brikete katere znamke uporabljate?

gorac6 · 73575

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #120 : 14 September 2010, 12:34:39
No, po dveh dnevih ugotovjeno, da so briketi čisto OK. Krivi so razni za Bino neprimerni dodatki. Če dobi same brikete + pasje priboljške, sir ali hrenovko kot nagrade, kot dodatek pa zelenjavo ali malo nemastnega,nezačinjenega mesa, je drek BP.

Ker pa se mama ne more navadit, da vsi psi nimajo tako dobrega želodca, kot ga je imel Karo, ji vmes daje še kak postan riž, obrezline, kaj mastnega po možnosti, juho, ki jim je ostala in te vražje kosti, ki pri njej naredijo samo dve skrajnosti-zdrizast ali kot kamen trd drek.

In še večji greh-ob večerih ji da kak posladek, ker je Bini takozelo všeč in ker izsiljuje. ::)

Spet bom morala zaropotat doma glede hrane!

Starši me sploh ne ubogajo. Slabo sem jih vzgojila.  >:D

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Samoyed lover

• *
Odgovori #121 : 24 September 2010, 15:06:19
Mi trenutno Royal Canin in bomo na njem ostali verjetno za vse psičkino življenje  :) Odsvetujem pa vse hrane iz "naših" trgovin, Pedigree, Friskies, Tačko, Chappy, Tik tok, .... vglavnem VSE kar se dobi v naših trgovinah. Že če samo pogledaš sestavine so zelo slabe, barvila, konzervansi ter sol. Psi po teh hranah velikokrat dobijo alergije, babičin pes je bil ves rdeč in z zobnim kamnom,ima pa tudi probleme z želodcem, saj je vseh 7. let jedel pedigree, dokler nisva z veterinarko pripričale, da naj tega več ne daje :o Priznam, da tudi moja ni jedla najboljše hrane, dokler nisem pred mamo začela govoriti z veterinarko o pedigreeju :o In sva z veterinarko stvar rešili :D Zdaj mi mami končno verjame :) Prej pa mi je pravila " Ah, ne verjemi vsemu kaj piše na netu" .

drobiž

• *
  • Naša Tonči
Odgovori #122 : 25 September 2010, 06:34:12
Pol leta smo uporabljali Acano lamb&apple. Zaradi težav s prebavo sedaj uporabljamo Taste of the wild, Arden Grange jagnetina in Fitness Trainer Duck and rice. Bomo videli kako se bosta izkazala slednje dva.

airedale10

• *
Odgovori #123 : 07 Januar 2011, 11:33:36
Mi smo dixu ko je bil majhen najprej dajali friskes za mlade pse, saj za druge hrane še vedeli nismo. Nato smo mu dajali pedigree, saj je po drugih nekvalitetnih imel prebavne težave. Nato smo mu kupili bonami in imel je ´lep´ kakec in vse super, čeprav niso preveč kvalitetni. To smo vedei, zato smo mu naročili ter vzeli na razstavi veliko vzorčkov kvalitetnih pasjih hran. Zmešali smo mu pol bonami, pol kvalitetne. Nato je za rojstni dan dobil vrečko almo nature in spet smo mešali almo nature, bonami in vzorci. Nato smo našli hrano bosch, ki jo je imel zelo rad, pa še zelo poceni je in smo mu jo kupili. Najprej smo mu zaradi prehoda mešali z bonami in si je vedno bonami pustil za zvečer, bosch pa takoj pojedel. Zdaj ima samo bosch.

Urša_Doggy

• *
  • Pes - edina ljubezen, ki jo lahko kupite <3
Odgovori #124 : 21 Februar 2011, 11:35:44
Katero hrano mi priporočate za 9 mesecev staro border collie-ko? Trenutno sma na Hill's-u ampak ima zanjo preveč ogljikovih hidratov in bi rada hrano z več beljakovinami.

Pes - edina ljubezen, ki lahko kupite <3
I <3 my dog...

Samoyed lover

• *
Odgovori #125 : 25 Februar 2011, 17:55:56
Zdravo!

Mi imamo zdaj našo Nalo na Acani, adult dog! Iztrebek je bistveno manjši, v manjših količinah in samo 1x na dan Wink Vglavnem super hrana! Hrano smo za vsak slučaj mešali 2 tedna, da se psička lažje navadi in tudi zaradi velike vsebnosti mesnihn prozvodov-beljakovin, lp

OT. Razlog za menjavo od RC: Mehak iztrebek,prevelik iztrebek, žitarice.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #126 : 25 Februar 2011, 19:28:10
zadovoljna z Bosch sensitive. Bom pa čez čas preiskusila tudi ribo.

