Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2517710 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #810 : 07 September 2006, 17:08:23 »
Ne, bili smo v dolini Voje, na koncu te doline je pa slap Voje. Je res super za pesjane, ker je skoraj ves čas v gozdu ob vodi in je hladno, teren je skorajda raven, tako da se tudi jaz nisem preveč utrudila.  ;)

Joj, pozabila: program naj bi se začel ob desetih, pridi pa malo prej. Saj si verjetno dobila email od Mojce, ane?
Tu te moram pa malce popraviti. Temu slapu se reče slap Mostnice in nikakor ne Voje. Se pa do njega res pride čez dolino Voje, še prej pa čez Korita Mostnice ste šli.....Drugače pa lepe slikce :)...lp

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #811 : 07 September 2006, 17:21:20 »
Ne, na tabli je pisalo slap Voje  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #812 : 08 September 2006, 00:35:55 »
No ja, kakor je meni znano in sem bila tam že večkrat in tudi drugi ljudje poznavalci tega slapa so vsi tako rekli, da je to slap Mostnice. Je pa res, da se do njega pride čez dolino Voje. No še en dokaz, da imam prav je na temle linku: http://www.bohinj.si/narava/slap_mostnice_si.html
in
http://www.burger.si/Slapovi/Bohinj/Mostnica/Mostnica_Celota.htm
in
http://www.tnp.si/s/kam/nz032.htm

No ja sej je vseeno, važno,da ste uživali in upam, da se spet kaj kmalu srečamo na kake mini pesjanarskemu srečanju..

Uživaj z Atosem in lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #813 : 08 September 2006, 07:19:46 »
V knjigi Naravne znamenitosti Slovenije sta uporabljeni obe besedi  ;) Lahlo greš pa tja, pa se prepričaš, kaj piše na tabli.  :)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #814 : 08 September 2006, 11:45:46 »
Z Astorjem sva ravnokar iz sprehoda in.... hehe... Madona, je bilo smešno.  ::) :D
V glavnem - proti koncu sprehoda se je šel Astor odmočit v bližnji potok, kjer se je tudi nažokal vode kot en sod. In potem prileti do mene, da ga bom pripela. In v tistem, ko jaz med vso dlako iščem ovratnico (on je ležal) mu fuuuul zaropota v trebuhu (po moje od vse tiste vode). Astor pa zasliši to in skoči v luft, v pozor, ter se ozira od kje prihajajo glasovi.  ;D ;D ::) Jaz sem se tako smejala, njemu pa nič jasno.  :D Silly Astor.  :-*

Lenny

• *
« Odgovori #815 : 08 September 2006, 19:38:31 »
Evo  ;D imam prevoz in jutri prideva z Lenny...da ne bom opisala sebe  ::) lenny je manjša bernka pa na zadnji tački ima hrasto, ker jo je nekaj pičlo  :P
Tako..to boste sigurno vidli in da ne bo potem izgovorov, da smo se zgrešili  :P

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #816 : 08 September 2006, 20:53:08 »
Jeeeeeeeeeeeee,Ema pa Lenny prideta!!! 8) 8) Superca,komi čakam da se vidmo!! Bosta z Lenny sigurno zraven naju z Rino,tko da nas ni za zgrešit! Bova pa z Rino nekje ob robu,ker ona je ratala tečka  >:D (za tiste ki še ne veste).Vglavnem,na povodcu ne mara da jo kakšen samec ovohava.Če pride lepo počasi zraven je uredu,če pa potegne proti njej,se pa še nekaj oglaša pa skače kot ena opica  ::) Je pa zanimivo,da ko je spuščena,jo pa vse to ovohavanje(dokler ni res že zelo nadležno) uredu.

