Avtor Tema: Sibirski Husky [Siberian Husky]  (Prebrano 2004911 krat)

Alba

• *
  • Spol: Ženski
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
Sibirski Husky [Siberian Husky]
« Odgovori #930 : 07 Oktober 2006, 10:35:21 »
V nedeljo bi najbrž šlo :).

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #931 : 07 Oktober 2006, 12:42:35 »
O Alba super :) Potem velja za nedeljo enkrat popoldan, vseeno kdaj...lp

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #932 : 09 Oktober 2006, 11:12:01 »
No pa še pozdravi z dolenskega konca, 3 dnevno potepanje se je zaključilo Miša Hvala :-*; kaj ste kaj počeli, kako se imate!?
Benu pa skupaj z Larsom želiva da se čimprej pozdravi!

Thor77

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #933 : 09 Oktober 2006, 15:20:44 »
Par slikc od Benčija...
Ne zgleda najbolš..... čeprav je zgledal veliko slabše par dni nazaj...

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #934 : 09 Oktober 2006, 16:18:58 »
Joj joj bogi Ben...  :'( Resnično upam da bo čimprej spet vse ok! Važno da gre stanje na boljše! Držimo tačke!!!

shivas_

• *
  • Izberi svojo ljubezen, in ljubi svoj izbor!
    • Loomp
« Odgovori #935 : 11 Oktober 2006, 20:49:46 »
uf joj. božčk! :'( zgleda kot da bi imel zapacane oči ??? sem prebrala, da so pri huskyjih najbolj občutljive oči, in jih ima veliko problemov z očmi, ker so bolj občutljive, kot na sonce in močnejšo motečo svetlobo... držimo tačke :-*
glede nedelje pa ne vem če bom jaz lahko, ker prijateljica praznuje rojstni dan, okroglih 20 ;D razen če bolj proti popoldnevu?
lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #936 : 11 Oktober 2006, 22:55:37 »
shivas kar potrudi se in pridi na srečanje. Sem za to,da bi se tam okol 15 ali 16 ure dobili na standardni lokaciji. Pa sej ne bo trajalo dolgo, tako, da še vedno greš lahko na prijateljčin RD :)..No katera ura od teh vam bolj ustreza, no lahko tudi kasneje :)...lp

Satin

• *
« Odgovori #937 : 12 Oktober 2006, 08:04:08 »
A potem se to menite za ta vikend - nedeljo bi se z Larsem pofočkala pa ne bo šlo mamo eno zabavo za sprejem med Abrahamovce :-\ ;) Kaj če bi se raje v soboto!? Midva bi tud tolk rada prišlaaaaaaaaaaaaaaa! :D

husky_girl

• *
« Odgovori #938 : 12 Oktober 2006, 08:12:56 »
Jest pa ze cel teden kličem od veterinarja, do veterinarja in me majo pomojem že vsi polhen kufer >:D. Sany pelem na sterelizacijo in so se ravno ta teden začeli kazati znaki prve gonitve. Osredotočila sem se na tri klinike, in na vsaki so mi govorili drugače. Na prvi me sploh niti pod razno niso hoteli sprejeti, ker naj bi bilo preveč tvegano jo operirati v tem času. Na drugi so rekili, da to sploh ni problem, da ni nobene nevarnosti, ta je bila tudi najdražja. Na tretji so mi pa povedali, da je res bolj nevarno v tem času, odvisno kako daleč je že. Tako, da smo se zmenili da jo pripeljem pokazat, da bodo videli in če je prepozno, bova mogli čakati dva meseca  :-\ kar pa zna biti zoprno, ker jo že naša dva psa na veliko ovohavata, seveda si pa gospodična rada privošči kakšen potep po svoje, ko nisem preveč pazljiva in nikoli se ne ve kdauj bo srečala kakšnega zapeljivega psa ::) tako, da bom res mogla zelo merkati, če je ne vzamejo dones. Čeprav še zmeraj nisem čisto prepričana, da res ni zelo nevarno ??? >:D

