Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505688 krat)

MUNDUS

• *
  • Spol: Ženski
  • Mond & Isis
    • mond-isis
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #4980 : 02 November 2007, 20:53:04 »
O Urša, super da ste parili Čelino. Tudi jaz vam želim, da je paritev uspela, in da boste dobili še nekaj lepotcev in lepotic :)
Glede na Čelino in njenega izbranca verjamem da bo tudi C leglo izredno. Me kar prime, da bi imela še eno takole kapico doma ( no o dveh berncih potihem razmišljam že kar nekaj časa ).

Sedaj mi je pa čisto jasno od kod Bestu tolikooooo prekrasne dlake :o

Lp
Helena

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #4981 : 03 November 2007, 12:06:03 »
O Urša, super da ste parili Čelino. Tudi jaz vam želim, da je paritev uspela, in da boste dobili še nekaj lepotcev in lepotic :)
Glede na Čelino in njenega izbranca verjamem da bo tudi C leglo izredno. Me kar prime, da bi imela še eno takole kapico doma ( no o dveh berncih potihem razmišljam že kar nekaj časa ).

Sedaj mi je pa čisto jasno od kod Bestu tolikooooo prekrasne dlake :o

Lp
Helena

2 psa imeti je super. Vsaj meni  ;)

Best nima niti pol toliko dlake  :-[ :-[ Se mu pa ravna po hrbtu. Juhej  ;D ;D

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #4982 : 03 November 2007, 19:38:34 »

Se mu pa ravna po hrbtu. Juhej  ;D ;D

Superrrr :)

2 psa imeti je super. Vsaj meni  ;)

Ja jaz sem že ob prejšnji psički razmišljala v tej smeri, pa se mi nekako glede na splet okoliščin ni izšlo. Ampak me ta misel še vedno drži. Je pa Mond po karakterju kar nekoliko naporen in svojeglav, tako da vse svoje moči trenutno usmerjam v njegovo vzgojo in socializacijo.

Lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4983 : 03 November 2007, 23:14:01 »
Nekaj lepih pozdravčkov preko slikic od Taja... :)

Več slikic pa v ALBUMU (http://tajtaj.moj-album.com/album/9964062/?stran=1)... ;)

Lp
Tina in Taj

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #4984 : 03 November 2007, 23:16:23 »
Pozdravljamo nazaj  ;) Kako je kaj z njim; še kaj šepa?

lp,
Nina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4985 : 03 November 2007, 23:20:33 »
Nina - hvala! :D

Šepa zelo malo... res redko kdaj. :) Saj bomo mogli it počasi spet slikat tačko... upam, da bo na slikanju vse ok oziroma, da ne bo nobenega poslabšanja.
Bom pa poročala, ko bomo šli, kako je in kako bo treba naprej. ;)

Lp
Tina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #4986 : 04 November 2007, 09:18:20 »
Pozdravljeni vsi skupaj! Včeraj smo vsi zagoreli prispeli domov, dobesedno na 30 stopinj manj. Je bil šok kar hud, pa še v kratkih rokavih sem bila, nekateri celo v natikačih 8).

Doti še nisem videla :'(. Se zdaj počasi odpravljamo po njo in na pravo nedeljsko koslilo :).

lp

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #4987 : 04 November 2007, 12:07:50 »
Darja dobrodošla v "resničnost" ;)

Pa pozdravi Doti v najinem imenu :-*

LP
Helena

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #4988 : 04 November 2007, 13:42:10 »
Darja dobrodošla nazaj! :P ;D

kat

• *
« Odgovori #4989 : 04 November 2007, 15:38:46 »
Pozdravljeni, prelepi bernčki in njihovi lastniki!

Že nekaj časa spremljam vaš forum, saj za pomlad oz. poletje načrtujem nakup male kosmatinke :) Zbrala sem že kar nekaj literature, pa vendar imam še kopico vprašanj, saj bi za psičko rada pripravila čim bolj primeren domek. Kolikor se mi zdi, ima večina od vas pse v stanovanjih. Jaz bi mojemu seveda dovolila vstop v stanovanje, vendar bi noč in čas, ko sem v službi, preživel v pesjaku. Načrtujem vsaj 2,5x3,5m. Za začetek me zanima, če so lahko tudi pozimi zunaj, v dobro izolirani uti ??? Glede velikosti ute – je dovolj 150 x 110 cm (zunanje mere)?

Za vse odgovore in morebitne predloge že vnaprej hvala in upam, da mi bo čez dobre pol leta mala medvedka že delala družbo :)

Lep dan!  Katja

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #4990 : 04 November 2007, 15:59:22 »
Kat, pozdravljena! Rina preživlja čas, ko nas ni, zunaj na vrtu, ponoči pa spi v pesjaku. Ko smo doma pa je večinoma z nami v hiši. Pozimi spi zunaj, ampak le do takrat, ko zunaj še ne poka, ker se naša blazno boji petard/raket. Glede mraza ni problem, in če ne poka, jo imam jaz zunaj do -7, -8, potem jo dam pa v klet.

