Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505695 krat)

Rinchy

• Moderator
  • Spol: Ženski
    • http://www.bernirina.com
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #360 : 12 April 2006, 13:53:43 »
Lunca,zgleda nista imela sreče na razstavi,bo pa drugič bolje!  :)
Jaz sicer sanjam še o enem bernskem kosmatincu,ampak zaenkrat puščam vse mirno.Čez kakšno leto,dve bi pa že začela razmišljat o še eni bernski kepi  :)

lp,
Nina

Sunshine_1

• *
« Odgovori #361 : 12 April 2006, 14:22:02 »
ehh Lunca don't worry, itak je taglavno, da imaš svojega Deepa pri sebi pa da je kar je, full dober kuži pa da te ma najraje :) Razstave so itak sam tko mal :)

Hehe, potem se bo pa število bernijev pri nas lepo zvišala  :P  ;)

Lp,

Suns.

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #362 : 12 April 2006, 14:33:33 »

rožica...kje bi pa ti vzela naslednjega psa?Pri vašem  vzreditelju? Pri nas itak ne mislimo omišljene psice pariti z Deepom, saj se mi zdi to čisto neprimerno.Tako da bom mogoče vzela še kakšno Deepovo sorodnico ;) ;)

Zdaj tako: če bi hoteli parit, bi vzela psico, ki ni v sorodu z Atosom (normalno ::)), verjetno iz tujine. Če pa ne bo namena parit z Atosom, pa bi vzela pri vzreditelju, ker sem zelo zadovoljna z njim.

Lp, Urša

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #363 : 12 April 2006, 20:00:37 »
Ja razmem. Do sedaj so bli SKORAJ vsi zadovoljni s svojimi vzreditelji. Sama bi tudi še kdaj vzela pri tej "naši"psarni ;D

Lenny

• *
« Odgovori #364 : 13 April 2006, 16:50:40 »
Če prav razumem lunca bo tvoja psička iz iste psarne (ali vsaj v sorodu) z Deepom....am...če pa boš imela mladičke jo boš parila s samcem iz tujine? Mam prav?

Hm...vsi bi meli še eno bernsko mrcino...tudi jaz...amapk v mojem primeru so to le neuresničljive sanje   :-X  :-[  :'( vsaj dokler se ne bom odselila...ampak...do takrat pa je.... :-X :-X :-X :-X :-X

dog4ever

• *
« Odgovori #365 : 13 April 2006, 17:06:42 »
Citiraj
Drugače se mi je pa čudno zdelo kako sodi ta sodnica. Gledala je samo po značaju ne po lepoti. Našega psa sploh od zunanjosti skoraj nič ni pogledala.Sem bla pa kar malo razočarana da nama je naredila tako krivico. Ampak pač tako je enkrat uspeš drugič pa padeš

Jaz pa pravim, hvala bogu, da še kdo ocenjuje karakter in ne samo zunanjosti ::) Ker vse preveč sodniki gledajo zunanjost, na karakter pa pozabijo... Res pa je, da ni fer, da je v tem primeru vaju obtožila... To se mi pa ne zdi pravilno. Se mi pa zdi zelo zelo pohvalno, da še kdo ocenjuje karakter. Ker agresivni berniji niso ravno po standardu ...

Če bi bila jaz na tvojem mestu, svojega psa ne bi pustila v bližino drugih agresivnih (naj nima niti možnosti, da bi zarenčal). Raje mu drugič pozornost preusmeri drugam (recimo na hrano ali pa igračko). Pa drugič postavi svojega psa tako, da agresivnemu kaže hrbet. Jaz bi imela v žepu hrenovke in bi mu jih kazala (in dajala), da bi gledal tebe in drugega psa...

Katera pa je bila ta sodnica?

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #366 : 13 April 2006, 17:07:41 »
Lidija Okleščen

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #367 : 13 April 2006, 18:36:00 »
Lenny...nekako tako ja ;)
dog4ever...ja saj dobro je da ocenjujejo tudi značaj.Meni je za to načelomaa  vseeno.Samo nekaj mi povej, treba je pa ocenit vse -zunanjost in značaj.Tako ni fer al samo zunanjost ali pa samo značaj.Vsaj meni se je sodnica zdela krivična,mogoče zato ker naju je po krivem ocenila.Po eni strani jo razumem,saj je ona videla le eno plast,ni pa videla kaj se je pri tem dogajalo.Naš Deep je dominanten to se razume in prihaja iz dominantnega legla.In kako obdrzat tako mrcino,če pa mu tisti renči v obraz.Ze tako se Deep ne razume dobro s samci,pa še dominanten je.Valda da bo zarenču nazaj.Mi ga pa tut nismo od mejhnga navajal na takele razstave.Daj vsaj veva kaj morava do naslednič narest da se nama ne bo spet kaj takega pripetilo.

