Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2509905 krat)

MUNDUS

• *
  • Spol: Ženski
  • Mond & Isis
    • mond-isis
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #8550 : 02 Julij 2009, 18:52:58 »
Jej Nina, kolk časa že nisem Rine vidla :D Na tejle slikci mi je krasna ;) Pa fajn da mate spet družbo. A to je psička iz Necinega prvega legla?

Drugače je pa pri nas zadnje tri tedne kar pestro. Isis je hiperaktivna na kvadrat in večinoma cel dan nekaj počne. No končno jo je prijela tudi tista >:D  Danes je v kleti nekje staknila od sesalca polno vrečo saj (smo zadnjič čistili dimnik in očitno nismo pospravili na varno mesto), jo nesla v Mondovo posteljo in razcefrala na koščke. Pa vam ne bom razlagala kakšno je bilo stanovanje, v glavnem dve uri dela, Isis si je pa za kazen prislužila pošteno kopel s šamponom. Zdej je pa spet tricolor lepotička :P do njenega naslednjega podviga.

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #8551 : 02 Julij 2009, 20:17:44 »
Jej Nina, kolk časa že nisem Rine vidla :D Na tejle slikci mi je krasna ;) Pa fajn da mate spet družbo. A to je psička iz Necinega prvega legla?
Rina se skriva  >:D Jap, to je psicka iz Nubinega prvega legla. Me je pa par ljudi danes na sprehodu, ko so me zagledali z Vilo (bila sem brez Rine), vprasalo, ce sem Rino postrigla  ???  ::)

Ce kdo pride v nedeljo v Lendavo, se vidimo tam! :)

lp

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8552 : 02 Julij 2009, 20:29:58 »
Ce kdo pride v nedeljo v Lendavo, se vidimo tam! :)

Naju v Lendavo ne bo, mi je malček predaleč :-[ računam pa da prideva v Trbovlje :)

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #8553 : 02 Julij 2009, 22:34:00 »
juj ste vsi lepi  :o :-[

mam pa jaz eno vprašanje.. Naša psička je stara sedaj 14mesecev.. je potrebno še kakšno drugo cepljenje.. razen za steklino .. ki je vsako leto?

Lp.

Macika

• *
« Odgovori #8554 : 02 Julij 2009, 22:44:34 »
Dobro je, da jo vsako leto cepiš tudi proti kužnim boleznim. To cepljenje je pa dobro, da je vsaj en mesec razmika s cepljenjem stekline.

Helena, kolk je Isis že velika  :o Pa oba imata tolk dlake. Mi smo pa skoraj čisto brez  :-\ Ampak se popravlja stanje. In pa tudi vse najboljše Isis  :-*

Špela, samo da ni kaj hujšega bilo.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #8555 : 03 Julij 2009, 15:52:24 »
Na kužne jo zdaj še 1x cepiš, ampak kak mesec predno steklino, da ni preveč naenkrat za imunski sistem. Potem pa kužne na 2 leti, leptospirozo pa vsako pomlad (cepivo drži 6 mesecev) Pitje mlakuž kjer se kopajo in lulajo podgane pa je nevarno za lepto.

tjasaa

• *
  • luna*
« Odgovori #8556 : 03 Julij 2009, 18:47:27 »
žiiujoo...
rednoo prebiram  fale forum.  pa gledam tele vaše preeekrasnee kužkeee in sm si skos želela da bi lahko tut jst objavlala slikce.:D   in  končno se mi je želja uresničla ko se se pri maminemu bratrancu  10.5 skotili mladički:D:D   in   v najmanšo psičko sem se zagledala  naprvi pogled.  doma mi je ratal naštimat starše in jaa   ju3 grem po mojo kužiikoo  z imenom  Lorii  :D:D

imam  pa  seveda  uprašanja  za vs k mate tele kužke:   glede ceplenja  dons je bla ceplena drugič kdaj jo morm naslednič cept??
pa kere brikete ste vi uporablal za mladiče?   to bi blo zaenkrat use:) 
bom probala objavt ksno slikco   upam da mi bo ratal:D:D

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #8557 : 03 Julij 2009, 19:03:45 »
Helena ja se mi je zdelo, da ma tam okrog kilogramov...naš je velik nekje okrog 70 cm plečne pa me je kar stisnilo ko sem ga v ponedeljek stehtala...mamo le 46,5 kg :o ::) Ampak mi je kar všeč tale postavca, tko da lahko tudi kar velik laufa pa tudi ko smo po sončku se ne zmatramo preveč. Presuh pa mislim, da ni. Ampak če bi on pojedel toliko kot hoče mislim, da bi imel krepko prek 60 kg ::) oziroma jedel bi dokler ga ne bi razneslo 8) ::)

