Pred tremi tedni so Kingu diagnosticirali raka v že zelo razviti fazi. Imel je dve mali bulici na prsih in biopsija je pokazala najhujše, potem pa še slikanje pljuč - metastaze

Kljub krvni sliki BP je bolezen že zelo napredovala...
Znake slabega počutja je začel kazati v četrtek, ko je imel malo vročine in je bolj počival, v petek smo zbili vročino, je bil boljše, v soboto je začel šepati na sprednjo desno nogo, kjer je imel lani počeno kost, Rymadil ni pomagal in v ponedeljek sem ga peljala na kliniko. Dihal je normalno.
Vsem ki imate bernije polagam na srce, da dobro opazujte vaše kužke, ker tisti, ki me poznate in poznate Kinga veste, da pri njem takoj opazim spremembe, pa žal ni kazal popolnoma nobenih znakov, ker je rak izredno zahrbtna bolezen, in se pojavijo klinični znaki zelo pozno.
Za kemoterapijo se nisem odločila, po nasvetu veterinarke naj bi se ta oblika - maligna histiocitoza - slabo odzivala nanjo. Prognoza - hiter razvoj bolezni.
Odločila sem se za vitamine, minerale, prečiščevalni čaj in bioenergijo. Štirinajst dni je šlo na bolje, šepanje je po petih bioenergetskih terapijah prenehalo, dihanje je bilo do prejšnjega tedna še vedno normalno. Zdaj se poslabšuje, prvi dan, ko je začel plitvo dihat sem mu začela dajati kortizon in pomaga. s šepanjem se borimo s protiblečinskimi tabletami, ki zaenkrat še primejo, vendar se vidi, da se stanje slabša. Apetit ima še zelo velik, dokler bo lepo dihal in se gibal brez večjih težav bo še z nami, potem bom morala sprejeti najtežjo odločitev.
V tem času sem ga peljala na morje, ker uživa v plavanju in je bil cel dan kot prerojen, vendar ga je utrudilo, a vesela sem, da sem mu lahko še pravočasno omogočila njegovo najljubše početje - plavanje v morju.
Izredno težko je, ko veš, da ima lahko le še par dni, en dan je slabši in že razmišljam, če kmalu ne bo bolje ga peljem na evtanazijo, potem spet malo zaživi pa sem srečna, da ima še en dan... Crkljam ga do nezavesti, čeprav sem ga že prej, a sedaj res on diktira tempo našega življenja.
Moj zlati srček počasi ugaša, poskušam mu kar se da polepšati zadnje dni, ko bo prišel njegov čas, ga bom pustila da bo mirno odšel k svojima sestricama.