Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2508982 krat)

Ajda.

• *
  • Spol: Ženski
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #7800 : 04 Januar 2009, 16:04:30 »
Imam eno vprašanje in sicer katere brikete dajete vašim bernijem in če je hrana ECOPETdovolj kvalitetna saj naša Ula dobiva to hrano ker so ji jo dajali že kot mladiču. ???

Macika

• *
« Odgovori #7801 : 04 Januar 2009, 16:08:25 »
Ta hrana niti podrazno ni kvalitetna.
Naš Tai je imel najprej ProPlan, zdaj smo na Fitness Trainer, drugače so pa super tudi EaglePack. Najbolje ti pa je, da greš v kakšno trgovino za male živali, pa vzameš različne testerje, ali pa kupiš hrano najprej mali paket (recimo 3kg) in boš videla kako se bo obnesla in če bo psička rada jedla te brikete.

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #7802 : 04 Januar 2009, 16:14:23 »
Mi smo na Hillsu  :) edini briketi ki jih je :-X smo probali proplan, royal canin,nutro, eagle pack vse pa nič ni jedla.. zdaj smo pa na Hillsu.. in se strinjam z Maciko da ECOPET ni dovolj kvalitetna hrana. :)

Ajda.

• *
« Odgovori #7803 : 04 Januar 2009, 16:24:03 »
Imam eno vprašanje in sicer kakšno hrano dajete vašim bernijem ter če je hranaECOPETdovolj kvalitetna saj jo Ula dobiva že od takrat ko je še bila pri mami ??? ???

P.s.Hvala za pohvale.

Tina:Tudi tvoj Taj je zelo lep. ::) :)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #7804 : 04 Januar 2009, 16:30:08 »
Sva iz Žirov(to je nekaj kilometrov naprej od Škofje Loke)Iz kje pa sta vidva? :)
Midva sva pa iz Ljubljane... :) 8)

Imam eno vprašanje in sicer katere brikete dajete vašim bernijem in če je hrana ECOPETdovolj kvalitetna saj naša Ula dobiva to hrano ker so ji jo dajali že kot mladiču. ???
Ne to ni kvalitetna hrana... je pa tudi mene poskušal takrat prepričati, da je to oh in sploh hrana, ko sem vzela Taja , ::) ampak je izredno poceni hrana, ki spada da recimo v razred Pedigree-ja. :-X

Midva s Tajem imava Eagle Pack in sva res zelo zadovoljna, Taj je namreč veliki zbirčnež, ampak te brikete ima pa zelo rad. Kar pa je najpomembnejše je hrana tudi zelo kvalitetna.
Več o hrani si lahko prebereš tule --> KLIK (http://www.eaglepack.si/zakaj_eagle_pack/) - toplo priporočam. :)

Priporočam, da zamenjaš hrano, vendar postopoma, da ne bo kakšnih "šokov" za prebavni sistem... ;)

Drugače so pa res skoraj vse hrane kvalitetne in dobre, ki jih  lahko kupiš v trgovinah za male živali, tudi v trgovini Pasji.net (http://www.pasji.net/shop/) imaš kar veliko izbire kvalitetne hrane. :)
Na tebi pa je, da se odločiš katera bi tvoji Uli najbolj odgovarjala. :)

PS: Hvala... :-* Sem vesela, da ti je Tajči všeč! :)

Ajda.

• *
« Odgovori #7805 : 04 Januar 2009, 16:31:50 »
Hvala za odgovore.

P.s.Se opravičujem ker sem vprašanje poslala še enkrat :-[ :(

Ajda.

• *
« Odgovori #7806 : 04 Januar 2009, 16:53:05 »
Hvala.Poskusila bom z drugo hrano :)

lp

**katka**

• *
« Odgovori #7807 : 04 Januar 2009, 17:28:53 »
jst mam tut eno uprašanje pred tremi tedni nazaj sem okopala lizo.No vse je blo ok ko pa sm jo drug dan česala so se ji na dlaki pojavle bele pikce kot kšn prhlaj
zanima me kaj bi to lahko blo in kako to težavo rešt.skopala sm jo s šamponom vanesia.

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7808 : 04 Januar 2009, 17:47:12 »
Ajda., **Katka** dobrodošli na forumu :)

Tina... super slikce, ko Taju veter piha v tisto belino ;)

Barbara.....tudi tvoje slikce so super, Tai zna fino pozirat :P A je tisto zadaj zamrznjen ribnik?

No, mi smo pa imeli danes na obisku našega bratca Runota :-* Fanta sta si takoj skočila v lase, Mond ni pokazal prav nič gostoljubnosti zato smo ga morali umakniti :-[ je bila pa Isis Runota toliko bolj vesela :) Sta se kar nanorela. Slikc nimam, jih ima pa nekaj Špela. V glavnem Špela, Polona in Runo hvala vam za obisk, pa pridite še kdaj. Upam da se bo takrat Mond malo lepše obnašal.

