Avtor Tema: HURTTA Collection  (Prebrano 565963 krat)

maja72

• Gost
HURTTA Collection
« Odgovori #600 : 16 December 2008, 10:42:30 »
@ninci: Hvala  :-*!

@skogkatt: Jaz imam tako oprsnico za Bajka, zraven pa estetsko in funkcionalno odlično paše tisti gumificiran črn povodec, ki jih ima Marcel v Celju (mislim, da je Bende ali Gappay, bo Urška vedela) - osnova povodca je črna, guma pa vleče na rjavo-sivo, točno v takem odtenku, kot je napis. Tisti povodec je res fenomenalen, ker čisto nič ne drsi.

skogkatt

• *
  • Spol: Ženski
  • MyMy&Neli&Miyu
HURTTA Collection
« Odgovori #601 : 16 December 2008, 10:54:43 »
ninci, hvala, bom premislila ;)

maja72, ta povodec že uporabljamo, hvala ti  :-* povej, katera oprsnica se ti zdi boljša za najina psa, Y ali norweger? Meni se gre predvsem zato, da ga najmanj "ovira", torej ima največji možni "Bewegungsfreiheit".

maja72

• Gost
HURTTA Collection
« Odgovori #602 : 16 December 2008, 11:14:20 »
@skogkatt: Norweger je meni za velikega psa neprimerno bolj všeč kot Y, res je lepo narejena oprsnica in razen tega, da je treba tačko dvigniti, da pes smukne vanjo, se meni zdi bolj praktična tako za psa kot za vodnika. Pri Y gre meni recimo ful (ampak res ful) na živce tisti trakec z rinko na vrhu, ki se vozi sem pa tja, pa rinki ob trani, ki cingljata; pri norweger je vse skupaj bolj minimalistično :). Super, da imaš povodec že za zraven, boš videla, res zgleda kot originalni kompletek  ;).

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
HURTTA Collection
« Odgovori #603 : 16 December 2008, 11:22:40 »
Maja ne vem če bo tole prav. To kar ti opisuješ, brez rink pri strani, dvignit tačko, da jo "oblečemo" in samo ena rinkica na hrbtu je Y oprsnica.

To je Y.

maja72

• Gost
HURTTA Collection
« Odgovori #604 : 16 December 2008, 11:24:44 »
Seveda ni prav, jaz koza neumna  :-[ :-[ :-[ :-[.

Toprej: meni ni všeč stara T oprsnica, ampak mi je bolj všeč nova Y oprsnica. Ninci hvala za popravek  :-* :-* :-*!

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
HURTTA Collection
« Odgovori #605 : 16 December 2008, 11:35:43 »
Hvala ti  :-* Ta novi norweger ima samo eno rinko, ane? Pa je vseeno boljša Y?

sibila

• *
  • still more white...
HURTTA Collection
« Odgovori #606 : 16 December 2008, 11:38:17 »
Črt, ali mi lahko, lepo prosim, poveš, kako trden se ti zdi kovinski mehanizem pri Hurttinih torbicah? Meni je namreč uspelo polomiti že drugo KP torbico  :-[, s pokvarjenim mehanizmom pa je ta torbica totalen obup  >:(. V Nemčiji sem gledala Premierovo, ki pa se mi je zdela premajhna. Zdaj za silo uporabljam kar torbico za magnezijo  ::), ampak se ne da dobro oprati in ni primerna za sir ipd., le za brikete. A to Hurttino torbico se da brez problema in res dobro oprati, kot ovratnice? Je velika kot A5 ali manjša? A zgleda nerodna ali priročna?

Se oproščam za toliko vprašanj in upam, da niste o tem že kje govorili  :-[.

Jaz imam tudi tole torbico, pa sem ful zadovoljna z njo.Fajn velika, jaz dam še kako  igračo noter.Mehanizem za odpirat je pa ful super, dovolj trd, da ne padajo ven, če se skloniš in dovolj mehek, da ga z roko komot odpreš.Kako se pa pere pa tudi mene zanima, je še nisem...Verjetno na roke.

Ninci in Črt:Tale Y oprsnica iz PRO je na isti način kot tista iz Sport, ki jo imam doma?Jaz imam tisto, ki sta jo vzela za Brihto, pa ji ni bila prav.
A velikosti za Sport in PRO so iste ali moram it merit?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #607 : 16 December 2008, 11:51:30 »
sibila torbico lahko opereš na 40stopinj, samo ne smeš je sušit v stroju in dodajat mehčalca!