Urša-kar ti srce poželi, je en kup hrane. Odloči se za tisto, ki ti za cenovni rang ponudi največ in ti je geografsko dostopna. Sama raje grem v štacuno po žakelj hrane, kot pa jo naročam prek pošte, GLS...ker ni rečeno, da sem dopoldan doma-a pol naj mam pa žakl na faxu in ga tovorim nekam al pa da sem na šihtu.  ;D

Le vkup uboga gmajna!

sp30

• *
Odgovori #127 : 25 Februar 2011, 21:15:44
no našemu nobena ''visoko'' kvalitetena hrana ne ustreza. Zdaj ga imam na healthy paws, pa ima dost veliko količino blata in iztrebek je bolj mehek. Ko pa je bil na hillsu in rc pa je bilo vse super.

No zdaj sem se odločila za fitness trainer. Kaj menite je to boljša hrana kot hills in pa rc?

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #128 : 25 Februar 2011, 22:10:47
Jaz sploh ne vem zakaj se obremenjuješ s tem. Če mu je pasal RC futraj RC, če mu je ustrezal Hills mu daj pa Hills. Zanič ni nobena od teh.
Nam je fitnes trainer ustrezal, enim pa splloh ni-obupna dlaka, drek....

Preštudiraj sestavine pri hrani, ki je psu ustrezala in se jih drži. Lahko pa mu začneš kuhat meso, zelenjavo, testenine, krompir, riž...

Le vkup uboga gmajna!

airedale10

• *
Odgovori #129 : 03 Oktober 2013, 20:41:23
Hrani kdo psa s katerimi od teh znamk: Biomill, Monge, Tehni-Cal, Prince Premium, Dogs Lovers Gold, Arden Grange, Almo Nature, Nutra Gold, Cibau, Acana, Bosch? Kakšne so izkušnje?  :) In kaj menite o teh hranah, katere so boljše in katere slabše ter katere so še kvalitetne hrane v približno tem cenovnem rangu? Predvsem za te hrane ki so najprej napisane me zanima, te bolj zadnje so itak razširjene in vem da so v redu, te ta prve pa niso ravno pogoste in sem zelo v dvomih kaj izbrati, pa še na denar je treba gledati...  :-\

joe cool

• *
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #130 : 03 Oktober 2013, 22:04:41
Mi smo imeli Almo nature (lososa), ker pa je vmes nekaj časa ni bilo (Mr. Pet ni več zastopnik), smo prešli na Arden Grange (tudi losos), je pa žal dražja :( Ker pa kot je videti, psu bolj odgovarja, bomo na tem zaenkrat ostali, čeprav je pri Tukanu spet mogoče dobiti Almo nature. Kupujem pa tudi konzerve Almo nature, ki jih dodam briketom.

Natalchy

• *
  • Natalija & Dina <3
Odgovori #131 : 03 Oktober 2013, 22:39:24
Dina pa je hrano Taste of the wild. Men se zdi ful uredu hrana, tut Dina jo ma full rada... Sicer pa imamo okus divje race (al nekaj takega) pa bizona... Lososa pa ne ::).

Urška

• *
Odgovori #132 : 04 Oktober 2013, 01:43:16
Hrani kdo psa s katerimi od teh znamk: Biomill, Monge, Tehni-Cal, Prince Premium, Dogs Lovers Gold, Arden Grange, Almo Nature, Nutra Gold, Cibau, Acana, Bosch? Kakšne so izkušnje?  :) In kaj menite o teh hranah, katere so boljše in katere slabše ter katere so še kvalitetne hrane v približno tem cenovnem rangu? Predvsem za te hrane ki so najprej napisane me zanima, te bolj zadnje so itak razširjene in vem da so v redu, te ta prve pa niso ravno pogoste in sem zelo v dvomih kaj izbrati, pa še na denar je treba gledati...  :-\

Hrane na spisku so popolnoma neprimerljive. Svetovala bi, da se naučiš iz deklaracij razbrati kakovost posamezne hrane, pa bo potem vse skupaj mnogo lažje.

