Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2506018 krat)

Taj

• Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • - Berni Taj -
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #1740 : 21 Januar 2007, 12:13:01 »
Mi uporabljamo Frontline, pa sem na Doti do sedaj našla enega samega klopa :). Pa se ful sprehajamo vsak dan po travnikih in gozdu.
Očitno pri nas Frontline deluje.
Pa saj ni važno, kaj uporabljaš, glavno, da na kužku učinkuje.

Lp

In pa da mu ne škoduje! ;) :)

Lp
Tina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1741 : 21 Januar 2007, 12:23:20 »

Lp
Tina

Vsekakor, se strinjam. Hvala, da si me dopolnila ;).

Lp

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #1742 : 21 Januar 2007, 18:53:50 »

Roko na srce - vse te ampule, ki jih dajemo na naše pse niso nedolžne. To so strupi, ki niso na neki naravni bazi in posledično tudi niso dobri za telo (če ste pozorni - na vsaki škatli opozarjajo, da si morate roke dobro umiti, da ne sme priti do zaužitja in da zaradi velike strupenosti praznih ampul ne smeš odmetavati v naravo). Toda jaz tukaj dajem prednost zaščiti pred klopnimi boleznim in zato jih uporabljam. Sem izbrala manjše zlo (torej uporaba ampul).

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1743 : 21 Januar 2007, 19:08:28 »
Scythe to pa sigurno, da ampule niso nedolžne... kot praviš po prebranih navodilih ti je lahko jasno, da niso nedolžne! :)

Vendar sem s tem, da kužku ampule ne škodujejo mislila to, da nekateri kužki dobijo po nanosu ampule alergijske reakcije in tu lahko nastane velik problem.

Se pa strinjam s tabo, da bolje tisto ampulo dati pa čeprav ni tako nedolžna, kot pa da kuža dobi okuženega klopa in potem res nastane problem in pride lahko do hude bolezni.
Bolje učinkovita preventiva - kot kurativa. ;)

Lp

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #1744 : 21 Januar 2007, 21:42:07 »
Bonjour!  ;)

Evo nas nazaj.Živi in (razen mene) zdravi.