Pa še nekaj današnjih slikc našega vražička >:D ki ima vsak dan več energije :D in res zelo rada pozira, da jo je kar veselje slikat :-*

Sta pa danes pri sosedovih nafehtala eno govejo kost, kdo jo je pa najprej glodal, si pa poglejte sami

simsa

• *
  • Daisy in Aisha
    • simsaaisha
« Odgovori #7809 : 04 Januar 2009, 17:52:11 »
Ajda. in katka, pozdravljeni tudi v najinem imenu;
Ula je lepa psička, kdaj bomo pa katka tvojo videli; glede šampona...morda je bil pa premočan in je psički izsušil kožo; nabavi raje pri veterinarju šampon, midve imava Zyzek (je tudi preventiva proti bolham) in sploh nimava težav.

Aisha je najprej jedla Eukanubo, zdaj sva pa na Eagle Pack-u.

Brina je pa res luštkana.

Isis je pa taka cartika, da jo kr poslikajte še; je vedno lepša;

Pa še nekaj najinih božičnih, več jih je pa na najini spletni strani

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #7810 : 04 Januar 2009, 18:20:12 »
No psa smo doma...ja res danes smo se potepali po gorenjski in smo obiskali tudi bratca in malo "sestrico". fanta sta si skočila v lase, tako da je Mond gledal igro Runa in Isis samo skozi okno (bošček) :-* Ja ampak mala je prava energijska bomba! Z Runom sta malo laufala pa se igrala in lovila...Je res prava lepotica! Pa ful velika...ubistvu bi lahko bila tudi samček :o :-* :-* Smo jo prečohali...slikce pa pridejo če ne prej ju3!

**katka**

• *
« Odgovori #7811 : 04 Januar 2009, 18:20:13 »
simsa hvala za odgovor,bom nabavla drug šampon
 slikce pa kmal prlimam sm da pogruntam kako jih gor prlimat ;D

Macika

• *
« Odgovori #7812 : 04 Januar 2009, 19:34:21 »
Meni je tudi vzreditelj zatrjeval, da je to faaajn hrana, pa da sploh ne rabi kake druge. Nebi o tem kako je revčku smrdelo iz gobčka, po enem tednu naše hrane mu je prav dišalo.

**katka**, jaz imam bio-groomov šampon Fluffy Puppy, redčen v razmerju 4:1, in mu super odgovarja. Sicer imava zdaj za mrzle čase bio-groomov Waterless Bath in je tudi super.

Helena, ja tisto zadaj je zamrznjen ribnik. Samo pri slapu in pri odtoku je še brez ledu. Ampak je ful lepo za pogledat. Malo več se ga pa vidi tukaj (http://www.moj-album.com/slike/11078411/P58D6q9nqsmbO3IW.v.jpg).  :)
Ah, Isis  :-* Tamala mi je res tako ful všeč, tak cuker je  :-*

Simona, Aisha ima pa isto božično kapo kot Tai  ;D  :-*

Lp

Barbara

Ajda.

• *
« Odgovori #7813 : 04 Januar 2009, 19:38:36 »
Macika hvala za odgovor :)

Macika

• *
« Odgovori #7814 : 04 Januar 2009, 19:44:17 »
Ni za kaj  ;)

AlesKo

• *
  • Basha
« Odgovori #7815 : 06 Januar 2009, 00:11:34 »
Še nekaj slik, da ne bo dolgčas  ;): Basha

Čakamo torto za rojstni dan:

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #7816 : 06 Januar 2009, 09:07:31 »
V Zonzaniju je samec berni, najden v Velenju. Če je slučajno komu ušel.

Ajda.

• *
« Odgovori #7817 : 06 Januar 2009, 13:50:29 »
lepe slikce :)

mi2ni3

• *
  • Pes: edini, ki te je vedno vesel ko prideš domov
« Odgovori #7818 : 06 Januar 2009, 14:27:37 »
V Zonzaniju je samec berni, najden v Velenju. Če je slučajno komu ušel.
Še slikca:

Star je 2 leti.

Ajda.

• *
« Odgovori #7819 : 06 Januar 2009, 15:12:53 »
Ojla!

Zanima me kaj menite o zatezni ovratnici? ???

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #7820 : 06 Januar 2009, 17:32:55 »
Za psa do 15 meseca sploh ni OK. Če je kovinska scufa (dolgo) dlako. Meni se najlonske, okrogle in pa usnjene okrogle najbolj dopadejo.

Ajda.

