Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2508151 krat)

Macika

• *
  • Spol: Ženski
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #8370 : 29 April 2009, 22:02:30 »
Ja midva s Taiem hodiva enkrat tedensko na agility  :) Nama kar že gre, zelo rad skače čez ovire, most gre brez problema, slalom je tudi vedno boljši. Malo ga guma muči, ampak sva jo zdaj že parkat klikala, tako da se je tudi to precej izboljšalo. Zdaj delava tunele in tudi hitro napredujeva  :) Sem ugotovila, da se res zelo rad uči in je zelo vztrajen.
Tako da, proti koncu sezone zna bit, da prideva na kakšno tekmo si sramoto delat  :-[  :)

Bonie je pa taka lepotica že  :-*

Jure, Baron je pa že kar malo zrasel  :) Lušten je  :-*

Dve najini v pet minutnem odmoru med dežjem  :-\ Ampak visoki travi se ne odpovemo  :D

Lp

Barbara

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #8371 : 29 April 2009, 22:07:30 »
No, pol sem pa vedela. Fino to, da vama gre, jaz upam da bom uspela se kdaj k kakšni prijateljici zraven prištulit, pa na tekmo vas prist pogledat :D Hvala enako. Taiček-moker ko pes :D

*star*

• *
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
« Odgovori #8372 : 29 April 2009, 22:59:05 »
No, pol sem pa vedela. Fino to, da vama gre, jaz upam da bom uspela se kdaj k kakšni prijateljici zraven prištulit, pa na tekmo vas prist pogledat :D Hvala enako. Taiček-moker ko pes :D

Hehe, tole pa ni problema... lahko se k nam prištuliš!  :P
Drugače, pa super fotke od vseh!
Sploh tiste v "akciji" so mi zanimive! ;D Bernija v agiju pa tudi ne vidiš vsak dan!  ;D :-*

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #8373 : 29 April 2009, 23:02:26 »
Saj sem itak tebe mislila :P ;D zmenjeno!

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8374 : 03 Maj 2009, 11:59:23 »
Ginka, lepe slikce ;) A tisti škorenj imate še vedno "pri življenju" :D

Baron, tvoj "malček" je ena taka luškana kepica. Meni ima tako lepo bučko :)

Midve z Isis sva pa bile včeraj pri Savi in je bila kar precej navdušena nad vodo, sicer plavat ni šla, je bila pa super veselica ;D

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #8375 : 03 Maj 2009, 13:39:00 »
Živjo! :)

Po dolgem času se spet oglašam tukaj v temi bernijev. Zadnje dva meseca sem namreč pisala bolj v temi našega legla (Carynthia's A leglo). Kot večina veste, smo pred dvema tednoma v nove domove oddali naših 9 mladičkov, ki so z nami preživeli čudovita dva meseca.;D

Naše leglo ;D

Ta teden je bila pri nas na počitnicah naša mala Aura (Carynthia's Aura Lee), ker so bili njeni lastniki na smučanju.

V nedeljo smo obiskali našo Missy (Carynthia's Amber Rose). Zelo se nas je razveselila, najbolj pa sestrice Aure s katero sta nato celo uro noreli in se igrali in na koncu obe izmučeni omagali. :P ;D

Missy

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #8376 : 03 Maj 2009, 13:47:24 »
slikce iz obiska pri Missy...

Včeraj pa smo se odpravili na izlet na Gorenjsko, točneje v Kamno gorico, kjer smo obiskali našega Rena (mladička iz 2. legla). Ren živi v prečudovitem okolju, na ranču s konji, kjer res neizmerno uživa. ;D Zrastel je v pravega lepotca s super karakterjem. Takoj ko sem ga pogledala, sem rekla, da ima isti pogled kot mamica Melly. :o

Ren Atos ;D

Imamo pa tudi novo spletno stran: www.carynthias.com, izpod rok naših mojstric Nine in Tine. Zasnovala jo je Nina, za novi dizajn in urejanje pa skrbi Tina. ;D Obema najlepša hvala! :-*

Lp, Eva

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #8377 : 03 Maj 2009, 13:50:37 »
Mundus, Isis se bo še opogumila, boš vidla. Tudi Atos do 3.let sploh ni namočil niti tačk, zdaj pa plava in po novem tudi tauha  ;D

