Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505940 krat)

polonči

• *
  • Spol: Ženski
  • *-moja banda-*
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #3540 : 18 Junij 2007, 07:55:27 »
Urša čestitke! Atos je sigurno ponosen nase in ti nanj še bolj ;)
Čestitke tudi Čelini in Adisu!

Lp,
Polona

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #3541 : 18 Junij 2007, 08:24:31 »
Čestitke! Na razstavi ste čist razstural!  8) ;)

pixi

• *
« Odgovori #3542 : 18 Junij 2007, 09:24:04 »

Rožica ,čestitke !!! :)

Imeli pa ste OGROMNO srečo,ker so nekateri prijavljeni Berniji manjkali  :o ;) ;)

Lp

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #3543 : 18 Junij 2007, 10:17:53 »
Joj, Pixi, ti pa se javiš samo, ko je treba provocirat, ane  ::) ::) Žalostno, res  :)

Zakaj tistih dveh psov ni bilo, me niti ne zanima (niti se jih ne bojim v konkurenci, da ne bo pomote ;)). Če pa misliš, da sta dejansko toliko boljša od naših, pa super zate, res :o Pa drugič raje ne čestitaj, če ne misliš resno.

Ostalim pa hvala za (resnično mišljene) čestitke.

Baki

• *
« Odgovori #3544 : 18 Junij 2007, 10:21:52 »
 :D :D :D
Matej, ti si pa res zabaven!

Sej lahko čestitaš tudi brez sarkazma, a ne?!  ;)

Lp, Miša

Baki

• *
« Odgovori #3545 : 18 Junij 2007, 10:22:49 »
Rožica, zdaj sva pa hkrati pisali!  :)

pixi

• *
« Odgovori #3546 : 18 Junij 2007, 10:49:45 »
Oh, Rožica  in ostali ....

Prav nič me niste presenetili z vašimi komentarji  ...kako že pravijo  " Obramba je najboljši napad"  :P
Drogače pa ni bila to nobena PROVOKACIJA  ::)  ,če pa si jo ,Rožica ,tako vzela -je pa to tvoj problem!
Da sta na razstavi manjkala dva Bernca sem izklučno kriv jaz -zato ,pač vem da jih ni bilo ! ::)

In Rožica - o tem kateri psi so boljši in kateri ne - o tem govorijo dovolj jasno  razstavni rezultati psov iz te psarne po celem svetu .Ko bodo imeli tvoji psi in " tvoja " vzreja take rezultate in ko boš toliko dosegla s svojimi " žulji" in znanjem - potem boš lahko govorila o tem kdo je boljši in koga se bojiš in koga ne!!- do takrat ti pa manjka še OGROMNO znanja in izkušenj ! Lepo da si samozavestna ,SAMO  nauči se že enkart SPOŠTOVATI starejše in bolj izkušene od sebe.!!

Nisem mislil niti napisati toliko niti biti nesramen,ampak žal na tak odgovor pač ne morem imeti drugačnega odgovora!
Današnja mladina pač misli,da je pojedla celo znanje tega sveta  :D :o :o

Aja,drugače je bila pa čestitka čisto dobronamerna  :(!!!

Lp
Matej

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #3547 : 18 Junij 2007, 10:59:37 »
Joj, Pixi, ti pa se javiš samo, ko je treba provocirat, ane  ::) ::) Žalostno, res  :)

Zakaj tistih dveh psov ni bilo, me niti ne zanima (niti se jih ne bojim v konkurenci, da ne bo pomote ;)). Če pa misliš, da sta dejansko toliko boljša od naših, pa super zate, res :o Pa drugič raje ne čestitaj, če ne misliš resno.

Ostalim pa hvala za (resnično mišljene) čestitke.

Urša, takoj ko sem prebrala pixijev prvi komentar, sem tudi sama pomislila točno na to kar si ti napisala. In v celoti ti dam čisto prav in se strinjam s tabo. Pixi se oglasi samo ko je treba provocirat, zakaj pa jih potem ne pripelje na razstave?????

