Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2506546 krat)

Taj

• Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • - Berni Taj -
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #8820 : 10 Januar 2010, 19:06:55 »
Lepotička Isis.... prekrasna je! :-* :)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8821 : 10 Januar 2010, 19:15:05 »
Lepotička Isis.... prekrasna je! :-* :)

A ne da. Meni je tudi prekrasna. Odkar sem prvič videla Atosa, pa čeprav samo na sliki, sem si vedno želela takega bernija ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8822 : 10 Januar 2010, 19:22:09 »
Ja verjamem... ;D Se pa vidi, da se je ful naredila tudi v glavo... :o res ima prečudovito glavo in res mislim, da je to ena najlepših glav samic pri nas, oziroma kar najlepša, vsaj meni. :)
Mislim, da bi lahko brez problema vsakega, ki jo ne pozna, pretentali, da je tole glava samca. :D  8)

:-* :-* :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8823 : 10 Januar 2010, 20:29:38 »
Evo pa še par slik našega bučmana... :-* ;D

(http://www.bernitaj.com/novice/10.1.2010/DSC08411.JPG)

(http://www.bernitaj.com/novice/10.1.2010/DSC08301.JPG)

(http://www.bernitaj.com/novice/10.1.2010/DSC08149.JPG)

(http://www.bernitaj.com/novice/10.1.2010/DSC07718.JPG)

Več slik pa kot ponavadi na Tajevi spletni strani (http://www.bernitaj.com/)...  ;)

Pa še video... KLIK (http://www.youtube.com/watch?v=u5ACkjRelP8)  :D

Lp
Tina in Taj

Macika

• *
« Odgovori #8824 : 10 Januar 2010, 20:47:51 »
Helena in Tina, krasne fotke!  :-* :-* :-*

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8825 : 10 Januar 2010, 21:08:01 »
Hi, hi Tina, našo Isis bi že v leglu komot zamenjal za samčka :D

Drugače pa svetovna tale Tajeva žoga. Ful je dobra. Moram jaz tudi za našo punco nekaj takega nabavit čim prej. Pa super uživate na snegu ;)

sneg

• *
« Odgovori #8826 : 11 Januar 2010, 18:16:01 »
Saj ne rečem, da ni OK tale ISIS, ampak jaz poznam še lepšo psičko in še s lepšo glavo v Sloveniji. Ne more se ravno primerjat s samcem, ker ni tako velika.

LP

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8827 : 11 Januar 2010, 19:26:21 »
Sneg... čisto možno, da je še kakšna psička s še lepšo glavo... kar je seveda super za pasmo... se mi zdi, da se morajo bernski plašarji v Sloveniji popravit in se izboljšat in vsaka taka novica je več kot dobrodošla. In katera je ta psička, če ni skrivnost. Pa prilepi kakšno slikico, da jo vidimo. :)

Prav tako pa tudi drži, da imajo vsake oči svojega malarja... :D Tako, da verjetno vsem nikoli ne bodo všeč isti psi, kar je seveda čist ok in normalno. ;)

Pa, da ne bo kdo narobe zdej tole razumel, menim, da je kar nekaj bernijev pri nas, ki so super... govorim pa bolj splošno, da je potrebno pasmo vseeno spraviti na nivo višje. ;)

To s primerjavo s samcem sem pa ciljala bolj na to, da po tisti sliki bi lahko koga pretentali, da je samec, seveda, ko sedi zraven samca, se pa vidi razlika... normalno. ;)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8828 : 11 Januar 2010, 19:41:11 »
Sneg vseeno hvala za pohvale, sem vesela da se ti zdi naša Isis OK ;) (pa ni treba njenega imena pisat z velikimi črkami, res ne). In res, roko na srce, glavo ima napram kar nekaj psic tukaj v Sloveniji čudovito. Pa sploh se še ni do konca naredila. So pa primeri samic tudi pri nas, priznam, s še lepšo glavo, ki so tudi meni osebno zelo všeč. Tina je pač napisala svoje mnenje katerega ima vsak pravico izrazit :)
In ja, tudi mene zanima tale psička, od kod prhaja oz. čigava je?

