Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2509730 krat)

Rinchy

• Moderator
  • Spol: Ženski
    • http://www.bernirina.com
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #9090 : 16 Januar 2011, 15:52:00 »
Katja, iskreno sožalje.. :(

kat

• *
« Odgovori #9091 : 16 Januar 2011, 19:30:09 »
Vsem hvala za prijazne misli in besede!

Macika

• *
« Odgovori #9092 : 16 Januar 2011, 20:06:08 »
Iskreno sožalje  :'(

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #9093 : 16 Januar 2011, 22:42:38 »
Iskreno sožalje Katja... :'(

Lenny

• *
« Odgovori #9094 : 17 Januar 2011, 15:28:02 »
Sožalje ob izgubi Zare. :(

ABBY LABRADOR

• *
« Odgovori #9095 : 30 Januar 2011, 18:09:58 »
Sožalje!  :'( :(

Macika

• *
« Odgovori #9096 : 02 Marec 2011, 19:43:19 »
Hei hei

Kako ste kaj? Nič ni več slišat od vas... Kako kaj berniji? Tai uživa zdaj v  teh hladnih dnevih, par dni, ko je bil tak fini sonček in toplo se je že samo sončil  :D Danes pa spet sneži...

Par današnjih slik od mojega bučmana, ki je v tem času praznoval svoj tretji rojstni dan.

Lp

Barbara

suzie_

• *
« Odgovori #9097 : 31 Marec 2011, 15:08:04 »
Živjo!

Katja tudi moje sožalje...

Spodaj na sliki je pa naša Aika, ki bo konec aprila stara 10 let! Komaj čakam, daji spečem tortico  ;D

p.s.: zakaj mi ne pusti prilepiti slike?? V Aavatarju imam njeno sliko, ko je bila stara kakšne 4-5 let :)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #9098 : 31 Marec 2011, 15:41:05 »
Živjo Suzie, dobrodošla na forumu... :)

A vaša Aika ima že 10 let, to so pa že kar lepa leta! 8)

Drugače si pa lahko tukaj prebereš kako se dodaja slikce : klik (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=800.0)

Lp

miško

• *
« Odgovori #9099 : 31 Marec 2011, 20:51:59 »
Suzie pozdravljena :) Lepa leta. Tudi naša je v 10 letu  ;D
Ima vaša že kaj težav? Kaja je sicer zelo odvisno, samo nekih hudih problemov še nima :-* Res pa je da gre na sprehod samo še 1x na dan, in še to bolj kratki.  Jo vidim da začne šepat in hodi bolj počasi. Ampak vseeno ne zamudi dnevnega kopanja, in ji ni važno če je zunaj mraz ali vroče ::) Danes pa sem ga jaz posrala :-\ :-[ Sem šla iz dvorišča z avtom, in ji peljala preko repa. Bemo sem bla jezna sama na sebe, ampak k sreči ni videti nobene poškodbe, že veselo maha naprej. No, pa še nekaj slikic

suzie_

• *
« Odgovori #9100 : 31 Marec 2011, 21:49:06 »
Zaenkrat je vse ok. Na sprehod hodiva normalno 2x na dan. Če hodimo 1 uro skupaj se pa res utrudi.

Težave, če se lahko reče temu tako, so samo pretirano spuščanje plinov  ;D ponavadi zelo smrdečih... Zaenkrat sem opazila, da ji zelo paše hrana Orijen 6 rib. Se zelo dobro počuti po njej, in ne napenja jo toliko kot po kakšnih piščančjih briketih.

Najraje pa leži na dvorišču in spremlja kaj počnemo.
Ima pa kar nekaj bul po telesu, kolikor sem slišala je to kar bolezen te pasme kajne, na začetku sva hodili k veternarju sedaj pa vidim da ni neke panike, ni vidno da bi jo kaj bolelo.