Preživeli smo en čudovit teden v Franciji-natančneje (manjše) mesto Valloire. Imeli smo pet sončnih in en deževen dan.
Od doma smo se odpravili okoli pol štirih zjutraj.Na italijanski meji so samo pomahali z roko,tako da niso nič pregledovali potnih listov, še manj pa psa. Vstavili smo se na parih postajališčih,kjer se je Rina malo sprehodila,popila nekaj vode,lulala, potem pa hitro skočila nazaj v avto. Pred mejo oz. pred 13 km tunelom smo se še enkrat ustavili.Tisto postajališče je bilo zelo veliko in prazno, tako da sem Rino lahko spustila in ji metala igračo, da se je malo razgibala. Tudi na francoski meji nismo imeli problemov,so spet samo pomahali.Tudi vožnjo skozi tunel je Rina prespala.Za tunelom se nam je odprl razgled na hribe,ki so bili sicer obsijani s soncem,ampak snega je bilo bolj malo. Sneg je bil le na senčnih straneh ali pa na kakšnih visokih skalnatih vrhovih. Čakalo nas je še zadnjih 20min vožnje po ovinkasti cesti in tako smo prispeli na vrh. Prvi vtisi...vaaav,ampak premalo snega.Več je bilo zelenega kot belega  ::) Ko smo Rino spustili iz avta je letela na manjšo zaplato snega in se začela z glavo drgnit ob njo. Njeno veselje je bilo res veliko.
Ker nismo mogli takoj v apartma,smo se malo sprehodili okoli,saj je bilo res toplo-prave pomladne temperature.Končno smo dobili ključ in prvi poskus kako priti do apartmaja ni uspel.Želeli smo namreč z dvigalom,pa se je naša gospodična sama sebe ustrašila v ogledalu  ;D ;D .No...pa smo šli drugo pot;po stopnicah in po hodnikih,ki so bili zaščiteni z luknjasto gumo,ki je bila spet nek bavbav.Ampak nam je uspelo;smo prišli do apartmaja,kjer je bilo treba najprej vse pregledat(z naše in Rinine strani).Znosili smo pritljago,jo razpakirali in se odpravili kam drugam kot pa spat  ;) Deset urna vožnja ni kar tako,tudi če spiš zraven  :P
Zvečer smo jo peljali na manjši travnik,kjer je norela po snegu. Ponoči je spala pri meni,saj sem bila mnenja da je postelja prevelika samo zame.Pa sem povabila Rino,ki se seveda ni upirala  ;) . Ko sem se ponoči zbudila,je ležala tesno ob meni-na hrbtu se razume.
Zjutraj sta jo vozila starša,saj smo eni bolj zaspanci in radi dolgo spimo  >:D
V nedeljo sva bili z Rino večinoma notri, ko so ostali smučali.Ven sva šli le na lulanje,potem pa hitro noter,saj sem bila jaz bolna. V torek sva šli na daljši sprehod čez mesto in do bližnjega hriba,kjer je spet norela in se valjala po snegu. V noči iz torka na sredo me je zbudilo njeno renčanje in lajanje(saj veste,tisto 'pogumno',z zaprtim gobcem   ;D ). Mimo apartmaja je šla namreč glasna skupina ljudi,ki si je dovolila motiti njen spanec.
V sredo sva šli spet na sprehod v mesto,kjer sva spoznali ogromno francoskih psov.Moram reči, da so te, ki sem jih videla, zelo prijazni in ubogljivi. Imajo pa francozi zelo radi pse,saj so jo vsi gledali z nasmeškom na obrazu in jo čohali. Večina je imela velike pse.Smo srečali dva bernija(en na dlako podoben Rini),bobtaila,dva huskyja,labradorce,zlate prinašalce,leonberžana,tibetanskega mastifa,nemške ovčarje in še ogrmno drugih kužkov,pasemskih in mešančkov.
V sredo sva,ko sva šli proti apartmaju, srečali čokoladno labradorko,ki je z mahajočim repkom pritekla do naju,pred nama pa se je ustavila in stisnila rep med noge.Z Rino sta se bali ena druge in si v sede čisto nežno dajali tačke.
V četrtek pa smo se zbudili v deževen in meglen dan.Ta dež je pobral skoraj ves sneg ki je sploh dol ostal.Višje gor-na smučiščih-,je najprej deževalo,kasneje pa snežilo. Z Rino sva se hoteli odpraviti gor z 'jajčkom',pa si še na stopnice ni upala(ker so železne in ropota).Ni kaj,zdaj je dokazala kako 'pogumna' psička je ona  ;)
V petek je bilo pa jasno brez oblačka.Na vrhu je pihal veter,pri apartmajih pa sva se z Rino greli na sončku.Zvečer je sledilo pakiranje,saj smo morali apartma zapustiti do pol 10ih.Rina je bila vsa živčna,ker je vedela da bomo spet nekam šli.Ponoči je spet lajala in renčala.Tokrat na francoza,ki je ob pol enih trkal po vratih,ker je bil mnenja da je on 'doma' v tem apartmaju kot mi.Ker je slišal Rinino lajanje iin potem govorjenje ljudi,je bil še bolj vstrajen.Ampak smo ga na srečo po pol ure spraviili stran   ::)
V soboto smo vse stvari znosili v avto.Ko je billo vse nared,sem še Rino odpeljala do avta.Ko je zaslišala pisk,ko se avto odklene je čisto znorela  :o Kakšno veselje je bilo to.Samo da sem odprla pritljažnik je skočila noter in ni hotela ven. Spet nas je čakala deset urna vožnja,ki jo je Rina seveda prespala.Meni in staršem pa se je seveda vlekla,saj se te italijanske avtoceste kar ne končajo  ;D Spet smo naleteli na eno večje postajališče s travnikom,kjer se je Rina razgibala in opravila potrebe.
Moram jo full pohvalit,saj je bila res pridna;med vožnjo in nasploh v Franciji. Čeprav sva bili več noter kot zunaj(zaradi moje bolezni),sva vseeno uživali.Se je bilo prav fino gret na balkonu-na sončku  8)

Tako,napisala sem veliko,zato bom nalepila nekaj slik.Nastalo jih je ogromnooo,ampak na net sem dala samo tiste,ki so se mi zdele primerne.Pa jih je še vseeno ostalo čez 100  ;D

Mesto Valloire

Sončenje na balkonu

Norenje...

