Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2506580 krat)

Baki

• *
  • Spol: Ženski
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #4380 : 06 September 2007, 09:18:30 »
Me pa ena stvar zanima, a obstaja kakšen dodatek k hrani ali kaj podobnega, ki dviguje psu apetit?
Ja! Kvas. Najbolje, da mu daješ v obliki praha ali pa tablet.  Kvas za peko preveč napenja. Če se odločiš za kvas v surovi obliki, je bolje, da mu daješ pivskega.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4381 : 06 September 2007, 09:25:41 »
A res! :) No potem bom šla pa še to kupit. Sej verjetno to več ali manj v vseh pasjih trgovinah prodajajo a ne - ker jaz bi kupila tistega za pse. ;)

Baki

• *
« Odgovori #4382 : 06 September 2007, 09:28:01 »
A res! :) No potem bom šla pa še to kupit. Sej verjetno to več ali manj v vseh pasjih trgovinah prodajajo a ne - ker jaz bi kupila tistega za pse. ;)
Jaz samo za Gali & Nika vem. Boš vsaj izgovor imela, da se boš pri meni oglasila!  ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4383 : 06 September 2007, 09:31:45 »
He he... :D itak... ;D če bom šla do tja, sigurno pridem še do tebe! 8)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #4384 : 06 September 2007, 10:43:56 »
Tina - Urša je enkrat imela neke tablete za večanje apetita. Sej je meni se zdi nedolgo nazaj tudi napisala, da ji jih je ful ostalo... Drugače pa tudi recimo žlica hladno stisnjenega sončničnega olja (med brikete) pozitivno vpliva na apetit.
Pa bodi trdna in "neusmiljena", ko se boš odločila za umikanje hrane... Ne popustit Tajevemu pogledu, ki je itak "heart-breaking". ;) Ne sme se ti smilit - ti veš kaj je dobro zanj in definitivno je dobro, da mu urediš prehrano.  :) Po moje mu prvi dan ne bo nič jasno, drugi dan bo malo pojedel ampak še vedno te poizkušal okol prinest... Tretji dan bo pa moje šla cela posoda briketov. Ampak res bodi dosledna - 15 min in nato posoda stran (in ne čez 2 uri posoda nazaj :P ).
Veliko trme želim tebi in ne Taju. ;)  :D

Lp,
M

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4385 : 06 September 2007, 11:25:20 »
Mojca hvala! :) :-* Kok si dobra! :D Bom trmasta! ;)

Sva bila pa zdaj na sprehodu in je Taj srečal svojo dobro prijateljico, eno boksarko in sta šibala kot zmešana. Zdaj mi pa spet malo šepa. :( Mislim, da bo res treba dat slikat komolce, ker se bojim, da tole ni kakšna displazija, vnetje pokostnice ali pa borelija. :'( Srčno upam pa, da je pač štorast in čudno stopi med norenjem, ampak po vsej verjetnosti to ni to.

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #4386 : 06 September 2007, 11:32:40 »
Za borelijo dvomim da je... Ker sta ravno iz Clinofuga, titri so bili nizki, krvna slika je bila ok... Seveda, lahko je borelija že pustila neke deformacije na sklepih, vendar dvomim. Itak pa je treba vsakega bernija slej ko prej peljati slikat in takrat boš vedela odgovor na marsikatero vprašanje. Jaz še šparam za slikanje (in iščem čas  ;D ), ampak ga bomo najbrž še v tem letu končno opravili.  ::)

Lp,
M

baloo

• *
  • Lepotička:)
« Odgovori #4387 : 06 September 2007, 12:43:13 »
Evo mene. Sem back ;).
Pri nas vse po starem. Hvala bogu. Berem da se pri vseh nakaj dogaja. Želim vam da se čim prej pozdravite.

rožica kako je z Bestom?

Vam pa moram pokazat eno slikco, ki je nastala včeraj. Men sta tok dobra. Bo pa spet mal velika (sem po pomoti zbrisala sporočilo z navodili kako jo zmanjšat :-[).

http://charokeerose.moj-album.com/album/9248108/?os=9248131 (http://charokeerose.moj-album.com/album/9248108/?os=9248131)

Sem rae takole naredila ;).

Smo Cher komaj pripravili do tega, da je zdržala tiste par sekund zraven Bineta!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4388 : 06 September 2007, 12:46:53 »
Mojca - po mojem imaš prav glede boreljie. :-\

Baloo - super slikca... :o :D ... pravo lepotico imaš doma! :-* PS: super, da si back! :D

No zdaj se je Taj zbudil, ker je prej spančkal in zdaj še bolj šepa. :'( Gremo danes ali pa jutri do veterinarja - obvezno!

