Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505952 krat)

polonči

• *
  • Spol: Ženski
  • *-moja banda-*
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #4440 : 07 September 2007, 19:04:52 »
Oh joj Miša sedaj pa še vidva :( No upam, da bo sedaj z Bakom vse vredu!...ti pa...šale zavijaj okrog ledvic in bodi na toplem!! ;D :) ;)

No mi pa ponujamo naslednje (brezplačno) delo!! Na novo vam popravimo očala, da so še lepša kot prej(mogoče malo ataka, da vse skupaj zlepiš ;) ;D) Ni vam potrbno hoditi v optiko: pošljite po pošti in v roku 1. dne so že pri vas! (hec)
Naš nagajivec je nonotu predelal očala, da so jim morali zamenjati okvir ::)

No tudi mi nestrpno pričakujemo novice od Tine (resnično močno upam, da dobre)!

Lp,
Polona

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #4441 : 07 September 2007, 19:15:16 »
Kot sem že napisala je bil Bak že dober. Tudi večerjo je z veseljem pojedel (dala sem mu same brikete), potem se je pa začel daviti, da sva bila oba čisto prestrašena. Vendar ni nič izbrugal, pa sem mislila, da mu je kakšen briket v sapnik ušel. Potem se je pa spet začel jok in fehtanje za vn. Tokrat sva takoj šibala vn, do trave in spet je samo teklo od njega. Pomojem ni nič hujšega, ker potem ko se izkaka in ker je vesel, da si ga vn peljal izvaja ples (beri norenje) veselja.

Ja, vi imate pa same mojstre doma! Še dobro, da znate to ceniti!  :D :P

P.S. Helena in Polona...hvala!  :-*

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #4442 : 07 September 2007, 19:33:15 »
Miša - jaz bi Baka dala za 1 dan na post. Naj se spuca in umiri njegova prebava. Potem pa normalna prehrana nazaj.

Lp,
M

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #4443 : 07 September 2007, 20:04:25 »
Kaj je zdaj to, vsi po vrsti zbolevate? Tako psi, kot lastniki. Sicer baje pri ljudeh razsaja nek virus, tako da se je treba pazit. Upam, da se čimprej pozdravite vsi skupaj!

Tudi Rina je kopala, ko je bila manjša, povsod tam, kjer je bilo mehko po tleh. Pa smo to hitro odpravili in zdaj koplje samo še na sprehodu (ampak samo tam, kjer je blato, ali pa je ona mokra in se spravi na kakšno suho zemljo  ;D  ::) ).

lp,
Nina

Baki

• *
« Odgovori #4444 : 07 September 2007, 20:18:06 »
Miša - jaz bi Baka dala za 1 dan na post. Naj se spuca in umiri njegova prebava. Potem pa normalna prehrana nazaj.
Ja, danes sem že zafrknila. Zdaj mu ne bom dala nič.

Mojo mami lahko pes tako okoli prsta vrti, da to ni res. Jo tako lepo pogleda, da sigurno kaj za pod zob pade (sicer ne vem zakaj samo njo  :P) in še in še bi lahko na to temo. Edino pri nečem je striktna. Pes že ne bo uničeval njenega lepo urejenega vrta! Tako, da mu je to zbila iz glave, še predno je sploh pomislil, da bi.  :D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #4445 : 07 September 2007, 20:19:49 »
Ok, meni ni nič jasno zdejle...
Ati in Medo sta ravno prišla s sprehoda... Medo je na sprehodu ujel kuno.  ??? Ati je rekel, da je bila tema in da ko sta šla po gozdu je skočil v drevo in ujel kuno. Najprej sploh ni vedel kaj je, ker je bila že tema. Medo pa je lepo šel potem naprej poleg atija in jo je nesel v gobcu do doma. Ati je šele doma ugotovil da je bila kuna... ???  ??? ??? Meni ni NIČ jasno!

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #4446 : 07 September 2007, 20:26:24 »
Na koledarju ni nobene lunine mene ;).

lp

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4447 : 07 September 2007, 20:56:19 »
Ko vas človek bere bi rekel, da je vaša pasma najbolj bolna pasma na celem svetu ::)

Lp nina

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #4448 : 07 September 2007, 20:56:36 »
No punce takole - če stopimo skupaj imamo vse kar potrebujemo in sicer čevljarja, gradbenika, lovca, okulista za povrh bomo imele pa še urejene vrtove :D

LP
Helena

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #4449 : 07 September 2007, 20:58:34 »
O Nina a ste že nazaj? Glede bolezni pa res ne vem kaj se dogaja. Kar naenkrat toliko bolnikov :-[