Tole je njen pesjak in njena koča. Če te zanima, grem lahko pogledat mere; jih ne  vem na pamet.
(http://nina.moj-album.com/slike/24022/6ceACR5HC3lTuI4b.v.jpg) (http://nina.moj-album.com/slike/24022/Zmuzl6VRADSC3bmK.v.jpg) (http://nina.moj-album.com/slike/24022/ZcN2vDTl7RLMxvd6.v.jpg)

Verjetno boš vzela rodovniškega bernija. Mogoče že veš kje?

lp,
Nina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #4991 : 04 November 2007, 16:53:22 »
Kat dobrodošla med nami! :)

Jaz ti na tvoje vprašanje ne morem odgovoriti, saj imamo mi našega Taja v stanovanju. :) Mislim, pa da bernija pozimi ne zebe, seveda ob normalnih zimskih temperaturah, če bi bila pa kakšna ekstremna zima, potem pa mislim, da bi moral spančkati v hiši. ;)

Tudi mene zanima, kje misliš svojo bodočo medvedko vzeti, oziroma če imaš že izbranega kakšnega vzreditelja? 8)

Lp
Tina in Taj

kat

• *
« Odgovori #4992 : 04 November 2007, 17:29:11 »
Oooo, to pa ste me lepo presenetili z dobrodošlico in hitrimi odgovori ;D

Fotke Rininega pesjaka sem našla že na enih drugih straneh, tako da jih imam spravljene za vzorec, ko bomo delali našega ;) Bi pa te, Rinchy, vseeno lepo prosila tudi za kakšne mere. Se pa sploh ne mudi, ker bomo delali proti koncu zime. Ampak veš, rajši se prej pripravim, kot pa da na koncu ugotovim, da bi nekaj moralo biti drugače.

Ja, tudi jaz bom kužka imela obvezno notri v času pokanja (se spomnim, kako je sosedov pred leti trpel in cele noči zavijal, ko je bil kar zunaj :'(), pa tudi če bodo sibirske temperature. Sta pa me obe potolažili, da ni nič narobe, če je še malo bolj v minus vseeno zunaj.

Za vzreditelja se še nisem odločila. Za zdaj sem si na strani kluba pogledala seznam psic z vzrejnim dovoljenjem. Nameravam pa na začetku naslednjega leta poklicati naokrog, kje & kdaj načrtujejo legla. Psičko bi rada namreč dobila šele po koncu šolskega leta, ker bom takrat končala z dodatno zaposlitvijo - vem, da si z dvema službama niti slučajno ne morem vzeti potrebnega časa za kužka. Mi mogoče svetujeta, da se že prej kje pozanimam? Pa še to - je mogoče pri nas dobiti rodovniškega psička še kje drugje, ali samo pri psicah, omenjenih na seznamu?

LP, Katja

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #4993 : 04 November 2007, 19:01:02 »
Pozdravljen!

Psice, ki si jih našla, so samo klubske psice. Obstaja jih še nekaj izven kluba. Pobrskaj po internetu, pa boš našla psarne  ;)

Drugače imam jaz moja dva načeloma zunaj, ko pa je slabo vreme in so dnevi zelo kratki, sta notri pri meni v sobi. Nekako ne razumem, da so psi, ko dežuje in je vreme slabo- in posledično nismo veliko zunaj, cel dan zaprti v pesjakih in prepuščeni sami sebi  :-\ ::)

Lp, Urša

kat

• *
« Odgovori #4994 : 04 November 2007, 20:20:06 »
Rožica, upam, da me nisi narobe razumela - psička bo z mano (zunaj / v hiši) če bom le doma. Pesjak bi bil le za čas službe in ponoči.
Sem pa malo že pobrskala in našla nekaj psarn ;) Vseeno bom s kontaktom vsaj še kak mesec ali dva počakala.

Katja

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #4995 : 04 November 2007, 21:42:04 »
Bernijem mraz prav odgovarja. Naš prejšnji je v nahujšem mrazu spal zunaj - na balkonu (po njegovi želji seveda) in sicer na hrbtu, v tako imenovani berni pozi.