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #4389 : 06 September 2007, 12:58:02 »
Baloo, lepo, da si nazaj  ;) Pa super slikca  :o

Besti je malo boljše, samo je vseeno drugačen. Bomo videli, kaj bojo rekli jutri, ko imam okontrolo.

Tina, ne obupuj pri Taju ;). Jaz imam skoraj cele VMP tabelete, ki jih ne rabim več.  Pa pojdite slikat komolce, da ni res kakšna displazija  :-\

Baki

• *
« Odgovori #4390 : 06 September 2007, 13:03:52 »
Baloo...super slikca!  :o

Tina...Tajček ti ga pa kar naprej biksa. :( Eni slabi stvari sledi druga... Sloh ne morem verjet, da ima kakšne težave glede na njegovo razposajenost. Upam, da ni nič hujšega in da je le nerodno stopil.  ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4391 : 06 September 2007, 13:09:05 »
Urša - pri Taju na nikakor ne bom obupala - ni šanse! ;)
Kje se pa kupijo te tablete VMP?

Slikat bomo šli - NUJNO - ker tole ni v redu! Sedaj se odločam ali bi šla v kliniko Tristokosmatih ali pa bi šla v Topolščico do dr.Matka. Kakšen nasvet?
Aja... pa zanima me kje se nahaja dr.Matko oziroma kje se nahaja Topolščica? :-[

Miša - Ja zadnje čase je res tako... prvo klopne bolezni zdaj pa še to! :-\
Glede tega, da bi narobe stopil - ne verjamem, čeprav se probam tako tolažiti, ampak mi zdrava pamet govori, da po vsej verjetnosti to ni to. :(
Zato, ker se je pa tole zdaj že parkrat zgodilo. In to ni ok. Nekaj je treba ukrenit, da se tole pozdravi. :-\

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #4392 : 06 September 2007, 13:27:34 »
Jaz sem VMP tablete kupila v Mr. Petu  ;)

Jaz sem s 300 kosmatih zadovoljna, tako da ti ne bi znala rečt, kam pojdi. Topolščica je pa se mi zdi nekje pri Celju. Če se je že večkrat ponovilo šepanje, pa najbrž res ni samo narobe stopil.  :-\

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4393 : 06 September 2007, 13:29:56 »
Hvala Urša, bom šla do Mr.Peta pogledat za tablete! :)

Ja saj o tem govorim, zato se mi ne zdi nedolžno tole šepanje. Se bomo doma zmenili kam ga peljati. V glavnem nekam bo treba iti v vsakem primeru.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4394 : 06 September 2007, 13:51:36 »
Zdajle berem malo po forumu in sem v temi šepanje zasledila, da je kuža šepal in imel vročino in da naj bi to pomenilo vnetje. Namreč včeraj je imel Taj povečano telesno temperaturo. Imel je mrzle tačke in suh nosek. Oči mu je dal potem polovico Lekadola (mene takrat ni bilo doma). Čeprav nevem, če je to v redu, sem mu rekla, da naj naslednjič ne prakticira tega. Je možno, da ima kakšna vnetja? :-\
No, saj bo verjetno obisk pri veterinarju vse obelodanil.

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #4395 : 06 September 2007, 14:19:17 »
Tina - pa zmeri Taju temperaturo. Suh smrček ne pomeni vedno vročine... Številke so vseeno številke. ;) Toplomer lepo v ritko pa boš imela en odgovor več.
A slikat pa ne bi šla na VF? Člani bernskega kluba imajo še 10% popusta pri slikanju... No ja, sej res, da denar pri takšnih stvareh ni najpomembnejše. Izkušnje pa so tako ali tako z vsako kliniko pozitivne in negativne, tako da je res na posamezniku da presodi kaj mu najbolj ustreza.