LP
Helena

pixi

• *
« Odgovori #3548 : 18 Junij 2007, 11:22:28 »

Mundus-  mislim ,da si čist falila s stavkom " Zakaj pa jih potem ne pripelje na razstave "  :D
Ta dva psa imata za sabo že toliko razstav ,da se lahko vsi samo skrijete s komentarji in še s čim !Pes je trenutno
 nabolj razstavno uspešen pes v Sloveniji, da o psički sploh ne izgubljam besed.
A sedaj vidite kakšne "buče" prodajate en drugemu !Vsi nekaj "pametno" komentirate, a nobenemu se niti ne sanja kako in kaj  >:(

Zdaj mi je šele jasno zakaj nobenega vzreditelja in resničnega razstavljalca
  na forumih !!!-pa zakaj bi sploh bili,ko pa je pameten že vsak ,ki ima pet minut časa in ki niti ne vzreja  in vsi tisti ki so obiskali par razstav pa so že pojedli celotno znanje pasme !!!

Zakaj se ne pogovarjate o čim res produktivnem in poučnem ? Npr. o  tipičnih problemih pasme - mislim,da vam ne bi škodilo širiti svoje obzorje na pameten način ,namesto da samo čakakte da nekoga napadete ,ki se ne strinja z vami  in ki pove svoje mnenje.

Ma saj nima smisla  :P.Ko boste čez pet ali deset let brali kar pišete danes- se boste držali za glavo !! :)

Baki

• *
« Odgovori #3549 : 18 Junij 2007, 11:51:12 »
Jaz osebno, se ne ukvarjam z razstavami, tako da imaš res prav, nimam pojma zakaj se gre. Jaz se samo veselim z vsemi ostalimi, tudi s tabo, ki se pač s tem ukvarjate in dosegate res lepe rezultate. In moraš priznati, da je Urša dosegla s svojim psom fenomenalen rezultat.

Sem pač odreagirala na:
Rožica ,čestitke !!! :)

Imeli pa ste OGROMNO srečo,ker so nekateri prijavljeni Berniji manjkali  :o ;) ;)

Lp

ker sem jo vzela kot pravokacijo in vidim, da nisem bila edina.

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #3550 : 18 Junij 2007, 12:14:46 »
Pixi: samo toliko, potem s tabo zaključim (ker se bo tema sprevrgla v to, v kar se je pred pol leta). Psov moje vzreje (še) ni, ker nimam nobene psice, oba samca pa sta še brez potomcev  ::)

O tem, da sta Ambos in Quinta, uspešna na razstavah, ni dvoma. Ne mi pa rečt, da sem po 50 razstavah in s kar nekaj uspehi začetnik na tem področju. Nekaj sem se pa tudi naučila, se ti ne zdi  :) Drugače ima Atos zaključene 3 mladinske šampionate: slovenskega, hrvaškega in iz Srbije in Črne gore (se je takrat štelo še pod eno državo) ter bosanski šampionat. Odprte pa ima tudi slovenskega, hrvaškega, avstrijskega in mednarodnega. To pa tudi ni nič, a ne  ;)  Aja, poznam psičko, ki je razstavno bolj uspešna,  pa je tudi iz Slovenije. Koliko razstav si pa ti osebno obiskal in koliko legel si vzredil?

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #3551 : 18 Junij 2007, 12:21:16 »
Uroda: res si optimist, slikc ni :-[. Malo je težko slikat pse, ko je ena oseba v ringu, druga pa čaka z naslednjim psom  ;) So pa uradni fotografi naredili milijon slik, še potem z vsakim uvrščenim psom posbej, tako da mislim, da bojo nekje objavljene. Pa sporočim, ko (če  ::) ) jih najdem.