Barbara: hvala za skrb...in hvala vsem za držanje presti in šapic...mi smo super, cevko smo odšli pobrati ven tak da smo skoraj celi...sam še dlaka zraste pa bo! ;D

Lp,
Špela in Runo

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #8558 : 03 Julij 2009, 20:55:48 »
Živjo vsem spet po dolgem času! ;)

Zadnji mesec sem bila res polno zaposlena,tako da se nisem mogla nič oglasit. ::)

Helena, ti imaš pa dva tako lepa kosmatinca; Mond je pravi šarmer, Isis je pa itak izrezan Athos in res prava lepotička. :-* ;D Upam,da mi v kratkem uspe spoznat tudi tvojega Monda. :)

polonči, me veseli,da je Runo bolje. Smo tudi mi držali pesti in tačke zanj. ;)

tjasaa,glede cepljenja...malo mi je čudno,da je bila psička cepljena že drugič,saj se pri starosti 8 tednov opravi šele prvo cepljenje proti nalezljivim boleznim. Drugo cepljenje pa je potem treba opraviti čez mesec dni.
Brikete ti priporočam,da nabavite visoko kakovostne brikete za velike pasme. Mi naši psički hranimo s hrano Eaglepack in smo zelo zadovoljni, isto hrano so jedli tudi naši mladički. Zdaj morate seveda nabaviti Puppy hrano (za mladičke). :) Mi smo prej hranili še s Techni Cal-om ter z Royal Canin-om in smo bili z obema prav tako zadovoljni. :) In naši psički tudi. ;)
Me pa zanima kdo sta starša tvoje psičke?

No,jaz pa na žalost danes ne morem prilepiti kakšnih novih fotk mojih punc,saj sem trenutno v Nemčiji,kjer opravljam prakso na eni veterinarski kliniki. Pa sledijo nove slikce,ko se vrnem domov. ;)

Uživajte poletje s svojimi bernčki! ;D

Lp, Eva

Macika

• *
« Odgovori #8559 : 04 Julij 2009, 11:24:10 »
Špela, moj Tai je tudi bolj pri atletski postavci  :)
Ga pa moram zdaj en dan it stehtat, da vidim koliko smo težki  :)

tjasaa, tudi jaz ti svetujem, da psičko hraniš s kvalitetnimi briketi. Mi smo Taia hranili najprej s ProPlanom roboust puppy, nato pa Fitness Trainer puppy, potem pa adult. Zdaj pa prehajamo na Dog Club Elite.
Je pa tudi meni čudno, da je psička že bila drugič cepljena  ???

Lp

Barbara

tjasaa

• *
  • luna*
« Odgovori #8560 : 05 Julij 2009, 22:04:02 »
ja jst mam tut hrano tole fitnes treiner puppy     ja 2x je bla ceplene prot kužnim boleznim.   am... ja moja psička je drgač brez rodovnika mami je ime gala  ati je pa shark.   ampak poznamo lastnika mame  tko da  vem da je uredu in da ni od kšnih  takih k jim je važn dnar. 
 zdeii je 2 dni lepo pr nm že joka nč ne  zabava pa use povrst:D   otrok je tok okol ne  da jo sploh nevidš nč:D:D

shawtyy*

• *
  • my sunshine :*
« Odgovori #8561 : 05 Julij 2009, 22:39:09 »
hmm.. tudi naša je bila 2x cepljena   ??? :)

prvič pri vzrediteljih.. pol pa še pri nas.. pri dr. Senčarju. :)

Macika

• *
« Odgovori #8562 : 06 Julij 2009, 06:50:04 »
shawtyy*, ja saj prav da je bila dvakrat cepljena, samo ne pri 8 tednih. Ker prvo cepljenje je nekje pri 6 do 8 tednu, drugo pa potem pri 10 do 12 tednu.

tjasaa, najprej, prosim piši slovensko, da te bomo vsaj kaj razumeli  ;) In pa drugo...hja verjetno jim je za denar, drugače nebi producirali nerodovniških mladičev.