Baloo - ful lepa fotka.  :o Mogoče bi bi bilo malo bolje, če bi Cher gledala Bineta ali pa oba gledala v fotoaparat, ampak vseeno je čudovita fotka.  :-* Ste bili to na Jezeru (tam na našem koncu)?   :o

Urša - a pol Best nima samo prehlajenega učka?  :(

Lp,
M

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4396 : 06 September 2007, 14:36:38 »
Tina - pa zmeri Taju temperaturo. Suh smrček ne pomeni vedno vročine... Številke so vseeno številke. ;) Toplomer lepo v ritko pa boš imela en odgovor več.
A slikat pa ne bi šla na VF? Člani bernskega kluba imajo še 10% popusta pri slikanju... No ja, sej res, da denar pri takšnih stvareh ni najpomembnejše. Izkušnje pa so tako ali tako z vsako kliniko pozitivne in negativne, tako da je res na posamezniku da presodi kaj mu najbolj ustreza.

Ne na VF ne grem... nimam prijetnih izkušenj z njimi. :-\ Taj pa še manj. :-\

Sem zdaj klicala v 300kosmatih in bomo šli verjetno danes, odvisno kdaj moji pridejo iz službe, ker ga sama ne morem peljati, ker je pri veterinarju zelo nemiren (kar je ravno posledica dela na VF -> slaba izkušnja).
Rekli so, da ga bodo prvo pregledali, da vidijo če bodo kaj ugotovili, če pa preko pregleda ne bodo nič ugotovili ga bodo pa še slikali. Kar ga bodo po mojem v vsakem primeru, saj drugače ne vem, če lahko postavijo ziher diagnozo. Potem bomo pa videli kako naprej.
Sem omenila zdravljenje s Clinofugom in da me skrbi za slikanje z uspavali. Pa so rekli, da bomo našli tako rešitev, da bo prava in da bodo vse pregledali, da bodo videli kako in kaj. So rekli, da ene kužate slikajo tudi brez pomirjeval, pa sem rekla, da žal pri Taju ne bo šlo, ker se preveč boji. :-\

Upam, da moji čim prej pridejo, da bomo lahko šli že danes. Ker še vedno kar močno šepa - stopi s tačko na tla, vendar na hitro. :(

Baki

• *
« Odgovori #4397 : 06 September 2007, 14:40:44 »
Tina...pa si mu pretipala nogo? Mogoče si jo pa kaj poškodoval, če je tako stanje kar od enkrat.
Močno mu pretipaj tačko in če bo zacvilil je sigurno kakšna poškodba. Jagotu je tako enkrat pri norenju po gozdu počila kost (samo prstek) in ga je zelo bolelo, če si ga prijel.

Kast

• *
« Odgovori #4398 : 06 September 2007, 14:58:37 »
Tina, tudi Soča se je bala vseh veterinarjev, predvsem pa belih halj in vse dokler nismo zadnjič šle v ta novo Bolnišnico v Postojni kjer so tako lepo delali z njo, kot da je kraljica ;), da je prav uživala in se crkljala z veterinajrem (nima bele halje). Najblolj pa me je fasciniral odvzem krvi iz vratu, neboleč in brez britja. Mogoče se spomniš kakšna je bila na Pes. srečanju pobrita po obeh nogah zaradi neznanja prejšnje veterinarke.

Upam, da čimprej odkrijejo kaj mu je  :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4399 : 06 September 2007, 15:33:07 »
Miša - sem mu pretipala nogico, sicer ga nisem močno preprijemala, pa ni nobenega cviljenja. Je pa tudi tak, čisto brez volje in zaspan.  :-\
Prej sem mu skuhala hrenovko in dala zraven suh kruh ter brikete, da je vsaj nekaj pojedel, ker že včeraj ni hotel jesti. Pa se je prvo obotavljal in ni hotel jesti, pa sem mu začela z roke dajat, no potem je pa zalaufalo in je pojedel vse pa sem mu nekje na sredini še malo več briketkov dala zraven in je čisto vse pojedel - glede tega sem pa neskončno vesela! :)

Kast - Taj je imel takrat na VF res slabo izkušnjo z grobim in nepotrpežljivim ravnanjem, pa še posledice vsega pregleda so bile boleče, tako da so se mu veterinarji in klinike takrat resnično zamerili, kar me ne čudi, saj bi se tudi meni. :-\
Verjamem pa da so v Postojni tvojo kosmatinko zelo lepo sprejeli in jo pregledali. Sva z Mišo (Baki) delale članek za klubsko glasilo Moj Berni in imele intervju z dr. Butinarjem, ki nama je razkazal dobesedn celotno stavbo klinike in nama razložil princip dela in so resnično super. Res si zaslužijo samo pohvalee. :)
Pa hvala za želje! :-*

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #4400 : 06 September 2007, 15:36:47 »

Baloo - ful lepa fotka.  :o Mogoče bi bi bilo malo bolje, če bi Cher gledala Bineta ali pa oba gledala v fotoaparat, ampak vseeno je čudovita fotka.  :-* Ste bili to na Jezeru (tam na našem koncu)?   :o

Urša - a pol Best nima samo prehlajenega učka?  :(

Lp,
M

Tole ne vem kako točno gre: jaz sem prišla na recepcijo plačat in povedala, da sem član kluba pa kazala člansko izkaznico, in mi je rekla, da to že ve  ??? ??? Mi sicer ni bilo jasno, od kje, ampak OK.

