Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505680 krat)

rožica

• *
  • Spol: Ženski
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #180 : 20 Februar 2006, 20:17:44 »
Chantall, Cellina je velika 59 cm- to piše na njeni telesni oceni.

S1b

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #181 : 20 Februar 2006, 20:18:34 »
Čelina je na oko okoli 35 kg in višine okoli 60 centi... sem gledal slike od atosa in astorja in morem rečt da sta ful lepa tko k skor usi bernci  ;D
 Zadnja sporočila niso berljiva. Prosim, da še enkrat prebereš Pravila na tem forumu (posebej točko 3!!!) in začneš pisati kot se za gre!!

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #182 : 20 Februar 2006, 20:40:49 »
Glede imena: Cellina je rodovniško ime, kličejo jo Čelina.
Ker se v italijanščini C izgovori kot Č ;) Cellina pa je iz italijanske psarne.  ;) (sam tako za intermezzo - ne da bi ti hotela v zelje skakati.  :-[ )

Sem gledala tale video in bernici so mi malo čudni z ravno dlako, drugače so pa tut švicarji gor...  :o  kok so lepi... to je zihr kšna ameriška razstava...  8)
A ne, da so tile berniji res čudni?!  ???
Če sem prav razumela je to angleška razstava - vsaj jaz imam v spominu, da je Westminster v UK.  :-\ Drugače pa je res lepo organizirana razstava. In ja - video clipi so za vsako pasmo. Ful pohvalno!! Ko bi bilo pri nas kaj takšnega....  ::)

ker se mi zdijo bernci zelo veliki, kar preveliki kot določa standard...
Po mojem mnenju je to zgolj optična prevara, ki jo ustvari dlaka. Berniji zaradi dlake res izgledajo veliko večji kakor pa dejansko so (nekaj podobnega je pri njufijih). Tudi, če primerjam Astorjevega prijatelja švicarja Ozija, ki je sedaj star 1 leto in ima malo čez 40 kg - izgleda pa zelo manjši od Astorja - čeprav sta približno enake kilaže (za plečno pa ne vem, ker ne merim Astorja in tudi Ozi še ni bil izmerjen).

Chantall

• *
    • Chantall
« Odgovori #183 : 20 Februar 2006, 20:55:34 »
Citiraj
Če sem prav razumela je to angleška razstava - vsaj jaz imam v spominu, da je Westminster v UK. 

Uff... čisto možno, zemljepis je namreč moja šibka točka  :-[
Ampak po 'tipu' švicarjev bi pa skoraj dala roko v ogenj, da je razstava ameriška  ;)

LP :D

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
    • Moja Najljubša Stran ;)
« Odgovori #184 : 20 Februar 2006, 21:06:21 »
Tudi meni ni blo čisto jasno ko sem šel na stran o tej razstavi... vendar sem skoraj 100% da se dogaja na ameriških tleh.
Če ne drugega zato ker jo komentirajo ameriški komentatorji in ker jo ameriški ponudnik spletne TV ponuja v svojem programu.

Lp, Črt

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #185 : 20 Februar 2006, 21:25:28 »
No meni ti psi niso ravno čudni. Nekateri od njih imajo lepo dlako, nekateri pa so oskubljeni(imajo dlake malo, zato zgledajo kot spolirani in postriženi). Mi je pa všeč(prav od usakega) njihova grajenost-konstrukcija. Drugače pa ko sem jih prvič videla so se mi zdeli res malo nenavadni, potem pa sem preverjala v detajle :-[

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #186 : 20 Februar 2006, 22:30:19 »
No meni ti psi niso ravno čudni. Nekateri od njih imajo lepo dlako, nekateri pa so oskubljeni(imajo dlake malo, zato zgledajo kot spolirani in postriženi). Mi je pa všeč(prav od usakega) njihova grajenost-konstrukcija. Drugače pa ko sem jih prvič videla so se mi zdeli res malo nenavadni, potem pa sem preverjala v detajle :-[
Mah, psi sami po sebi so lepi. Samo dolžina njihove dlake mi je čudna.  :P Nič drugega (kvaliteta dlake je super, konstitucija je ok, barvna razporeditev je odlična...etc)!  ::)

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #187 : 20 Februar 2006, 23:05:52 »
a celina je lol... in kok tehtajo/so visoki vaši velikani... ker se mi zdijo bernci zelo veliki, kar preveliki kot določa standard...
Rina je bolj med visokimi psičkami.Njena plečna višina je tam okrog 68 cm in ima 45 kg.

lp

Še nekaj slik od včeraj(bi bilo lepo,če bi bilo danes tako lepo-hehe,pa še rima se  ;D )

Kdo je tukaj velik?  ;D

Lepotca.. 8)

Rina:"joooj stari,kok je lep dan.."