Tina se podpišem pod tvoj post, saj kdor je hotel razumet tvojo pripombo, jo je itak razumel pravilno :)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #8829 : 11 Januar 2010, 19:43:52 »
Da še jaz mal pripomnim o Isis. Jaz sem jo do sedaj videla 2x enkrat kot mladiček, enkrat pa kot odraslo. Kot mladiček me je čisto očarala, res lepa bernka, ampak bi ji jaz, če bi jo videla pripisala, da je samec in mi je bilo potem prav zanimivo spremljati njen razvoj, saj me je zanimalo, v katero smer se  bo razvila. V glavo je itak super, me je pa potam še zanimala kakšna je "skupno" v telo in glavo. In sem jo videla v Vrtojbi in me je enostavno OČARALA. Ima glavo z takim bolj pritisnjenim gobčkom, kar mi je izredno všeč in se tega pri večini legel v Slo ne dobi...no pol pa sem ugotovila, da se ta njena "samčja" glava  fuuul lepo zlije z bolj "samičjim" telesom in cela psica izpade kot psica z malo bolj povdarjeno glavo. Ko pa slikaš glavo samo je itak cel Athos...uglavnem psica ki bi jo sama takoj imela...pa tudi njen karakter je oh in sploh...taka flegma psica, ki ima rada ljudi, z drugim se pa prav preveč ne obremenjuje..tako sem jo jaz spoznala na razstavi. Mi je pa recimo tudi njena sestra Inja fuul lepa...malo višja, z glavo z daljšim gobčkom, vendar še vedno ne predolgim...uglavnem lepe so...me zanima kakšno bo letošnje leglo...a je bil tudi v tem leglu kak tak izstopajoč mladič??

Glede glave mislim, da bi Isis lahko s svojo glavo premalaga marsikaterega samca (Mond, tudi Runo ni nevem kaj)

Na tejle Sliki pa ma Runo meni krasno glavo (mislim, da sem jo že dodala sem) :-*

Tina lepe slikce kot vedno!! Tajček je krasen :-* :-*

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8830 : 11 Januar 2010, 19:59:09 »
Špela lepo napisano tole ;) jaz jo nekako tukaj ne bom komentirala, ker je pač moja in svojega psa gledaš vseeno malo drugače.
Tokrat v tem drugem leglu iste kombinacije zame osebno ni bilo tako izstopajočega mladiča. Da povem po domače, nobeden ni bil podoben Isis. Govorim za mladiče stare 7-8 tednov, kako se bodo razvili bomo videli. Mi je bila pa všeč psička Kassandra iz kombinacije s Hebe, ona ji je bila v bistvu še najbolj podobna, tako po obliki glave, kot tudi telesa.

sneg

• *
« Odgovori #8831 : 11 Januar 2010, 22:15:01 »
Hej,
trenutno nimam časa prilepit slikce, a kmalu. Runota pa bi mogla videt v živo. Mene osebno moti preveč nizko nastavaljena ušesa in preveč beline. To samo na hitro.
Aja, komentar,da si želite zvišat nivo kvalitete berncev v Sloveniji! So pa nekatere psičke( enkrat sem že začela to temo, pa je bil takoj ogenj v hiši), ki pa mojem mnenju sploh ne bi smele imeti potomstva.

LP

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #8832 : 11 Januar 2010, 22:30:48 »
Drugače Runo sploh nima (tako) nizko nastavljenih ušes, tlele je slikan ravno po kopanju in ima dlako na vrhu glave postavljeno pokonci. Drugače pa Runo v osnovi ni nič posebnega, popolnoma nezanimiv po krvnih linijah itd. če bi še enkrat kupovala se najbrž ne bi odločila isto... ampak meni je itak on najlepši in najbolj priden in ga ne bi zamenjala za nič na svetu!!! :-* :-* :-*

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #8833 : 12 Januar 2010, 08:55:28 »
Lep zimski pozdrav vsem skupaj!  :)

Po zares dolgem času sem se končno zopet spravila za malce daljši čas pred računalnik in se odločila, da se oglasim tudi na forumu. Zadnje leto je bilo res pestro in kar naenkrat smo v novem letu. ;)  No, kot vidim sem izbrala ravno pravi dan, da napišem kaj na forum, saj se je zopet oglasila »moja« stara znanka sneg, ki je pred letom in pol imela toliko povedati o moji Ruby. ::) Sedaj pa se je »spravila« še na Isis, ki je tudi za moje pojme in meni osebno ena lepših bernk v Sloveniji. Ko sem sama prvič videla Isis, sem rekla, da takšno psičko pa želim nekoč imeti.  :-*
In sneg, veš, če nekdo izrazi svoje mnenje, ga ne rabiš takoj zatret. Tudi ti imaš pravico, da izraziš svojega pa te ne bomo takoj napadli, je pa res, da so tvoji komentarji skoraj vedno v negativnem smislu.  ::)  Aja, pa res bi bilo super, če bi si enkrat vzela toliko časa, da bi prilepila kakšno fotko. Že več kot leto čakamo na tisto tvojo psičko, zdaj nas pa zanima še tale, ki je takšna konkurenca Isis.  ;)

