Avtor Tema: Sibirski Husky [Siberian Husky]  (Prebrano 2002479 krat)

nebivedu

• *
Sibirski Husky [Siberian Husky]
« Odgovori #2940 : 01 Junij 2007, 07:53:50 »
Gal je tudi šepal 4 dni skupaj na prvo tačko, ko smo prišli iz morja. Po štirih dneh pa se je vse uredilo(ravno, ko smo hoteli it k veterinarju. Pa cel teden je prespal - očitno ga je morje orenk zdelalo.

Luongo

• *
  • Spol: Ženski
  • Of course I'm a Husky! I wasn't aware there were o
    • http://luongo.moj-album.com/
« Odgovori #2941 : 02 Junij 2007, 10:33:49 »
Lep pozdrav vsem,
naj se oglasiva še midva z Luongotom. Naša mala barabca ima 5 mesecev in ima za sabo malo šolo, kjer je kljub znani trmi, na začetku izjemno dobro napredoval, no ja skoraj med najbolj pridnimi je bil. Potem pa so šli zobki vn, pa malo je bilo pomanjkanja časa pa trmart smo začeli, samo je še vedno ful priden in ubogliv kuža, sploh  za huskya. Hvala bogu, da rad je, ker igrače so zanimive samo kaknšno minutko, potem je pa treba raziskovat in laufat in.... samo ne delat in ubogat. Če pa je salama ali pa piškotki v roki, potem pa je bolj priden od vsakega nemca al pa belgijca... Zdej se pa gremo kdo bo koga premagal v trmi, samo se zavedam, da je to šele uvod v puberteto. Ampak tuki ni debate kdo bo koga ubogal.... ni šans,  jest sm bl zaj%#$...
Mi je pa to prvi husky in ga ne bi zamenjala za nobenga druzga. Ne morem verjet kako ti zlezejo pod kožo s svojo posebnostjo. Preden smo se odločili za huskya sem marsikaj prebrala o njih in vedno piše, da so nekaj posebnega, samo dokler ga nimaš ne verjameš da te lahko ena pasma tako prevzame, da druge ne bi imel več in to samo v 2 mesecih.
Toliko zaenkrat, se še beremo

Uživajte s svojimi lublenčki in lepo pozdrav  ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2942 : 02 Junij 2007, 10:50:16 »
Luongo  O me veseli, da ti je tako prirasel k srcu, sej so res nekaj posebnega ti naši polarčki :o Potem jeseni gresta pa še v OŠ? Res me zelo veseli, da si se odločila, da ga pelješ v šolo in da sta tam uspešna. Od kod pa si? Mogoče se nam kdaj pridružiš na kakšnem polarskem smini srečanju - sprehodu? Imaš kaj slikic od svojega lepotca :D

lp

malena3

• Gost
« Odgovori #2943 : 02 Junij 2007, 17:32:21 »
Ja slikice, slikice, ker po slikici v profilu vidim, kako je zanimive barve.

Ja, je res, husky ti zleze pod kožo in tako je. Jaz vem, da je meni ta pasma pisana na kožo in je ne zamenjam več.
Glede  trme in ostalega pa tvoj mišek prav nič ne izstop.a >:D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2944 : 02 Junij 2007, 20:13:27 »
Luongo, tudi jaz bi z veseljem pogledala kakšne fotke tvojega čudovitega huskyja.  :o

Napiši še kaj več o njem in o sebi. Pa lepo da si se spet oglasila.  :)

Thor77

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #2945 : 03 Junij 2007, 10:09:01 »
Luongo dobrodošla!

eno letalo ima moto "once bitten..." in pri SHjih je enako - ko se enkrat "okužiš" z njimi je po tebi...
Slikce!

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
« Odgovori #2946 : 04 Junij 2007, 11:34:20 »
Hej...

Kako kej vaši haskiji? So že zamenjali dlako?
Naš jo je zamenjal in dobil novo- PUHASTO dlako... čist je drugačen... očitno kastracija tudi na dlako vpliva... zdej ima toook dlake, pa čist drugačno :D
Drugače pa vem da so nekateri začeli že drugič letos dlako menjat ::) tale vreme je čisto pomešal vse zadeve ::)

Lep pozdravček ;D

Thor77

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #2947 : 04 Junij 2007, 12:32:28 »
moj še kar z zimsko vztraja...

sem pa včeraj na Brniku za stezo božal eno prelepo SHjko, ki je imela podobno kot LARS (?) eno oko pol modro, pol rjavo...