Eva, ful lepo, da takole spremljate tudi že odrasle "mladičke". Mene najbolj moti dejstvo, da nekateri vzreditelji nimajo nikakršnih stikov več z lastniki njihovih mladičkov - samo da jih prodajo, ostalo jih ne zanima  :-X :-X

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #8378 : 03 Maj 2009, 19:30:50 »
Ginka, lepe slikce ;) A tisti škorenj imate še vedno "pri življenju" :D

Hvala. Še vedno je "živ". Haha, sicer smo ga že ene parkrat na novo napolnili, ker ga Boni ves čas cuza, pa zašit je bil že velikokrat, meni se zdi, da smo ga prav "zaflikali" :D Samo nimam srca,da bi ga vrgla stran, ker je Boniena najljubša igračka :D

Saj Isis, bo pomoje tudi začela plavat. Mogoče je bila premrzla voda, noo. :D pri Bonie igračke "palijo". Ali pa pasja družba. Zadnja fotka je ful lepa.  8)

Eva, super za mladičke. Verjetno ja zdaj prav prazna hiša, ko ste ostali sami. Samo da so mladički prišli v dobre domove.  :-*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Danes sva se pa z Boni potepali v Radovni, na našem vikendu, kjer je en super velik travnik, zraven teče voda(kristalno čista, zdaj se ravno sneg topi v gorah), taka tišina, kukavice se oglašajo, božansko resnično. In takoj ko smo stopili iz avta, je Boni prinesla žogico, s katero je težila celo popoldne. Tekla je iz ene konca travnika na drugega. Gina je lepo ležala v senčki, Boni pa ni dala miru. :D Doma se ja pa končno umirila, zdaj spi. Nabira energijo za prihajaoč teden.
In kot sem govorila nekaj časa nazaj, če bi bil kdo zainterisiran, lahko naredimo en sprehodek tukaj. vendar bi morali kar kmalu, potem bo trava že velika, pa doma ne bodo kaj veseli, če bomo travo pohodili.

lp

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8379 : 03 Maj 2009, 21:07:39 »
Eva, potem ste bili pa včeraj čisto blizu nas :o Škoda da nisi nič rekla, bi se lahko še pri nas oglasili. Ren je pa res čista kopija mamice ;)

Rožica ja, jaz tudi mislim da Isis voda sploh ni tuja. Saj je v bistvu nisem niti silila in spodbujala, sedaj po tolikem dežju je pri nas Sava kar precej deroča. Res mava še čas, je pa bistvena razilka od Monda, on nekaj časa ni niti stopil notri. Isis je pa res kar hitro zakorakala v vodo.

Ginka mi smo takoj za, samo med vikendom, ker čez teden delam.

sončnica

• *
« Odgovori #8380 : 03 Maj 2009, 22:10:18 »

Tudi naša Brina zelo obožuje vodo, že od začetka. Zdaj vedno kar steče hitro noter, ni pa še zaplava..... vedno ji manjka prav malček.... samo še s tačkami bi mogla zamahnit in bi zaplavala. Ampak ko pride ta trenutek se kar obrne. So ji zelo všeč bljižnji potočki, predvsem za zbiranje kamenčkov iz vode, najbolj ji je všeč norenje v Soči. Ne vem pa ali bo kdaj zaplavala...

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8381 : 04 Maj 2009, 07:18:05 »
Sončnica, koliko ima Brina trnutno plečne in koliko tehta?

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #8382 : 04 Maj 2009, 08:43:09 »
Danes pa moj sonček Atos praznuje že 4.rojstni dan.  :) Ne morem verjet, kako hitro gre čas, zdi se mi, kot da smo ga ravno prinesli domov :) Upam, da bo ostal tak, kot je, in nam bo delal družbo še zeloooo dolgo  :)

Macika

• *
« Odgovori #8383 : 04 Maj 2009, 08:47:44 »
VSE NAJBOLJŠE ATOS!!!  :-* :-* :-*

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8384 : 04 Maj 2009, 09:02:07 »
VSE NAJBOLJŠE OČKU ATHOSU :-* od hčerkice Isis, Monda in mene.

Tudi mi se pridružujemo željam, da bi še dolgo, dolgo krajšal čas Urši in Bestu ;)

sončnica

• *
« Odgovori #8385 : 04 Maj 2009, 09:05:43 »
Vse najboljše Atos!!! Veliko uspehov, zdravja in potepanja...... Kristina in hčerkica Brina. ;D

Mundus prejšnji teden sva ji z očetom merila plečno in sva namerila 63 cm ..... mogoče nisva točno namirila, .....ne verjamem pa da sva se zelo zmotila. Glede kg pa ne bi vedela natančno, ker je nekaj časa nazaj kar smo jo tehtali. Na videz ima zelo skladno postavo,..... ne vem mislim da bi morala imet okrog 40 kg ( kakšen kilogram gor).