No, mi smo lani dočakali čudovito leglo bernčkov naše Ruby in Athosa, ki bodo čez mesec dopolnili 1 leto. Mladički res uživajo v svojih domovih in se zelo lepo razvijajo.
Pa da vam vsem, ki ste spremljali naše leglo, zopet malce pokažem naše malčke (ki so zdaj že vse drugo kot malčki).  ;D

Carynthia's Athos Junior

Carynthia's Ace Ventura

Carynthia's Arctic Sun

Carynthia's Aura Lee

Carynthia's Admiral Atai

Carynthia's Aynee Allegra

Carynthia's Ally McBeal

Sneg, še vedno misliš, da "nekatere" psičke nebi smele imeti potomstva?  ;)

Lp, Eva

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8834 : 12 Januar 2010, 09:26:19 »
Eva, "vaši otroci" rastejo odlično. Lepi so in kar ne morem verjet, da bo res kmalu že leto naokoli odkar smo stiskali pesti za uspešno in mirno kotitev :)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8835 : 12 Januar 2010, 10:06:18 »
Hej,
trenutno nimam časa prilepit slikce, a kmalu.

Ja potem pa ime navedi... če slikce nimaš časa nalepit. Bomo potem hitro vedeli za katero psičko gre... brez skrbi. ;)

Tudi ti imaš pravico, da izraziš svojega pa te ne bomo takoj napadli, je pa res, da so tvoji komentarji skoraj vedno v negativnem smislu.  ::)  Aja, pa res bi bilo super, če bi si enkrat vzela toliko časa, da bi prilepila kakšno fotko. Že več kot leto čakamo na tisto tvojo psičko, zdaj nas pa zanima še tale, ki je takšna konkurenca Isis.  ;)

Ne Eva sej ni fora konkurenca... ker nekomu bo na primer psička od Sneg bolj všeč, nekomu drugemu pa Isis... Ker kot sem že rekla, vsake oči imajo svojega malarja... in en pes, ki meni sploh ni všeč, bo nekomu super, drug pes bo pa meni super, pa nekomu drugemu ne bo všeč. In tukaj res ni govora o konkurenci, ker za moje pojme je tukaj ni, sploh med psi ne... je pa očitna konkurenca med ljudmi, ki imajo pse... ;)

melisa

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #8836 : 12 Januar 2010, 15:13:16 »
Tina, saj v bistvu ni bilo mišljeno dobesedno, besedo konkurenca sem uporabila le zato, da bi poudarila mišljenje in način komentiranja osebe sneg, saj je ona v takem smislu to napisala (no, vsaj jaz sem tako razumela). Verjetno bi morala besedo konkurenca dati v narekovaje. Drugače sem pa tudi jaz v svojem postu zapisala, da ima vsak svoje mnenje in svoj okus, tako da se popolnoma strinjam s tabo.  ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8837 : 12 Januar 2010, 17:25:22 »
Ja Eva sej se tud jst s tabo strinjam... ;) V bistvu sem hotla rečt, da je bolj problem v nekaterih lastnikih... ;) pa sej ti to veš, kako je s temi stvarmi, sej se človek lahko samo še smeji, kej druzga itak ne preostane... :P

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #8838 : 12 Januar 2010, 18:23:51 »
Krasni so teli "mladički" Eva! :-* :-* :-* :-* Ampak tanajbolj krasna od tehle na sliki sta mi pa Ace Ventura in Admiral Atai!! :-* :-*

twinssy1

• *
  • Živeti z berniji je način življenja
    • www.twinssy.com
« Odgovori #8839 : 12 Januar 2010, 23:25:54 »
Živijo. Se strinjam s Tino, Heleno in Evo, da ima vsake oči svojega malarja. Popolnoma jasno je, da imamo različne okuse.

Meni osebno (seveda so moji psi) sta ti dve glavi ene najlepših. Ampak to ne pomeni, da sta najlepši.