Pa poziranje..

No,takole smo spali

Na vrhu,kjer je res lepo  :-*

Spominki,za nas,ne za Rino  :P

Pa kako znamo lepo prosit...

Ostale slike si lahko ogledate v albumu (http://bernirina.moj-album.com/album/6491973/?os=6492876).Žal je večina slik notranjih,saj sem se tam večinoma zadrževala.Ko sem šla ven sem ga imela pa samo enkrat s sabo.

Upam,da nisem bila predolga  ;)

lp,
Nina in Rina

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #1745 : 21 Januar 2007, 21:51:40 »
Aho!
Nina in Rina dobrodošli spet doma, pa hvala za pozdravčke. Super slikce.

Lp
Ana

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1746 : 21 Januar 2007, 22:36:37 »
Rinchy,

Vidim, da sta z Rino zelo uživali, pa čeprav ni bilo toliko snega kot sta si želeli.  :)
Zelo lepe slikice in seveda prelepa lepotička Rina - joj kako lepo pozira na slikicah! :o

S Tajem pošiljava Rini koš :-* :-* :-*!

Lp
Tina in Taj

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1747 : 21 Januar 2007, 22:50:39 »
Dobrodošli obe nazaj!  :o

Vidim, da ste se, kljub tvoji bolezni imeli fino - kar je edino prav. Za Rino pa je moralo to biti ena nova velika dogodivščina, kjer je spoznavala toliko novih, "groznih", stvari.  :) ;)
Ah ja...sneg - čeprav praviš, da ste ga imeli malo, sem ti fouš. ;)
Upam, da se kmalu pozdraviš!

Lp,
Mojca

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #1748 : 22 Januar 2007, 08:31:20 »
Dobrodošli nazaj!

A niso ti kužki hecni. Rina se je imela na dopustu lepo, ampak to, da ste se odpravljli domov je je pa nadvse razveselilo. :o
To tudi Bak dela, če vidi, se se odpravljamo, hito skoći v avto, da ga nebi tam pozabili (kot, da smo ga kdaj že kje)!  :)

Mojca, ne obupat nad snegom! Jaz še vedno upam, da bo zapadel!

lp, miša

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1749 : 22 Januar 2007, 11:09:21 »

Mojca, ne obupat nad snegom! Jaz še vedno upam, da bo zapadel!

Držimo pesti!  :)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #1750 : 22 Januar 2007, 14:10:32 »
Rina in Nina dobrodošle nazaj!
Super slike...Rina je prava pozerka :-*

lp,
Polona

Lenny

• *
« Odgovori #1751 : 22 Januar 2007, 14:28:33 »
Nina, dobrodošli  nazaj  :o
Vidim, da ste tako vi kot Rina uživali  :P Slikce so pa itak super  ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1752 : 22 Januar 2007, 14:55:14 »
Ojla!

Jaz imam pa eno novico - Taj je premagal strah pred sesalcem ;D, ki se ga je prej bal in je lajal na njega in se mu panično umikal... sicer sva ta strah prebrodila in premagala z akumolatorskim ta majhnim sesalcem - pa vseeno! :o

Na koncu je že pustil, da ga malo "presesam", saj ta akumolatorski sesalec ni nevem kako močan in glej ga zlomka - še pasalo mu je :o, je prav nastavljal področje pod vratom - češ še tukaj me daj, pa tukaj, pa tukaj.... :D

Tako, da je to za naju napredek, ki sva ga zelo vesela! ;D

Lp
Tina in Taj

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1753 : 22 Januar 2007, 14:56:10 »
Nina in Rina, midve z Doti vama kar malo zavidava.  Verjetno Doti še nekoliko bolj, ker grem jaz v sredo na Cerkno (do nedelje), Doti pa bo ostala doma :( :'(.
Ne vem, kateri bo bolj hudo ;).

LP

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1754 : 22 Januar 2007, 14:57:22 »
Tina, Doti pa že od samega začetka lovi krtačo (če se ji da ::)), ko jaz sesam.