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8386 : 04 Maj 2009, 09:13:07 »
Sončnica, res je Brina že kar velika punca in se mi zdi po slikcah sodeč, da bodo vaše meritve kar držale. Mi imamo pri 7 mesecih 35,5 kg in okrog 59 cm plečne. Me pa vedno bolj zanima do kam bo zrasla naša punca ;D

sončnica

• *
« Odgovori #8387 : 04 Maj 2009, 09:44:55 »

Isis je pa tudi že velika punca. Glede na to da bo še zrasla.... bo kar punca in pol  :D .  Ja naša Brina je imela pri 7 mesecih tudi okrog 35 kilogramov.

Kako pa drugače, je Isis pridna ?

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8388 : 04 Maj 2009, 10:01:05 »
Ja je, res je zelo pridna punca. Glede na Mondov "malo bolj samosvoj karatkter" je Isis pravi balzam. Zelo hitro se uči, zelo rada "dela" na igračke, po karakterju je nežna psička, ki se najraje stiska, ampak z zelo močno voljo da doseže tisto kar si želi. Pri božanju vedno na prefinjen način poskrbi da je ona prva in iz dneva v dan je bolj navezana na Monda. Smo res zelo zadovoljni da jo imamo.

A vidve z Brino kaj hodita v šolo?

sončnica

• *
« Odgovori #8389 : 04 Maj 2009, 11:10:56 »

Brina se tudi zelo rada uči, in sem zelo zadovoljna z njo ker je res ubogljiva, no razen občasni trenutki z njeno trmo, postavljanjem in uveljavljanjem svoje volje. Ni pa preveč nežna je kar groba, sploh glede na to da je samička.
Ja z Brino hodiva v malo šolo, od februarja. Sem zelo zadovoljna ker sem se tudi sama veliko naučila, Brina je pa tudi zelo veliko odnesla. Super je ker nam gre z Brino zelo dobro v šoli, ker sem jo veliko stvar ki jih delamo v šolii učila že od majhnega, .... tako da smo nekako en korak naprej od ostalih..... Ni to mišljeno kot hvaljenje  :-[

Lenny

• *
« Odgovori #8390 : 04 Maj 2009, 14:53:02 »
Atos, vse najboljše!  :-*

*nelly*

• *
  • Coco Chanell
« Odgovori #8391 : 04 Maj 2009, 15:21:53 »
Atos, vse naj naj za 4. roj. dan!

ti želita

Manuela in  Coco Chanell

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #8392 : 04 Maj 2009, 15:41:32 »
Atosk, vse najboljse!  :-* :-* Da bos se naprej priden!  8)

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #8393 : 04 Maj 2009, 15:54:29 »
Athos, vse najboljše za tvoj 4. rojstni dan! Bodi še naprej tako super kuža! :-* :-*

Helena, to je pa res škoda. :-\ Nisem vedela, da živite v bližini, drugače bi se gotovo oglasili. :)

Lp, Eva

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8394 : 04 Maj 2009, 16:54:41 »
Athos vse naj naj!  :-* :-* :-*

simsa

• *
  • Daisy in Aisha
    • simsaaisha
« Odgovori #8395 : 04 Maj 2009, 19:27:45 »
ATHOS, vse najboljše ti želiva! :-* :-* :P :P

Simona in Aisha

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
    • Nuba
« Odgovori #8396 : 04 Maj 2009, 19:39:30 »
Athos vse naj naj za rojstni dan :o! Pa upam, da ti bo Urša privoščila kako superduper dobro večerjico... :P

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #8397 : 04 Maj 2009, 21:37:33 »
Atos vse naj naj tudi od nas!! :-* :-*

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #8398 : 04 Maj 2009, 21:44:36 »
Atosu in vsem ostalim A-jevčkem, vse najboljše! :)

kat

• *
« Odgovori #8399 : 05 Maj 2009, 08:14:11 »
Danes praznujejo 1. rojstni dan C-jevčki od Twinssy. Sestricam in bratcem želiva vse najboljše, mnogo vragolij in cartanja!

Katja in Zara