:00 »
Aha ok hvala za info.

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2896 : 21 Maj 2007, 13:05:38 »
Nekaj novih fotk v mojem albumu:

*** http://www.moj-album.com/uredi/majchy/7840778/?stran=1 (http://www.moj-album.com/uredi/majchy/7840778/?stran=1)***

LP,Maja

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2897 : 21 Maj 2007, 13:49:56 »
Majchy ful lepe fotke, vidim da je tvoja lepotica že zamenjala "obleko", Lars je pa kar še noče, ga komaj za 3 glavnike sčešem, prav hecno zgleda  ::), kot da se hoče šmucat, ampak se ga zimsko odelo drži še kot klop  ::) :D
V bistvu da samo s prstki millimeter po milimeter cufkam :D ;), Lars pa ob tem kar gode, zgleda mu paše... najbrž misli da ga masiram :D 8) >:D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2898 : 21 Maj 2007, 19:45:10 »
Hvala Satin.   :) Saj Živi se tudi še vedno malo cufa dlaka.  ::)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2899 : 21 Maj 2007, 21:25:45 »
Majchy spet si dobro ujela Živo ;D. Lepe fotke.

lp

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2900 : 21 Maj 2007, 21:51:00 »
Majchy lepe slike! Upam, da jih bom jaz tudi veliko naredil ;D. Kaj se tice nakupa Haskija pa, da vam tako malo za info povem, se bom malo pocakal, ker prvo se moramo dokoncat ograjo, da bo pes lahko spuscen. Ampak komaj cakam, da bo to vse mimo in da bo mladicek pri meni ;D

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2901 : 21 Maj 2007, 22:16:18 »
Iz kje pa bo mladiček? že veš?
Ograja mora bit! In to dobra ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2902 : 21 Maj 2007, 22:43:11 »
Res je, da ograja mora prej biti. Bi bilo pa dobro, da pod ograjo še zabetonirate, ker drugače si kaj hitro skopljejo si luknjo v zemljo spodaj ograje lahko in so že na drugi strani ograje :-\

malena3

• Gost
« Odgovori #2903 : 21 Maj 2007, 22:50:20 »
Ja, glede ograje se zelo strinjam.
Mi smo vse širili in zabetonirali. Sploh ko sosed spusti svoje živali na travnik, bi Kal preskočil vse, samo da bi bil na istem kot one.

Drugače pa Kal spet driska. Sedaj sva na ločevalni dieti, ampka sumim, da glede na to, da je frajer zglodal vso streho svojega pesjaka in da se pase na travi kot ena krava, da faše drisko od tega. Vsaj upam. Bomo videli sedaj, ko je na ločevalni.

Majchy, lepe slikice in lepo, da si nas po dolgem času zopet malo razveselila z njimi.

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2904 : 21 Maj 2007, 22:54:55 »
malena, a pa travo izbruha ali "pokaka"??
naš velikokrat je travo in potem bruha, mu kislina nagaja... ampak driske od trave pa nima.

Če je kej takega pojedel (streho), pol ne rabi bit pomoje na ločevalni dieti :-\
kok časa pa že ima drisko?

lp

malena3

• Gost
« Odgovori #2905 : 21 Maj 2007, 22:56:43 »
Alba, oj po dolgem času. :P
Glede tvoje izjave se strinjam, ampak ne glede na vse, jaz Kala nebi zamenjala, ker toliko kot mi pa on novih stvari pokaže na dan, je pa nakaj neverjetnega.

Karateman dobrodošel med nami.
Ja, pri husky-u je treba veliko, veliko potrpljenja, sploh pri učenju.
Midva se sedaj zmeniva takoj, ker je že poštekal končno, da mene ne more okoli prsta prenašati kot druge.

malena3

• Gost
« Odgovori #2906 : 21 Maj 2007, 23:05:08 »
Travo včasih pobruha s slino, nekaj se mu zatakne, ampak je potem ok.
Danes zjutraj pa sem videla travo v driski. To je sedaj spet 3 dni in nimam pojma kaj mu je.
1x ma ok kakec, trd, temen, normalno, drug dan pa kar driska. Res je, da skoz nekej koplje, če mi slučajno uide, sem pa sumila na tune, sem mu dajal tuno v lastnem soku, ker je nor na njih, brez kakega olja, sedaj sem to opustila in bomo videli.
Fora je ta, da ima hrano enolično in res ne vem kaj mu je. Ker drugače je vse ok, je živahen, normalno je, pije, skače, nori.