Satin

• *
« Odgovori #939 : 12 Oktober 2006, 09:03:55 »
husky_girl, sicer je drugače na to temo na forumu že odprta debata tako da jo malo poišči, vendar kolikor sem tam brala in sledila temi, je psičko bolje sterilizirati po končani gonitvi. Tako da bi na tvojem mestu raje malce potrpela in počakala do konca gonitve ter jo na to sterilizirala. Bo tako manj stresno za psičko.
Glede potepanja pa delaš pri svoji punci veliko napako, ker jo boš z leti vse težje odvadila tega, pa ne misli da ti s tem kaj pridigam samo svetujem ti, imamo huskye ki so znani po svojem močnem lovskem nagonu in veliki želji po teku po prostranstvih, ja vse to gre če ni nikjer nobenega motečega faktorja, pa na žalost so in to povsod. Husky lahko v enem dnevu obdela ogromen teren in če ga nimaš pod nadzorom se lahko zgodi mnogo stvari, kužika je še mlada in zaupljiva lahko ti jo odpeljejo, lahko jo zbije avto na njenem potepu in če je v bližini gozd ti jo lahko ustreli lovec, lahko naredi škodo na kaki kmetiji ali kje drugje, katero boš morala poravnati v primeru seveda da vejo od koga je psička.  Zato raje  malo na kak daljši sprehod več pelat pa na očeh imeti. Husky ni NO, je kuža ki hitro izkoristi lastnikovo nepazljivost in ki dela po svoji pameti ;)

husky_girl

• *
« Odgovori #940 : 12 Oktober 2006, 09:38:14 »
Ja sej sem prebrala tisto temo in raziskavo, ki je bila v tej temi. Zato sem klicala na vsako od teh treh klinik in jih vprašala kaj oni mislijo o tem. In na podlagi njihovih odgovorov sem se odločila, bi bilo bolje da jo dam pred prvo gonitvijo. Ker vseeno se mi zdi, da veterinarji pa že morajo biti toliko usposobljeni, da znajo precenit kaj je najoboljše za žival.
Drugače pa Sany nikoli namerno ne spustim, se pa res včasih zgodi da se izmuzne.Me pa vedno znova preseneča, koliko energije ima, in kako neotrudna je. Zadnjič sva prekolesarili skoraj 30 km, ko pa sva prišli domov je bila pa že pripravljena, da gre s starši na skoraj tako dolgo turo. Tako, da sprehodov in izletov ji res ne manjka.

Satin

• *
« Odgovori #941 : 12 Oktober 2006, 10:58:50 »
husky_girl te čisto razumem, smo šli tudi mi čez vse to, verjemi mi da mi je moj Larso barso kar nekaj žifcev nacefral pa zraven še 1x toliko pojedel >:( ;). Tudi mojemu je parkrat ratalo zaradi moje nepazljivost da se odpravi na samostojen sprehod, sem gospoda iskala pozno v noč, zgubila vse živce in nisem spala skoraj celo noč dokler se gospod ni blagovoljil priti domov >:(. Od takrat je strogo pod nadzorom oz. na sprehodih na flexiju. Oh te naše svobodomiselne duše, ampak brez njega mi pa biti ni! :D In ti tudi verjamem da je namenoma ne spuščaš, samo te naše bučke so ene take intrigantske prevarantske bučke katerim je potrebna samo sekunda nepazljivosti pa so oni že našli luknjo v naši obrambi >:( ;) Pa še zdaj vidim da mu samostojen pohod kdaj pa kdaj zadiši, še posebaj ko zavoha divjad in mu nagon skisa pamet >:(, vendar pa hitro pride k njej ko zasliši Andrejin glas, sicer nagon ne zamre, samo zakumuflira svojo pozornost, češ sej sam mal voham pa gledam, ampak v učkah mu pa piše z velikimi svetlečimi črkami kaj bi vas jaz podil!
husky_girl koliko je pa mala stara zdaj!?