• *
« Odgovori #7821 : 06 Januar 2009, 17:40:42 »
hvala za odgovor

Macika

• *
« Odgovori #7822 : 06 Januar 2009, 17:41:12 »
Če je kovinska na velike rinke manj cufa dlako oziroma je bolj primerna za dolgodlake pse. Midva imava kovinsko zatezno na velike rinke in pa v načrtu delno zatezno od Rogza  :)
In pa moje mnenje o zatezni ovratnici je takšno, da če jo uporabljaš samo za majhno korekcijo, je ok, ni pa za psa cukat (da ga napol zadaviš) pa vlačit okoli.

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7823 : 06 Januar 2009, 18:52:29 »
Hey!

AlesKo - full dobre fotke :)

oo, kako lušen je tale najdenček. :-* Upam, da čimprej najde svoje stare lastnike, če pa ga niso imeli lepo pa čimboljše nove lastnike! ;)

Z Ruby pa greva jutri na ultrazvok. :o Full sem na trnih. Resnično upam, da bomo videli vsaj enega mladička. ;) Pa upam, da nam bo sploh ratalo Ruby pripravit do tega,da bo pri miru ležala, ker se ful boji brivnika.  :-\ No, sem optimist in upam na najboljše! :)

Pa še nekaj Rubinih fotk iz nedeljskega popoldanskega sončka

tu je pa že sonce dol šlo  :P

Lp,
Eva, Melly in Ruby

sončnica

• *
« Odgovori #7824 : 06 Januar 2009, 19:50:33 »

Basha je potem teta od Brine, če je sestra od Bobe ..... Basha je res lepa.

Pred parimi mesci sem pisala o Brinini dominantnosti in občasnem grdem obnašanju. No te problemčke smo popravili predvsem s pomočjo Urše, Sanje in drugih. Zadnje čase pa ima Brina spet neke izpade.... zelo rada se igra z žogico da jo mečem in ona jo z veseljem prinese. Zadnje čase pa ta igra izgleda tako- žogico vržem, ona jo gre iskat, jo prinese spusti v roke ali na tla in me takoj za tem močno vgrizne (da je poznat modrico skozi bundo) ponavadi v roko. Včasih pa začne brez razloga napadati -  skače vame (ali druge člane družine) in močno vgrizne kamorkoli, kot da hoče doseči čim višje, vgrizi so zelo boleči, in kot da gre za resen napad. Ponavadi grem takarat stran od nje in jo pustim samo, in jo ta napadalnost potem tudi mine. Ponavadi jo to prime enkrat na dan, včasih tudi ne. Traja pa par minutk, potem je kot angelček.

Zakaj to dela? Kaj hoče od mene?

Drugače je zelo pridna in ni nobenih problemov, zelo se trudimo pri njeni vzgoji.

V januarju bova šli v šolo.

AlesKo

• *
  • Basha
« Odgovori #7825 : 06 Januar 2009, 20:27:37 »
Sončnica: Tudi Basha je imela takšne napade, ko je odraščala, ampak jo je ščasoma minilo. Je pa to bolj počela, vsaj tak občutek sem imel, iz igrivosti.

sončnica

• *
« Odgovori #7826 : 06 Januar 2009, 20:38:30 »

AlesKo hvala za odgovor.

Tudi jaz upam da je vse to samo igra. Vendar se že malo sprašujem če bi me v igri tako močno ugriznila.... ne znam razložit drugače, ampak gre za paravi ugriz oz. tako skače in ugrizne kot policiski pes "kriminalca"  :-\ potem se pa umiri. Tako močno ugrizne, da imamo na roki resne modrice in to skozi debela zimska oblačila. Sprašujem se kako bi bilo če bi bilo poletje in bi bili v kratkih rokavih ... :'(

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #7827 : 06 Januar 2009, 20:50:25 »
Tudi naša to dela. In če rečem FUJ začne lajat in renčat name :-\

Macika

• *
« Odgovori #7828 : 06 Januar 2009, 20:53:21 »
Tai ima tudi take izpade, skače, grize, laja in na veliko maha z repom. Vmes ko tako skačeva ga vedno opozarjam naj ne grize in se brzda, ko pa je meni dovolj te igre, mu rečem dosti je bilo in ga dam na prostor za kakšno minuto da se umiri. Pri meni je to vse del igre.
Lahko da te malo močneje ugrizne tudi zato ker se tako vživi v igro.

dog4ever

• *
« Odgovori #7829 : 06 Januar 2009, 22:16:18 »
Z Ruby pa greva jutri na ultrazvok. :o Full sem na trnih. Resnično upam, da bomo videli vsaj enega mladička. ;) Pa upam, da nam bo sploh ratalo Ruby pripravit do tega,da bo pri miru ležala, ker se ful boji brivnika.  :-\ No, sem optimist in upam na najboljše! :)

Zakaj pa mora ležat med britjem in med ultrazvokom? Moji psi vedno stojijo med britjem in med ultrazvokom (pa ni važno ali gre za samico ali samca).

Veliko sreče jutri in naj ultrazvok pokaže, kaž želite, da pokaže  ;)