Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2508331 krat)

Niky*Nika*Pika

• *
  • Spol: Ženski
  • *
    • Ovčarska
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #7530 : 29 November 2008, 21:49:43 »
Lepe stran. ::)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7531 : 29 November 2008, 21:58:52 »
Špela, mala je res eno tako super bitjece :-* da sploh ne morem povedat. Drugače sta pri nas oba notri, ko sta sama v spodnjem delu hiše, smo pa ene vrata malo "odžagali" in čez napeli mrežo, tako da se vidita, eden k drugemu pa ne moreta. No in sedaj trenutno je tako, da ima Isis večji del stanovanja, Mond pa manjšega, ker je pač tisti del kjer spi Mond malo manjši. Ampak ko se bo Mond malo privadil, bosta pa itak skupaj :)

Tina lepa Tajeva spletna stran, sem si jo ogledala prav z veseljem ;)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #7532 : 29 November 2008, 22:05:25 »
No super!
No sej naš je bil tudi do 7 meseca stalno notri, sedaj pa se pride notri pocrkljat ali pa malo spat, potem pa gre spet ven...no ampak sej je bolje, da sta narazen, da se ne kaj zgodi...drugače kaj pa nameravaš z njo počet? (šolanje, razstave??)

simsa

• *
  • Daisy in Aisha
    • simsaaisha
« Odgovori #7533 : 30 November 2008, 00:11:59 »
Pozdravljeni vsi!

Ja Helena, ti si pa ena srečnica; kako lepa psička :-* :-*; čestitke in vse dobro vam želim, pa Mondu tudi :)

Aja, sneg...mislim, da ni vredno o tem nič pisati - pač eno buda...o, ki nima kaj pametnega počet; jezi me, ker si je oseba nadela tako ime >:( - sneg - ta je za naše bernije zakon in raj...ta pa... >:(

Tudi midve sva uživale na prvem letošnjem snegu:

Potem pa sladko zaspali - obe

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7534 : 30 November 2008, 06:59:22 »
Ja moj namen je predvsem, da bo zrasla v socializirano prijazno psičko, glede šolanja najmanj do izpita B-Bh in pa seveda če se bo v ringu dobro znašla razstave :)

Drugače pa smo prvo noč preživeli mirno, Isis ni jokala popolnoma nič, sicer sta me zjutraj pričakali dve lužici in en kupček, ampak to bomo že rešili. Zunaj pa se še ne znajde prav preveč dobro, ker ji je vse novo in pa še sneg je, ki ga do sedaj še ni videla :)

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #7535 : 30 November 2008, 07:24:20 »
Helena, čestitke! Pri nas je prvi dan Bonie šla tudi kar, pod mizo spat. :D

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7536 : 30 November 2008, 07:29:32 »
Še enkrat hvala vsem za čestitke ;)
Sedaj moram pa ugotoviti kako naj popravim Mondovo temo in dodam gor še Isis :-[ Ali ima kdo kakšen predlog?

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #7537 : 30 November 2008, 07:32:14 »
Reci kakšnemu moderatorju ali administratorju, da popravi :)

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7538 : 30 November 2008, 07:42:27 »
Helena, čestitke za malo Isis!  ;D :-*

Lp, Eva

Chanel.

• *
  • Hovawarti ex Horto Albo
    • Hovawart psarna Ex Horto Albo.
« Odgovori #7539 : 30 November 2008, 20:22:44 »
Tina super spletna stran.  8) 8)

Helena, čestitke za Isis. Mala je res zelo lepa.  :-* :-* :o

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7540 : 30 November 2008, 21:46:51 »
Tea in Eva.....hvala za čestitke :)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #7541 : 30 November 2008, 21:48:42 »
No Helena, kako ste preživeli dan?? Kaj slikc?? (vem da sem firbčna :-[ :-[ pa kaj čm ;D)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #7542 : 30 November 2008, 21:48:59 »
Hvala vsem za pohvale spletne strani... :-* :-* :-*

Helena - sliiiiiikceeeeeeeeeee! :o ;D :)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #7543 : 30 November 2008, 21:53:15 »
Tina, da še jaz pohvalim spletno stran, ki je suuper! Ful pregledna in predvsem veliiiko slikc tvojega lepotca! :-* :-*