Se vidimo!

lp,
Nina

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #817 : 09 September 2006, 07:47:41 »
"Prihaajaaamoooo"  :o spoznat lepotičko Lenny, prečohat "tečko" Rino, polupčkat international prvaka Atosa ter napast očke in rokice na ostalih bernijih.  :-* Mami bo pa fotoreporter.  ;D
Se vidimo!  :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #818 : 09 September 2006, 13:28:55 »
Prav lepo je bilo videti toliko bernčkov na kupu :) :) Slikce sledijo (sicer zaradi sonca niso ravno preveč ratale, a bolje nekaj kot nič ;)) kasneje. Je pa filmček dolg okoli 5 min toliko bolj zanimiv...lp

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #819 : 09 September 2006, 13:31:39 »
Evo, očitno prva nazaj.  :D
Bilo je super!  :o Resnično super. Končno sem spoznala Lenny, ki je pravi cuker.  :-* Prvič sem videla tudi velikana Erosa in malo Doti, ki je tako srčkana!!  :o :-* :-* Astor se je tudi čisto vanjo zaljubil. Sem doživljala take lušte, ko sem jo čohala... Prelepa malčica, ki bo zrasla zagotovo v pravo bernsko lepotico.  Seveda pa sem prečohala tudi vso ostalo bernsko kompanijo, ki je bila tam. Kužkov je bilo kar nekaj - žal nisem štela (nekje sem slišala podatek cca 25, ampak nisem ziher). Žal tudi nimam nobenih fotografij, ker sem bila preveč zaposlena z Astorjem.  ::) Bosta pa zato Nina in Urša kaj pokazali (od fotk). Pa Aska nam je tudi družbo delala in zagotovo naredila nekaj dobrih fotk a ne?  ;) Od Aske pa moramo še dobiti posnetek "bernskega sprevoda", ki je bil prava atrakcija danes v BTCju. Najprej nekaj bernijev vpreženih v vozičke, za njimi pa vsi ostali. Ustavili smo promet, ljudje so se ustavljali, fotografirali in občudovali. Bilo je fantastično.  :o

Punce (in vaše mrcine ;) ) - lepo vas je bilo videti in nekatere na novo spoznati. :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #820 : 09 September 2006, 13:51:56 »
scythe ljudje je tisti sprevod, ko so vaši pesjančki ovirali promet izredno pozitivno komentirali, je bilo vsem žal, da niso imeli fotkiča zraven..Drugače pa glede filmčka bom kar tebe zaprosila za pomoč, da ga boš na net dala, ker jaz ne znam..Od bernčkov si res prva doma, samo jaz sem pa še prej bila   . Me pa veseli, da se je Aska lepo razumela z vašimi bernči, no z večinoma, katere je še na novo spoznala.Pač obožuje bernčke tako kot jaz in drugače pa Aska prav srečna bila, ko je spet svojo naj naj psičko Rino videla..Kar se tiče fotk jih je res cel kup nastalo, samo žal fotke niso preveč super ratale. No ja mrbit kake izjeme so vmes...lp

Lenny

• *
« Odgovori #821 : 09 September 2006, 15:52:27 »
Tudi jaz sem doma...sicer že nekaj časa nazaj ampak sedajle sem prišla na pesjanarja  :P
No...sploh ne vem kaj naj napišem, ker je že scythe veliko povedala. Ugalvnem pred Mr.Pet-om je bila predstavitev pasme, kjer se je zbralo mislim, da okoli 15 odraslih berncev in 2 mladička-mislim, da obe samici. In še nekaj psov drugih pasem. V "bernskem sprevodu" smo se pa vsi malo važno nosili, kajne?  :D ;D meni se je zdelo super, upam da aska objavi filmček. Spoznala sem polno novih berncev (se vidi da ne hodim pogosto na srečanja  :-[ ) Med njimi 3A-jčke (Atos, Astor, Adis) in njihovo mamo. Super so.  :-* :-* Ponovno sem srečala bernsko lepotico Rino  :-*  :-* ki je prava požrešna scrkljanka  :) in z Lenny sta bili danes prav prijazni ena do druge. :) Potem sem spoznala tudi asko in njeno lastnico, ki je popravila moj vtis o husky-jih  :) (v naši okolici imamo same agresivne :-X) ...to pa mislim, da je vse glede forumovskih psov....upam, da nisem koga pozabla  :-\ Uglavnem ljudje so se ozirali za nami in si prišli pobliže ogledati in čohati naše kosmatince, te pa se niso nič branili. Res super sobotno dopoldne  ;)
Slikc pa nimam, ker nisem imela fotoaparata sabo. Bomo morali počakati na Nino in Uršo. Tudi jaz moram reči, da vas je bilo lepo spoznati in upam, da se kmalu zopet srečamo  :P
Lp

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #822 : 09 September 2006, 16:38:08 »
Sicer sem se večinoma oglašala na drugem forumu, vendar je ta očitno bolj aktualen.