airedale10

• *
Odgovori #133 : 04 Oktober 2013, 06:50:36
Katere tocno mislis? Sem ze napisala, da sem samo poiskala hrane ki veljajo za dobre in racunala ceno ter sestavine samo preletela. Brez skrbi, bom jih poggledala bolj natancno in tudi razbrati kaksna je kaka hrana ni neve m kaksna filozofija, ce imas neobcutljivega pozeruha dom. Na prvem mestu meso, ne zita, tudi pgotem cim manj zit in dodatkov  ??? Tako na grobo receno seveda... Sem slisala za vse te hrane pohvale  iin sem si mislila da na rangu hofer hrane pa ja niso...
Se pa zavedam da bi bilo najboljse dajati Orijen, N&D, PoN, ToW, Fish4dogs in podobne. Ampak financirajo starsi in pogodili smo se da bo imel kvalitetno hrano, ampak v rangu Bosch-Cibau in podobne. :) Tako da pomoc dobrodosla! Mi ni bilo nikoli treba izbirati pasje hrane (samo macjo in smo zadovoljni a Sanabelle) in sem cisto zgubljena med vsemi temi...

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #134 : 04 Oktober 2013, 07:43:11
Nobena od teh hran ni slaba in vsako brez problema hraniš svojemu psu. Sicer pa če se prav spomnim, sem enkrat primerjala sestavo ene hofer hrane (ne vem ali imajo samo eno vrsto ali več) z boschem in ni bilo nekih občutnih razlik.

Ro_Gi

• *
  • Moja mala sončka... Roli&Gizmo <3
Odgovori #135 : 04 Oktober 2013, 10:37:11
Mi smo že skoraj 2 leti na Now-u, psa ga imata ful rada, dlaka je super, drek normalen. Edino cena je malo zasoljena (11kg- 70€).

My little dogs - a heartbeat at my feet.

Saga

• *
Odgovori #136 : 04 Oktober 2013, 11:28:05
Probaj hrane in boš videla. Moji je do zdaj najbolj odgovarjal Arden Grange. Od kolegice pes je na Trainerju, moja je vsak obrok Trainerja zbruhala... Hočem povedati, da lahko vsi hrano prehvalijo, tvoji pa ne bo odgovarjala pa če skačeš po trepalnicah!

Zumzum

• *
Odgovori #137 : 04 Oktober 2013, 11:40:13
Zdravo!

Jaz kupujem Orijen in Acano. V preteklosti sem tudi TOTW, ki se mi tudi zdi dobra. Pred kratkim sem kupila eno vrečo Purizon (prodajajo na zooplus), ker so mi prejšnjič poslali 500 g vrečko gratis in sem porabila kot priboljške na agilitiju. Takrat je bilo super, kos em pa psico hranila s to hrano, pa je imela na pol drisko (je pa res, da je testni bil okus riba, jaz pa sem pomotoma kupila piščanca).

Včasih kupim še drobovinsko "klobaso" v mesariji Krušič na Bezenškovi. Po konsistenci je kot konzerva, narejena pa je iz konjskega mesa. To ji občasno zmešam med brikete.

lpt

htttp://www.sky-lab.si

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #138 : 04 Oktober 2013, 12:34:18
Magnusson light- približno eno leto hranim s tem, ji ustreza, cenovno mi je OK. Kdaj pa kdaj ji dodam kaj zelenjave, ribje glave, zelo poredko kako konzervo kot 1 obrok ali dodatek (schesir, natures menue, renske, porta21).

Technical light-enormni kupi dreka po 4-5x na dan, sumim da zaradi večjega % vlaknin. Kupila 15kg vrečo, sfutrala in nikoli več ne kupim.
RC mxi Light- super držala kilažo, na zimo nekaj prhlaja, sčasoma mi je dojadilo, da poserje koruzo in da je drek pretežno rumen.
Health paws- odlična dlaka, koža, prebava, mislim, da je še manj trave žrla. Ampak je kar cenovni zalogaj- sem pa sigurna da bom še kdaj vzela, za zamenjavo okusa.

Bosch adult BP, dokler niso noter dali piro, se je pokazalo da ji pira ne ustreza, Jagnjetina-ji prav tako ni ustrezala, Ribe pa super, Bio Adult-smrdljivi, veliki dreki-mislim, da jabolko ni zanjo prava izbira.

Propac 2 žaklja- OK.
trainerJe bil OK.

Le vkup uboga gmajna!