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7544 : 30 November 2008, 21:54:17 »
Tina, ma ja danes je pri nas cel dan deževalo, pa nisem hotla na dež nosit aparata :-[ Potem ko je pa dež nehal, je bila pa že tema :) Slikce bodo, bodo prav kmalu. Mam pa ene tri slikane notri, pa jih še nisem dala v album. Bom jih jutri pripopala.

sneg

• *
« Odgovori #7545 : 01 December 2008, 16:38:44 »
haha. Sem lastnica bernke in sem iz Ljubljane.
Zgleda, da je morala Icey malo na lepše napisat, pa ste se vsi po malo strinjal z njo. Imam pa dva komentarja na ICEY. Praviš, je Melisa dala vso proceduro čez pri vzrejnem pregledu. To že, a če samo mal bolj pomisliš, da nekdo ima namen dobro delat pasmi, pa tako rekoč začne s takima psicama, nima čist OK. Pa še njena izjava, da je Ruby dobila PD oceno zaradi premalo beline. Halooo Rekla si, da melisa mora najti samca, ki ima vsaj dve lastnosti: velika glava in dlaka in to naj bi imel Athos. Athos ima veliko dlake, a skodrano. Videla v živo na eni agility tekmi in ne na razstavi, kjer Urša zgladi dlako kokr se da. Drugače se mi pa sploh ne zdi kaj posebnega in sploh nisem v nobenem smislu nevoščljiva za njegove "razstavne uspehe", ki je večina pridobil v zelo slabi konkurenci oz. je bilo malo samcev v razredu. Ne spomnim pa se, da bi kaj dosegal tam, na evropski razstavi (Budimpešta), kjer je bila velika konkurenca. No konec o tem Athosu.
Aja, glede agilitya. Seveda po pravilniku, lahko tekmuje vsak pes, ni važna, velikost... A nekdo, ki teče z berncem in to s težkim samcem, samo čaka, da se mu lahlo zgodi na mostu (širina une deske je okoli 30 cm in zelo visoko), palisada in gugalnica. Iz teh ovir hitro lahko spodrsne. Da ne rečem o preskokih, ki so v enki cca 60 cm visoki, pol pa še višji. Ne gre se zato, da bernc ne bi moral to preskočit, ampak da je to velika obremenitev na sklepe in to ne skoči 1x ali 2x, to je velikokrat. To pa ne pomeni, da bernc ne bi moral teči vzunaj in skakat. To je čisto drugače.
Vsak bernc je za svojega lasnika oz. skrbnika najlepši, a to ne pomeni, da je vsak tudi primeren za vzrejo.

LP

Macika

• *
« Odgovori #7546 : 01 December 2008, 16:49:05 »
sneg, prejšnjič sem se svojih komentarjev vzdržala, tokrat se jih pa ne bom.

Tvoja bernka je verjetno notri, zavita v vatko, zato niti ne veš kakšne so aktivnosti s psom. Rada bi videla, kaj bi rekla na to, da je moj bernc sposoben skakat preko višine moje glave (pa sem med bolj visokimi ljudmi), še posebej če zunaj ne norima, skačema čez potoček (po 10 do 15x), dirkava po bregu gor in dol, itd. In ja, tudi čez ovire skačeva v šoli in je še zmeraj cel. Razmišljam pa tudi o treningih agilityja drugo leto...kako sem neodgovoren lastnik ane.

Če tvoja psica ni lep primerek pasme, za to nismo krivi vsi na forumu in ni potrebno blatiti drugih psov, še posebej pa ne tako uspešnih kot je Athos. In ni potrebno pljuvati po Melisi, ker se je odločila za psarno, ker je vzorna lastnica (in zdaj bo tudi vzrediteljica) ter je šla s svojo psičko delat vzrejno dovoljenje in bo imela vse poštimano. Pljuvaj raje po vseh šteparjih, ki parijo vse povprek. Razen če nisi kar ena izmed njih in blatiš rodovniško vzrejo?