Lp, Urša

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #3552 : 18 Junij 2007, 12:23:30 »
Pixi, tukaj na našem forumu smo predvsem in zgolj le kot lastniki in ljubitelji te prekrasne pasme, veseli smo vsakih uspehov ki jih dosegajo/mo  posamezni lastniki - od šolanja do razstav( in ne le njihova "žlahta" predvidevam da misliš pse iz psarne  From Orsins land ), ti pa kadar se oglasiš samo provociraš. Ti in vaša psarna kar imejte svetovne razstavne pse, čeprav res še nisem slišala, da bi ti s svojim kaj dosegel - jaz imam svojega predvsem za svojo dušo in veselje in iskreno privoščim dosežene uspehe vsem ostalim na tem forumu.

Predlagam da si poiščeš forum, ki je tebi enak in nas pustiš da razgljabljamo in se pogovarjamo kakor nam paše.

Predvidevam da se zavdaš, da s svojim pisanjem omalovažuješ tudi našo forumašico Baloo.

LP
Helena

pixi

• *
« Odgovori #3553 : 18 Junij 2007, 12:27:37 »
Baki,jaz sem Urši lepo čestital,zgolj in le dobronamerno  ::)

A ker so vsi alergični na pse iz "naše" psarne, je morala Urša tako v napad !!Če se ona resnično ne bi obremenjevala z drugimi,potem bi moj pos prebrala čisto brez razburjenja in komentiranja kdo je boljši in kdo ne -KER tega tudi slučajno nisem omenil nikjer !!!!
Vedno je tako---Kakor hočeš ,tako pa prebereš !!! ;)

Vzrediteljica mojega Bernija  vedno pravi " Jaz vzrejam pse in NE ljudi!!!" Stavek ima zelo globok pomen,samo prebrati ga je potrebno pravilno!!! 8)

pixi

• *
« Odgovori #3554 : 18 Junij 2007, 12:39:57 »

Urša - 50 razstav je nekaj ,pa še vedno le plunek v morje proti drugim !!!!! :P A res " dont get it" ???Pa še ogromno jih boš mogla skoz dat,da si boš pridobila izkušnje in nikoli ne boš toliko pametna ,da bi lahko pametovala drugim!! To je povsod tako,ne samo pri psih ! Več veš-bolj imaš občutek da nič ali premalo veš !!

Poglete, -prvič - Baloo nima veze s tem in je ne mešajte
             drugič- tudi naša vzrediteljica nima tukaj nobene veze ( sploh ne ve da to pišem)
            tretjič -katero psičko poznaš,ki je bolj uspešna ? Vsi vemo kaj boš rekla. a še vprašaj se ZAKAJ? :o
                     Lahko je razstavljati ,če ti to počne nekdo drug  :D in se potem hvaliti v nebo !!

Vsak naj si sam zasluži uspeh,potem ga bo znal ceniti!!!

V glavnem ,res mi ni več do prepričevanj in dokazovanj .
Uživajte !!!

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #3555 : 18 Junij 2007, 12:42:25 »
Dajte se zdaj nehat prerekat! :) ;)

Pixi mislim, da ni nobeden od tukaj "alergičen na vašo psarno".
 Res da z vašo psarno dosegate zelo dobre (odlične) uspehe, ampak vseeno mislim, da tudi Urša ni tako slaba (nasprotno, meni se zdi s svojim Atosom odlična:-*))!!! :).

No to je samo moje mnenje! ;)

Lp,
Polona

Baki

• *
« Odgovori #3556 : 18 Junij 2007, 12:49:47 »
Živjo, vsem!

Kako kaj vaši kosmatinčki prenašajo to vročino?

Bak je tak, kot da ga nebi imeli. Cel dan samo leži v kuhinji pod mizo. Ko ga vprašam če gre vn čisto ponori od veselja, ampak zunaj mi pa štrajka. Midva sva do poletja vsaki dan full prehodila, zgaj pa samo malo posenci šetava. Sploh noče hoditi, se kar na hrbet vrže in se vala. Razen zgodaj zjutraj bi se sprehajal. Ob 8h zvečer mu je pa še kar prevroče, čeprav takrat ga pa kar malo nateram, ampak ne pretiravam. Ko pa prideva domou pa tako diha, da se komaj pomiri.  :-\