Boo

• *
Odgovori #139 : 04 Oktober 2013, 14:38:29
Orijen Regional red, Acana Grasslands&Ranchlands in Essential Stamina. Pogosto dobi tudi surovo meso.
Nazadnje sem prvic psu kupila ne grain free hrano, Acano sport&agility, ki je super, iztrebek je  razmeroma majhen in pes se je celo malo poredil. To je bil tudi razlog za izbiro hrane.
Orijen je vedno super, prav tako Acana. Essential Stamina je ok, nikakor pa ne najljubsa izbira. Je pa presenetljivo poceni.

airedale10

• *
Odgovori #140 : 04 Oktober 2013, 14:39:45
Nobena od teh hran ni slaba in vsako brez problema hraniš svojemu psu. Sicer pa če se prav spomnim, sem enkrat primerjala sestavo ene hofer hrane (ne vem ali imajo samo eno vrsto ali več) z boschem in ni bilo nekih občutnih razlik.

Hvala! :) A res? Bom prav pogledala potem sestavo tiste hofer pa malo primerjala... Zakaj pa si potem vedno popljuvan če hraniš to, Bosch pa hranijo tudi dobri vzreditelji, pa veliko uporabnikov s foruma itd. in velja za kvalitetno ??? Pa tudi sem si mislila da je tako ogromen in svetel kakec po tej hofer hrani posledica toliko žit... ??? No bomo videli :)

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #141 : 04 Oktober 2013, 15:30:21
Verjetno zato, ker razne hipermarket hrane res niso pojem kvalitete. Sicer pa večji kakec = več vlaknin (tudi žita, ja), s čimer ni nič narobe. Res da ni zdej orien ali acana, vseeno pa tudi ni v rangu bencinskih 3x10kg za 10€ hran (ki še vseeno morajo skozi kontrolo in vsebovati dovoljšne količine zahtevanih snovi, tako da so za "na kmete" še vseeno boljše kot mleko in kruh).

Js se že nekaj časa spravljam sprobat tole hofer varianto, samo naročujem na zoohitu bosch&sanabele v malo večji količini in moram še pregruntat kako naredit, da se mi sistem ne podre in če bi me sploh prišlo kaj bistveno ceneje. V glavnem za zdravega psa se mi ni zdi nič dramatičnega, če je iz hoferja (sej jst tud, znajo imet dejansko kvalitetne izdelke), zbolel pa zaradi njih tudi ne bo. Če splošno počutje, kakec in dlaka štimajo, je to to.

Urška

• *
Odgovori #142 : 04 Oktober 2013, 15:44:54
Te hrane (Biomill, Monge, Tehni-Cal, Prince Premium, Dogs Lovers Gold, Arden Grange, Almo Nature, Nutra Gold, Cibau, Acana, Bosch) niso niti najmanj primerljive. Ne morete primerjati hrano z žiti, s tisto brez njih, hrano s stranskimi produkti s tisto, brez njih, hrano z 20% mesa s tisto s 60% mesa, hrano iz Hoferja s hrano iz specializiranih prodajaln, hrano, kjer je popolnoma jasna vsaka sestavina v njej, s hrano, kjer ne veš porekla sestavin. Če ne prej, se vprašaš prvič, ko si zaradi prehransko povzročenega problema pri veterinarju zaradi alergije, vnetja ušes, praskanja, sprememb na koži v obliki prhljaja, driske, ubijalskega zadaha in podobnih malenkosti. In ko v takem primeru stopiš skozi vrata, je račun takoj 50+ €. In potem se vprašaš, če je tista razlika v ceni res vrednapreizkušanja v stilu "na kateri najcenejši hrani moj pes še preživi". Imam svoje pse preveč rada, da bi sploh lahko razmišljala na tak način.

Pasje potrebe so popolnoma jasne, deklaracije pa tudi.
http://www.dogfoodproject.com/index.php?page=labelinfo101

