Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2508940 krat)

Taj

• Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • - Berni Taj -
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #7830 : 06 Januar 2009, 23:40:52 »
Tudi jaz upam da je vse to samo igra. Vendar se že malo sprašujem če bi me v igri tako močno ugriznila.... ne znam razložit drugače, ampak gre za paravi ugriz oz. tako skače in ugrizne kot policiski pes "kriminalca"  :-\ potem se pa umiri. Tako močno ugrizne, da imamo na roki resne modrice in to skozi debela zimska oblačila. Sprašujem se kako bi bilo če bi bilo poletje in bi bili v kratkih rokavih ... :'(

Mislim, da bi bilo najbolje, da takoj ko začne skakat in grist, se obrneš stran in ji nastaviš hrbet - jo ignoriraš (kot da je ni), če nadaljuje, se ji pa popolnoma umakni, v drugo sobo, kamorkoli - lahko tudi njo zapreš nekam, za kakšno minutko, da se "ohladi".
S tem bo ugotovila, da s takim obnašanjem izgubi tvojo pozornost.
Če užge fora, da ji obrneš hrbet in se umiri, jo pohvali. ;)
In seveda - zlato pravilo - doslednost... se pravi, vsakič moraš postopati enako.

Sicer pa, glede na to, da ti pomagata Urša in Sanja, verjamem, da boste skupaj rešile vse težave. 8)

A si že probala, da ko te ugrizne, da zavpiješ AU... ali pa kaj podobnega, da se zave, da te to boli?

Taj je znal biti in je še vedno včasih prav divji zaradi razigranosti, vendar če se še tako zažene, me vedno zelo nežno prime za roko, sploh ne ugrizne.
Pa tisti, ki poznajo Taja točno vejo, kok zna bit on razigran --- uf - norc! ::) :D

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7831 : 07 Januar 2009, 05:55:40 »
dog4ever - nisem vedela, da lahko ultrazvok opravijo tudi stoje. ::) Do zdaj smo bili na ultrazvoku dvakrat, pa smo psico morali vedno položit na mizo in jo obrnit na bok. To je bilo nazadnje sicer pred 4 leti, mogoče je zdaj kaj drugače.  ;)
Sicer pa hvala za informacijo! :)

Lp, Eva

dog4ever

• *
« Odgovori #7832 : 07 Januar 2009, 08:45:41 »
hm zanimivo. Naš veterinar pri velikih psih (kar berni vsekakor je), vsak ultrazvok opravi v stoje (če je pes zdrav in lahko stoji). Si ne predstavljam more, da bi morali psa vsakič dvigovati na uno mizo. In verjamem, da psu to ni všeč.

Macika

• *
« Odgovori #7833 : 07 Januar 2009, 13:01:18 »
Eva, že kaj novic?  :P

Tina, meni se tudi Tai zdaj prav trudi da ko divja, da me nebi fejst zgrabil, zato ga še vmes opozarjam, če bi mu slučajno šlo iz glave. Je pa ko se razživi pravi norec  ::)
Mogoče bi bilo res dobro, sončnica, da pojamraš ali malo zavpiješ AU, mogoče psička niti nima občutka da te je tako ugriznila  ???

Lp

Barbara

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #7834 : 07 Januar 2009, 13:10:22 »
Saj ne bo Eva nič huda, če povem, da so videli vsaj 4 mladičke  ;)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7835 : 07 Januar 2009, 13:37:18 »
O bravooo Atos in Ruby :o vsaj 4...super. Urša vaša "družina" se vztrajno povečuje :o :o

sončnica

• *
« Odgovori #7836 : 07 Januar 2009, 14:20:47 »
O hvala vsem za odgovore..... res sem hvaležna, ker se prav sprašujem kaj je vzrok takemu obnašanju.

shawtyy* - naša Brina se je na začetku "upirala" vsakemu NE in FUJ, kar začela lajati in napadati, prav razjezila se je, potem smo to uredili in se je res izboljšalo. Vsake toliko časa se še pojavi, takrat ko nas grize.... Koliko pa je stara tvoja psička ?