DRUgače pa nimam nič proti sodnici(saj je vsaj meni imela fuuul dober pristop do psov,tak pristop pogrešam pri večih  sodnikih).Pač pripetila se nama je smola.Tolazimo se da bo drugič boljše.Vsekakor pa je kriv tudi Deep-ne samo tisti pes in sodnica,saj če bi bil popolen razstaven pes ne bi prišlo do tega :-[

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #368 : 13 April 2006, 21:49:37 »
Lenny...nekako tako ja ;)
dog4ever...ja saj dobro je da ocenjujejo tudi značaj.Meni je za to načelomaa vseeno.Samo nekaj mi povej, treba je pa ocenit vse -zunanjost in značaj.Tako ni fer al samo zunanjost ali pa samo značaj.Vsaj meni se je sodnica zdela krivična,mogoče zato ker naju je po krivem ocenila.Po eni strani jo razumem,saj je ona videla le eno plast,ni pa videla kaj se je pri tem dogajalo.Naš Deep je dominanten to se razume in prihaja iz dominantnega legla.In kako obdrzat tako mrcino,če pa mu tisti renči v obraz.Ze tako se Deep ne razume dobro s samci,pa še dominanten je.Valda da bo zarenču nazaj.Mi ga pa tut nismo od mejhnga navajal na takele razstave.Daj vsaj veva kaj morava do naslednič narest da se nama ne bo spet kaj takega pripetilo.

DRUgače pa nimam nič proti sodnici(saj je vsaj meni imela fuuul dober pristop do psov,tak pristop pogrešam pri večih sodnikih).Pač pripetila se nama je smola.Tolazimo se da bo drugič boljše.Vsekakor pa je kriv tudi Deep-ne samo tisti pes in sodnica,saj če bi bil popolen razstaven pes ne bi prišlo do tega :-[
Pa ne da ni razstavni pes.Ne morajo bit vsi psi med sabo 'frendi' in bit vsi prjazni.Pač je dominanten do samcev,verjemi ni edini.Naslednjič ga pač usmeri vase oz imej s sabo kakšne slastne priboljške(upoštevaj tudi tisto kar je napisala dog4ever ) .

Sem pa definitivno za to,da se ocenjuje tudi karakter.Tako kot pri nas tudi pri psih oz drugih živalih zunanjost ni vse.Pomemben je karakter.  :)

Saj bo naslednjič bolje  ;) Si naredila kakšne slike?

lp,
Nina

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #369 : 14 April 2006, 14:50:01 »
 No Nina ne gledat vsake moje besede ;)(hecam se).No ja glede tega sem se mogoče narobe izrazla.Hotela sem povdarit da je kriv tudi Deep in jaz(ne pa samo sodnica in drugi pes;najlazi je krivit koga drugega)Drugače pa Deep je dominanten,če bo kdo drug na njega renču bo on na tistga še enkrat bolj.Če pa bo en pes prijazen do njega se bo on do njega tako enako obnašal-lepo.
Pa tudi to sama sem tudi za to da ocenjujejo karakter.VENDAR ne samo njega.Tudi zunanjost je pomembna.Ne bodo valda na razstavi zmagovali bernci v štufkih pa to(čeprav si oni tudi to zasluzijo).PAČ pa hočem povdarit da je pomembno use KARAKTER in ZUNANJOST.Veselilo bi me če bi razstave postale nekakši vzrejni pregledi,saj bi tukaj res zmagovali pravi psi.
Slikala pa zal nisem skoraj nič-enega novfundlandca.Zal se mi je takoj mudilo domov,saj sem zvedela da moram negovat bernčke,sedaj stare 16 dni(so fuuul cukri).Tako da ni nič >:( >:(

Lenny

• *
« Odgovori #370 : 14 April 2006, 15:26:05 »
No Nina ne gledat vsake moje besede ;)(hecam se).No ja glede tega sem se mogoče narobe izrazla.Hotela sem povdarit da je kriv tudi Deep in jaz(ne pa samo sodnica in drugi pes;najlazi je krivit koga drugega)Drugače pa Deep je dominanten,če bo kdo drug na njega renču bo on na tistga še enkrat bolj.Če pa bo en pes prijazen do njega se bo on do njega tako enako obnašal-lepo.
Pa tudi to sama sem tudi za to da ocenjujejo karakter.VENDAR ne samo njega.Tudi zunanjost je pomembna.Ne bodo valda na razstavi zmagovali bernci v štufkih pa to(čeprav si oni tudi to zasluzijo).PAČ pa hočem povdarit da je pomembno use KARAKTER in ZUNANJOST.Veselilo bi me če bi razstave postale nekakši vzrejni pregledi,saj bi tukaj res zmagovali pravi psi.
Slikala pa zal nisem skoraj nič-enega novfundlandca.Zal se mi je takoj mudilo domov,saj sem zvedela da moram negovat bernčke,sedaj stare 16 dni(so fuuul cukri).Tako da ni nič >:( >:(

O katerih bernijih govoriš?