Takole pa se odpravimo na sprehod:

Ok,dovolj več pa tukaj: http://www.moj-album.com/album/2281618/
Če bo še kaj lepega vremena,bomo naredil še kako slikco,drugač damo pa mal miru z njimi  :P ;)

lp

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #188 : 21 Februar 2006, 08:45:50 »

a celina je lol... in kok tehtajo/so visoki vaši velikani... ker se mi zdijo bernci zelo veliki, kar preveliki kot določa standard...
No naš smrkec je velik 68.5 cm, kile(bodo znane  v sredo), kolki pa čez kak tedn(v sredo gremo slikat). Konstrukcije je meni osebno zelo dobre, saj se je končno naredu v "deca".Tud dlaka je sedaj pozimi bolj ravna in košat(no sej to je pri vseh). Drugače pa standar določa za bernske samce tam do 70 cm plečne, idealno od 66 do 68, čeprav se sedaj bolj nagibajo na spodnji navedeni(66cm). Je pa res da je tudi to odvisno od prednikov. V Deepovem leglu, so vsi zelo veliki(na zgornjem delu standarda), pač velika familija ne morem pomagat ;) ;D ;D

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #189 : 21 Februar 2006, 12:18:10 »
Glede imena: Cellina je rodovniško ime, kličejo jo Čelina. Ja, res je kar nekaj prevelikih berncev, samo če je velikost v primerjavi z dolžino telesa v nekem sorazmerju, je to v redu. Atos ima 43 kilogramov (imel jih je pred tremi tedni), višino mu moram pa še zmerit, samo mi ne rata, ker vedno začne tisti meter ob nogi grist ::)

No, pa nama je uspelo. Če sem prav merila, ima 65 cm (- + 1 centimeter).

Lp, Urša in Atos

Sunshine_1

• *
« Odgovori #190 : 21 Februar 2006, 12:53:11 »

No, pa nama je uspelo. Če sem prav merila, ima 65 cm (- + 1 centimeter).

Lp, Urša in Atos

Lepo  :D Mora biti pa resss lepppp kuža :)

Zadnjič sem gledala 4tačke, ko so predstavili bernce.. In opozorili na nerodovniške zaradi težav s kolki ipd. Kar se mi zdi pravilno in zelooo lepo :)

Lep pozdravček,

Sunshine

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #191 : 21 Februar 2006, 14:26:07 »
rožica...glede na Atosovo starost lahko pričakuješ še tam do +3 cm. Bernci naj bi namreč rasli tam do 8 meseca, toda pri nas ravno ni bilo tako. Pri nas je zrasel še za 1 centimeter po 15 mesecih ??? Drugače pa se še razvija, in nekako mi je v obraz(ter tudi obarvanost) podoben mamici(če na hitro pogledam),konstrukcijsko pa je nekako že podoben očku(čeprav se šele razvija, se razume ;))...upamd da je moj vidik dokaj pravilen, da nisem koga užalila ??? ??? :-[ :-[

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #192 : 21 Februar 2006, 15:24:49 »
Lunca, tvoj vidik je zelo pravilen. Atos je po obarvanosti izrazita mamica (tudi edini v leglu s flekcom po njej- mimogrede glede teh flekov na temenu: sem slišala, da naj bi nastali zato, ker je toliko mladičev in se med seboj stiskajo ::); meni je tale teorija rahlo čudna, zato prosim še za vaša mnenja), tudi izraz na obrazu je po mamici. Konstrukcije je pa kar močne, bolj po očiju (no sej, če je pa dec ;D ;D :P). Vem, da je bistvo že zrasel, kak centimeter verjetno še bo glede na to, da se dokončno oblikujejo tam nekje okoli drugega leta.  Ne, nisi nikogar užalila, saj si samo svoje mnenje povedala. ;)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #193 : 21 Februar 2006, 15:30:34 »
mimogrede glede teh flekov na temenu: sem slišala, da naj bi nastali zato, ker je toliko mladičev in se med seboj stiskajo ::); meni je tale teorija rahlo čudna, zato prosim še za vaša mnenja)
Tale teorija mi je pa malo mimo....  ??? Da bi bil drugačna pigmentacija zaradi stiskanja? I really doubt it. Ampak nisem pa biolog...  ::)

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #194 : 21 Februar 2006, 15:34:40 »
No tudi meni je ta teorija čudna. Pri nas ima recimo tud en majhen flekec, toda to pomoje nastane (ali dedno ali pač mešanje materialov(dednih;očeta,mame,babice...)in če je le to nekako ponesrečeno,pride do belih flekcev, kar pa ni nič hudega-če ni preveč. Pa saj svojega v leglu sem prepoznala ;) ;)ž
No samo da nisem nič užalila, ker včasih mam take izpade, da pol res zgleda da koga užalim-nenamerno seveda ??? :-[

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #195 : 21 Februar 2006, 15:45:21 »
Evo, po dolgem mučenju je uspelo tudi nam - izmeriti plečno, da ne bo pomote.  ::) In sicer sem mu pravokotno na pleča postavila ravnilo in nato označila višino na steni. Ker mi ni uspelo postaviti metra ob Astorja, sem postavila Astorja ob steno oz. meter.  ;D ;D In rezultat je 66cm. Spodnjo mejo standarda smo torej že dosegli...  ::)