icey

• *
    • Album
« Odgovori #8563 : 06 Julij 2009, 11:10:57 »
Pred tremi tedni so Kingu diagnosticirali raka v že zelo razviti fazi. Imel je dve mali bulici na prsih in biopsija je pokazala najhujše, potem pa še slikanje pljuč - metastaze  :( Kljub krvni sliki BP je bolezen že zelo napredovala...
Znake slabega počutja je začel kazati v četrtek, ko je imel malo vročine in je bolj počival, v petek smo zbili vročino, je bil boljše, v soboto je začel šepati na sprednjo desno nogo, kjer je imel lani počeno kost, Rymadil ni pomagal in v ponedeljek sem ga peljala na kliniko. Dihal je normalno.
Vsem ki imate bernije polagam na srce, da dobro opazujte vaše kužke, ker tisti, ki me poznate in poznate Kinga veste, da pri njem takoj opazim spremembe, pa žal ni kazal popolnoma nobenih znakov, ker je rak izredno zahrbtna bolezen, in se pojavijo klinični znaki zelo pozno.
Za kemoterapijo se nisem odločila, po nasvetu veterinarke naj bi se ta oblika - maligna histiocitoza - slabo odzivala nanjo. Prognoza - hiter razvoj bolezni.
Odločila sem se za vitamine, minerale, prečiščevalni čaj in bioenergijo. Štirinajst dni je šlo na bolje, šepanje je po petih bioenergetskih terapijah prenehalo, dihanje je bilo do prejšnjega tedna še vedno normalno. Zdaj se poslabšuje, prvi dan, ko je začel plitvo dihat sem mu začela dajati kortizon in pomaga. s šepanjem se borimo s protiblečinskimi tabletami, ki zaenkrat še primejo, vendar se vidi, da se stanje slabša. Apetit ima še zelo velik, dokler bo lepo dihal in se gibal brez večjih težav bo še z nami, potem bom morala sprejeti najtežjo odločitev.
V tem času sem ga peljala na morje, ker uživa v plavanju in je bil cel dan kot prerojen, vendar ga je utrudilo, a vesela sem, da sem mu lahko še pravočasno omogočila njegovo najljubše početje - plavanje v morju.
Izredno težko je, ko veš, da ima lahko le še par dni, en dan je slabši in že razmišljam, če kmalu ne bo bolje ga peljem na evtanazijo, potem spet malo zaživi pa sem srečna, da ima še en dan... Crkljam ga do nezavesti, čeprav sem ga že prej, a sedaj res on diktira tempo našega življenja.
Moj zlati srček počasi ugaša, poskušam mu kar se da polepšati zadnje dni, ko bo prišel njegov čas, ga bom pustila da bo mirno odšel k svojima sestricama.

Macika

• *
« Odgovori #8564 : 06 Julij 2009, 11:27:06 »
Ojoj  :'( Tole je pa res hudo  :'(
Drži se, mislimo nate  :-*

dog4ever

• *
« Odgovori #8565 : 06 Julij 2009, 11:47:42 »
 :'( :'( :'(

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8566 : 06 Julij 2009, 13:28:26 »
Icey tole me je prav pošteno pretreslo :'( ampak na žalost pride čas, ko moramo našim najdražjim kosmatincem res pustiti da odidejo.
Želim ti, da kot si rekla, dobro izkoristiš tale čas z njim, veselite se vskaega novega dne ko ga imate še med sabo, čeprav vem, da je veselje kjub vsemu dokaj kislo in ko pride njegov čas vedi da sočustvujem s tabo.

Larra

• *
« Odgovori #8567 : 06 Julij 2009, 16:56:20 »
Macika...ti garantiram da se jim ne gre za denar ker jih poznamo :) Lastnica psiče ima mladičke tako rada, da ves čas čepi pri njih in jih crklja in razvaja =)
Hranijo jih s kvalitetno hrano in imajo zelo urejen domek :)
Tamala je res dobra, prav faca in zelo požrešna :D Zna že sedi in ves čas ponuja vedenje...usede se pred tabo in te gleda, če ji boš dal kaj za pomljaskat :D :P
Glede cepljenja pa nevem...moja je bila v leglu cepljena 1x pa potem pri meni šeenkrat.. Ampak kakor sej jaz vidla pri tebi v knjižici imaš prav tako kot jaz 1 datum in 2 nalepkici od cepiva... Lahko da je takrat jih samo razglistil... ???
Še par slikc  :P :P ;)
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs125.snc1/5368_1169419109410_1045923208_510536_3910086_n.jpg

To je zaenkrat vse...danes je bilo grdo vreme in je bila travica mokra, da bi se malo več poslikali... :) :)
LP

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #8568 : 06 Julij 2009, 18:12:58 »
Uraš, drži se. Vem, da se boš, ko bo potrebno, odločila pravilno. Na žalost zmeraj pride čas, ko se je treba posloviti od naših najdražjih.  :( :'(

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8569 : 06 Julij 2009, 19:47:53 »
Urša, vem kako se počutiš in zato se večkrat spomnem na vaju in mi je res hudo. :'(
Srčno upam, da ima Kingec res še veliko dobrih dni pred sabo in vem da bosta le te izkoristila maksimalno.