Najprej pometi pred svojim pragom in se potem spravljaj na druge, če ne bolje da si kar tiho in se zavlečeš v neko luknjo!

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7547 : 01 December 2008, 17:52:51 »
Očitno se je v naši temi zopet ( moram povdarit tole zopet ) ker take butaste teme in očitanja smo že imeli >:( našel nekdo, ki bi očitno rad da se vse povprek krega, obtožuje in po eni strani tudi zaničuje naše bernce :) In tale nekdo se še predstavit ne upa s polnim imenom....halo, kje je tukaj kakšna kultura ljudje božji. No takle me res raz+*/*$i, pa oprostire izrazu. Sneg pa kaj za božji voljo ti je tako Atos, kot Melisa trn v peti??

Meni osebno je Atos eden lepših predstavnikov bernca, pa naj ima skodrano dlako ali ne, naj nosi rep previsoko ali ne.... te napake tudi Urša pove vsakemu posebej in jih prav nič ne skriva :) Če pa z njim dela agility je pa to čisto njena stvar in nikogar nič ne briga :)....in če ima Eva željo imeti svojo psarno, kapo dol...za tak podvig je potrebno veliko korajže in verjamem da bo stvar vzela resno :)

Zato predlagam, da se takihle postov izogibamo in nanje ne odgovarjamo, ker ne vodijo nikamor in so v bistvu žive provokacije, ki pa so za moje pojme brez veze. Saj smo ja prijatelji in ljubitelji bernskih planšarskih psov, mar ne :P

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #7548 : 01 December 2008, 17:57:16 »
Imela sem napisan odgovor, ki pa ga je zbrisalo. Očiten znak, da se na provokacije ne smemo odzivati.  :P

Helena, veš, niso vsi prijatelji in ljubitelji berncev, ampak predvsem tipični Slovenci, katerih znana lastnost je foušarija. Ja, take izpade smo že imeli, pa jih očitno še ni konec.  ::)

Tako da res najbolje, da se takele ignorira.  ;)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7549 : 01 December 2008, 18:08:45 »
Helena, veš, niso vsi prijatelji in ljubitelji berncev, ampak predvsem tipični Slovenci, katerih znana lastnost je foušarija. Ja, take izpade smo že imeli, pa jih očitno še ni konec.  ::)

Mah zgleda, ja. Škoda :(

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #7550 : 01 December 2008, 18:29:20 »
No se bom pa še jaz oglasila...

doma imam ravno tako bernko, oz. mešanko, ker nima rodovnika. Pa kaj, splet okoliščin, ki jih ne mislim ponovno razlagati in zame je najlepša. Tako kot je zate tvoja psička. Ker si rekla, da si ravno tako lastnica bernke, pa daj, pokaži nam kakšno njeno fotografijo in bomo potem lahko ocenili tudi tvojo psičko. Ti pa, dragi sneg povem takole, za Uršo je Athos najboljši, tako kot je tvoja psička zate. Res je, da Athosa še nisem videla v živo in verjamem, da ga ob kakšni priliki bom, ampak po slikah sodeč je Athos en velik  :-*  . Če Urša z njim trenira agility, to tudi ni tvoja stvar, pač pa njena in mislim, da je Urša dovolj stara in odgovorna, da se zaveda vseh tveganj pri psu, tako kot upam, da tudi ti sodiš med njih. V končni fazi je most (oz ne vem kako se imenujejo ovire, ker pač nimam pojma o agilityu in me lahko vsak sc*t pelje ) nevaren tudi za majhne pse, ki lahko prav tako padejo dol z ovire. Če Athos uživa pri agility (seveda zraven tudi Urša :P ), jaz ne vidim razloga, zakaj ne bi počel tega. Kaj bi moral biti pes doma, pred kavčem oz ob kaminu 24/7 ? Mislim, da ne.
Če pa Urša ravna dlako Atosu, pa to ni tvoj problem. Daj malo se ozri še po drugih pasmah, katere lastniki ravno tako ravnajo dlako ali pa jo tako tupirajo, da ima pes še boljšo trajno, kot kakšna gospa, ki pride ravnokar od frizerja.
Če pa gojiš kakšno osebno zamero do Icey ali Urše, ti pa predlagam, da se obnašaš svojim letom primerno, ju povabiš na kavo in tam zadevo razčistite. Temu, kar ti delaš  tu na forumu, se ne reče izraziti svoje mnenje, temveč pranje umazanega perila. In glede na to, da smo tu vsi stari dovolj, da znamo trezno in normalno razmišljati s svojo glavo (vsaj upam), predlagam, da enostavno preboliš, da je Icey odprla psarno. Jaz ji to privoščim, ker si je to močno želela in kot lahko vidim, se zaveda "napak" svojih psičk, in bo za očeta legla izbrala samca, ki ima to, kar njeni psički nimajo. Ali ti je prišlo do živega, da tvoja psička ni naredila vzrejnega in si sedaj fouš Icey?