LP

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1755 : 22 Januar 2007, 15:12:38 »
Darja, potem imata pa zabavno sesanje :)... mislim, da ga bova od zdaj naprej imela tudi midva s Tajem, saj mi je danes "pomagal" držati sesalec... :D

Lp
Tina

Baki

• *
« Odgovori #1756 : 22 Januar 2007, 15:21:25 »
Bak se je tudi bal sesalca ko je prišek k nam, potem se ga je pa kar hitro navadil, vendar ne kaže kakšnega pretiranega navdušenja nad njem. Ko vidi, da sesam, se mi umakne na sedežno.

lp, miša

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1757 : 22 Januar 2007, 15:28:25 »
Zdaj mi je padlo na pamet, da Taj non-stop hodi za mano po stanovanju in mi sledi kakor senca, kamor grem jaz gre tudi on. Če grem v kopalnico in ga ne pustim naprej, se uleže pred vrata kopalnice in čaka, da pridem ven... pa tudi če sem zelo dolgo časa notri. Potem, če grem jaz v dnevno sobo in se usedem na sedežno, se gor usede tudi on ali pa leži pri mojih nogah. Potem, ko kaj kuham ali pospravljam v kuhinji, se uleže na tla in me opazuje. Če sem v jedilnici in jem ali kaj berem, tudi leži poleg mene. Tudi, ko sem pri računalniku, kakor zdaj, leži zraven pri nogah.  :)

Kako je pa pri vaših bernijih - tudi tako? :)

Lp
Tina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1758 : 22 Januar 2007, 15:47:14 »
Seveda. Doti tudi meni non-stop sledi. Sploh, če sem v kuhinji :P. Upa, da mi bo kaj padlo s pulta ali mize :P.
Vendar pa to počne samo ,ko se ji da. Naša Doti je namreč strašno len pes. Če se recimo uleže pred vrata, jo je včasih potrebno prav odrinit, da jih lahko odprem. Potem me pa še čudno pogleda: ma kaj mi spet težiš :P.

LP

Baki

• *
« Odgovori #1759 : 22 Januar 2007, 15:49:50 »
Včasih je res prava sledilna naprava.  :D
To je predvsem takrat ko kaj od mene pričakuje (sprehod, igra, hrana).
Drugače ga pa jaz zudaj ornk sprehodim, tako da doma večinoma časa spi. Predvsem dopoldne, popoldne je pa bolj za akcijo.

Če sva pa kje na obisku, takrat je pa skoraj pripopan name!  :D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1760 : 22 Januar 2007, 16:47:55 »
Drugače ga pa jaz zudaj ornk sprehodim, tako da doma večinoma časa spi. Predvsem dopoldne, popoldne je pa bolj za akcijo.

Pri Taju je tako, če se jaz premikam po stanovanju se premika tudi on - za mano, če jaz sedim ali kaj delam, potem pa malo zadrema.
Redko kdaj, takrat mora biti res fejst utrujen se sam odpravi na njegovo posteljico in zaspi, ampak mora biti zares utrujen... pa še takrat, ko je res zelo utrujen  po možnosti kje pri nogah zaspančka. :)

Na splošno mi je to zelo všeč, da mi sledi - saj to vzemam kot to, da je na mene zelo navezan in mu zelo ugaja moja družba, tako kot meni njegova. In to se mi zdi super! :)

In izgleda, da so vsi bernčki isti - res so super kužki - prav vsi! ;D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1761 : 22 Januar 2007, 16:54:50 »
Astor mi sledi če se mu da.  ::) Torej običajno, ko pridem v hišo (četudi sem samo nesli smeti v kontejner) me nujno pozdravi in mi potem sledi kamor pač grem. Drugače pa se je navadil na "svoje" kotičke in se umakne tja, če hoče imeti mir pred vsemi nami in dremuckati.  ::) Se pa tudi Astor velikokrat naguzi pred vrata in pol s tako muko vstane, ko kdo želi odpreti vrata in iti skozenj...  :D

Na sesalec pa smo pri nas še vedno jezni - ampak samo na tiste ta najbolj glasne, če nas res živcirajo, drugače pa se jim zadnje čase raje umaknemo in pustimo človečkom da pospravijo vso to svinjarijo za nami.  ::) :P ;)  ;D

Lp,
M

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #1762 : 22 Januar 2007, 17:22:05 »
Nina, super fotke! Vidim da ste se imeli prečudovito!  :o