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #371 : 14 April 2006, 16:03:14 »
Ah od Deepa nečake. Saj mi je fuuuul v veselje delat s takimi psički.Vidim da imajo vzreditelji kar veliko dela, vendar se jim splača,saj so mali srčki nepopisno lepi kar pa je najbolje so najlepše majhne dušice ;D

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #372 : 14 April 2006, 18:01:50 »
Ja,mogoče se je res narobe razbralo  :-[ No saj si obrazložila,kaj si mislila  ;)

lp,Nina

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #373 : 14 April 2006, 19:41:41 »
Včeraj sva bila z Atosom spet pri Rini. Kljub temu, da je bilo kar vroče, sta se pesjana veliko igrala. Slikce so sicer od Nine, samo mi je dovolila, da jih jaz objavim. ;)

Rina se je osvežila v vodi, Atos je pa reva, pa jo je samo od daleč opazoval

Ena skupinska

Spet sta imela pevske vaje

Spet sta našla palico

Atos

Rina

Ostale so v Nininem albumu ;)

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #374 : 14 April 2006, 22:18:15 »
Mogoče bi jaz dodala samo še tole fotko.Men osebno je prav posrečena.Eden izmed položajev igre: KLIK (http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/B2kXmyE1KmTMHA9v.jpg) -Rina vse 4 od sebe  ;D

Danes pa smo noreli s Fidotom,Chayo in Ganyjem(kitajček)  :) Kdo bi si mislil da bo Rina kdaj norela(se igrala in zganjala norčije ;D) s tako malim in proti njej krhkim kužkom.Chaya jo je itak že navajena,tako da se skupaj igrata kot bi bili enakovredni  :)

Eni so šli plavat,drugi so se samo namakali,tretji prišli samo do vode in nič več,četrti pa so raje ostali na suhem  ;D

Večno prijateljstvo..

Tale je sicer od zadnjič,ampak poglejte Rino in Chayo  :-*

Slikce od danes pa TUKAJ (http://bernirina.moj-album.com/album/2884274/)

Lp,
Nina

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #375 : 14 April 2006, 22:54:57 »
Mogoče bi jaz dodala samo še tole fotko.Men osebno je prav posrečena.Eden izmed položajev igre: KLIK (http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/B2kXmyE1KmTMHA9v.jpg) -Rina vse 4 od sebe  ;D

Hehe  ;D H tejli fotki pa bi (po moji interpretaciji  :P ) čisto pasal Rinin komentar: "Lubi prid` s`m no..."  ::) ;D :P

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #376 : 17 April 2006, 11:39:30 »
No, Astor pa je včeraj spoznal novega prijatelja in slednji se je tako "zaljubil" vanj, da ga ni mogel spustiti iz oči.  :o In sicer je bil to 4mesečni boxerček Tay. Res cukrček na kvadrat.  :-* Neumorno je sledil Astorju, ali ga čakal, ker je bil prehiter zanj...mu cufal dlako, mu lizal jezik in zobke  ::)... V glavnem, spletlo se je pravo prijateljstvo.  :)

Zaljubljen v jezik  ;D

Tay
http://astor.moj-album.com/slike/806494/8U1t4usD33LEGvpi.v.jpg

Veliki in mali pujs
http://astor.moj-album.com/slike/806494/eOHled6iRXOGup_8.v.jpg

Daj, da te spucam mali...
http://astor.moj-album.com/slike/806494/TIR5asUICrDxAtNu.v.jpg

Mi se mamo radi...

Več pa tukaj -> kLiK (http://astor.moj-album.com/album/2901575/)

Lp,
Mojca

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #377 : 17 April 2006, 11:43:41 »
O, Mojca, ful lepe slikce! ;)  Mi je pa tisto o grizenju in ljubezni poznano: Tim od strica je dobesedno nor na Atosa (obratno malo manj :P), samo da ga zagleda, teče k njemu, pleza po njem, ga grize... V glavnem je zelo zanimivo. Na povodcih oba skupaj sploh ne moreta hoditi, ker bi se Tim ves čas igral. ;D

Lenny

• *
« Odgovori #378 : 17 April 2006, 20:05:38 »
Haha...sej se bodo umirili...malo  ::) ampak čisto malo  ;D

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #379 : 17 April 2006, 22:07:44 »
danes smo na jutranjemu rolanju srečali ful ful lušno bernka. zelo zelo lepa ampak ima samo polovico levega ušesa :-\. lastnik je sicer rekel, da so se garbali še kot mladički in ji ga je nekdo odgriznil kao bratec ali sestrica. stara je pa 8 mesec pa prihaja tam iz okolice celja. meni se je samo čudno zdelo, ker nevem če bi pes lahko tko lepo naravnost odgriznil ušes sploh pa tok mejhen :-\ :-\ :-\

lp

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #380 : 17 April 2006, 22:38:07 »
A je bernka rodovniška? Ena možnost bi bila, da so jo ukradli in ji odrezali uho zaradi tetovirne številke, samo močno upam, da to ni to  :-\