Mojca, mislim, da ima vse vneto: oko, bezgavke in hrustanec, ker je danes že boljši (po antibiotikih). Me je pa cena včeraj skoraj na rit vrgla: 150 eurov  ::) :o

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4401 : 06 September 2007, 16:01:49 »
Topolšica ni pri Celju. Mogoče so vam imena kot so Velenje in Šoštanj bolj domača  :)

baloo

• *
  • Lepotička:)
« Odgovori #4402 : 06 September 2007, 16:20:07 »

Ja vem. Ampa že to je dosežek,da je Cher toliko časa zdržala zraven Bineta, da smo jih uspeli slikat. Bili smo kar pri nas v Šk. Loki pri Sori ;).

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4403 : 06 September 2007, 16:25:29 »
Neyka - sem šla pogledat na internetno stran klinike Toplica... in sem videla, da je pri Velenju. Ni toliko poznana klinika pa noben ne ve potem točno kje je, ker vsi poznajo dr.Matka, klinike pa imam občutek da ne prav dobro.

Drugače pa smo sedaj naročeni ob 17.30h v kliniki 300kosmatih, kjer bomo probali Taju pomagati, da mu bo bolje in da ga tačka ne bo več bolela in pa seveda bomo probali ugotoviti vzrok šepanja. Bom sporočila kako je šlo. Držite pesti, da ni kaj hujšega.

Mojca, mislim, da ima vse vneto: oko, bezgavke in hrustanec, ker je danes že boljši (po antibiotikih). Me je pa cena včeraj skoraj na rit vrgla: 150 eurov  ::) :o
Samo si pa res drago plačala... a toliko so prišli antibiotiki in pregled!?

Imam občutek, da tudi za nas tole danes ne bo poceni, ampak kaj čmo - najbolj je pomebno zdravje naših pesjančkov!

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #4404 : 06 September 2007, 16:29:26 »
Ja, ful velik: odvzem in pregled krvi (skoraj 40 eurov), antibiotiki za 10 dni (44 eurov), mazilo in kapljice za oči (12 eurov), pregled (mislim, da 30 eurov), rymadil tablete (6 eurov).

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4405 : 06 September 2007, 16:32:27 »
Ja se pa hitro nabere takole...

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #4406 : 06 September 2007, 16:51:45 »
Tina - upam, da pregled pokaže, da je vse popolnoma v redu in Taj samo preveč divja. ;) Drugače pa si imela očitno res neprijetne izkušnje na VF. Škoda. Kaj pa so na grobo naredili Taju, da ga je potem bolelo? Do naju so bili vedno super, pa čeprav tega nikjer ne pričakujem (želim si samo korekten odnos).

Baloo - okolica na fotki je skoraj identična enemu jezeru tukaj pri nas in sem mislila, da ste jo mahnili na naše konce pa nič sporočili. ;) Kar pa se tiče fotk - fotoaparat mora bit vedno pri roki, ker najlepši prizori se zgodijo vedno takrat, ko ga ne moremo ovekovečiti.  ::) Zato jaz poskušam vedno nositi s sabo fotiča.  :D

Urša - o pismu, to pa je prehlad in pol.  :( Kakšne so cene tablet pa vem...da te kar na rit vrže.  :-\ Ampak saj vemo - če je treba za zdravje, je pač treba. Noben cent ne gre v nič...