Lp, Miša

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #3557 : 18 Junij 2007, 12:59:49 »
Miša naš Runo kar sam poskrbi za to, da mu ni toplo! :o :D
Ko ga spustim iz prostora v katerem ga imamo, da bi opravil potrebe on steče na travo/dvorišče, se polula/pokaka, ker medtem jaz že zaprem vrata si nato kar sam odpre in se uleže na ploščice, da bi se hladil. 8) :P :D

In je res kot si rekla: se mi zdi, kot da ga ne bi imeli, ker ves čas samo počiva in se hladi. ;D ;)

P.S. pozdravi Baka in mu pošlji koš :-* :-* :-*

Lp,
Polona

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #3558 : 18 Junij 2007, 13:17:52 »
Atos zelo težko prenaša vročino, ves dan spi in bi se samo crkljal. Zdaj bom začela okoli 6. zjutraj hodit na sprehod, ker itak vstajam zgodaj. Se mi zdi, da Best lažje prenaša tole soparo- mogoče ker je mlajši  :)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #3559 : 18 Junij 2007, 13:19:41 »
Tudi meni se zdi da Runo lažje prenaša vročino kot prejšni berni! Mogoče je res ker so mlajši! ???

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #3560 : 18 Junij 2007, 13:34:56 »
Mundus-  mislim ,da si čist falila s stavkom " Zakaj pa jih potem ne pripelje na razstave "  :D
Ta dva psa imata za sabo že toliko razstav ,da se lahko vsi samo skrijete s komentarji in še s čim !Pes je trenutno
 nabolj razstavno uspešen pes v Sloveniji, da o psički sploh ne izgubljam besed.
A sedaj vidite kakšne "buče" prodajate en drugemu !Vsi nekaj "pametno" komentirate, a nobenemu se niti ne sanja kako in kaj  >:(

Zdaj mi je šele jasno zakaj nobenega vzreditelja in resničnega razstavljalca
  na forumih !!!-pa zakaj bi sploh bili,ko pa je pameten že vsak ,ki ima pet minut časa in ki niti ne vzreja  in vsi tisti ki so obiskali par razstav pa so že pojedli celotno znanje pasme !!!

Zakaj se ne pogovarjate o čim res produktivnem in poučnem ? Npr. o  tipičnih problemih pasme - mislim,da vam ne bi škodilo širiti svoje obzorje na pameten način ,namesto da samo čakakte da nekoga napadete ,ki se ne strinja z vami  in ki pove svoje mnenje.

Ma saj nima smisla  :P.Ko boste čez pet ali deset let brali kar pišete danes- se boste držali za glavo !! :)

Mimo tegale pa res ne morem, no:

Kar sem jaz preštela na internetu, jih ima Amboss nekaj okoli 20, Quinta pa 9. Atos pa 33.  ::)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #3561 : 18 Junij 2007, 13:45:50 »
Oh... še malo pa se boste spremenili v dogaše ::)

Torej vedno ko nek pes doseže kakšen razstavni uspeh lahko rečemo, mogoče pa bi če bi bil prisoten tisti in tisti pes bil rezultat drugačen. Če ... čebula ne bi imela če... Če bi pač nek pes bil bi lahko rezultat bil drugačen če bi bil bi lahko uspehe med dvema psoma primerjali, pa še to težko, ker ima vsak sodnik kljub napisanemu standardu neke svoje poglede na pasmo, in enkrat zmaga en drugič drugi. Torej v konkretnem primeru je bila rožica z atosom zmagovalka, pixi pa... če bi se razstave udeležili tudi psi o katerih ti zdaj govoriš, potem bi pač lahko primerjali te pse z atosom, v konkretnem primeru pa je to nemogoče.

Tako da prosim da zaključite, ker debata vsekakor ni smiselna.

Lp nina

pixi

• *
« Odgovori #3562 : 18 Junij 2007, 14:19:38 »
Samo še tole ,potem ,pa kot je že Ninci rekla- debata nima smisla ,ker ste iz muhe naredili slona!