Za začetek, vzemi prvih 5 sestavin oz. vse sestavine vključno s prvim virom maščobe in jih primerjaj med sabo. Te sestavine predstavljajo večino sestavin v hrani.
Mislim, da bo razlika dovolj očitna že tam, nekaj primerov:
- BiOMill Adult Medium Piščanec in Riž: perutnina (28% posušeno perutninsko meso s 4,5% koščkov svežega piščanca), riž, koruza, pšenica, perutninska maščoba,...
- Arden Grange Adult Piščanec in riž: Piščančja moka (min 27%), Riž v zrnih (min 26%), Zrna koruze, Piščančja maščoba*, ...
- Prince Premium: piščančja mesna moka (nizka vsebnost surovega pepela), grah, krompirjev škrob, laneno seme, pesna vlakna (sušena), piščančja maščoba,...
- Dog Lovers Gold: Jagnječja mesna moka 15%, rjavi riž 15%, beli riž 15%,  svež losos 10%, sušena jajca 10%,  piščančja mesna moka 9,5%, piščančja maščoba (naravno konzervirana s tokoferoli) 6,5%,...
- Bosch Adult perutnina in pira: perutninska mesna moka (min. 15%), ječmen, koruza, pšenična moka, pšenica, živalske maščobe,...
- ACANA Wild prairie: svež piščanec brez kosti (19%), piščenčja mesna moka (18%), grah, puranja mesna moka (5%), olje piščančjih jeter (5%),...
- ACANA Chicken&Burbank Potato: piščančja mesna moka (22%), piščanec brez kosti (19%), cel krompir (17%), parjen sekan oves, grah, cela jajca (3%), iverka brez kosti (3%), na soncu sušena mlada lucerna, pičančja maščoba (konzervirana z mešanimi tokoferoli) (2%),...
- Trainer Natural Medium piščanec, riž & aloe vera : koruza, sveže piščančje in puranje meso, riž, dehidrirano piščančje in puranje meso, dehidrirana svinjina, svinjska mast,...

Se vam to res zdi vse eno in isto?  ???

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #143 : 04 Oktober 2013, 15:45:49
Hofer varianta ni povsem enaka Boschu - gre za osnovno varianto kakšna je Dog ali Osco od istega proizvajalca. Ti dve hrani se dobita v 20 kilskih žaklih in je cena primerljiva z hrano iz hoferja. Osnovna sestava zgleda enaka, vendar manjka precej dodatkov. Zdravega psa lahko komot dlja časa futraš s tem pa ne bo nič narobe. Precej poceni varianta je tudi Bosch breeder, ki je tudi v 20 kilskih žaklih, je tudi nekoliko slabša od običajnega Boscha in nekoliko močnejša.
Sicer pa je meni zadnje čase za tastare psice čedalje bolj všeč Magnuson. Tudi ne sodi med močne hrane, ima kvalitetne sestavine, in kar je meni posebej všeč - biketi so krhki in jih stare psice s slabimi zobmi zlahka pojedo ne da bi jih namakala  -česar zelo ne marajo.

Urška: ni enako, a tudi cene niso enake. In nekaterim psom nizkobeljakovinske hrane z žitaricami bolj ustrezajo kot visokokoncentrirane. Moje starejše psice lahko visokokoncentrirano hrano jedo samo pomešano med polento ali riž.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #144 : 04 Oktober 2013, 16:24:05
Psi so vsejedi in vsem psom ne ustreza enaka sestava, tip prehrane. Psi so se razvijali na različnih delih sveta ob popolnoma različni prehrani. Že n-krat prežvečena debata.
Ni univerzalnega pravila pri prehrani psov.

Le vkup uboga gmajna!

airedale10

• *
Odgovori #145 : 04 Oktober 2013, 16:29:39
Citiraj
Romeo:
Žita (pšenica, koruza, ječmen), meso in živalski stranski proizvodi (perutnina moka, mesna moka, ocvirki (sušeni), hemoglobina, moka, meso hidrolizat) olja in maščobe (perutnina), rastlinska stranski proizvodi (pšenični otrobi, radič), ribe in ribje proizvode (ribja moka), ki kvasa ( pivski kvas, posušen), zelenjava (grah). Minerali (natrijev klorid, kalijev klorid)
Citiraj
Bosch Mini Adult Lamb&Rice:
Perutninsko meso (min. 20%), riž (min. 17%), koruza, perutninska mesna moka, jagnjetinska moka (min. 5%), koruzni gluten, proso, živalske maščobe, osušeni pesni rezanci (brez sladkorja), cela jajca (osušena), osušeno meso, laneno seme, ribja moka, sveži mesni obrok, ribje olje, kvas (osušen, min. 0,1% manan-oligo-saharidi, min. 0,06% beta-glukan), grah, natrijev klorid, vlakna celuloze, školjke v prahu (min. 0,1%), kalijev klorid
Da bomo vedeli o čem govorimo (če pustimo na stran te najcenejše variante Boscha).  :)  Ampak meni (čeprav se možno da motim) se zdi še vedno Bosch malo boljši... Po tej hofer, ki jo dobiva zdaj (zaenkrat pes še ni naš - ne kupujemo te hrane mi) sicer nekih večjih težav ni, ampak mislim da dlaka bi lahko bila malo boljša, pa kakec tudi...
Urška hvala za te primerjave, bom se še sama malo bolj poglobila v sestavine in videla kaj psu odgovarja (je pa res da je zelo požrešen in ne ravno občutljiv)!  :) Pa da ne bo narobe izpadlo - ne iščem najcenejše hrane na kateri lahko pes še preživi, ga imam rada in ravno zato iščem kaj bi bilo najboljše zanj in tudi za nas, ker mislim da se da dobiti kvalitetno hrano v sprejemljivih cenovnih okvirjih. In če bom izbrala Orijen, PoN ali kaj v tem cenovnem rangu tega sigurno dobil ne bo in bo ostal na hoferju, tako da potem ne bi naredila prav nič. Če bi bilo samo po moje in če bi sama financirala in imela svoje prihodke bi izbrala po svoje, tako, ko financirajo starši pa moram tudi jaz sprejeti kak kompromis in mogoče ne vzeti ravno najboljše grain free hrane ampak pač nekaj srednjega da je za vse v redu.  :)
Sicer ne gre za pse, ampak za mačke, pa vseeno - smo imeli Acano, Orijen, Applaws in še vse sorte drugih hran ki spadajo med kvalitetne (ne supermarket); če bi nam šlo samo za denar ne bi kupili Orijena, ampak zdaj smo na Sanabelle Urinary že par let in čeprav mogoče sestavine niso tako dobre jima veliko bolj odgovarja ta hrana kot pa vse tiste veliko bolj drage in seveda z boljšimi sestavinami. Pa ne govorim samo kaj raje pojedo (Orijen so komaj komaj, Applaws isto), ampak je tudi kakec, dlaka in zdravje super!  :) Tako da ni nujno da bodo vsem odgovarjale tiste najboljše...