Taj - če se obrnem stran ne pomaga, ker še vedno skaše name od odzadaj, in me ravno tako grize kamorkoli, ali pa začne koga drugega v bližini napadati. Ponavadi najbolj užge če jo pustim za par minut samo in ko pridem nazaj je popolnoma drugačna - mirna in pridna. Aja glede vpitja AU, Brina popolnoma ponori oz. se razveseli in začne skakati in rahlo gristi ko zasliši iz človeških ust čudne zvoke (av, jokanje, brisanje nosu, petje...). Bom poskusila vseeno s tem AU...

Sej ravno to mi ni jasno ker Brina ima te agresivne napade vsake toliko časa in se ne ozira na nič. Če pa nas začne kar tako gristi malček, narahlo za roko ali hlačnico, in ji rečemo NE takoj izpusti in neha. Pri tistih napadih pa začne samo še huje vleči če rečem NE. In to mi ni jasno...

Macika

• *
« Odgovori #7837 : 07 Januar 2009, 15:46:35 »
Oooooo, čestitke Eva  :o Boste zibali na veliko  ;D

sončnica, z moje strani, res nimam pojma več. Pri meni je v skrajnem primeru učinkoval tisti skrajno ogorčeni AU. Poskusi jo pri teh napadih dati na prostor za par minut, da bi se pomirila. Želim ti pa, da boš čimuspešneje rešila to zadevo.

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #7838 : 07 Januar 2009, 15:47:43 »
Eva, čestitke!

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7839 : 07 Januar 2009, 15:51:49 »
Živjo!

Ja, res je, z Ruby sva bili danes na ultrazvoku in je pokazal najmanj 4 mladičke, po vsej verjetnosti pa jih bo več. ;D So pa zdaj veliki 2cm in pol. :o Pa si predstavljajte kakšna mrcina pol zraste iz tega. ;)  Drugače pa so mladički, kolikor se je videlo, normalno razviti in tudi full živahni so bili. Eden je kar nekaj migal z nogami. :P

No, ena fotka za pokušino:
mali Athos oz. mala Ruby ;)

Nina, Macika - hvala za čestitke! ;D

Lp,
Eva, bodoča babica Melly in bodoča mamica Ruby  ;)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #7840 : 07 Januar 2009, 16:42:21 »
No sedaj ko je iz obeh strani "potrjeno" pa še enkrat čestitke obema staršema ter Evi in Urši, da bi se skotili zdravi mali Atoski in male Rubyke in da bi šlo vse brez zapletov ;)

Moram pa priznat da mi tele slike ultrazvokov niso čisto nič jasne, kaj se vidi na njih :-[ Znan mi je potem samo rezultat :D

Sončnica jaz pojma nimam kaj naj ti svetujem in kakšno obnašanje si je tole Brina zamislila, ker psičke ne poznam. Si pa lahko zamišljam da je tole sila neprijetna situacija.

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
    • Ovčarska
« Odgovori #7841 : 07 Januar 2009, 21:53:05 »
Čestitke.  :-*

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
    • Nuba
« Odgovori #7842 : 07 Januar 2009, 22:01:33 »
Čestitke tudi od nas :).

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #7843 : 07 Januar 2009, 22:47:49 »
O čestitkeeee!!! :o ;D :-* :-*

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #7844 : 08 Januar 2009, 05:31:25 »
Hvala vsem za čestitke!  ;D

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #7845 : 08 Januar 2009, 07:25:23 »
Čestitke tudi z naše strani :o :-*

berni

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #7846 : 08 Januar 2009, 12:02:18 »
kaj mi lahko kdo pomaga pri mojem berniju ful mi zavrača vsakršno hrano

berni

• *
« Odgovori #7847 : 08 Januar 2009, 12:24:20 »
kaj mi lahko kdo pomaga pri mojem berniju ful mi zavrača vsakršno hrano pa sem že probal vse kar obstaja

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #7848 : 08 Januar 2009, 13:19:17 »
Berni - Pozdravljen! :)
A se to dogaja, da zavrača hrano dlje časa, ali krajši čas? Od kdaj zavrača hrano?
Vso hrano ali samo določeno (briketi itd)?