Punce, cacy in ostale..eno vprašanje imam in sicer.
v mali šoli, kjer delamo vaje skozi tunelček ali hojo po dilci, on kaže kot da se boji. To izgleda tako, da se upre z vsemi štirimi in ga ne premakneš nikamor.
To mi je delal npr ko je še bil manjši in še ni upal po stopnicah, dokler ni poštekal in zaupal meni, in šel po njih.
Poleg tega noče več spati v koči, spi vse okoli koče, to se je zgodilo, odkar sem mu vzela ven seno. Ampak v kočo gre normalno, spati noče več v njej.
Potem če greva npr v garažo, se on spet upre. Kot da bi se bal in da ni prepričan.
Ampak v ta tunelček ali po kaki oviri ga ne spravim...vztrajam ene 10 minut, potem le gre s težavo.
In zdej me zanima, je to le njegova trma ali je res možno, da se česa tako boji? Ker to upiranje meni ne deluje kot trma, ko se on trma v pesjaku izgleda čisto drugače kot pred temi ovirami.
Enako je bilo, ko smo šli na sprehod in se je dotaknil pastirja. Ga je streslo in od takrat naprej vedno ko zagleda to cesto, kjer ga je stresel pastir, se upre z vsemi štirimi, kot pred kakim tunelčkom. Nimam več pojma, kaj naj bi to pomenilo. :-\

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2907 : 21 Maj 2007, 23:16:13 »
Ja tole glede driske, je očitno neki tazga pojedu... pomoje ni pretiranega razloga za skrb... tud psi imajo včasih lahko prebavne motnje ;) (seveda če ne trajajo predolgo)

Glede straha... če je pes bolj nesigurn, mu lahko slaba izkušnja naredi velik strah :-\ ali pa nekaj neznanega.
Jst bi s kako igro ali pa čim okusnim poskusila počasi ga kam spravit... ali pa da gre za kako psičko tja :D tko sm jst mojega mešančka na vse palisade in moste spravila (da je šu za eno psičko taprvič), pol pa ni bilo več problema.
Ne smeš mu pokazat da je vredu, da se boji (to pomeni da mu zravn govoriš, ja bogiii si, ne se bat).

Glede spanja v koči... prevroče mu je... ne sekiraj se če spi zunaj, mu že tako paše :)

lp

malena3

• Gost
« Odgovori #2908 : 21 Maj 2007, 23:23:35 »
Ja, glede koče se preveč ne sekiram, ker ima itak v pesjaku tolko placa, sploh pa si sam najde prostore.

Glede teh tunelčkov in ovir mi je pa res že malo čudno, ker sem plezala v tunel, se metala, metala priboljške, igračko, on pa nič.
Potem sem ga po 10 minutah kar malo potegnila notri in je šel, ampak na drugi uri spet isto. Tako da bi trmaril, ne vem no, ker drugače nima problemov, ga vse zelo zanima. Tako da smo pri tuneli vztrajal dokler ni šel, ne da mu kao ni blo treba, samo v drugo spet ista pesem.

Sam si dala dobro idejo, bi ga probala spustiti takoj za kako psičko v tunel. Ker s sestričnino psičko se tako dobro razumeta, da vse p!"%arije skupaj počneta. ::)

karateman

• *
    • zanluca
« Odgovori #2909 : 22 Maj 2007, 06:47:08 »
aska ja saj bo vse zabetonirano, zaradi tega, ker se je robnik zraven.... tukaj res ne bo mogel skopati ;D