Avtor Tema: Sibirski Husky [Siberian Husky]  (Prebrano 1998886 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
Sibirski Husky [Siberian Husky]
« Odgovori #2190 : 20 Januar 2007, 23:52:00 »
cacy kar verjemi, Aska bo presrečna, ko bo spet s tvoji bordečkom lahko norela :o :P :P

malena3

• Gost
« Odgovori #2191 : 21 Januar 2007, 01:05:20 »
Mam čas da vprašam?
Je na  sliki, kjer sklepam, da je Clark (kot si napisala Maja) res Clark? Je kopirana slika?

Več jutri.

LP

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
« Odgovori #2192 : 21 Januar 2007, 10:10:42 »
Malena, Ja tisti husky je RES Clark. in je bila slika vzeta brez dovolenja ::) >:( sploh za tak glup oglas ???

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2193 : 21 Januar 2007, 12:05:09 »
Ja a se ne vidi da je Clark...   :o Kopirano direktno iz Hydrargium, Majine strani. Kršenje avtorskih pravic... Pa res bedn oglas...  ::)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2194 : 21 Januar 2007, 12:10:05 »
majchy, greš v celje na razstavo? (res je še delč tole, ampak vseen)

Ja grem ja  :)

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2195 : 21 Januar 2007, 12:31:05 »
No super :o  sicer se pa še ne ve če gre Clark v Celje :-\ če ne bo glih v Rusiji takrat :-\

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2196 : 21 Januar 2007, 12:43:53 »
cacy, boš ti tudi v Celju pridna in boš delala na razstavi, ali greš samo pogledat?  :)

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2197 : 21 Januar 2007, 12:45:13 »
Če bom šla, grem samo gledat ;) delam načeloma le v Lj. edino če me bojo poklical, da rabijo. ;D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2198 : 21 Januar 2007, 13:06:12 »
cacy, no super  :P

malena, kako kaj Kal? Si zato da se naslednji vikend kaj dobimo?  :) Boš imela kaj časa? Zadnji čas bi že bil, da spoznamo malega navihančka.  :P

malena3

• Gost
« Odgovori #2199 : 21 Januar 2007, 13:37:33 »
Hoj vsem.
Ja s Kalom sva bila v petek pri dr. Sabini na posvetu.
Je še fajn da smo šli, smo vsaj zvedeli, katere napake delamo. Zdej imamo velik novosti pri njemu, kot prvo pa ga je treba odvaditi grizenja.
Mi je tudi bolj jasno, zakaj je tak, sicer je možnosti več, pa vendar.
Je bil pri njej kar priden, ga je pa prvo sekundo dala v red ko je hotel grizljati in sem bila res presenečena.
Ženska je izredno simpatična. Imava tudi navodila in v roku 3 tednov se more pokazati izboljšanje, takrat smo tudi zmenjeni, da se slišimo.

Majchy, kdaj pa se dobite in kje? Bi šlo edino kako nedeljo samo bolj v popoldanskem času.

Kako ste ostali?
Cacy, je že kdo odreagiral na tisti oglas?

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2200 : 21 Januar 2007, 13:53:09 »
Nismo še nič zmenjeno točno. Če se zmenimo lahko pridemo na Bled pogledat  :)

In kakšne napake si delala, kaj točno je svetovala dr. Sabina?

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2201 : 21 Januar 2007, 15:36:33 »
Malena3, jst sm poslala email, da nej odstranijo slikco, ter še nekaj stvari sm dopisala, pa zaenkrat ni reakcije... mah nimaš kje ::)

Ja lahko se zmenmo za kako srečanje kjer bo sneg (v Lj dvomim da ga bo kej dosti) :D  Moj borderček ga še ne pozna :D

Tudi mene zanima kaj je dr. Sabina svetovala...

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #2202 : 21 Januar 2007, 19:03:00 »
Ojla vsem, tudi midva čakava na sneg, ampak jaz sem že kar bokj ali manj opustila misel na to, da ga bo letos kaj zapadlo.
Glede Albice in razstave je pa tako, da je Aleš proti temu, tako da še vse visi v zraku  :-\. Bomo videli.
Ja lahko bi se kaj dobili naslednji vikend, zdaj se pa res že dolgo nismo.

malena3

• Gost
« Odgovori #2203 : 21 Januar 2007, 22:56:29 »
Mogoče pa snegec bo.Nekej napovedujejo ta teden....