Lp

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #4450 : 07 September 2007, 21:03:14 »
Ko vas človek bere bi rekel, da je vaša pasma najbolj bolna pasma na celem svetu ::)

Lp nina
No ja, zgolj naključje. Glede na to, da gre za bolezni, ki lahko doletijo vsakega psa, se ni nič za bat ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4451 : 07 September 2007, 21:05:36 »
O Nina a ste že nazaj? Glede bolezni pa res ne vem kaj se dogaja. Kar naenkrat toliko bolnikov :-[

Lp

Ne še ;)

No ja, zgolj naključje. Glede na to, da gre za bolezni, ki lahko doletijo vsakega psa, se ni nič za bat ;)

Vem, vem. Ampak če vas bere čisto naključni bralec, ki recimo malo brska o pasmi se vsega tega kar ustraši. No pa to mogoče niti ni tako slabo,l sploh glede na vse nerodovniške  oglase za bernce, ki so trenutno na voljo ::)

Lp nina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4452 : 07 September 2007, 21:49:19 »
Da ne pišem dvakrat...
Poročilo od Tajevem stanju si lahko preberete v Tajevi temi ---> -- Berni Taj -- (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2935.msg150568;topicseen#msg150568)  :'(

Hvala vsem, ki ste mislili na naju... :-*

Lp
Tina in Taj

baloo

• *
  • Lepotička:)
« Odgovori #4453 : 08 September 2007, 13:41:27 »
No, da ne bomo samo o boleznih.
Mi bi šli po 17. septembru za par dni nekam v Terme. V apartma. Cher bi vzeli s sabo, skrbi me samo, kaj bo počela tisti dve uri, ko bomo mi v bazenu. Pa na zato, da bi morala biti sama. Skrbi me, da ne bi v apartmaju počela kakih neumnosti ali pa prav jokala. Bo le v tujem okolju. Da bi enkrat hodil eden z malim v bazen, drugič drug, se mi zdi butasto, druge rešitve pa ne vidim. Doma je ne bi pustila, ker bi bila večino dneva zaprta. Kakšne ideje?

Baki

• *
« Odgovori #4454 : 08 September 2007, 13:46:53 »
Kako se pa drugače obnaša, ko je sama?

Pomojem pa nebo delala težav. Naš te najprej malo bolj čukasto in proseče gleda, češ pa ne boš me tukaj pustila, potem pa zaspi in je toliko bolj vesel ko prideš nazaj.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4455 : 08 September 2007, 13:50:35 »
Baloo, če ne bi bila taka situacija kot je sedaj s Tajem, bi ti takoj rekla, da jo pripelji k meni na dopust. :)
Ampak mislim, da bi bila pridna v apartmaju. Mogoče bi prvič malo jokala, potem bi se pa navadila. Pa tudi nebi cele dve ure skupaj jokala, ampak to traja kakšnih 5-10 min, potem pa kuža ponavadi zaspi. ;)

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #4456 : 08 September 2007, 14:14:10 »
Pomoje nebi smelo bit problema. A drugače rada uničuje predmete? Če jih, bi v poštev prišla kakšna kletka, če jo imaš, drugače ne. Rina ne dela problemov drugod, če jo pustimo samo. Seveda se jo prej sprehodi, potem pa itak spi, ker je navajena bit sama.

Če rabiš kakšno varstvo, povej, lahko vprašam doma, če bi šlo  ;)

lp,
Nina

icey

• *
    • Album
« Odgovori #4457 : 08 September 2007, 22:34:20 »
No, mi smo pa danes testirali komolčne in kolenske vezi... :'( Nord je namreč močno zacvilil, ko je stekel za žogo in mu je na mokri travi spodrsnilo, vendar nisem ujela trenutka, tako da se mi ne sanja, kaj bi si pretegnil (verjetno je bil vseeno kolk), je pa res, da ni potem nič šepal, kar pa me vseeno ne tolaži preveč! Tale raztezovanja kolčnega sklepa so nekaj najslabšega, kar se lahko zgodi, in mali norček jih je tokrat fasal že drugič.

Taja pa bo zgleda res treba merkati, da ne bo preveč norel... To je tolk sitno, ker bi mu privoščil norenje in divjanje, pa ne smeš. Zahrbtne so te poškodbe sklepov in displazija... Prav nič kaj dobra prognoza...