Rožica- prvič na internetni strani niso objavljeni vsi razstavni uspehi, ::)Za koga bi pa mogli bit ,v končni fazi ???? 8) :o
          drugič, - sploh ni važno število razstav,pač pa uspehi na teh razstavah ! Če pa želiš natančno statistico ,pa lahko sešteješ CACIBE in Bob -E obeh psov ( npr.Amboss in atos) in boš videla kdo je uspešnejši!

!Mislim,saj ste res kot v vrtcu!!!

Saj bi lahko kontriral zelo dobro,pa bom nehal ,ker nimam časa za otroške vrtce!Sem mislil da ste bolj zreli -žal :-[

Lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #3563 : 18 Junij 2007, 14:21:33 »
Samo še tole ,potem ,pa kot je že Ninci rekla- debata nima smisla ,ker ste iz muhe naredili slona!

Rožica- prvič na internetni strani niso objavljeni vsi razstavni uspehi, ::)Za koga bi pa mogli bit ,v končni fazi ???? 8) :o
          drugič, - sploh ni važno število razstav,pač pa uspehi na teh razstavah ! Če pa želiš natančno statistico ,pa lahko sešteješ CACIBE in Bob -E obeh psov ( npr.Amboss in atos) in boš videla kdo je uspešnejši!

!Mislim,saj ste res kot v vrtcu!!!

Saj bi lahko kontriral zelo dobro,pa bom nehal ,ker nimam časa za otroške vrtce!Sem mislil da ste bolj zreli -žal :-[

Lp

Enako  ::)

Baki

• *
« Odgovori #3564 : 18 Junij 2007, 15:04:32 »
Bak je tudi že ob 6h zjutraj zunaj, tako da se vsaj takrat malo sprehodi.
Sem se že malo ustrašla, če ni mogoče kaj z njem narobe. Zgleda, da ga samo vročina muči, ker drugače je full dobro razpoložen in ješč (kar malo preveč :-\, sploh zdaj ko se manj giba, tako da sem "revežu" še zmajšala obrok).

Polonči, hval za  :-*, so bili posredovali Baku. Pa še za Runota od mene  :-* :-* :-*!

Lp, Miša

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #3565 : 18 Junij 2007, 15:52:53 »
Ojla!

A joj, samo res še malo pa bomo kot dogaši, pa mi jih je dobro brat, samo ne v času pred in po razstavah... ::)
 ... bi pa samo vprašala...
Pixi - si že videl Atosa, glede na to, da praviš, da je imel OGROMNO srečo, da je zmagal? Ker po tvojih pripovedovanjih, imam občutek, da ga nisi videl...
Pa se ne spravljam nate, da ne boš mislil, ampak mi gre pa na živce, ko ljudje ne znajo normalno čestitat nekomu za zaslužen rezultat brez zavisti oziroma pripomb, ki so res neutemeljene in v primeru Urše in Atosa, je bil rezltat zaslužen, sem 100% prepričana! ;)

Miša, je pa tudi našemu Taju vroče, tako da se izogibava sprehodom po največji vročini. Na splošno pa kar dobro prenaša tole poletno vročino. :)

Lp
Tina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #3566 : 18 Junij 2007, 15:56:11 »
Se nekaj sem pozabila vprašat...

A gre kdo iz naše bernske bande na pesjanarski piknik? :)

Baki

• *
« Odgovori #3567 : 18 Junij 2007, 15:59:18 »
Jaz sigurno ne. Ker Baku to nebi bilo ravno všeč. V tej vročini si je čist samozadosten. Si ga kar predstavljam, kako bi me gledal, ko bi kakšen kuža po njemu skakal, češ poglej me Miša, kaj mi dela, pomagi!!!  :D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #3568 : 18 Junij 2007, 16:00:41 »
Miša, ga prav vidim ja! :D Joj ta Bakec je res faca! :-*

Kast

• *
« Odgovori #3569 : 18 Junij 2007, 16:07:23 »
Rožica, čestitam za uspeh :9

pixi, ti pa če imaš že res toliko izkušenj in uspehov in si starejši, raje pomagaj mlajšim za dobro vaše pasme, kot pa da si le mečete polena pod noge!