Ja, sem popoldne že napisala post, pa nam je zmankalo elektrike, tako da se je vse pobrisalo.
Kaj nam je svetovala:

kot prvo, ga ne smemo božati po glavi (samo pod glavo) dokler se ne umiri z grizenjem. Igračke smo mu vse odstranili, posebej cufi. Ima samo kosti za glodati, pa malo bikovk sem mu nakupila.

Mislila sem, da mu dostkrat na dan rečem naj sede, potem pa vidiš, da delaš napake in kar pozabiš. Tega se je lepo naučil, tako da z sedi nimamo problema.
Morm se tudi postaviti v držo, ko začne gristi v noge. Če ne odneha, zapustim prostor, pa če je to po 10x na dan. In kle ne zastopi on, kot ignoriranje, ampak točno ve, da ga je polomil. No do sedaj je drža še vedno delovala, da je odnehal gristi.
Zaposlujem ga z igrami, pa seveda moram vmes paziti, da sploh ne pride do roke, da ga nebi zamikalo gristi.
Nobeno stiskanje gobca, cukanje za ušesa, bog ne daj obračanja na hrbet.
In ja, da te pes grize za roke, pa cuka za obleko, je res veliko nespoštovanje do nas.

Ga je pa ona takoj odvrnila od grizenja prvo sekundo, ko je poizkušal. Z nobenim kakim nastopom, silo, se ji vidi, da se že toliko let ukvarja s tem.
Ja, pa sploh ko je začel gristi, sem mu tlačila igrače, tako da tukaj je tudi kiks.
Gre res za to, da nimava še donosa vodje>jaz. Veliko je tega, mam celo skripto vsega, se spomnim še vmes.

Moram pa pohvaliti kliniko, kjer so izredno prijazni in kljub "gužvi" čisto nič živčni. Ko smo odhajali so imeli še polno kliniko.
Čez 3 tedne naj bi se pokazali rezultati..jaz močno upam, takrat se tudi z dr. Sabino slišimo.

Je blo fajn, da sm šla..že zaradi mene, da sem videla, kake napake delam, pač neizkušena še v mnogih rečeh, se na napakah učimo. Pa tud vidiš, da nisi samo ti v problemih, da imajo drugi tud probleme...

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2204 : 21 Januar 2007, 23:31:58 »
malena3 hvala za vse nasvete glede te Sabine Pipan, je odlična psihologinja. Bila enkrat že na enem njenem predavanju in z Asko bova tudi k njej šle zaradi streloplašnosti.

Glede srečanja sem takoj za to, da se dobimo naslednjo nedeljo in gremo na Pokljuko, kjer bo sneg :o

Pa še nekaj utrinkov z današnjega srečanja Aske in Kala, res je en pravi živček in tako hudo fletkan, da komaj čakam,da ga spet vidim :o :o.

Aska in Kal

Kal

Več pa tukaj: http://aska1.moj-album.com/album/6493954/

Lp

malena3

• Gost
« Odgovori #2205 : 21 Januar 2007, 23:37:45 »
No, pa sem končno uspela tud čas najdt da ponosno povem, da je danes Kal spoznal lepotičko Asko.

Smo se dobili na Bledu, prehodili cel jezer in se imeli fino.
Kal je bil kr priden, včasih je Aski mal nagajal.

ASKA pa je res izredna lepotička, se sploh nisem mogla je nagledati.

Par slikic:

Zdej pa še čakam, da Aska prilepi kakšno lepo slikico.

Upam, da se z ostalimi tudi kmalu srečamo.

LP
M

malena3

• Gost
« Odgovori #2206 : 21 Januar 2007, 23:44:03 »
ASKA.. si bla za moment hitrejša. ;D

Ja res je blo fajn, da smo se končno srečali in da sem videla Asko v živo.
Je res coretk pa tako lepa in pridna. Jo Kal pozdravlja in upa, da se kmalu spet kaj srečamo.

Glede Sabine ti jo res priporočam, mislim da ti bo fino svetovala.

LP
M

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2207 : 21 Januar 2007, 23:52:55 »
ja malena malce sem te prehitela :P :P..Res vaju je bilo lepo spoznati in upam, da kaj kmalu spet na kak sprehod jo mahnemo in upam, da bo to že to naslednjo nedeljo na Pokljuki z vsemi ostalimi pesjančki in pesjankami :o
Bom jutri poklicala Sabino, res ta problem moram rešiti oz. vsaj omiliti.