Drži se... :-*

Tajček ima pa že en teden novo igračko - velikega plišastega kužka, ki ga naravnost obožuje, saj ga cele dneve vlači po hiši, se z njim igra in spi. :D

V petek pa je bila pri Taju na obisku bernka Nikky, to da sta blazno uživala mi pa verjetno ni treba posebej razlagati... :) 8)

Več pa tukaj -> KLIK (http://www.bernitaj.com)

Lp
Tina in Taj

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8570 : 06 Julij 2009, 20:46:20 »
Tina no vidiš, pa vendarle tudi k Taju punce kar na dom hodijo :D Drugače sta pa lep par, pa super slikce ;)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #8571 : 06 Julij 2009, 21:54:25 »
Urša drži se!! :-*
Smo bili tudi mi v podobni situaciji pred dvema letoma in pol in vedi da vem kako ti je!! :'( Ubistvu je bilo pri našem še huje, ker se je pes dobesedno sesul in kljub skoraj vsakodnevnem obisku veterinarja.... :'(

Uglavnem uživi s Kingom kolikor se le da in izkoristita dni!! Pa počohaj ga v mojem imenu!! :-* :-* :-*

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
    • Hovawart Nessa
« Odgovori #8572 : 07 Julij 2009, 08:00:58 »
Urša,drži se, vem kako ti je. Pri nas bo septembra 1 leto, kar smo se poslovili od naše Belle, pa se še vedno jočem, ko se spomnim... :'( :'(
Če ti moja izkušnja kaj pomaga: ko smo jo peljali na rtg z mislijo, da se bo še dalo operirat in ko je bila pod pomirjevali, že vsa hladna in plitvega dihanja in ko je veterinar rekel, da ni pomoči.....sva se na hitro odločila. Če bi jo vzela še enkrat domov...grozno težka odločitev :'( :'(. Proti bolečinam pa je daleč najboljši Metacam, preverjeno!

Poljubčkaj Kinga še zame in za Nessko :-* :-* in naj pozdravi Bello, ko bo čas. :-* :-* :-*

Macika

• *
« Odgovori #8573 : 07 Julij 2009, 10:49:39 »
Tina, kolk je dober s tem pliškotom  :o  :-* Z Nikky sta pa tudi super par  :-*

Nekaj slikic še od Taička  :)

icey

• *
    • Album
« Odgovori #8574 : 07 Julij 2009, 18:13:04 »
Hvala vsem za čustvene besede, a žal je šlo vse skupaj hitreje, kot sem pričakovala in mojega Kingija od danes zjutraj ni več med nami.  :'(
Bo pa pozdravil sestrici in Bello pa tudi vse tiste bernije, ki ga čakajo na drugi strani.
Zaspančkal je mirno, v mojem objemu in mi dal občutek, da se je oddahnil.
Veliko lažje mi je, ker sem se lahko v miru poslovila od njega in se mu še enkrat zahvalila za prečudovitih 7 let in pol, ki mi jih je polepšal. Danes se je še nebo pošteno zjokalo... :'(

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8575 : 07 Julij 2009, 18:45:57 »
Urša moje iskreno sožalje... :'( :'( :'(

Kingu pa  :-*

:'(

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #8576 : 07 Julij 2009, 19:18:53 »
Ursa, res mi je zal za Kinga in zate.... :'( :'( Drzi se!  :(

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #8577 : 07 Julij 2009, 19:35:54 »
icey sozalje..  :'( :'( :'(

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
« Odgovori #8578 : 07 Julij 2009, 19:42:24 »
Urša, iskreno sožalje...  :'( :'( :'( :'(

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8579 : 07 Julij 2009, 19:43:04 »
Urša moje sožalje :'( Naj mu bo lepo, tam med svojimi priatelji, prav tako, kot mu je bilo lepo s tabo.