No se bom pa še jaz oglasila...
doma imam ravno tako bernko, oz. mešanko, ker nima rodovnika. Pa kaj, splet okoliščin, ki jih ne mislim ponovno razlagati in zame je najlepša. Tako kot je zate tvoja psička. Ker si rekla, da si ravno tako lastnica bernke, pa daj, pokaži nam kakšno njeno fotografijo in bomo potem lahko ocenili tudi tvojo psičko. Ti pa, dragi sneg povem takole, za Uršo je Athos najboljši, tako kot je tvoja psička zate. Res je, da Athosa še nisem videla v živo in verjamem, da ga ob kakšni priliki bom, ampak po slikah sodeč je Athos en velik

. Če Urša z njim trenira agility, to tudi ni tvoja stvar, pač pa njena in mislim, da je Urša dovolj stara in odgovorna, da se zaveda vseh tveganj pri psu, tako kot upam, da tudi ti sodiš med njih. V končni fazi je most (oz ne vem kako se imenujejo ovire, ker pač nimam pojma o agilityu in me lahko vsak sc*t pelje ) nevaren tudi za majhne pse, ki lahko prav tako padejo dol z ovire. Če Athos uživa pri agility (seveda zraven tudi Urša

), jaz ne vidim razloga, zakaj ne bi počel tega. Kaj bi moral biti pes doma, pred kavčem oz ob kaminu 24/7 ? Mislim, da ne.
Če pa Urša ravna dlako Atosu, pa to ni tvoj problem. Daj malo se ozri še po drugih pasmah, katere lastniki ravno tako ravnajo dlako ali pa jo tako tupirajo, da ima pes še boljšo trajno, kot kakšna gospa, ki pride ravnokar od frizerja.
Če pa gojiš kakšno osebno zamero do Icey ali Urše, ti pa predlagam, da se obnašaš svojim letom primerno, ju povabiš na kavo in tam zadevo razčistite. Temu, kar ti delaš tu na forumu, se ne reče izraziti svoje mnenje, temveč pranje umazanega perila. In glede na to, da smo tu vsi stari dovolj, da znamo trezno in normalno razmišljati s svojo glavo (vsaj upam), predlagam, da enostavno preboliš, da je Icey odprla psarno. Jaz ji to privoščim, ker si je to močno želela in kot lahko vidim, se zaveda "napak" svojih psičk, in bo za očeta legla izbrala samca, ki ima to, kar njeni psički nimajo. Ali ti je prišlo do živega, da tvoja psička ni naredila vzrejnega in si sedaj fouš Icey?
lp