Sama sem dobila psa za rojstni dan od staršev, ker sem si ga zelo želela. In pred 8imi leti nisem imela pojma kaj je to rodovnik sploh.
Živa je itak meni najljubša in je ne zamenjam za nobenega rodovniškega huskyja. Samo sama zase vem, da nikoli ne kupim več nerodovniškega psa.
Že primer, kako je malena3 kupila huskyja... Mogla ga je imeti na infuzijah, da ji je sploh preživel.
Če kupiš psa v kvalitetni psarni, veš, da bo pes točno takšen kot si ga sama želiš. Vidiš oba starša, veš kakšen bo izgled psa, kakšen bo karakter. Tega pri nerodovniških psih ne moreš vedeti. Veš tudi da bo pes zdrav, da bo zanj ustrezno poskrbljeno (socializacija, nega, hranjenje, itd). Tako da nakoncu tistih 300€ razlike ne šteje. Sploh če gledaš da pri večini nerodovniških legel, dobiš psa, ki je necepljen, nerazglisten, nečipiran, nesocializiran. Prav tako se lahko vedno obrneš na vzreditelja, ga vprašaš za kakšen nasvet pri vzgoji, itd. Poleg tega da se nerodovniški psi pol prekmalu oddajajo, gredo prekmalu iz legla... Pa še polno je drugih razlogov zakaj ne kupiti nerodovniškega psa... Malo preberi še po forumu na to temo.