Je pa dejstvo, da si seznanjen z osnovami, četudi nisi neposredno vpleten v samo vzgojo!

Vsekakor je pa velika razlika se najprej poučiti o vseh prednostih in vseh slabostih pasme, o načinu vzgoje, o prehranjevanju in ko si že prepričan, da vse veš

in misliš, da boš vedel kako in kaj,

pa potem dobiš ,,mulca,, in vse se ti postavi na glavo! Naenkrat noče jesti tako kot si mislil, da je prav,

ne paše ji to, ne paše ji ono,

čeprav bi povseh bukvah moralo biti tako!
Star pregovor pravi, da je najboljši učitelj življenje in zato se mi moja poteza še danes ne zdi napačna! Od vseh psov sta mi bila najbolj všeč SH in AM in čeprav je njujin karakter specifičen, vzgoja pa podobna kot da bi delal v prevzgojnem domu, sem rekel, da ko bo prišel čas, da bom imel psa, bo to eden od njiju!

:PDoma so dolgo potekale priprave in potem je napočil dan slabosti pri tašči in izkoristiti je bilo treba dano priložnost! V tistem trenutku je bilo na voljo kar nekaj SH-jev (samo dva z rodovnikom) in tako smo bolj kot ne nepoučeni pripeljali domov živahno kepico, ki smo ji nadeli ime Kala (literarna pasja junakinja) in niti za trenutek mi ni žal, da se je zgodilo!

Vsak dan zvem kaj novega o njej, o pasmi, vsak dan sem na tem presnetem forumu in prebiram vse kar se da zvedeti in morda ne bom nikoli dodobra resnično poznal pasme, poznal bom pa svojo psičko, vedel bom kaj je tisto kar ji najbolj dobro dene in zapolnila je neko praznino v mojem srcu, ki je ne more noben človek!