Glede pokanja imam pa različne izkušnje. Prejšnji je naravnost užival, če je pokalo in če so rakete letele v zrak. Bak se pa pokov zelo boli, samo se proti koncu obdobja petard že malo privadi.

lp, miša

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #4996 : 04 November 2007, 22:04:15 »
kat, našla sem načrte za kočo. Če rabiš, ti jih lahko pošljem na mail.

lp,
Nina

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #4997 : 05 November 2007, 06:33:14 »
Kat, sem te pravilno razumela in tako imam pošlihtano tudi jaz  ;) Govorim za tiste, k iimajo strogo prepovedan vhod v hišo  ::)

kat

• *
« Odgovori #4998 : 05 November 2007, 10:00:13 »
kat, našla sem načrte za kočo. Če rabiš, ti jih lahko pošljem na mail.

lp,
Nina

Rinchy, lepo prosim!
Katja

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #4999 : 05 November 2007, 14:21:04 »
ja pri nas je pa Gina cel dan odprta velik problem pa jo je zvečer spraviti v pesjak >:D. sovraži pa pokanje petard takrat jo moramo že okoli 5h dati v hišo in si sama poišče prostor kjer bo spala. seveda bi šla najraje v kuhinjo in jedilnico kjer je tam družba pa še lepo diši :).
nevem zakaj se boji aparata ??? ??? ??? samo da se ji prikaže aparat gre takoj v hodnik. zato je tukaj bolj malo slikic zdaj pa sem odkrila boljši način: slikanje z mobitelom. ko jo slikam ni nič fleša samo klk nardi. slikice niso najboljše kakovsti.....

drugače pa Gina ne živi pri nas doma v Gozd Martuljku, stanuje pri starih starših na Dovjem.dobili smo jo od nekega gospoda za r.d. je brez rodovnika. samo toliko da boste vedeli.

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #5000 : 05 November 2007, 14:23:01 »
aja pa še to:
dobrodošla kat
ja tudi jaz namravam kupiti psičko pomladi oziroma poleti. sva kar na istem :) ;D ja bernčki so lahko pozimi zunaj v pesjaku saj Gina naravnost obožuje zimo. no da ne omenimo novoletnga časa....
Lepo se imejte :-* :-* :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #5001 : 06 November 2007, 18:59:30 »
Ojla!

Bolj slabo pišete v tole temo! :P Kaj se dogaja z vašimi pesjančki, uživajo sedaj ob hladnem vremenu, kaj počnejo? :)

Midva s Tajem se veselo crkljava in hodiva na sprehode, ki so za Taja ob tem vremenu in temperaturah naravnost idealne. 8)

Pa še slikca... ;) ne morem, da ne bi... :D

Lp
Tina in Taj

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #5002 : 06 November 2007, 19:23:17 »
Gina uživa 100/h. vse ji pade v glavo. >:D zdaj se še igra  ;D :)(najraje tako da vleče kakšno staro cunjo).
uživajte tudi Vi z vašimi pesjanarčki. :)
Lp
Gina in Lucija :-* :-*

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #5003 : 06 November 2007, 19:34:37 »
Tudi naši uživajo 100/h! 8) Res jim zlo odgovarja tole vreme! Jaz se pa že vsa tresem, ker se bojim kaj bo v soboto v Vrtojbi :-\ :-X Jah no sej znava...upajmo da bo!! ::)

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #5004 : 06 November 2007, 20:13:02 »
polonči, samo brez strahu v Vrtojbi. Pes tvoj strah še kako čuti in na to reagira ravno obratno, kakor bi si človek želel.

Mi tudi uživamo, se sprehajamo, spimo in hodimo v šolo. Predvidoma 24.11. imamo Bbh izpit.

lp

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #5005 : 06 November 2007, 20:19:39 »
Darja saj vem...ampak :( mene je tako strah. Saj veš...prva razstava ::) No upam, da bo vse vredu!!!

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #5006 : 06 November 2007, 20:31:36 »
Rina je uredu, trenutno je malo prikrajšana in ima samo večerni sprehod in pa ponavljanje/učenje trikcev cca. pol ure na dan (da mal razmišlja  ;D ), drugače pa je pri meni v sobi in mi pomaga pri učenju  ;) Se pa vidi, da uživa, zdaj, ko je bol hladno.

lp,
Nina

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #5007 : 06 November 2007, 21:26:06 »
polonči le brez skrbi z Gino drživa pesti in tačke za vaju prav tako za urodo
 Uživajte in Lp :) :-*

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #5008 : 06 November 2007, 22:46:28 »
Tudi mi uživamo 100 na uro, dopoldne počivamo, ker je večina družine v službi, popoldne pa norimo po vrtu, se sprehajamo in vadimo za izpit, 2x na teden pa imamo itak šolo. Ob večerih pa se predvsem crkljamo. Izpit pa imamo že 17.11.

Lp
Helena

kat

• *
« Odgovori #5009 : 07 November 2007, 10:33:16 »
aja pa še to:
dobrodošla kat
ja tudi jaz namravam kupiti psičko pomladi oziroma poleti. sva kar na istem :) ;D ja bernčki so lahko pozimi zunaj v pesjaku saj Gina naravnost obožuje zimo. no da ne omenimo novoletnga časa....
Lepo se imejte :-* :-* :-*

Ginka, da se ne bova stepli za isto psičko  ;)  ;D ;D ;D

Čudovit dan tebi in vsem ostalim!
Katja