lp

Alottus

• *
  • Spol: Moški
  • Alottus From Orsina´s Land
« Odgovori #7551 : 01 December 2008, 18:51:35 »
Če se je debata začela se mi zdi edino prav da tudi sam vključim svoje mnenje. Sam sem pristaš tega, da naj bernc ne bi tekmoval na agilitiju in sicer ravno zaradi omenjenega-kolki in teža. Bernc je vsekakor primern za gibanje, kot so sprehodi v hribe, skoki čez potoke itd. in tudi tukaj ne gre za to kdo kaj rad počne in kdo ne. Podpiram rožico za ta korak, mislim da moraš imeti dovolj trme in volje da bernca spraviš na agility. Vprašanje tudi ni o tem: "moj pes je skakal že čez mene pa se mu ni nič zgodilo"-HVALA BOGU da se ni. Skoči prvič-vse super, skoči drugič vse super, skoči tretjič vse super...to postane navada, pes skoči 100-tič in hop-vse se zruši s tem že "100-tim skokom". Zakaj že? Moj pes je vendar star že 4 leta in prej smo ga čuvali sedaj pa to? Pa naj prosim kdo še kar pluva čez to kar bom rekel, toda če bi vsi delali po tem kar psu "paše" oz česar se "veseli", se vam ne zdi da bi bilo na agilityu polno berncev, njufijev, dog itd. vendar ne. Vsi se dobro zavedajo stanje kolkov pri večjih pasmah zato tudi ne rinejo v take vode. Zato pravim, da rožica-kar si počenjaš je super in je lepo videti bernca kako skače in uživa v tem in upam da se ti ne bo zgodilo tisto kar Slovenci radi ponavljamo: "Po toči zvoniti je prepozno".

Drugače pa sneg glede agilitija se strinjam s tabo, ostalo pa malo bolje pojasni, da ne bo kakšnih nesporazumov že na začetku  ???

LP, Uroš

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7552 : 01 December 2008, 19:53:02 »
Najbolj me motijo takšni, ki se na forum registrirajo le zato, da lahko provocirajo druge in začnejo prepir. >:( Sama se res ne prepiram rada in se prepirom raje izognem na lep način. Vidim pa, da nekateri res nimajo drugega dela kot spravljati se na druge in iskati napake povsod drugod, le "doma" ne. Saj, kot je povedala nezkaaa, to res ni več izražanje mnenja, temveč obsojanje in provociranje.
Ne Urša (glede agilityja), ne jaz (glede psarne) nisva dolžni komurkoli pojasnjevati svojih dejanj in odločitev, še najmanj pa nekomu, ki se kratkočasi z iskanjem in obsojanjem "napak" drugih.  :-X
Naj le še povem, da v vzreji nisem začetnik in da sem si nabrala že kar nekaj izkušenj. In če mi ne bi bilo mar za pasmo in bi mi vzrejanje bilo kar tako malo "za preganjanje dolgega časa", se prav gotovo ne bi ukvarjala z vsemi "procedurami", ki so potrebne in tudi registrirala psarne. Navsezadnje, to ni zastonj. Če bi mi bilo vseeno, bi se lahko lepo izognila slikanju kolkov in komolcev, vzrejnemu pregledu, pregledom pri veterinarju, ki sva jih opravili z Ruby ter registraciji psarne in si s tem prihranila kar nekaj časa in tudi dosti denarja. Toliko o tem.