husky_girl

• *
« Odgovori #942 : 12 Oktober 2006, 11:57:39 »
Ja sej maš čisto prav.Ampak vseno, če jo kdaj spustim, ko sem prepričana, da bo vse v redu, mi je pa res v tak užitek, ko jo gledam, kako divja gor in dol,pa kako je sproščena in vesela, čisto drugače kot pa če je na špagi ;D.Drugače imava za sprehode, da se zleta približno, 25m dolgo vrv, ki se vleče za njo, in takrat res uboga kot je treba, ker misli, da je privezna, vendar pa je jaz s svojimi počasnimi nogami vseeno ne omejuje.Pa čeprav je v bistvu prosta, je njena drža vseeno čisto drugačna, kot pa takrat, ko ni na nobeni vrvi ali flexiju.
Drugače je pa stara 9 mesecev.Res me vsak dan znova in znova tako preseneča in navdušuje(včasih tut ob živce spravi), da se mi zdi, kot da jo imam šele dva dni ne pa skoraj pol leta.

Satin

• *
« Odgovori #943 : 12 Oktober 2006, 13:28:40 »
He he he.... kako dobro mi je to znano, tud moj ko mu nekje za ritjo kaka dolga špaga al pa flexi leta pazi da ga nav kej kje polomu, pa vendar sem zgodi da pozabi da mu nekaj za ritjo sledi pa tko mal po svoje zašpona, pol k mu pa flexi rito ulovi pa sam naokol pogleda če ga je kdo vidu in pol najvčkrat zagleda nas ko se režimo, pa kmalu spet pozabi. No naš drže ne spreminja, samo bolj na svoje vedenje pazi ko je pripet.
husky_girl glede kolesarjenja bi te samo opozorila na to malčica še ni odrasla torej se še razvija in ji lahko pusti posledice na kosteh, jaz bi na tvojem raje s kolesarjenjem počakala tam do 1 leta.
Drugače pa upam da se kdaj tudi v živo srečamo, skupaj malo "pojamramo" ;) o tem kako nam živčka kravžljajo in se uživamo ob njihovih vragolijah :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #944 : 12 Oktober 2006, 14:48:06 »
Med gonitvijo se psico da sterilizirati, je pa trapasto, ker so tedaj organi najbolj prekrvavljeni in tudi kri se pogosto ne strjuje tako dobro kot sicer. Tudi si lahko predstavljam, da pomeni za organizem kar hud hormonski šok. Veterinarju je več ali manj vseeno, saj psica ni njegova. Svoje med gonitvijo zanesljivo ne bi šel sterilizirat. Še celo to je boljše in varnejše, če jo daš sterilizirat ko je kakšne tri tedne breja - glede na to, da ti večkrat uide že sedaj, ti bo med gonitvijo prav gotovo ušla, če ne boš zelo dobro pazila.

kar pa se tiče teka ob kolesu je pa tako: mladi psi lahko tečejo, pod pogojem, da hitrost prilagajamo psu, da je pes večji del poti spuščen in ga s kolesom samo spremljamo in da je primerna podlaga (ne asfalt, tudi ne pesek na dolge razdalje). Samo zato, ker večina vodnikov pretirava je bolj varno počakati do enega leta ali še kakšen mesec več (pri meni psice začno teči ob kolesu pri 4 mesecih in jim nič ne škodi, saj tastara še vedno teče pri 15 letih)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #945 : 12 Oktober 2006, 17:34:41 »
Satin v soboto bi bilo z moje strani nemogoče, da prideva na srečanje, ker grem gledat tekmo agilityja v Naklo.

Kar se tiče sterilizacije pa je res tako, da je za psico res mnogo bolje, da pač počakata z sterilizavcijo ene dva meseca po končani gonitvi, da se hormoni spet umirijo. Sicer vetijem kot je že napisala Lanabela je vseeno (no na vseh klinikah jim ni in te med gonitvijo in niti prej omenjenega časa niti ne vzamejo). Moja se je ful kmalu že prvič začela gonit (nekaj dni pred 6-imi meseci) in ker je bila že naročena na sterilizacijo, sem to pač prestavila za kasneje. pač sem dala eno gonitev skozi in bila takrat toliko bolj pozorna in sva pač bolj kratke sprehode imeli. Po nasvetu vetijev je tako potem šele čez dva meseca bila sterilizirana.
Glede teka ob kolesa pa ti tudi jaz priporočam, da še malce počakaš in da šele takrat, ko bo vsaj eno leto dopolnilai, če ne še malce kasneje.