Lp

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2208 : 22 Januar 2007, 07:19:10 »
O punce, lepo da sta nas zraven povabile...  :'(

No upam da se vsaj drug vikend vidimo.  :P

malena3

• Gost
« Odgovori #2209 : 22 Januar 2007, 07:33:13 »
Maych, to je blo bolj na hitr zmenjeno.
Aska je bla na Bledu, samo pri meni so hoteli še eni zraven okoli jezera, pa sem že mislila, da se z Asko ne bomo srečali.
No potem ti moji znanci niso šli, Aska pa je šla tudi okoli jezera, pa smo se kar dobili.

Meni se ni problema dobiti, samo zmeniti se je treba in to je to. :)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2210 : 22 Januar 2007, 07:51:52 »
Kal je pa res že pravi korenjak. Kako hitro mineva čas. En dva tri pa bo že velik.  :) :) :)

Malena, no upam da bodo čez 3 tedne vidni rezultati pri Kalu in da končno uredita vajin odnos pes-gospodar...
Kdaj začneta hodit v pasjo šolo?  :)
Kolikokrat na dan pa naj bi po mnenju Sabine Kal dobil ukaz, npr.sedi?
Aja pa glede tega ko pes grize za roke, pa cuka za obleko, ne bi rekla da je to nespoštovanje do ljudi. Pes tako ali tako tega še ne razume, kaj je spoštovanje in kaj ne. To je pri psu kljub vsemu samo igra in igrivost. Kasneje se šele pojavi pojem spoštovanja, po puberteti. Saj je tu podobna zadeva kot pri ljudeh.  ;)

Glede nasvetov dr. Sabine, mislim, da smo ti vsi polarni forumaši svetovali podobno. Strinjala se ne bi edino to, da cukanje za ušesa, obračanje na hrbet nikakor ni primerno. Sploh glede na to, ko vidiš, kako poteka vzgoja mladičkov pri pasji samici. Seveda moraš imeti občutek in mejo, psa moraš v trenutku, ko ga daje ta žlehtna spraviti na realna tla in ga umiriti. Kajti včasih pa ignoranca ne zaleže.. Saj ne pravim, da bi morali psu fizično pokazati kdo je gospodar, ampak včasih tudi kakšen uščip za ušesa pride prav. Pa mogoče je to samo parkrat v mladosti.

S tem ko si, malena, Kalu, dajala igrače, ko je on grizel, si pa samo pospešila igrivost, željo po igranju, grizenju. No, sedaj veš, da je to napaka. Sicer pa napake so zato, da se iz njih učimo.
Sama vem koliko napak sem naredila pri Živi. Vsa moja vzgoja, brez pasje šole, vse sem bila bolj kot ne samouk, pa še sibirski husky kot moj prvi pes. In to pri 15ih letih. Verjemi govorim iz lastnih izkušenj, se boš pa teh napak in popravkov toliko bolj zapomnila.  ;)

Malena, kje pa je točno ta klinika? Jaz prvič slišim za njo. Za kaj točno pa je ona specializirana? Za polarne pasme?

lp, majchy

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
« Odgovori #2211 : 22 Januar 2007, 08:15:27 »
 :-* :-* :-* Na tej sliki se ful vidi kako je velik.  :o

Torej za drug vikend gremo na izlet na Gorenjsko? Kateri dan? Meni tudi bolj odgovarja nedelja. Kaj pa ostali?

Kdo gre:
- maja + aska
- cacy + bode
- majchy + živa

Kaj pa ostali? Barbara? Andreja? Urška?

malena3

• Gost
« Odgovori #2212 : 22 Januar 2007, 08:36:55 »
Oj.
Ne glede cukanja za ušesa in obračanja na hrbet je mišljeno v primeru, da je pes dominanten kot npr Kal pri teh letih.
Ne da se ne sme to izvajati v nobenem primeru. Samo dokler se ne nauči discipline mu bo npr cukanje za ušesa pospešilo njegovo grizenje in cukanje.
Glede grizenja je res kot si napisala da se igra, vendar najkasneje do 4 meseca bi moral s tem prenahti (če seveda pravilno odreagiramo), Kal pa dobro zastopi da ne sme in grize. Gre se za to, da me ne smatra po njegovo kot da sem "mama", ampak mlajša sestrica v katero se zakaja in ji nagaja.
Ko bo Kal poštekal da me ne sme več gristi, je to čisto druga. Grizenje kot nežno grizanje je igra, grizenje, da zasadi zobe kamorkoli in tega obleko zraven pa ni igra.

Ja pri igračah sem naredila velik kiks, eni svetujejo tako, drugi spet ne. Je že Lanabela 1x napisala, da s tem ko daš psu igračo ko grize, ga samo učiš na nek način, da če bo grizel, bo dobil igračo.