No, tudi midve z Doti sva danes preživeli prečudovito dopoldne. Krasen občutek je na kupu videti toliko prekrasnih berncev in bernk in njihovih lastnikov.

Upam na še čimveč takšnih srečanj!!!

Lp,
Darja

Lenny

• *
« Odgovori #823 : 09 September 2006, 16:48:14 »
Živjo uroda  :)
lepo da si se oglasila tudi na tem forumu... ;) Lepo je bilo spoznati tvojo bernko, je res ena mala crkljivka...res luštna kepica  :-*

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #824 : 09 September 2006, 17:21:23 »
Ugalvnem pred Mr.Pet-om je bila predstavitev pasme, kjer se je zbralo mislim, da okoli 15 odraslih berncev in 2 mladička-mislim, da obe samici.

Bil je tudi en samček, in sicer Daš-bratec od Doti.

Lp!

Lenny

• *
« Odgovori #825 : 09 September 2006, 17:53:12 »
Njega pa nisem videla. Sem videla samo Doti in Beti (če se prav spomnim, da ji je tako ime).

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #826 : 09 September 2006, 18:56:34 »
  kjer Potem sem spoznala tudi asko in njeno lastnico, ki je popravila moj vtis o husky-jih  :) (v naši okolici imamo same agresivne
Aska je predstavnica Aljaškega malamuta in ne Huskyja :)..Res vas je bilo vse prav lepo videti :o :o :) :), toliko vas na kupu, toliko prelepih bernčkov. Na filmček pa boste morali še malce počakati.

lp

Lenny

• *
« Odgovori #827 : 09 September 2006, 19:37:31 »
sorry  :-[ Saj sem mislila aljaškega malamuta pa sem bila z mislimi malo drugje...v naši okolici imamo 2 AM-ja za katere niti ne vem kako jima je ime, niti ne vem spola...skoz jih imajo na štriku in vedno, kadar se srečamo renčita se zaganjata itd. Zato sem napisala, da je popravila vtis...ne vem kako se je husky pritihotapil zraven  >:D  :(

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #828 : 09 September 2006, 22:00:14 »
Danes je bilo res super! Predstavili smo pasmo na res lep način,ki je bil všeč prav vsem ljudem! Malo smo zaustavili promet,ko smo se sprehajali okoli BTC-ja,ampak ljudje so prav z veseljem gledali naše bernije-z vozički ali brez.Okoli pol 1ih smo šli še enkrat,tokrat vse tja do Koloseja in do vhodnih vrat City parka.Lahko bi se zgodilo,da bi se še kdo z avtom zaletel,ko so kar vozili,gledali pa na stran,kjer so bili bernčki.Res je bilo 15 odraslih psov(Rina,Lenny,Atos,Astor,Adis,Čelina,Šajni,Twiny,Oks,King,Lars,Deep,Thuja,Doti,Daš,Beti..te se spomnim,za ostale pa ne  :-[ ). Za tem smo šli z Rino,Atosom,Adisom,Čelino,Šajni in Twiny še na Katarano s katere smo šli naprej na....hm,ko bi vedla kam  ;D Saj bo Urša povedala.Za tem smo si privoščili še eno super večerjo.Ob 9ih sva z Rino prišli domov in zdaj spi tukaj zraven kot ubita,jaz pa se ji bom prav kmalu pridružila  ;D (jo imam danes notri,ker sva sami doma)

Aska,bi te res prosila za filemček,če ga daš gor.Da bodo še ostali videli kako smo se imeli fino!  :)