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #146 : 04 Oktober 2013, 16:49:11
Nikjer nisem trdila, da sta bosch in hofer enakovredna, ampak da hofer ni tak šrot kot ostale supermarket hrane in da v primeru stiske z denarjem/starši ne dajo več, zdravemu psu ne bo škodovala. Mi je pa zelo všeč ko 14 letno dekle takole trezno razmišlja o kompromisih in verjamem, da se ji bo doma uspelo vse zmenit.

airedale, mi smo vsaj 15 let mačko futrali s friskasom (prvih par let celo s pasjimi briketi  :-[), ker ji vse ostale ponudbe nikakor nismo spravili v rit in je raje cele dneve po poljih miši lovila kot pa kakovostne brikete jedla. Privlečem domov mlada mačka, ju dam na sanabele kitten in friskas kar naenkrat ni bil več užiten. Žal pa ni dočakala prehoda na adult, ampak verjamem da bi ji bil tudi všeč. Zdej tako velike količine mačje hrane kupujem ravno zato, ker je tako ješča - 3 domači mački in bogvekolk ostalih mi pojedo 10kg briketov v istem času kot pes svojih 15kg. Sploh ni slaba hrana pa še dražja je od pasje, majku jim mačkom.

BlackDevil

• *
Odgovori #147 : 04 Oktober 2013, 17:58:18
Mojemu hrane kot so Applaws, Acana, Hills itd. niso ustrezale. Se nam pa zato dobro obnese Bosch, Cibau z ribo je tudi bil čisto ok.

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.

BlueLucky

• *
Odgovori #148 : 04 Oktober 2013, 18:31:24
hills, pa neke lidlove brikete

Urška

• *
Odgovori #149 : 05 Oktober 2013, 00:29:43
Lanabela, vse to govoričenje o visokokoncentrirani hrani je spet en larifari. Če vse hrane preračunaš na enako osnovo, recimo delež beljakovin na suho snov, potem ugotoviš, da si na istem in da nobena hrana nima višjega deleža beljakovin kot meso, ga imajo pa nekatere zaskrbljujoče malo. Sedaj samo še čakam, da mi bo nekdo skušal razložiti, da je za pse meso škodljivo in preveč visokokoncentrirano.  :-X

Primer:
piščanec, rdeče meso s kožo http://www.cenim.se/hranilne-vrednosti.php?id=741
Energija (kcal)    237 kcal
Maščobe: 18.34 g
Beljakovine: 16.69 g
---------------------------------
Suha snov: cca 65g

Acana Wild Prairie http://www.acana.com/products/regionals/wild-prairie/
Energija (kcal) 361 kcal
Maščobe: 17%
Beljakovine: 31%
---------------------------------
Suha snov: 90%

Preračun si nareite sami. Nekaj več o tem pa na http://www.hov-hov.si/index.php/Prehrana/branje-in-razumevanje-deklaracij-na-pasji-hrani.html