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4458 : 08 September 2007, 22:40:46 »
Icey - preventivno držimo pesti, da je vse ok z Nordom! Pa saj je... ;)

Ja zoprno je, da moraš psa omejevati. Sploh pa če je tak hiperaktivček kot je moj Tajček. :-\
Ampak... saj bomo že nekako. Ta mesec - mesec in pol mirujemo in počivamo na toplem, potem bomo pa videli kako naprej.
Probam razmišljat pozitivno in si nabrati čim več informacij, pa iščem tudi dodatke k prehrani zaenkrat so me pritegnili dodatki od Canine in pa Cosequin.

baloo

• *
« Odgovori #4459 : 09 September 2007, 11:45:04 »
Taj jaz ti priporočam Canino. Mi smo lani naredili eno kuro z izdelki od Canine za sklepe, letos jo še moramo :-[. Pa hvala za ponudbo. Rinchy enako tudi tebi ;).
Drugače zaenkratni ni uničila še nič- razen ko je bila mladiček. Tudi zadnjič ko smo bili na Pokljuki, je bila brez problema zunaj pred vikendom, tudi čez noč. Sem zdajle malo poslala naokrog povpraševanja, kje so domače živali sploh dovoljene pa sem iz enih Term že dobila negativen odgovor. Bomo videli kaj bodo rekli v ostalih.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4460 : 09 September 2007, 11:56:54 »
Baloo mi smo se imeli full fajn: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=34.msg150928#msg150928
Sicer pa v Zrečah jemljejo tudi v njihove vile pse, ti ni treba it privat. V bazenih pa so trenutno samo familije z majhnimi otroci in italijanski upokojenci :D Je prav fajn ;)

Lp nina

baloo

• *
« Odgovori #4461 : 09 September 2007, 12:24:59 »
O ninci, super. Ravno iz Zreč čakam odgovor. Ful fino. Smo se odločali med Zrečami in Termami Olimie. A vi ste bili v privat apartmaju? Po moje smo že odločeni ;).

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4462 : 09 September 2007, 12:26:35 »
O ninci, super. Ravno iz Zreč čakam odgovor. Ful fino. Smo se odločali med Zrečami in Termami Olimie. A vi ste bili v privat apartmaju? Po moje smo že odločeni ;).

Ja v tem, ki je na linku ;) V Olimje ne pustijo velikih psov, drugače bi tudi mi šli tja. Je rekla "teta" v recepciji po telefonu "ja če niso veliki" ::) pa smo kar zaključili. Razen če najdeš kaj privat ;)

Lp nina

baloo

• *
« Odgovori #4463 : 09 September 2007, 12:28:43 »
Meni je po mailu napisala da izjemoma dovolijo živali do 5kg. Halo? A naj nesem samo glavo 8).

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #4464 : 09 September 2007, 19:29:05 »
Taj jaz ti priporočam Canino. Mi smo lani naredili eno kuro z izdelki od Canine za sklepe, letos jo še moramo :-[.

Baloo - a to misliš Canina GAG forte? Migoče veš kje pri nas na Gorenjskem bi se to dobilo?

LP
Helena

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #4465 : 09 September 2007, 19:32:39 »
Mi smo bili danes na razstavi v Umagu. Atos je dobil CAC in CACIB, Best PRM, Beri PRM in BOB mladih in pa v BISu je Beri prišla v ožji izbor 5 mladih psov. Stopničk nama žal ni uspelo dobit. Smo tekmovali še v parih brez stopničk, v vzrejni skupini pa smo bili prvi (smo bili pa sami  ::) ::)).  Slikc ni. Nina, hvala, da si šla z mano, ker drugače sploh ne bi mogla peljat treh psov na razstavo.

Lp, Urša

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4466 : 09 September 2007, 19:34:59 »
Helena - jaz sem zaenkrat zasledila prodajo samo tukaj -->KLIK (http://www.meko.si/index.php?id=25&lang=sl&record=20&type=product_group)... ;)

Jaz bom verjetno kar te vzela. Me pa zanima, če se lahko te tablete jemljejo ob jemanju tablet Rimadyl?
Sicer imam namen to vprašati tudi veterinarja, me pa zanima, če kdo od vas ve. ;)

Urša - ČESTITKE za odlične rezultate! ;D 8)

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #4467 : 09 September 2007, 19:55:40 »
Urša, ni problema, sva se imeli prav fino  8)

lp,
Nina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4468 : 09 September 2007, 19:58:10 »
Waaa kako je Best že velik! :o

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #4469 : 09 September 2007, 20:15:20 »

Tina - hvala. Tudi jaz razmišljam, da bom pravila eno takole kuro. Se moram še pozanimati ali GAG ali GAG forte.

Urša - čestitke :)
Best je pa res že ogromen - je očitno že prerastel Atosa... Beri prava lepotička.... Atos pa postaven na kvadrat :)

Lp
Helena