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #2948 : 04 Junij 2007, 13:28:14 »
Naša se skupi 100 na uro. Se češeva pol ure vsak dan, pa kr ni konca. Zdej se je pa začelo videti, da je drugače kar suhcana.
Najhujše se skubi okoli vratu.
Drugače je pa lena in med sprehodi samo poležava.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2949 : 04 Junij 2007, 15:10:32 »
Thor77 jp Lars je bi-eyed (en uček pol plav pol rjav)  Dlako še vedno ni zamenjal, jo počasi milimeter za milimetrom cufkamo ::)

Lars ne šepa več občasno samo malce bolj na trdo stopi, se pa trudimo da bolj počivamo, ne skačemo ali kakorkoli drugače preveč obremenjujemo zadnjo tačko, seveda pa mu špika ne uide ;)
Je pa moj razvajenec ugotovil da ga malce preveč pazimo in občasno zaigra takega reveža da mu lahko Hollywood kar takoj podeli oskarja za glavno vlogo
Seveda svoje privilegije dobro izkorišča  ::) :o :D >:D, nadira vsakogar če mislil da se mu dovolj posvetil, jaz sem vsak dan nadrta ko greva na sprehod mimo avta, po sprehodu pa se kar pred prtljažnik postavi in me zopet nadere kva si mislim a da bo on samo doma čepel  >:D :o :D
Potem smo vsakodnevno vsi po spisku nadrti ker mi bi bili zunaj na sončku on bi se pa v dnevni sončil :o ::)
Pa naj mu bo trenutno dokler je "bogcen" :D ;D

Je pa zato moja zbirčna rit zelo pridna pri jedi, končno smo odkrili pravo hrano tako briketirano kot uno v pločevinkah, prisegamo na brikete Arden Grange in pločevinke Almo Nature (ampak samo govedino in teletino pa še to samotisto v koščkih :D ::))
Edino kar mi pri tej kombinaciji ni všeč je to, da njegovim zobkom ne paše preveč, pa nič hudega jih bomo pa ščetkali, samo da želodček ne štrajka :o :D :P

Luongo dobrodošla ;)

Luongo

• *
« Odgovori #2950 : 04 Junij 2007, 15:36:29 »
Ojla vsem!  ;D

No slikce našega korenjaka lahko vidite na: http://luongo.moj-album.com/
samo jih je bol malo, sploh zdej k se je frajer potegnil....
Mi je pa zanimivo da se zelo rad uči, sploh kakšnih novih trikov se kar sam spomni, ampak prostor da pa zelo ne rad.
Čakaj?! kaj je pa to?!!! to je pa preveč mučno za našga pesjančka.
Drugače se bom pa z veseljem pridružila kakšnemu skupnemu sprehodu al pa izletu, če bo le čas dovoljeval.
Aja sva pa iz Kranja

Lp vsem  :D

malena3

• Gost
« Odgovori #2951 : 04 Junij 2007, 23:54:53 »

Tole slikico sem pa prav mogla nalepiti. Je tako lep, kot bi ga nekdo narisal.... :P :P :P

So bjutri, res.

Tudi midva sva okolica Kranja, se lahko kdaj dobimo, če ne prej, na kakem sprehodu. :)

Alba

• *
« Odgovori #2952 : 05 Junij 2007, 08:41:27 »
Luongo pozdravček!

Ful hud pesjanko, nenavadne barve :).

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2953 : 05 Junij 2007, 14:46:22 »
Pravi cukrček je mali!  :o Očala ima svetovna, čeprov ni 2x za reči, da mu bodo z leti precej izginila.

''Čakaj'', pa je muka za vsakega huskyja.  :D :D :D To so psi rojeni za tek, gibanje in hiperaktivnost. Pomoje Luongo pri tem ni izjema. Res bi ga bilo veselje spoznati.  ;) Iz kje pa prihaja?

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2954 : 05 Junij 2007, 18:02:18 »
Lahko uganem iz kje je mladiček? ::)

i_p

• *
« Odgovori #2955 : 05 Junij 2007, 18:10:30 »
Pes podoben huskyju čaka na svojega gospodarja v Naklem (gorenjska).
Več v tej temi:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=4006.msg126735;topicseen#msg126735 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=4006.msg126735;topicseen#msg126735)

Luongo

• *
« Odgovori #2956 : 05 Junij 2007, 19:28:31 »
Hvala, za pohvale, sej se dobr zaveda, da je nekaj posebnega in nenavadnega.