Npr ukaz sedi, prostor, lezi..(jaz uporablam sedi) izrečeš skoraj vsakič.
Sta 2 pravila: NIČ NI ZASTONJ, to je v tem primeru to. npr mene je lepo vprašala, kolikokrat na dan Kalu rečem, da naj sede in sem rekla, da pa kar okoli 10x. In potem sva prišle do tega, da npr rečem mu pri hrani, kaj pa npr ko vstopiš v pesjak, mu daš vodo, gre v avto...itd...
In res, zdej ko pridem k njemu na dan tudi po 10x in se je po 10x naučil sedi je res boljše. Ne skače in ne nori več okoli kot ponavadi in se lepo usede (če te gleda v oči, ko sede, veš da je to naredil zato, ker ve da mora), če pa se npr usede in gleda okoli, pa je že to kot npr, sem se usedel, zdej pa hočem hrano.
To se je Kal res lepo navadil.

Ta klinika je v Ljubljani, PRVA K KLINIKA.
Ona je veterinarka in psihologinja. Članke objavlja tudi v reviji Moj pes, če si kdaj zasledila.
Ni specilizirana za točno posebej pasme, ampak za vse pasme.

Sem pa šla k njej po nasvetu enega znanca, ki je imel enake probleme z svojim psom in so se pokazala izbolšanja.
Pa na kliniki sem se zgovarjala z enim parom, ki je imel probleme s psom glede ljubosumja.

Všeč mi je, ker ti pove točno kako in kaka je stvar. Sem npr povedala kako poteka vsakdanjik, kako se učimo in potem kmalu izveš, kje ga lomiš.
V noge se res manj zakaja, če pa me hoče gristi, pa mu moram še predno to poizkuša, preprečiti.

Upam, da bodo izboljšanja.

Ja raste pa res hitro. Pa pravi živček je. :)

malena3

• Gost
« Odgovori #2213 : 22 Januar 2007, 09:45:08 »
CACY..slika iz oglasa je odstranjena.
Oglas pa beden kot je še zmeraj stoji. Na žalost. ::)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2214 : 22 Januar 2007, 09:59:28 »
Andreja in Lars sta za, glede dneva jima ni važno, samo v petek točno določite uro in dan in se midva veselo pripeljeva do vas, Lars namreč že kar pogreša izlete in družbo.

Cacy midve se potem v Celju vidive, najdeš me pod rumeno tendo obkroženo z čokoladnimi gubicami :D

No midva z Larsom sva se ta vikend nekaj bockala da bi nekam šla, v mislih sva imela Bohinj ali Bled, no na koncu nama ni uspelo, sva se pa doma crklala :P :D

Kal je pa res že zrastu, se moramo čimprej videti.

Cacy mogoče bo pa Dream potem bolj prijazen do drugih kužkov, sicer Lars je okoli kastrirancev malo čuden, ve da niso punčke, za fantka jim nekaj manjka, in potem revež ne ve kam bi jih dal. :o :D In potem pridemo do tega da ne vemo a bi se igrali ali bi si raje poiskali žensko družbo za igro :o :D :P

Alba

• *
« Odgovori #2215 : 22 Januar 2007, 11:58:40 »
Jaz se na Gorenjsko ne bom vozila, ker mi primanjkuje časa za vse, to bi mi pa vzelo sigurno cel dan. Povrh vsega sem pa bila cel vikend v Bohinju.

Kaj naj rečem, uživajte  ;).

Satin

• *
« Odgovori #2216 : 22 Januar 2007, 12:21:10 »
Mačka sej se lahko dan prej pri vaju dveh oglasimo :P ;) Lars nima nič proti če dva dni vandra naokoli samo da se on vozi in da je glavni frajer v avtu :o :D
Sicer sma pa na vezi ;)

malena3

• Gost
« Odgovori #2217 : 22 Januar 2007, 12:37:59 »
Punce, pri nas pa pada SNEGGGGGG! :P
Sicer med dežjem, ampak nekej pa je.

Alba

• *
« Odgovori #2218 : 22 Januar 2007, 12:52:41 »
 :o :o, no potem ga bo vsaj v hribih nekaj zapadlo.

Satin

• *
« Odgovori #2219 : 22 Januar 2007, 13:01:04 »
Raje povej kako se je Alba včeraj pri vama dvema muckala a?! :o :D Ko da vaju najmanj mesec dni ni videla :D ;D