Lp,
m

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4407 : 06 September 2007, 18:49:00 »
Mojca - hvala za tvoje želje! :-* Kar je bilo na VF, ti pa enkrat osebno povem... ;) Sej v bistvu ni bilo nič takega, ampak bil je zelo grob odnos, do takrat 5 mesečnega mladiča - na silo in na horuk, pa potem še grobo ravnanje in na brzino napol omaljen pes ven, račun in čao! ::) V glavnem od takrat mi Taj dela hude težave pri veterinarju in to iz samega strahu... se zelo zelo boji veterinarjev, ker misli, da se bo zgodba ponovila. Komaj ga spravim v kliniko. :-\

Smo pa prej prišli nazaj. Naj najprej zelooo pohvalim veterinarja na kliniki 300kosmatih. Res je super. Sva bila že dvakrat pri njemu in je res super - prijazen, rad in z veseljem daje odgovore, vzame si čas za Taja, ker vidi ves njegov strah in pri tem prav nič ne tarna, ampak ga z nasmeškom na obrazu miri in dobrovoljno daje nasvete kako in kaj. :)

Danes smo uspeli samo pregledati tačko oziroma kar obe in ugotovil je, da je nekaj narobe na tački, sicer ne more točno povedati, ker bo treba na rentgen. :( Danes rentgena nismo mogli opravit, ker je Taj jedel ob 15h (sem vam prej tako veselo razlagala da je jedel, sem pa v bistvu naredila napako) in mora biti oziroma je bolje, da je na tešče, da nebi potem bruhal. Sploh pa je rekel, da je pri Taju sploh dobro, da je na tešče, ker je tako vznemirejn pri veterinarju.
V glavnem jutri ob 16h bo on tam in nas bo čakal, rekel je da bo pripravil pomirjevalo in naj ga pridem jaz iskat v kliniko, on bo pa prišel ven, pa bo Taju dal pomirjevalo kar v avtu ali pa na travici, da bo tako za Taja to manj stresno. Potem ga bomo pa odnesli noter. Ko bo konec, pa spet ven in da se bo tako lepo zbudil na travci ali pa v avtu in sploh ne bo vedel, da je bil noter. Res ful lepo od njega. :)
Je pa nekaj res narobe s tačko. :'(

icey

• *
    • Album
« Odgovori #4408 : 06 September 2007, 19:17:06 »
Vidim, da je kar nekaj zdravstvenih težav zadnje dni... :'(

Glede klinik sem tudi sama zelo previdna - sicer k sreči slabih izkušenj pri samem odnosu do živali nimam, je pa vidna velika razlika od vetrinarja do veterinarja - nekateri so zelo hladni in strogo uradni, drugi pa prijazni, veseli in res pokažejo, da imajo radi živali (kar naj bi bil osnovni pogoj, da greš študirat veterino po moje).

Sem pa bila vsaj 2x razočarana nad strokovnostjo - enkrat pri dermatologinji, čeprav sem potem pogruntala, da me sploh ne bi rabli pošiljat k specialistu s Kingom, ker je šlo samo za globoko rano na ušesu, ki se nikakor ni hotela zacelit, sploh ker je seveda otresal z glavo, in je bilo edino zdravil nošenje 'satelita' skoraj cel mesec.

No drugič pa me je presenetil izvid labnoratorija - pri klasičnem odvzemu urina so se pokazale vse možne bakterije in ostala 'svinjarija', razen sečnih kamnov; ko pa smo isti dan popoldne sterilno odvzet vzorec poslali v laboratorij pa je bil izvid BP - nič nenormalnega, pes zdrav ko riba!!?? Zdej si pa misli svoje...

Sem pa za eno ljubljanskih privat klinik z večletnim renomejem slišala 2 šokantni zgodbi, kako so psa dobesedno 'zasrali' in je po njihovi krivdi umrl, ker mu kasneje niti v Avstrijskih klinikah niso mogli pomagati, pa potem še nekaj malo manj šokantnih pripovedovanj, tako da sem za privat klinike zelo skeptična...
Upam, da 300 kosmatih res pomeni svetlo točko v Ljubljanski veterini.... So pa vsi privat precej dragi, tudi Postojna je draga!!!

Upam, da se vaši berniji pozdravijo!

icey

• *
    • Album
« Odgovori #4409 : 06 September 2007, 19:21:21 »
ŠE nekaj sem se spomnila - na kliniki 300 kosmatih jih je kar nekaj pohvalilo enega starejšega veterinarja (ne vem priimka), ki naj bi bil menda tudi solastnik, ta mladega pa so že šimfali - kolegica je peljala mešančka z bolečinami v zadnji taci in ta mladi veterinar je dal protibolečinske tablete in konec, po treh dneh hudih bolečin so šli nazaj in ta starejši je ugotovil izpah kolenskega sklepa in je operiral še isti dan in vstavil šraufe... Pes je po 10 dnevih, ko so šive ven pobrali, kot nov - le še redko kdaj malo opozori na poškodovano tačko... Toliko o tem.