Malena3: z veseljem se dobiva na kakšnem sprehodu, Luongo ful rad spoznava nove prijatelčke, sploh tiste k se radi igrajo in tekajo...

Cacy: ugibaj iz kje je....
 Nekaj me še zanima, kako imajo kaj vaši prijatelčki radi vodo? Naš je čist nor na vodo, se mu kar zmeša  :o (pa se mi je zdelo da to ni ravno medij za SH).

Lp   :)

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2957 : 05 Junij 2007, 19:35:06 »
Jst bi rekla, da je iz Vitanj (Rogla) oz. kjerkoli je pač tisti "vzreditelj"... imam prav??

Luongo

• *
« Odgovori #2958 : 05 Junij 2007, 19:46:17 »
cacy: nimaš prav je pa res iz štajerskega konca.
Tip se ni niti predstavu kako se piše, samo hišo bi pa najdla, tam pred Polzelo na levo ob potočku je.
Sem šla tako malo pogledat, pa me je tale naša mala šema takoj očarala. Ni pa bil nič ceplenj, hranjen s pedigrejem, pa še z glistami sva ga dobila.... (samo to sem izvedela kasneje, ko sem ga vzela) aja pa  že pri 6. tednih so ga hoteli oddati, pa sem prosila, če je lahko vsaj še 2 tedna pri njih in je šel zadnji iz legla. Zdej je pa deležen potrebne nege (ceplen je, pedigreja ne dobiva, razglistvanje je redno...).
Aha pa še eno vprašanje: kako pogosto je priporočlijvo haskije kopat?

Lp :)

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2959 : 05 Junij 2007, 19:51:40 »
Res super novica ::) sm mislila da z mladiči tako delajo le tam ::) :-\
eh ja... sej nimam niti besed :'(

malena3

• Gost
« Odgovori #2960 : 05 Junij 2007, 22:59:40 »
Cacy, sklepam da imaš kar pike po telesu, ko samo omeniš Vitanje. >:D

malena3

• Gost
« Odgovori #2961 : 05 Junij 2007, 23:03:17 »
No, nekak slaba novica...Kal bo mogu pod nož, natančneje kastracija.

Mogoče kdo ve, do koliko mesecev se pokažeta oba jajčka? Jaz sem dobila info, da nekje do 7 meseca je še normalno, pri 9 mesecu pa je že zadnji alarm.

Luongo, potem sta jo še dobro odnesla..pa kaj je v tistem koncu to fetiš ali kako?
Le redno skrbi zanj.

Glede vode, moj je obrisan na vodo. Samo da ve, da gremo kam, kjer je voda, sem njegova naj prijateljica za celi dan.
Kar se tiče kopanja, čim manj, oziroma 1x na leto. Ni potrebe. Če se še ni začel, se bo sam umival kot maček.

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2962 : 05 Junij 2007, 23:06:04 »
Malena imaš res... took me jezijo vsa taka "legla" in taki "vzreditelji" >:(

Zakaj kastracija? Se mu jajčka niso še spustila? Se v primeru da se ne spustijo mora nujno kastracijo opravit?? (to pa pojma nimam)

Tudi če, malena ne sekiraj se... ni tako grozn poseg tale kastracija ;)

malena3

• Gost
« Odgovori #2963 : 05 Junij 2007, 23:22:48 »
Sicer je malena zadnje čase v pomanjkanju s časom, pa kljub temu par slikic po dolgem času.

Smeh

Naveličanost slikanja

Zadnji kot vedno

Visoka trava >:D

Pozdrav vsem

malena3

• Gost
« Odgovori #2964 : 05 Junij 2007, 23:25:45 »
Ja Cacy, osel gre samo 1x na led, upam, da je v primeru "vzrediteljev" poleg mene še koga izučilo. ::)

Ja, en jajček je ok, drugi pa ne. Se mu že od začetka ni kazal kaj prida.
Baje je zelo priporočljiva kastracija, že zaradi tumorjev in ostalega. Vsaj tako info sem dobila.