Hvala vsem, ki me podpirate! Pri takšnih zadevah kot je registracija psarne res potrebuješ malce vzpodbude, ne pa obsojanja in očitke že na začetku svoje poti. Verjamem, da si vsi želimo delati dobro in v korist berncem in pri tem tudi podpiramo drug drugega. Očitno obstajajo izjeme... ::)

Lp,
Eva

Alottus

• *
  • Spol: Moški
  • Alottus From Orsina´s Land
« Odgovori #7553 : 01 December 2008, 20:19:27 »
Naj te popravim, da smo nekateri tukaj registrirani že dolgo časa! Hči je bila registrirana sicer že prej, potem pa se je umaknila zaradi t.i. prekomernih spopadov, napadov itd. Sam pa spremljam to temo že kar nekaj časa, po pravici povedano pa velikokrat tudi nimam časa da napišem kaj v to temo.
Pa da me ne boš primerjala s snegom in s katero koli osebo na tem forumu, sam želim veliko srečo kot tebi z vašo psarno kot tudi rožici z njenima psima. Vsekakor nisem niti mal "foušeriten" kot trdijo nekateri, se pa že kar nekaj let vrtim okrog problemov, ki pestijo naše bernce. Trdim samo da smo vsi človeški in tudi motiti se je človeško, torej vsako mnenje pride včasih prav-naj bo dobro ali slabo. Iz vsakega se da potegnit neko rdečo nit.
Iz moje strani pa ne leti očitek na nobenega iz foruma. Upam pa da se slišimo tudi, ko bo tema spremenjena  ;)

LP

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #7554 : 01 December 2008, 20:31:00 »
o moj bog...malček sem se zmotila...namesto melisa, sem napisala Icey...moja napaka...se opravičujem obema  :-[

drugače pa, pustimo pravokatorje ob strani in pojdimo rajši k lepšim temam....kako kaj vaši berniji? Še kar norijo po snegu? Moja trenutno ne uživa snežnih užitkov, jih bo pa kmalu :D

lp

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7555 : 01 December 2008, 20:35:45 »
Ups, mislim, da je prišlo do nesporazuma. :-[ Moje prejšnje sporočilo ni letelo na tebe Alottus, temveč na osebo sneg. Se opravičujem! Sem mislila, da je očitno. :-[ ::)
Pa brez zamere.  :)

Lp,
Eva

Macika

• *
« Odgovori #7556 : 01 December 2008, 20:36:45 »
Mi smo bili danes pri veterinarju na kontroli tačke. Prejšnji teden sem opazila, da mu na zadnji desni tački manjka malo dlake in da ima luskasto kožo. Pri veterinarju smo dobili jodovo kremico, pridno mazali in je ok  ;D Je vet rekel, da se je verjetno kje oplazil in se mu je naredila krastica.

Snegca pa pri nas ni več  :'( Zdaj je samo še blatna čorba in po Taievem izrazu na obrazu mu je tudi ta izredno všeč  :D

Alottus, dej kakšno slikco tvojega bernca  :)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #7557 : 01 December 2008, 20:42:16 »
hahaha Barbara, potem praviš, da imaš doma pujska :P
seveda je blato dosti bolj zanimivo...blatna kopel ga še vedno zmaga :P

Macika

• *
« Odgovori #7558 : 01 December 2008, 20:45:25 »
Pujsek je že skoraj malo mila beseda...prej prašič  ::)  :D
Sploh uživam, ko se nekaj blata sigurno tudi v dlako zasuši, to krtačit  >:( Čeprav ga po vsaki kopeli zbrišem in skrtačim  ::)

Aja, pa tehtali smo se tudi danes...38,5 kg  :)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #7559 : 01 December 2008, 21:11:08 »
joj joj Barbara...dobro da Tai ne zna brat...bi se še bolj po blatu valjal :D hehe
no, ti bom pa tako rekla...pa se ti vrži v blato, potem naj te pa Tai skrtači :P :P :P

ooooo ga pa dobro hraniš :D