Tole debato o malem Tai-u spremljam ze od zacetka.. Pa me samo zanima..
In sicer,
Macika, ce ves, da je velika verjetnost (glede na vse napisano, je verjetnost le velika), da bo imel tvoj "mali" displazijo, in se kaksne druge tezave, zakaj vztrajas pri nakupu???

To mi res ni jasno.. Saj dokler kuza se ni pri tebi, se lahko se premislis, in pri tem prihranis nekaj denarja (da ne omenjam skrbi/zivcev in vsega, kar pase zraven k boleznim), ki bo kasneje sel za veterinarje.. In ravno tisti denar, ki prihranis, lahko das zraven za nakup preverjenega rodovniskega kuzka, pri katerem je verjetnost za displazijo obcutno manjsa!
Pa da ne bos mislila, da te zdaj obtozujem ali karkoli. Sama imam tudi pasmo, ki je precej nagnjena k displaziji, in tudi sama sem mocno razmisljala, kaksnega kuzka vzeti, iz kaksnega legla, rodovniskega ali ne. Pa nisem ravno bogata (studentka, letos celo ostala brez statusa in pristala na zavodu za zaposlovanje), ampak sem po vseh prebranih nasvetih po forumih le odlocila za enega izmed najboljsih vzrediteljev v Sloveniji, placala precej denarja za mojega kosmatinca, ampak vsaj tisti strah ni bil prisoten, ves cas skozi odrascanje.. Tisti strah, kaj pa ce bo imel displazijo, kaj bom potem, kaj ce bo potrebna operacija, kako za vraga si jo bom privoscila, ce operacija stane dvakratno ali celo trikratno nabavno vrednost psa??? Da ne omenjam, da v najhujsih primerih je potrebna evtanazija, kajti doloceni primeri se ne dajo pozdravit. Potem si pa predstavljaj, da se ravno navadis na psa, on nate, prezivita skupaj cudovito leto/dve, in nato ga moras zaradi take krute bolezni dat uspavat? Ce mene vprasas, grozno

Vem da je tezko, ko vidis tam tiste lustne kosmate kepice, ampak ce vzames vse v zakup, in temeljito premislis, se upres tistim neznim pogledom, in reces ne, tega pa ne bom vzela, raje pocakam kaksen mesec, dva, najdem primernega kuzka z rodovnikom, to bi bila najboljsa odlocitev zate in za tvojega bodocega spremljevalca..
Lp,
Maja