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #381 : 17 April 2006, 22:41:22 »
ja je rodovniška. Tko je res  :-* lepa belina ful lepo obarvana! ko sva potem govorile z tejo je rekl da je bilo  avgusta enkrat leglo kjer so zjutraj našli mladiče z odrezanim enim ušesom mamico pa popolnoma prestrašeno. če so bili to bernci pa nevem :-\

lp

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #382 : 19 April 2006, 20:02:50 »
Danes mineva že drugo leto,odkar smo se poslovili od naše Lučke oz Lucy.Še vedno je v naših srcih.. :'( :'( :'(

Nina

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #383 : 19 April 2006, 20:11:22 »
O, Nina :'( Vem, da ti je še vedno hudo, samo Rina te pa vedno spravi v dobro voljo, ane? ;D ;)

Lenny

• *
« Odgovori #384 : 19 April 2006, 20:12:08 »
Nina...ne vem kaj naj rečem...najbrž je bila usoda takšna... :-\ :-X
Kot mam napisano na msn-ju...na balkonu sveti svečka zanjo.....in vedi da njena luč v tebi ne bo nikoli izginila.
 :'(  :'(  :'(  :'(

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #385 : 19 April 2006, 20:33:10 »
O, Nina :'( Vem, da ti je še vedno hudo, samo Rina te pa vedno spravi v dobro voljo, ane? ;D ;)
To pa sigurno,ampak vseeno tale naša razbojnica Lucy ne bo nikoli pozabljena..kaj vse nam je počela,kako nam je grizla roke,noge...kako je preživela njeno prvo noč zunaj,kako mi prvi dan z njo... :)

Nina

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #386 : 19 April 2006, 20:44:39 »
Rinchy: razumem tvojo žalost...Lucy bo vedno imela del vaših srčkov, a usoda ima včasih čudne načrte. In če ne drugega se vedno vse izteče v redu - na Lucyino mesto je prišla Rina, ki je pravi sonček in verjamem, da je ne bi zamenjala za nič na svetu. V vsaki slabi stvari je vedno nekaj dobrega... Ko mine eno življenje, se pojavi drugo.

Irenchy: sploh nočem pomisliti na vse možnosti zakaj tista bernka nima pol uhlja.  :-X Samo ni mi pa čisto jasna zgodba o tistem leglu, ki si ga omenila. Dejansko se je to pri nekem vzreditelju zgodilo, da ko je prišel zjutraj h mladičem in materi, da je videl kar si opisala?  ???

O, Mojca, ful lepe slikce! ;)  Mi je pa tisto o grizenju in ljubezni poznano: Tim od strica je dobesedno nor na Atosa (obratno malo manj :P), samo da ga zagleda, teče k njemu, pleza po njem, ga grize... V glavnem je zelo zanimivo. Na povodcih oba skupaj sploh ne moreta hoditi, ker bi se Tim ves čas igral. ;D
Rožica: Kljub temu, da imam doma enga "norca" so mladički meni še vedno zakon.  8)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #387 : 19 April 2006, 21:07:12 »
ja tisti lastnik je povedal sicer to da so se psi zgrizli ampak na koncu je rekel zelo grda stvar se ji je zgodila ampak nisem več drezala, ker se mi je zdelo da noče o tem govorit. psica ima rodovnik samo so podpisali pogodbo z vzrediteljem, da ne bodo parili in jo dali sterilizirat. ma pa skoraj isto glavo kot astor :) belina čez glavo je identična ;D dlaka ima pa čisto ravno :)

tudi jaz sem se spomnila na Lucy čeprav je nisem poznala in svečka na balkonu je med drugimi namenjena tudi njej :'(

lp

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #388 : 19 April 2006, 21:18:49 »
Irena in Ema..hvala obema  :-* Tudi na našem oknu gori svečka samo za Lucy.. :'(

Lenny

• *
« Odgovori #389 : 19 April 2006, 21:29:36 »

tudi jaz sem se spomnila na Lucy čeprav je nisem poznala in svečka na balkonu je med drugimi namenjena tudi njej :'(

lp

Jaz sem pa Lucy videla samo v leglu in pa 1x smo se dobili (stari sta bili približno 5 mesecev) pri Nini v Domžalah....vedno mi bo ostala v lepem spominu...kot Lenny-ina mlajša večja sestra...[saj veš Nina, da je bila večja od Lenny...ampak kasneje skotena..mislim da je bila Lucy 3, Lenny pa 2]