lp

husky_girl

• *
« Odgovori #946 : 12 Oktober 2006, 20:23:11 »
Smo šli k veterinarju, da so jo najprej pregledali, inj e ugotovil, da se še ne goni, ampak je to, da jo psi ovohavajo prvi znak, da bi se kmalu lahko začela, ker so ji vzeli bris in so izključili vnetje. Tako, da so mi zagotovili, da je vse v redu, in da ne bo nobenih težav. Potem se je pa začel tisti tahudi del, ampak ne za Sany, jest sem bila tista, ki je vse to težko prenašal.Njo so celo pohvalili, češ da tako pridnih in prijaznih kužkov je pa malo, ki ob enekciji niti ne trznejo, meni so se pa samo pokroviteljsko nasmihali, ko sem vsa zbegana tam stala in nisem hotla iti od nje.
Najhuje je pa bilo, ko sem jo prišla iskat.Sej zdej se zdim sama sebi malo ubrisana, sam takrat mi je šlo pa kr na jok :'( Bolj ko so mi razlagali, da je vse v redu, bolj so mi tekle solze ???
No ja zdej upam, da se bo vse zacelilo, kot je treba in bova šli novim dogodivščinam naproti ;D

Glede teka se pa strinjam z Lanabelo, ker smo tudi z ostalimi psi , ki jih imamo začeli zgodaj teči, pa nismo, do sedaj opazili še nobenih problemov.To  seveda ne pomeni, da se pri Sany ne bodo kasneje pojavili, vendar pa jest dvomim.Ne teče redno tako dolge proge, tisti turi sta bili bolj izjema kot običaj, greva pa dvakrat tedensko s kolesom približno 10 kilometrov, ostalo pa vse peš, vendar pa se tudi tam zelo zlaufa,če že ne drugače ji k temu pomaga eden od naših psov s katerim veselo nabirata kilometrino ;D

shivas_

• *
  • Izberi svojo ljubezen, in ljubi svoj izbor!
    • Loomp
« Odgovori #947 : 12 Oktober 2006, 21:15:52 »
ja katere pse pa še imate? :D potem ji zagotovo ni dolgčas ;)

husky_girl

• *
« Odgovori #948 : 12 Oktober 2006, 21:39:38 »
Imamo še Bedlington terrierja-Schiroko(sam nam ta ime ni všeč, pa ga kličemo Žak)
Potem imamo pa še Fox terrierja-Teddy, ki je tako kot Sany brez rodovnika, dobil smo ga pa ko je mami slišala po radiju, da ga oddajo, ker imajo otroka, ki je alergičen na pse.Kasneje smo pa ugotovili, da je pes alergičen na otroke, ker se očitno ta otrok ni ravno nežno igral z njim.
Teddy pa Sany sta res super za pogledat skupej, skos se lovita in igrata, Žak je pa bolj peacemaker in če se mu slučajno zazdi, da je Teddy pregrob z njo, takoj vskoči in ga odžene. ;D

Satin

• *
« Odgovori #949 : 13 Oktober 2006, 08:45:37 »
No sej bomo še videli kako bo v nedeljo vse skupaj potekalo, mogoče nama še uspe priti. husky_girl vaši trije pesjani so pa prav srčkani, za malo pa držimo pesti da bo čimpreje okrevala.

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #950 : 13 Oktober 2006, 09:37:17 »
torej je sany bila sterilizirana? No tudi meni je šlo na jok, ko sem Albo pustila pri veterinarju za sterilizacijo ampak sem bila pa pomirjena, ko sem jo prišla iskat. Alba se je zredno dobro držala, naslednji dan je bila že skoraj isto živa kot pred operacijo in sem jo mogla kar fino brzdati, da je počivala. Imeli smo jo notri, da ne bi kakšna divja žival zalutala v okolico pesjaka in nbi Alba začela skakati. Ven smo jo peljali samo lulat in kakat. Zdaj ostaja samo še bežen spomin an to operacijo - treba jo je manj hraniti, drugače bi se kaj hitro zredila.
Z Albo želiva čimprejšnje okrevanje Sany  :-*.

