Nina, nisem huda, jaz sem bila do sedaj brez interneta.

V glavnem, sem presrečna nad čudovito uvrstitvijo Atosa. Pa naj grem kar lepo po vrsti. Ker sta bila ringa za bernce ločena (samice v hali 6, samci v hali 8- ja super tole, res

), sem letala od enega do drugega ringa kot zmešana. Najprej sem šla notri z Bestom, ki se ni preveč lepo obnašal, stal in kazal zobke je brez problema, malo ga je medlo pri teku- je skakal kot ena kobilica. Na koncu zadnja dva kroga pa je tekel super lepo. Prislužil si je oceno zelo perspektivno, s pohvalo sodnice, zasedel pa je drugo mesto.

Z Atosom po pravici povedano nisem mislila, da imam kaj šans. Namreč sodnica (Lisbeth Mach) nama je sodila že v Ljubljani, kjer mu je sicer dala odlično oceno, nisem pa dobila občutka, da ji je posebno všeč. Očitno se je v zadnje pol leta tako naredil, da je bila naravnost navdušena nad njim

V glavnem najprej smo bili v ringu 4, nas ocenila- tu je Atos delal perfektno, nato je ocenila še ostalih 5. Na koncu smo vsi z odlično oceno (mislim, da nas je bilo 7 ali

bili v ringu. Tekli smo, ljudje so začeli ploskati, Atosu je pa adrenalin naraščal, med tekom je lajal ko nor. OK, sem milsila, sva že oplela, pa sva prišla med prve štiri

Že v Ljubljani je pohvalila njegov temperament, ker ima rada vesele pse v ringu. Ko je podelalila 3. in 4. mesto, nisem mogla verjet, da tečeva za prvo mesto

Na koncu je Atos pristal "samo" na drugem mestu in še to samo zaardi repa, ki ga nosi previsoko. Je trikrat vmes mi rekla: joj, zakaj ta rep? Mi ni treba posebno poudarjati, da je med tem, ko smo tekli zadnje kroge, Atos vedno bolj lajal in mahal z repom, tako da sem ga na koncu komaj umirila, da sva se postavila za slikanje. Sodnica mi je še na koncu pripomnila, da je bil odlično predstavljen

Beri in Čelino je v ring peljala Anja, ker se mi je vse prekrivalo. Beri zp 4, Čelina odlična. Meni je bila sodnica pri samcih zelo všeč, ker je dejansko naredila šou, ploskala je, tekli smo vedno tisti "častni" krog po podelitvi mest, ljudje okoli ringa so navijali in vedelo se je, kdo je zmagal. Nasprotno pri samicah (pri najmlajših) gledalci sploh niso vedeli, kdo je zmagal, to so razstavljalci zvedeli šele iz ocen

Kako je bilo kasneje pa ne vem.
Upam, da bo Nina prilimala še kakšno fotko. Bi vam pokazala posnetek Atosa iz ringa, kjer se lepo vidi njegovo navdušenje (lahko bi bil tudi malo manj navdušen, pa bi bilo ravnotako v redu

), pa nimam pojma, kako se iz kamere to naloži na računalnik.
Pozabili ste še ostale rezultate slovenskih bernijev: Conte Veneto Danaja, CAC, CACIB
Nord - perspektiven