Niti mi ni panike to toliko, sam ni ravn ok občutek. Je pa vsaj dobro, da ga dam predno se začne kak mraz.
Kaj mora biit potem pes nujno v hiši? Ker Kalu bi se strgalo, da ni v svojem pesjaku. :-\

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2965 : 05 Junij 2007, 23:46:08 »
No pri našem ni bilo nobene panike... dobil je ovratnik in malo smo ga pazili in gledali. Niti nobenih šivov ni imel, 3 dni je mogu imet gazo gor, pol smo pa mogli pazit da si kej ne zgrize... in ker smo mu dali prehitro ovratnik dol, se mu je pol mal zagnojilo (ker se je lizal), ampak ni bilo panike.
Mislim, da bi Kal lahko bil zunaj, samo ne brez ovratnika.
Pri nas je mogu imeti ovratnik skoraj cel mesec, ker smo včasih mal pozabil :-[ pa si je zlizal. Ampak je sedaj vse vredu. Pa še obnaša se kot otrok, čist se je spremenil, kr neki bi se igral :D to da ima čist drugo dlako sm pa že par dni nazaj napisala. Res nism vedela, da se lahko toliko spremeni pes po kastraciji.

lp

malena3

• Gost
« Odgovori #2966 : 06 Junij 2007, 06:50:51 »
A res? To je pa zanimivo. Ja, sam je spet pomoje odvisno od psa. Sem že slišala od koga, da se je pes ful spremenil, npr, je začel bolj ubogati, bil bolj poslušen, spet drugi pa ratajo še slabši.

Npr, kolegica je dala mucka kastrirati, da se ja ne bo cele noči okoli ganjal pa pel podoknice vsem sosedom, ga pa po kastraciji sploh ni doma in se sploh noče niti prijeti, ker je že vse narobe, če ga samo pipneš.

Hm, tole z dlako sem spregledala...kako se mu je spremenila?

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2967 : 06 Junij 2007, 10:06:12 »
Malena tvoje slikice Kala so ful lepe in vsakič ko jih gledam je tako kot da se mi pred očmi vrti film Larsove mladosti, samo očki izdajajo da ne gre za istega psa ter seveda starostna razlika :D, tako da ne se čudit če mi ko se nam uspe dobit ob čohanju tvojga mulca kaka solzica spusti :D ;)

Luongo glede kopanja, čim manj, 1x do 2x letno je čisto zadosti, drugače mu lahko uničiš fino zaščito ki dlaki omogoča da voda po njej čimpreje spolzi z nje oz. da lahko rečemo da je malodane nepremočljiva. Ta fina zaščita - maščoba polarce ščiti pred tem da bi se jim sneg sprijemal v kepe na tačkah in dlaki in jim tako onemogočal tek ;) prav zaradi te krasne kombinacije dlaka, podlanke in zaščitne maščobe lahko ti psi preživijo v takih ekstremnih razmerah kjer vladata sneg, led in ekstremno nizke temperature.

Kot je že Malen omenila se že večinoma sami čistijo kot mačke, drugače pa ga samo skrtačiš in to je to (razen seveda če se kje v čem "dišečem" povalja ;))

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2968 : 06 Junij 2007, 10:28:55 »
Malena, super fotke!!!  :o

Glede ''vzrediteljev'' huskyjev je pa pomoje po večini povsod ista zgodba. Huskyje prodajajo zaradi popularnosti in seveda samo zaradi denarja.  ::) Kaj je to cepljenje in razglistenje pred oddajo, koliko časa mora biti pesjanar pri ''vzreditelju'' in s kakšno hrano ga hrani pa niti ni pomembno.  >:( Cacy, ne gredo samo tebi kocine pokonci. Sicer pa sem že videla, da na Štajerskem koncu tudi kar redno prodajajo huskyje, vsaj preko bolhe, kolikor sledim.  :-\

Koliko vas pride na Pesjanarsko srečanje? Bi bilo fino da se spet malo vidimo.  :)

Alba

• *
« Odgovori #2969 : 06 Junij 2007, 10:31:53 »
Malena ful lepe fotke. Kakšen cuker je Kal.

No moja Alba se ni čisto nič spremenila po sterilizaciji, samo manj ji dajem za jest, da ohranja nekje enako težo. Ni pa prav nič manj hiperaktivna.

Midve prideva skoraj zagotovo na srečanje.