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #1763 : 22 Januar 2007, 18:36:35 »
Hvala vsem za dobrodošlico in pohvalo slik!  ;) Glede snega vam pa ni treba nič zavidat,sem prepričana,da nas bo tudi pri nas, jutri čez dan razveselil  :P Jutri sem doma,tako da upam,da se bo vremenska napoved uredničila!  8)

lp,
Nina

Baki

• *
« Odgovori #1764 : 22 Januar 2007, 18:39:46 »
Glede snega vam pa ni treba nič zavidat,sem prepričana,da nas bo tudi pri nas, jutri čez dan razveselil  :P Jutri sem doma,tako da upam,da se bo vremenska napoved uredničila!  8)

UPAM, da bo res! Pa moj Bak tudi. Ga že vidim, kako mi bo cel dan za vn težil, ko bo ugotil, da je sneg.

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1765 : 22 Januar 2007, 19:44:44 »
Redko kdaj, takrat mora biti res fejst utrujen se sam odpravi na njegovo posteljico in zaspi, ampak mora biti zares utrujen... pa še takrat, ko je res zelo utrujen  po možnosti kje pri nogah zaspančka. :)

jaz sem Doti tudi kupila ležišče-košaro, pa frajla noče tam spati. nimaš kaj, tipična bernska trma :P. Povsod se izležava, samo v košari ni v redu :(. Pa tako lepa je.

Lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1766 : 22 Januar 2007, 20:36:00 »
Ja tudi jaz si zelo želim, da bo sneg - ker naš Taj ga še ni videl in verjamem, da bi bil zelo vesel snega, saj se je že po zmrznjeni travi veselo kotalil in je bil že od tistega čisto bel, saj je veselo delal prevale.
Upam, da bo jutri in pojutrišnjem zapadel! :)

Darja,
Jaz sem Taju kupila ležišče comfort, ki ga nadvse obožuje in je zelo kvalitetno in udobno. XXL varianta, ki jo ima Taj stane 12.500sit (52,16eur) in je zelo poceni glede na to kar dobiš, pa še iz pravega usnja je.

Par primerkov uživanja na posteljici:

Takole ga ponavadi dobim, ko je res utrujen... :D

Taj na posteljici s svojo najljubšo dekico, ki jo tako obožuje... :)

Ko smo pa preveč navdušeni nad dekico in jo premetavamo po posteljici, pa včasih končamo takole,
vendar nam je zelo lušno pod dekico in takole ležimo pri miru še par minut... :o :D

Tukaj so pa še slikice, ko je bil Taj v petek na obisku pri Boju:

Tekanje...

Tačko tako, tačko tako - Taj in Boj plešeta...

Le kaj šušljata... opravljivca! :P

In pa za konec navihan pogled Taja...

Lp
Tina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1767 : 22 Januar 2007, 20:43:41 »
Tina, saj sem že razmišljala o nakupu takšnega ležišča kot ga ima Taj. Pa sem najprej ravno zaradi strahu, da bo ostala neuporabljena, najprej kupila bistveno cenejšo varianto.
Zaenkrat pa Doti tako zadovoljno leži na tleh, da ne bom ukrepala. Morda pa za kakšen rojstni dan :o.

Lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1768 : 22 Januar 2007, 20:57:52 »
Darja, saj če ji paše biti na tleh, pa naj bo... ;)
Jaz mislim, da ima Taj tako rad to posteljico zato, ker je že od majhnega navajen na usnje, saj je že prej poležaval na usnjeni sedežni, ta postelja je pa tudi usnjena in zato po mojem tako obožuje ležanje na njej. Ne vem, v glavnem obožuje jo. :)
Recimo, sva pa z Blažem kupila tudi Boju isto posteljo, pa ni hotel ležati na njej - samo uničil jo je, fino raztrgal in to je to. ::)
Kaj pa veš kaj mu ni pasalo.

No, če se boš pa odločila kupiti to ležišče pa upam, da bo Doti tudi tako uživala na njem kot Taj. ;D ;)
Edino kar mi je žal je to, da nimajo prav pestre izbire barv, včasih so imeli celo paleto barv, sedaj je pa bolj žalostno. :-\

Lp
Tina

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #1769 : 22 Januar 2007, 21:55:09 »
Rinchy malce z zamudo dobrodošla spet nazaj doma in prelepe fotke :o. O tem, da se ste se imeli fajn, pa sploh ne dvomim :)..lp