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #196 : 21 Februar 2006, 15:54:57 »
Ja, sej meni se je zdelo, da je to bl tako po domače razloženo, me je samo zanimalo kaj vi mislite. Ja,Mojca, minimum smo že dosegli, upam, da maksimuma ne bomo presegli. ;)

Lp, Urša

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #197 : 21 Februar 2006, 16:10:53 »
Ja,Mojca, minimum smo že dosegli, upam, da maksimuma ne bomo presegli. ;)
Ah, če povem čisto iskreno - mi je vseeno.  :-[ Vse bolj kaže, da z Astorjem ne bova hodila na razstave in posledično tudi vzrejni pregled ni smiselen. Torej bi mi bilo še bolj všeč če preseže maximum - kaj morem - sem čisto nora na velike, ogromne pse.  :o ::) :-[

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #198 : 21 Februar 2006, 16:13:23 »
No sama sem tudi nora na velike pse, toda ti povem berniji, ki imajo plečno višino 71 ali več sploh niso lepi(no po svoje so), samo meni odgovarja višina 68-toliko kot ima Deep in je ne bi zamenjala za nič(ker je ravno pravšnja) ;) ;) ;) ;D ;D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #199 : 21 Februar 2006, 16:17:09 »
No sama sem tudi nora na velike pse, toda ti povem berniji, ki imajo plečno višino 71 ali več sploh niso lepi(no po svoje so), samo meni odgovarja višina 68-toliko kot ima Deep in je ne bi zamenjala za nič(ker je ravno pravšnja)
Logično, da nam je vedno najlepši naš kuža.  ;) Saj zato pa smo lastniki.  ::)
Hotela sem samo reči, da mi je vseeno, če še zraste ali pa ne. Da ni standard to po čemer se oziram - ker meni bo Astor vedno najlepši in moj.  :-*

Na kratko rečeno: vsake oči imajo svojega malarja;)

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #200 : 22 Februar 2006, 09:32:59 »
No, kot sem obljubila, tukaj je nekaj malega slik iz obiska pri vzreditelju:

Adis

Atos

Bratca Adis in Atos

Od Celline ni nobene dobre slike, ker se ne mara slikat :(

Še odgovor na prejšnji post: tudi meni osebno so všeč večji psi, samo se mi zdi, da bo Atos med srednje velikimi in itak, da mi je on najlepši ;)

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #201 : 22 Februar 2006, 09:43:15 »
No to je res. Sam men pač osebno se mi ne zdi lepo da je berni velik kot doga(primer), ker pač tega nisem navajena--->navajena sem na običajne bernije. Sicer pa tako kot si rekla scythe, vsake oči majo svojga malarja ;) ;) ;)

S1b

• *
« Odgovori #202 : 22 Februar 2006, 16:40:27 »
amm videl sem že ogromno berncev, adis in atos in prav tako rina se mi zdijo med večjimi. So pa tudi meni všeč večji psi.  ;D

S1b

• *
« Odgovori #203 : 22 Februar 2006, 16:43:59 »
aja rožica res so krasne slike  :D, kako je pa ime bokserki ?

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #204 : 22 Februar 2006, 17:27:56 »
O, pojma nimam :-[ Vem samo, da je fino nalajala in narenčala Cellino, fanta pa je pri miru pustila ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #205 : 22 Februar 2006, 17:41:14 »
rožica..ful krasne fotke, sta si pa Atos in Adis kar podobna :)..lp

S1b

• *
« Odgovori #206 : 22 Februar 2006, 21:09:56 »
hmmm res sta lepotca, meni se zdi da bo atos kar večji od adisa zaradi konstitucije. Adis zgleda že odraslo z že oblikovano postavo, atos pa kot kaki velikansi mladič hehe  ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #207 : 22 Februar 2006, 21:22:12 »
Res ima Atos mnogo močnejše šape kot Adis, pa tud na sliki mi večje deluje, bo še kar nekaj cm ziher zrastel, ja urša še veliko veselja z Atosem...lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #208 : 23 Februar 2006, 11:33:23 »
Hvala za vse pohvale :-[, samo mislim, da bo Adis vseeno večji. Razen če je zelo hitro zrasel, moj lump pa raste bolj počasi. Pa saj je vseeno, glavno da ne bo ravno nek gigant. Majhen pa že zdaj ni več ;)

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #209 : 23 Februar 2006, 21:52:55 »
rožica...kolikšna pa je sedaj razlika med Adisom in Atosom??
Drugače pa verjemi da se višna obrne. Pri nas je bil do 6 meseca največji v leglu. Sedaj pa je najmanjši od vseh samcev v leglu. Tako da računaj na Atosov višinski preobrat ;D ;D