Darja(Uroda),lepo vaju je bilo spoznat! Upam,da se še kaj vidimo! Tudi tiste,s katerimi se že poznamo,je bilo lepo spet videt! Mogoče bi se res lahko zmenili da se dobimo na kakšnem travniku,da se pesjančki naletajo,kajti na povodcih je vse takoooo omejeno  ;)

Slike pa sledijo,jih je kar nekaj!

lp,
Nina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #829 : 09 September 2006, 22:06:38 »
Rincy, tudi tebe je bilo lepo spoznati. In nasploh vse! Resnično sem se veselila tega srečanja, zdaj pa sem res polna prečudovitih vtisov. Doma so morali kar nekaj časa poslušati moje nakladanje, kako je bilo ;D

Kjerkoli bo prvo srečanje, sem zraven!!! :o

Lp,
Darja

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #830 : 09 September 2006, 22:08:44 »
prej sem pozabila. Komaj čakam fotke. Kdaj bodo?  ::)

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #831 : 09 September 2006, 22:11:14 »
Vse mojo bodo jutri,ker se mi zdele res ne da čakat,da se pomanjšajo.Bom pa za okus eno nalimala(čez 5miutk  ;) ).

lp

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #832 : 09 September 2006, 22:47:14 »
Ena slikca

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #833 : 09 September 2006, 22:48:17 »
Pa še ena.Ostale pa jutri.

lp

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #834 : 09 September 2006, 23:21:02 »
Super, da ste še ponovili "parado"  :o

Uroda in Lenny - lepo je bilo obe spoznati! :) Doti bi pa kar s sabo odnesla če bi lahko....  ::)  :-* Ne gre mi iz glave....taaaaak cuker je!  :o :-* In Daš prav tako - čeprav mi ga ni uspelo prečohati. Škoda.  :( Upam, da bom kmalu dobila spet priložnost.  :) Joj mali bernčki....kako bi imela še enega.  ::)

Glede filmčka pa morava z Asko še preštudirati nekaj zadev, ampak se bom potrudila, da bo čimprej gor.  :-[

Kar se tiče srečanja pa smo vedno ZA!  8)

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #835 : 10 September 2006, 07:54:32 »
Včeraj je bilo res super, ljudje so bili navdušeni, ko so videli toliko lepotcev na kupu. Rincy, jaz vem, da je bila še Sisi. Naštela sem 15 odraslih berncev in 3 mladičke.

Aja, pa še to: po predstavitvi smo se s Katarine odpravili proti Slavkovem domu pa potem nazaj na Katarino na večerjo. Kljub vikendu je bila pot skoraj prazna, tako da so bili psi ves čas spuščeni  ;)

Slik imam vsega skupaj 10, ker je bilo v BTCju  ful sonca in skoraj nič nisem videla, na Katarini se mi pa ni dalo slikat  :-[

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #836 : 10 September 2006, 07:57:32 »
scythe res čimprej na pomoč glede flmčka, da čimprej ga dodan  semkaj, da ga tudi drugi lahko vidijo..Slikce pa bodo vidne danes, jih sedaj pridno zmanjšujem...Še vedno pa mi vaši lepotci in lepotice ne gredo iz glave. Res super organizacija in na sploh same pohvale. Kasneje si še vsa čtiva , ki ste jih imeli tam prečitam, res same hvale glede organizacije.....lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #837 : 10 September 2006, 09:16:49 »
Uroda: dobrodošla ne tem forum! Doti je pa en tak velik srček, najbolj mi je všeč, ker je tako pogumna. Prav fino se je počutila v tisti množici.  ;) Darja, kar javi se mi na ZS, ko boš kaj potrebovala  ;)

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #838 : 10 September 2006, 11:39:39 »
Rada bi se vsem zahvalila za dobrodošlico med ljubitelje berncev in iskreno veselje ob srečanju včeraj v Ljubljani. :) Doti se je res izkazala.

Lp,
Darja

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #839 : 10 September 2006, 14:39:19 »
Slike od zadnjič ko sta bila na obisku Atos in Tim:
http://bernirina.moj-album.com/album/4859185/

vsi na Atosaaa ;D

Slike od včeraj: