Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505776 krat)

MUNDUS

• *
  • Spol: Ženski
  • Mond & Isis
    • mond-isis
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #7260 : 29 September 2008, 16:45:31 »
Ja Brina je res luškana. Za pojest ;) Sončnica ti nas kar še zalagaj s slikcami.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #7261 : 29 September 2008, 16:57:09 »
Sončnica - kakšnega cukerčka imaš doma! :o Ful je luštna! :-* :-* :-*

simsa

• *
  • Daisy in Aisha
    • simsaaisha
« Odgovori #7262 : 29 September 2008, 19:23:04 »
sončnica, kako luštkano kužiko imaš :-* :-*

Prav gotovo vam sploh ni dolgčas in vam še časa primanjkuje za carkljanje, a ne! :P ;D

Pošiljava lubčke z Aisho :-* :-* :-* :-* :-* :-*

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #7263 : 30 September 2008, 06:58:52 »
Atos ima spet mladičke. :) Skotili so se v Avstriji psički Gaa von Schonnen Schwartzatal. Stari so 1 teden, bilo jih je 9, pa sta se dva skotila mrtva (verjetno zaradi tega, ker so se skotili 6 dni prezgodaj). Ostalih 7 (4 punce, 3 fanjte) super napredujejo in lepo dobivajo na teži. Slikc ni, ker gospa ni ravno računalniško pismena. Če ne prej, bojo čez 2 meseca, ko jih grem pogledat. :)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7264 : 30 September 2008, 07:08:24 »
Atos ima spet mladičke. :)

Čestitke Atos in Urša :P Super skrbita za število malih Atoskov :o

Če ne prej, bojo čez 2 meseca, ko jih grem pogledat. :)

Glede na to, da si skregana z fotoaparatom le glej, da ne pozabiš s sabo vzeti našega klubskega fotografa ( beri Nino ):D

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #7265 : 30 September 2008, 09:34:18 »
Cestitke Atosu za se en podmladek  ;D :-*

catjusa

• *
« Odgovori #7266 : 30 September 2008, 11:08:43 »
Atos je pa en tak (re)produktvini berni očitno  ;D čestitke

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #7267 : 30 September 2008, 21:55:00 »
Ojla,
rožica- čestitke za male malčke
sončnica- luškana bejbika...ah, kje so tisti časi, ko je bila moja še tamajhen medo.... ::)

drugače sva pa z Ajčko danes obiskali veterinarja, ker ima vneto oko in sva dobili kapljice in mazilo, ki ju bova pridno uporabljali, da bo to čimprej za nama...je veterinarka rekla, da je to dobila najverjetneje od koruze (ki jo sedaj na polno žanjejo), tako, da tisti, ki imate pse zunaj in je v bližini koruza ali kaj podobnega, bodite pozorni...na srečo, ni bilo nič hujšega (trkam na les)....

imejte se fajn in veliko užitkov z vašimi kosmatinčki :-*

simsa

• *
  • Daisy in Aisha
    • simsaaisha
« Odgovori #7268 : 01 Oktober 2008, 15:54:38 »
Atosu čestitava za ponovni naraščaj; verjetno bodo pravi mali Atoski, pol pa še veeeeliki Atosi :P :D

Slikic bomo tudi zelo veseli, saj so ti majhni taki cartiji :-*

sončnica

• *
« Odgovori #7269 : 01 Oktober 2008, 22:30:28 »
Spet se malo oglasim...

Naša Brina je vsak dan bolj navihana in dela same lumparije. Ima pa toliko energije da ne morem verjet. Pridno vadiva odpoklic in ji kar gre. Včasih se malo čudno obnaša da se prav prestrašim, še posebej ker ne vem kaj hoče od mene. Recimo ko ji vržem žogico in jo gre iskat, ter priteče nazaj proti meni in iztegnem roko da bi mi jo dala (seveda tega še ne pričakujem), steče mimo mene in zarenči. Drug primer - včasih vržem žogico in jo grem sama iskat, takrat Brina steče za mano in renči name ter cuka za hlačnico.Veliko krat pa tudi laja... kar jezno. Kaj mi hoče povedati?Kaj naj naredim v teh primerih?
Tako ali tako jo pa mislimo peljat v malo šolo, čez en mesec, ampak jo rada že zdaj učim. Drugače je pa pridna in se rada uči.

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7270 : 02 Oktober 2008, 08:07:29 »
sončnica - to kar si opisala moji dve delata vedno, ko se igramo z igračkami. Če imata igračo v gobcu  skačeta okoli mene in ko se jima malo bolj približam, začneta renčati in včasih še malce lajati zraven. Ampak to je samo igra, to ni kakšno agresivno renčanje. Isto renčita tudi, ko se igrata druga z drugo.  ;) Ne smeš pa ji pustit,da te vleče za hlačnico. To jo moraš pa odvadit, ji pokazat, da tega ne sme. Vedeti mora, da lahko grize svoje igračke, ljudi in drugih predmetov pa ne.  :)
Drugače pa moram povedati, da je tvoja Brina res ful luškana, pravi cukrček. ;D :-* Seveda, ko je pa Atosova. ;)

Lp,
Eva, Melly & Ruby

sončnica

• *
« Odgovori #7271 : 02 Oktober 2008, 09:35:09 »
O hvala melisa za odgovor. Takega lajanja in renčanja (pri tako mahnem kužku) nisem navajena, pa tudi prejšni kuža ko je bil majhen tega ni delal, zato sem malček presenečena. Tukaj mi res pomagate, ker ste vsi že pravi strokovnjaki za bernije  :D. Ja zadnja dva dni res grize vse kar vidi, pomoje jo tudi malček zobki mučijo. Saj ji ne dovolim da grize, ji dam žogico, ampak kaj ko je žogica zanimiva le par minutk in se spet loti ostalih nedovoljenih stvari.

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #7272 : 02 Oktober 2008, 11:25:44 »
O, sončnica, opisuješ mi Atosa, ko je bil mali.  ;D Ne pusti, da grize ljudi, hlačnice, roke. Takrat jo preusmeri na igračo, zraven pa strog NE!! Samo dosledna bodi :)

sončnica

• *
« Odgovori #7273 : 02 Oktober 2008, 11:56:02 »
Rožica potem se je vrgla po tatiju  ;) . Aha potem prav delam, veno ko grize jo preusmirim na njene igrače in rečem NE, malo me moti ker jo igrača po parih minutah ne zanima več in se vrne k grizenju drugih stvari. Drugače je danes zelo pridna, vsakič ko jo pokličem pride k meni, tudi ko se ukvarja s čim drugim priteče k meni. Je pa tako živahna, da kar ne morem verjet, zelo hitro teče.

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #7274 : 02 Oktober 2008, 11:57:11 »
Po opisanem sodeč bi rekla, da ja. Ker on je bil zelo svojeglav in je rad uveljavljal svojo voljo.  :)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7275 : 02 Oktober 2008, 13:42:42 »
Urša kdaj odhajate... oz. kateri dan se razstavljate?

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #7276 : 02 Oktober 2008, 14:55:18 »
Odhajamo jutri dopoldne, berniji pa so na vrsti v soboto. Če kdo ne ve, prijavljenih je 191 berncev, od tega 101 samec  :o :o

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #7277 : 02 Oktober 2008, 14:59:09 »
Odhajamo jutri dopoldne, berniji pa so na vrsti v soboto. Če kdo ne ve, prijavljenih je 191 berncev, od tega 101 samec  :o :o
Komaj čakam!  8)

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #7278 : 02 Oktober 2008, 15:04:35 »
Jaz tudi.  ;D Atos je včeraj prestal temeljito česanje, danes ga čaka kopanje in sušenje.  ::)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7279 : 02 Oktober 2008, 17:03:01 »
Atos je včeraj prestal temeljito česanje, danes ga čaka kopanje in sušenje.  ::)

Kaj bo lep :o no vsekakor dobro uvrstitev vam želim vsem skupaj....bo pa res huda konkurenca :P Res je veliko prijavljenih.

Pa uživajte...Nina ti pa slikaj ;D

Lenny

• *
« Odgovori #7280 : 02 Oktober 2008, 20:03:50 »
Oh, sem vam kar malo fouš.  :P

Želim vam veliiiiko uspešnih rezultatov in uživajte. ;) 8)

Lp, Ema

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7281 : 02 Oktober 2008, 21:13:54 »
Tudi jaz vam želim dobre rezultate in držim pesti! ;) ;D

Mene pa zanima ali gre kdo od vas v soboto na vzrejni pregled za bernije v Stično?  :) Midve z Ruby bova tam. ;D

Lp, Eva

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #7282 : 03 Oktober 2008, 20:13:46 »
Hej!

Jaz imam pa eno vprašanje. Naša tamala je začela šepati 1mesec nazaj.. smo mislili da je le zvin a ni minilo, nato smo slikali kolke in komolce.. pa je vse vredu, tako kot mora biti.. sedaj smo še vzeli kri za te klopne bolezni in podrobnejše preiskave. Pa me sedaj zanima če je v času zdravljenja (klopne bolezni) dobro hoditi v malo šolo in na igralne urice ali ne? Ker ko hodi nič ne cvili.. čeprav se ji sedaj nič neda in rajši leži in grize igračke. Mislite da bi bilo kaj narobe da bi kljub šepanju hodile v šolo in podobno? :)

Hvala za odgovore.

Urška in Ajka O0

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #7283 : 03 Oktober 2008, 21:03:44 »
Jaz za vse držim jutri pesti, da se boste čimbolje odrezali! :) Bonie se bo pa poebej potrudila, pri stiskanju tačk, za njeno sestrico :)

sončnica, Brina je taprav cukerčk! :-*

Tako, Bonie bo čez 6 dni stara že 6 mesecev. Trenutno tehta  20  kg in plečna višina je 53cm(če sem prav izmerila)
Nekaj najnovjših slikic:

Lucija, a si prpričana, da je tol dosti veika pojstelja zame?

Kakšen dologočasen film

Lsm, Lucija

catjusa

• *
« Odgovori #7284 : 03 Oktober 2008, 21:19:27 »
drugače sva pa z Ajčko danes obiskali veterinarja, ker ima vneto oko in sva dobili kapljice in mazilo, ki ju bova pridno uporabljali, da bo to čimprej za nama...je veterinarka rekla, da je to dobila najverjetneje od koruze (ki jo sedaj na polno žanjejo), tako, da tisti, ki imate pse zunaj in je v bližini koruza ali kaj podobnega, bodite pozorni...na srečo, ni bilo nič hujšega (trkam na les)....

vprašanje, sicer moja zmešanka (imamo eno bernko in eno zmešanko, od zmešanke slike in zgodbo najdte pod temo Mešanci), ima probleme z oči. Poleg je fuuul teh polj, pa sedaj se jih pospravlja itd., midve tja hodiva na sprehod... A je to alergija ali kaj drugega? Ker je notranji kuža in ni na prepihu... ko sem prebrala tvoj post sem pomislila na to. Ali mi lahko, prosim, poveš kaj več. Tudi na ZS.

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7285 : 04 Oktober 2008, 21:43:16 »
Eva in Ruby - čestitke :o :o Nam nič ne poročaš kako je bilo na vzrejnem :P

Shawtyy - pomoje glede aktivnosti pri klopnih boleznih ni potrebno pretiravati z počitkom, s kakšno pretirano aktivnostjo pa tudi ne. Mislim da je nekako tako zmerno ravno prav.  Ampak bo pa vseeno potrebno počakati na izvide da boste za sigurno vedeli, pa če so klopne bolezni prisotne se o tem pogovori z veterinarjem. Ponavadi so izvidi gotovi v dobrem tednu, tako da boste kmalu vedeli. A pri ortopedu ste že bili?

A kdo mogoče ve kako so se odrezali naši na Madžarskem?

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #7286 : 04 Oktober 2008, 22:05:12 »
emm ne pri ortopedu nismo bili.. je pa Dr. Senčar poslal slike[kolki in komolci] dr.Matkotu ker je hotel še drugo mnenje in je ta rekel da s kostmi in sklepi ni nič narobe.. smo pa se tudi zmenili da če bodo krvni testi negativni gremo do dr. Matkota. (vsaj mislim da se tako piše, če pa sem se v kateri črki zmotila pa se opravičujem) :)

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7287 : 05 Oktober 2008, 07:14:23 »
Helena-hvala za čestitke!  ;D ;)  Se opravičujem, včeraj nisem imela veliko časa in nisem utegnila sporočit novice. No, pa sporočam zdaj: z Ruby sva včeraj uspešno opravili vzrejni pregled in dobili vzrejno dovoljenje. :o ;D Moram povedati, da je bila Ruby najbolj pridna bernika na pregledu in sem bila res ponosna nanjo. :) Drugače pa je bilo kar nekaj bernčkov, psičk je bilo malce več,tako da se nam očitno obetajo novi rodovniški bernčki.  ;) ;D

Lp,
Eva, Melly & Ruby

Lenny

• *
« Odgovori #7288 : 05 Oktober 2008, 08:20:36 »
Eva, super novičke! :o Čestitke za pridobitev vzrejnega dovoljenja.  ;)

Lp, Ema

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #7289 : 05 Oktober 2008, 08:24:33 »
Evo nas, smo nazaj. Jaz razočarana nad sojenjem in odločitvami v vseh razredih, posebno med samci v vseh razredih. Vsi skupaj smo se strinjali, da je bilo to zagotovo eno slabših sojenj. ::) Pa nimaš kaj, tako pač je.

Pa vseeno rezultati:
Bina Baby Blue - zp1, Best baby
Cliff Richard od Twinssy - zp.1
Mon Cherie vom Jauntal - odl.
Reisenshine degli Antichi Mulini - odl.2, r.CAC
Athos Bernieshine - odl.
Conte Veneto Fenix- odl.

Nina ima nekaj slik in posnetkov, pa bo objavila. Slike so pa slabe zaradi slabe svetlobe. ::)

Lp, Urša