Oprsnica ni enaka. Pri tisti Sport, ki jo imaš ti pride prsni trak čez prsa, pri Y pride pa tako kot pri Brihti na zadnji sliki + vse razlike ki jih je opisala že maja. Za velikost je pa najbolj pomemben obseg prsnega koša, za to je fajn, da jo ponovno pomeriš. Brihta ima Y manjšo kot ima Sport.

sibila

• *
  • still more white...
HURTTA Collection
« Odgovori #608 : 16 December 2008, 12:00:10 »
Aha, hvala.Sem mislila, da je ni dobro v stroju prati, zaradi mehanizma.Dobro, da vem, da jo lahko.

Se mi je zdela drugačna na Brihti.A PRO pa nima takih istih kot so bile tiste Sport?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #609 : 16 December 2008, 12:01:07 »
Aha, hvala.Sem mislila, da je ni dobro v stroju prati, zaradi mehanizma.Dobro, da vem, da jo lahko.

Se mi je zdela drugačna na Brihti.A PRO pa nima takih istih kot so bile tiste Sport?

Ima - glej eno stran nazaj sliko od skogkatt. Samo midva sva trenutno dobila samo Y.

sibila

• *
  • still more white...
HURTTA Collection
« Odgovori #610 : 16 December 2008, 12:06:24 »
Ja, saj pri vama sem mislila.Sem malo nerodno zapisala.Bom pa počakala, enkrat sigurno bodo.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
HURTTA Collection
« Odgovori #611 : 17 December 2008, 21:45:15 »
Rondo ma tudi zimski plašček. Samo je zdaj tako obupno smotan vreme, da je za tale zimski plašč kar malo toplo, tudi če je skos na miru. Tko da zdej študiram a vzamem dežni plašč ali overall. nekaj moram, ker prejle sem rabila ene 45 min da sem ga spucala od tega dežja in blata. :-X v tem overallu se vrjetno ne bi hotu premikat. :-\

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
HURTTA Collection
« Odgovori #612 : 19 December 2008, 15:12:52 »
Potrebovala bi strokovno pomoč. :) Sammy je dobil Hurttino oprsnico, ampak se ne morem odločiti, a mu je prav, ali jo naj raje zamenjam za manjšo, ker se mi zdi, da pride prenizko dol od vratu (z drugimi besedami: obseg oprsnice okrog vratu se mi zdi prevelik). Sicer, ko gledam te slike, je občutek drugačen in se mi zdi, da je ravno prav, v živo se mi pa zdi prenizko - ali pa je to normalno?  ???

(http://www.shrani.si/?3Z/LC/3RMv3uOj/sammyhurtta1.jpg) (http://www.shrani.si/?3p/r2/1y68HtbP/sammyhurtta2.jpg) (http://www.shrani.si/?1p/12z/4s2gQYaq/sammyhurtta3.jpg) (http://www.shrani.si/?1r/fF/4CgyG0z5/sammyhurtta4.jpg)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #613 : 19 December 2008, 15:22:36 »
Y ( stičišče trakov) mora priti na prsnico, torej ne previsoko, da pes ne vleče z vratom ampak s trupom - prsnim delom.
Pa slikah izgleda ok, v živo je mogoče drugače in je takole težko presodit, tako da boš morala sama ocenit :-\

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
HURTTA Collection
« Odgovori #614 : 19 December 2008, 20:14:55 »
Prodam Hurtta podloženo ovratnico ovratnico v bež barvi, velikosti 2 (35-45cm).

Cena: 10€

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
HURTTA Collection
« Odgovori #615 : 20 December 2008, 13:51:22 »
Y ( stičišče trakov) mora priti na prsnico, torej ne previsoko, da pes ne vleče z vratom ampak s trupom - prsnim delom.
Pa slikah izgleda ok, v živo je mogoče drugače in je takole težko presodit, tako da boš morala sama ocenit :-\
Danes sem mu še enkrat probala in se mi zdi v redu, tako da jo bomo obdržali. Hvala obema za prijaznost, da sem jo lahko prevzela v LJ!

Dedee

• *
  • rockin' all over the world.
HURTTA Collection
« Odgovori #616 : 25 December 2008, 16:05:52 »
Hej,

Zanima me tale plašček:http://pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_31&products_id=379
Sem že neki merla in izmerla številko 353, bi šla tudi 352 ampak so noge prekratke.  ;D Sej nimam pojma, če sem prb. prav izmerila, zato me zanima kaka ''vsesplošna'' številka za kavalirja? Lepa hvala.

LP

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #617 : 25 December 2008, 20:41:28 »
Navajajo 353. Najbolj pomembno je da pomeriš prsni koš in dolžino hrbta od sredine lopatic do korena repa. Če je dolžina hrbta 35cm in je obseg prsnega koša do 53cm potem bi lahko imela 352 (glede na to da je samička je najbrž tudi boj "švoh" kot kakšen samček), saj je za dolžino nog bolje da je krajša kot predolga. En kavalirček ima recimo tudi 381 in dolžina rokavov ni problematična. 