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #7849 : 08 Januar 2009, 15:10:40 »
Joj naša tudi.. ŠE VEDNO ! :( če je je samo zvečer.. pa še to ne celega obroka :-\ že 3tedne. veterinar pa pravi da ni bolana pa nič. in teža je tudi pravilna :-\

berni

• *
« Odgovori #7850 : 08 Januar 2009, 15:21:03 »
zdaj že kak mesec dni zavrača hrano sploh brikete povoha jih pa se stran obrne pa sma bila že pri veterinarju sem mislil da mu mankajo vitamini je dobil vitaminsko inekcijo pa nič ne pomaga

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #7851 : 08 Januar 2009, 15:25:26 »
Prej je pa normalno jedel? Kaj pa kakšne klopne bolezni? Eden izmed znakov je tudi neješčnost.

berni

• *
« Odgovori #7852 : 08 Januar 2009, 15:30:50 »
pri veterinarju ni kazal  da bi mel kakšno bolezen ali alergijo pa sem mu tudi dal tablete za gliste to dobi vsake tri mesece

icey

• *
    • Album
« Odgovori #7853 : 08 Januar 2009, 16:02:28 »
Berni - tole je zoprna reč, ampak po moje boš težko kajrešil brez kvalitetnega veterinarja. Lahko je kaj na krvi, lahko ga kaj boli pa se slabo počuti in ne je, lahko so zobje... Če že dalj časa popolnoma zavrača hrano je gotovo tudi shujšal. Pelji ga še enkrat na kontrolo. Ne vem, na katero veterino ga voziš ter od kje si, lahko pa ti na ZS priporočim, kam ga odpelji.

berni

• *
« Odgovori #7854 : 08 Januar 2009, 16:08:10 »
hvala icey-če bi ga kaj bolelo ali kaj podobnega potem ne bi tako norel in se igral z raznimi igračami pa znakov da je z njim kaj narobe tudi ne kaže

berni

• *
« Odgovori #7855 : 08 Januar 2009, 16:10:13 »
nekateri so mi že tudi rekli da je vrjetno v puberteto prišo pa da zato nič ne je

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #7856 : 08 Januar 2009, 16:34:18 »
Jah... lahko bi bila puberteta, ampak mislim, da bi bilo v redu, če bi ga peljal k veterinarju na odvzem krvi, za teste klopnih bolezni, kot so borelija in erlihija, za katerimi zboli kar veliko število bernijev in psov na sploh. Škodit ne more!

Če je borelija in/ali erlihija pravočasno odkrita, se da vse rešit in kuža živi s tem brez problemov. Vendar je pa treba bit pozoren na znake, ki pa so dokaj težko določljivi, saj jih velikokrat povežemo s kakšno drugo obliko bolezni.

Je pa še ena varianta, da je preprosto zbirčen in hrkati trmast.

Povej, kaj pa obnašanje nasploh - je živahen, vesel, so tudi tu kakšne spremembe?
Je bil mogoče v decembru pod stresom, zaradi morebitnega strahu pred poki? Je doživel kakšen drug stres?

berni

• *
« Odgovori #7857 : 08 Januar 2009, 16:49:21 »
Taj-mogoče je tud to krivo veseli december ko je cela ulica pokala drugač je ful živahn saj nekaj poje ampak to tako da gre do posode pa nekaj poje pol gre stran pa pride čez par minut spet nazaj pa nekaj poje itd...

Macika

• *
« Odgovori #7858 : 08 Januar 2009, 17:11:31 »
berni, moj je imel podobne fore. Je malo pojedel in bil prekleto trmast in ni hotel več, če mu kdo ni posode držal. Še stanje zraven ni pomagalo. Mogoče lahko en ali pa dva dni poskusiš da mu pustiš hrano 15 minut, kar ne poje, vzameš in do naslednjega obroka ne dobi popolnoma nič.
Drugače ti pa tudi jaz svetujem da pojdi na oring pregled k veterinarju.
Držimo tačke da bo vse ok  ;)

Macika

• *
« Odgovori #7859 : 08 Januar 2009, 18:54:55 »
Utrinki z današnjega sprehoda  ;D

Več pa v ALBUMU (http://macika.moj-album.com/album/11078438/)  :)

Lp

Barbara