Tina... Seveda je hrana (in z njo vse hranilne snovi) zelo pomembna. Vendar, če do Tajeve prehrane uvedeš malo strogosti to ne bo negativno vplivalo na njegov organizem. Ogrožalo bi ga v primeru, da bi okreval po hudi bolezni, operaciji, imel hudo bolezen, raka...itd. Nič ne rečem - klopne bolezni niso nedolžna stvar, ampak Taj ima prvo kot prvo zelo nizke titre, drugič: terapija s Clinofugom je za njim in je sedaj kar se da zdrav in zadovoljn bernček. Če je zdrav, jaz na tvojem mestu ne bi popuščala kar se tiče briketov. Verjemi mi, po maximalno 3eh dneh stradanja bi pojedel tiste brikete kot najboljši zrezek. In zaradi 3eh dni "stradanja" (pa itak ne bi stradal, ker bi dobival priboljške zaradi učenja trikcev ipd..) se mu ne bo sesul imunski sistem, niti organizem (razen če je hudo bolan). Če ne drugega - tudi ko ima pes drisko ali pa bruha (ne glede na starost - tudi pri mladičkih, ki se šele razvijajo in so hranilne snovi takrat izjemnega pomena, se to prakticira), se ga da za najmanj 24ur na
strogi post in to jim koristi (in ne škoduje). Tako da, če je pes normalen in zdrav, ga eno dvodevno zmrdiševanje nad briketi ne bo sesulo. Mogoče bo edinole ugotovil, da se te ne da okoli prinest kadarkoli hoče.
Če pa se ti da vsak dan posebej kuhati zanj zrezke in vse kar paše zraven še njegovo celo življenje, potem pa kar.

Meni se še zase ne da vedno kuhati in tudi ko sem bila manjša mi doma niso pustili vihati nosu nad hrano. In tudi jaz ne bom pustila svojemu psu, da se mi bo zmišljeval in jedel vedno tako kot njemu paše. Jaz sem njegova lastnica in recimo, da vem kaj je zanj najboljše.

S tem ko sem se odločila za skrb zanj, skrbim tudi za to, da je tako kot more. In briketi vsebujejo vse kar potrebuje. Zato jih bo jedel (ker se mi ne da preračunavati kuhane hrane vsak dan, da poskrbim za pravi vnos vseh snovi). In pika.

No ja, tako je pri nas.

Lp,
M
PS
Lepo slišati, da je Rina že v redu in mislimo na mulčka Besta ter mu želimo čimprejšnje okrevanje.