Lp nina

Sašenka

• *
HURTTA Collection
« Odgovori #618 : 26 December 2008, 23:48:49 »
Ninci, a boste dobili tudi PRO Overalle v črni barvi. Bi nujno potrebovala dva in sicer 281 in 321. A se lahko to kaj kmalu pričakuje?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #619 : 26 December 2008, 23:50:35 »
Ninci, a boste dobili tudi PRO Overalle v črni barvi. Bi nujno potrebovala dva in sicer 281 in 321. A se lahko to kaj kmalu pričakuje?

Ne, za PRO do februarja ne moremo nič garantirat kaj bo in kdaj bo. Tako, da šele po februarju žal.

Lp, nina

Dedee

• *
  • rockin' all over the world.
HURTTA Collection
« Odgovori #620 : 27 December 2008, 13:08:17 »
ninci, hvala.
Vrjetno še danes naročim, smo se doma pogovarjal in bo 353 taprava.

Sašenka

• *
HURTTA Collection
« Odgovori #621 : 29 December 2008, 09:59:21 »
Jaz pa še sedaj študiram glede številk. Gal ima svoje plaščke dolžino nekje 27 cm, puloverje, ki so merijo od vratu ima lahko tudi 30 cm.  Št. 252 se mi zdi, da bi mu bila malo prekratka po hrbtu, 281 pa mogoče za kakšen cm predolga pa mogoče bi bile tačke spredaj predolge pa širina me tudi malo skrbi, ker je Gal full suhec.

Lux je pa malo večji pa spet ne vem. A je full razlika med 301 in 321. Ker 321 bi mu mogoče po dolžini bolj ustrezala ampak je spet full široko.

Help!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #622 : 29 December 2008, 10:28:01 »
Uh mogoče bo tole kaj v pomoč. Do sedaj smo imeli dve samičke yorkice z težo tam nekje dobre 3kg, ki sta imeli številko 301 od Zoye psička pa se mi zdi, da ima 281. Za Luxa bi bil mogoče res 321 bolj primeren. Okoli vratu in na pasu ima plašček elastiko, tako, da lepo zreguliraš obsege, dolžina hrbta pa je pomembna, da niso rokavi preveč zadaj, ker potem vežejo in ovirajo psa pri normalnem gibanju. Če je na meji, torej recimo 27cm kot je Gal je bolje, da vzameš plašček 281, ker tisti 1 cm lahko reguliraš z dobrim pozicioniranjem v vratu, tako da plašček ni predolg po hrbtu. Edini problem je potem v dolžini tačk, to bi bilo pa treba sprobat.

Lp, nina

trigi

• Administrator
  • Spol: Moški
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
    • Moja Najljubša Stran ;)
HURTTA Collection
« Odgovori #623 : 29 December 2008, 10:28:26 »
Jaz pa objavljam sliko, ki naj vam bo v pomoč pri merjenju psa ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #624 : 29 December 2008, 11:30:14 »
Zaradi zaprtja trgovine Pikin Butik na čebelarski ulici v Ljubljani Hurtte tam ni več na voljo.
Preselila pa se je na Ptuj in sicer:

Pikin Butik
Ormoška cesta 100
2250 Ptuj

Lp, nina

Sašenka

• *
HURTTA Collection
« Odgovori #625 : 29 December 2008, 11:34:51 »
Ninci, če jaz zdajle takoj naročim, a je možno da gre še danes na pošto da jutri dvignem? Saj vem, da sem tečna ampak od srde naprej me ni pa ne bi rada imela nagih psov.

Aja, pa pod tale overall jima lahko dam kakšen puloverček recimo, a ne?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #626 : 29 December 2008, 11:38:12 »
Ninci, če jaz zdajle takoj naročim, a je možno da gre še danes na pošto da jutri dvignem? Saj vem, da sem tečna ampak od srde naprej me ni pa ne bi rada imela nagih psov.

Aja, pa pod tale overall jima lahko dam kakšen puloverček recimo, a ne?

Ja gre.
Spodaj gre lahko puloverček ja.

Sašenka

• *
HURTTA Collection
« Odgovori #627 : 29 December 2008, 12:02:10 »
Hvala, že naročeno!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
HURTTA Collection
« Odgovori #628 : 29 December 2008, 12:15:33 »
Hurtta na voljo tudi v Kanini ... www.kanina.si

Lp, nna

Sašenka

• *
HURTTA Collection
« Odgovori #629 : 29 December 2008, 15:07:29 »
O.k. Zdaj sem za Gala naročila 301. Upam, da ga bom našla notri v plašku in da se ne bo samo plašček brez Gala sprehajal okoli. :)

Samo sem gledala in ima 301 manjši obseg prsnega koša in manjši obseg vratu pa še krajše tace. Torej bi mu moral biti celo bolj prav, a ne?