Lp

Avrelija

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8840 : 13 Januar 2010, 09:38:24 »
Pa sej to je normalno, vsakemu je nekaj všeč in prav je tako. Kam bi pa prišli, če bi imeli vsi isti okus? Nikamor. ;)

Sej ima meni tudi moj Taj fantastično glavo, ki mi je blazno všeč - najbolj všeč, pa če se vsi na glavo postavjo, tko pač je in me prov briga kaj si kdo drug misli! :)
(http://www.bernitaj.com/novice/novice_20_12_2009/DSC07591.JPG)
(http://www.bernitaj.com/novice/novice_20_12_2009/DSC07588.JPG)
 :-* :-* :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8841 : 13 Januar 2010, 18:09:46 »
Helena... če se že ti ne pohvališ kakšno bejbo maš doma, jo bom pa jaz še malo pohvalila! :D :D :P
Sem med tvojimi slikami, ki si mi jih poslala zagledala tole fotko, na kateri je Isis... in mi je tukaj tako huda, da je joj! :o :-*

Pozdravčke in čohce od mene in Taja za Isis in seveda Mondka... :-*

Lp
Tina in Taj

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #8842 : 13 Januar 2010, 19:35:36 »
Eh Tina, veš saj komaj upam :-[ Potem se bo pa spet kak korenjak našel in smetil tole temo, pa psice še pozna ne.
Drugače pa res hvala ti za pohvale ;) sem zelo vesela takih besed. Taj ma pa tolk dobr ušesa ne teh dveh slikah. Si ga kar predstavljam kako je tole izgledalo v živo :D

Pa hvala tudi vsem ostalim, ki ste napisali da se vam moja princeska dopade :)

Avrelija ja, tile dve tvoji bučki na sliki sta tudi naravnost čudoviti ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8843 : 13 Januar 2010, 19:51:35 »
Eh Tina, veš saj komaj upam :-[ Potem se bo pa spet kak korenjak našel in smetil tole temo, pa psice še pozna ne.
Drugače pa res hvala ti za pohvale ;) sem zelo vesela takih besed.
Ah... sej vem kako je, ampak jaz se s takimi "korenjaki" na tvojem mestu res nebi obremenjevala, sej veš, če komu kej ne paše, čist njegov problem... :P
Pohvale si pa resnično zaslužita... :-*

Taj ma pa tolk dobr ušesa ne teh dveh slikah. Si ga kar predstavljam kako je tole izgledalo v živo :D
Ja je hecn ja... kot bi ga štrom zrukal... :D :D Ma, mu moram spet ušeska malo postrišt, mu tale dlaka raste, da ni res... ::) ;)

Lp
Tina :)

Macika

• *
« Odgovori #8844 : 13 Januar 2010, 19:53:30 »
Helena, ne obremenjuj se s takšnimi osebki, ki so jih same besede! Isis je krasna punca, meni izjemno lepa  :-*

Sem brala tole, pa sem bila zadnjič tako besna, da sem se zadržala pisanju semle, ker bi tale sneg verjetno še poslala nekam. Kot je že Tina rekla, vsake oči imajo svojega malarja in totalno neumesno (in brezvezno) se mi zdi kar neko provociranje o lepoti, ki je seveda relativna stvar (torej enmu je en pes bolj všeč, drugemu manj). Ampak kot že rečeno, sneg, daj nam končno postrezi s konkretnimi informacijami (imeni in slikami) in ne bit samo glasna!

Pa za konec še ena najina od danes (malo slabše kvalitete, ker je slikana s telefonom  :-[)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8845 : 13 Januar 2010, 20:01:25 »
Barbara Tai je pa res dobro izpadel na tej fotki! :o :-*
A se je malo poredil, a se samo meni tako zdi? :)

Macika

• *
« Odgovori #8846 : 13 Januar 2010, 20:03:59 »
Tina, hvala!  :-*

Ja malo se je poredil, pa se mi zdi, da se je malo še naredil zraven. Nekako se mi zdi da se je v telo pa tudi v glavo začel širit.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #8847 : 13 Januar 2010, 20:06:08 »
Ja sej se zelo opazi, da ga je več skupi... 8)
Super, le tako naprej Taiko! :-*

Macika

• *
« Odgovori #8848 : 13 Januar 2010, 20:15:30 »
Ja sej, končno ni več tak suhcen pa drobcen  :)
Upam, da bo res tako nadaljeval!  :)

tjasaa

• *
  • luna*
« Odgovori #8849 : 13 Januar 2010, 21:33:34 »
Živijo =)
Prav vsi imate ZELO lepe bernčke:D
Naša psička Luna je ravno praznovala 8 mesecev ;D in prav gotovo gre po njihovih stopinjah :)