husky_girl

• *
« Odgovori #951 : 15 Oktober 2006, 10:28:41 »
Hvala Satin in Alba :-* Se mi zdi da Sany kar dobro okreva.Če bi bilo po njeno, bi se že kopala in dirjala kot zmešana okrog ;D

Satin

• *
« Odgovori #952 : 16 Oktober 2006, 08:36:28 »
Potem imaš srečo, ker moj Larso barso pa unga tapravega pacienta špila, katerih se še v bolnici bojijo in otepajo :o ;)

husky_girl

• *
« Odgovori #953 : 16 Oktober 2006, 09:57:08 »
Potem je pa Lars res zelo pameten, če tako dobro zna izkoristiti situacijo ;D

Thor77

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #954 : 16 Oktober 2006, 11:31:25 »
Ojla!

Nazaj iz Češke, Benčijevi očki se tudi izboljšujeta, kak pa vi? Ste potem imeli/e srečanje, ali ne?
Če ja, kje so fotke  :o

Satin

• *
« Odgovori #955 : 16 Oktober 2006, 11:53:38 »
Oj ja husky_girl moj Larso barso je iz pravega testa, ko ga je NO prvič napadel, ki se je končal z manjšim ugrizom v taco, je moj "revež" še eno leto to poškodbo izkoriščal v svoj prid, seveda še posebno takrat ko je nekaj hotel ali ko je kaj ušpičil, še vse te ujame husky_girl ;) :D ne skrbi ko boš že mislila da te ne more več presenetiti se ti bo zgodilo ravno to ;)

Za Bena še vedno držimo pesti da bo kmalu vse OK, ne srečanja ni bilo, nekak smo bile vse punce z nečim zavzete pa se nismo mogle uskladit, se bomo pa za naslednjič ;)

malena3

• Gost
« Odgovori #956 : 22 Oktober 2006, 22:40:44 »
Lep pozdrav vsem.

Prosila bi za nasvet in sicer, koliko je velikost Husky-ja? Vem da ima plečno višino od 53cm do 60cm, kaj pa širino?
Namreč hiško delam po naročilu in rabim mere. Sem gledala za širino, pa nisem nikjer našla. Da obožujejo ravno streho sem že nekje prebrala, samo ne vem kake mere naj vzamem za hiško.

Hvala za odgovore...

LP

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #957 : 23 Oktober 2006, 08:07:34 »
Če te zanimajo točne mere ti jaz lahko sporočim, samo moram izmerit uto. Trenutno peljem našo Snežko sterilizirat, tako da odgovor dobiš popoldne!

LP, MAJA

Satin

• *
« Odgovori #958 : 23 Oktober 2006, 08:23:12 »
malena3 pa si me dobla, v širino ga pa res nisem merila :o ;), pazi da ti ne bodo prevelik vhod izrezali, tu se je naš oči malo zmotil ampak ne toliko hudo, bo pa naš letos dobil še predprostor, v bistvu bomo hišico glede na njeno velikost malo pregradili tako da bo imel Larso barso dva prostora. Pa glede na to da ti jo delajo po naročilu,pazi da jo boš lahko z lahkoto počistila.

malena3

• Gost
« Odgovori #959 : 23 Oktober 2006, 08:51:17 »
MAJA..hvala za pomoč, mi lahko tud na privat napišeš.....
Satin, hiško mi bodo delal doma, ker jo za 50.000 tudi jaz skup zbijem, gre se pa tudi za to, da bo moj frajerček imel hiško pod veliko, veliko streho, tako da bo imel zavetje, zato delam po meri...sem spraševala za vhod, pa mislim da more biti na levi strani, vsaj tko mi je eden rekel iz kinološkega društva....
Potekajo priprave v polni meri....tako da za kak nasvet glede hiške se priporočam, vsem pa lep pozdravček od mene....

Satin. potem bo Larso barso frajerček...moraš potem mal pokazati nov domek, da se malo pohvališ :P

LP