Upam, da mi uspe naložit slike jutri.... čao

hachiko

• *
« Odgovori #9101 : 05 April 2011, 10:16:58 »
Pozdravljeni,

Sicer pridno berem po netu, forumih, ko kdaj srečam koga z berncem, sprašujem....pa vseeno.
Aja, da napišem....želela bi imeti svojo bernko. Berem oglase, a povsod so čistokrvni brez rodovnika, ...malo jih je rodovniških. Pri berncih in na sploh velikih pasmah, pa so vzrejni pregledi in slikanja zelo pomembni. Zato bi rada vprašala, če mi lahko kdo svetuje psarno, kjer so preverjeno zdravi psi in mladički. Ker na spletnih staneh je napisano vse lepo, se je pa že izkazalo, da so larifari tiste besede (za neko drugo pasmo vem za to). Torej, prosim....nanizajte mi imena psarn, ki imajo kvalitetna legla, predvsem zdrava. Razstavljati ne mislim, niti imeti legel, psička bi bila sterilizirana in domača razvajenka.
Zanima me še par stvari...razumevanje z malimi psi (en kastriran malček je doma), odnos s psi (kolikor vem, je dober) in aktivnost. Kuža bi bila v hiši, lahko bi šla tudi na dvorišće/vrt (ograjeno), lulnja 3x na dan, in en ornk sprehod na dan (2 uri nekje), čez vikend pa tudi celodnevna potepanja. Pa vseeno pride dan ali celo več njih, ko bi zaradi obveznosti ali vremena dolgi sprehod odpadel in bi bil res kratek, do pol ure nekje, kot pač vsako 'lulanje'. Povejte, je to sprejemljivo za bernca?
Posvojila/odkupila bi tudi kakšno na pol ali že odraslo psičko, tako da če kdo ve, pozna, prosim:)

Hvala vsem in lep dan

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #9102 : 05 April 2011, 12:24:07 »
Hachiko, tudi pri berncih se marsikaj dogaja, pa dvomim, da ti bo kdo tule javno vse napisal :) Od vzreditelja, ki ima leglo, zahtevaj original rentgenskega izvida kolkov in komolcev (meni osebno je tudi pomembno, kje in kako je bil pes slikan) in povprašej o zdravju staršev, prednikov, morebitnih potomcev. Pa upaj, da boš izvedela resnico :) Redki so tisti vzreditelji/lastniki plemenjakov, ki imajo na strani objavljeno dobro in slabo.

Bernc se normalno razume z vsemi, če ga tega navadiš. Mali, veliki, samci, samice, druge živali, otroci,..... S pravo vzgojo je super sopotnik. Aktivni so, kolikor smo aktivni mi (z izjemo v vročih dneh, takrat načeloma spijo; tisti, ki plavajo, pa se dobro razmigajo tudi poleti v kakem jezeru/reki). Načeloma rabijo gibanje vsak dan, samo če se kdaj (ampak redko) zgodi, da so sprehodi krajši, ni nobenega problema. Bernc ni pes za v pesjak, ampak rabi bližino, tako da se mi zdi ideja, da bo s tabo notri, odlična.

Lp,

Urša

Samoyed lover

• *
« Odgovori #9103 : 05 April 2011, 16:56:54 »
Rožica :) Vaša psarna je čudovita! Vaši psi so izjemni! Čestitke za psarno! Res imate krasne pse!  :) Meni so tile psi strašno všeč, se pa zavedam resnosti zdravja te pasme. Kolikor vidim in preberem ste velika poznavalka pasme in imate super psarno. Tudi jaz -če bom v prihodnje imela še kakšnega psa poleg samojeda (bo bernec) se zavedam kako pomembni so vzrejni pregledi in zdravstveni testi.
Zanima me pa še ena stvar.  Kako je s trmo teh psov? Vem, da niso trmice kot polarci npr, ampak me vseeno zanima ali so nagnjeni k svojeglavosti :) Sem že kar nekaj prebrala, zanimajo pa me predvsem izkušnje osebno lastnikov :o Saj ne, da bi me tole skrbelo :D Namreč imamo "samojedko" in sem navajena izpadov trme ;D lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #9104 : 05 April 2011, 17:45:52 »
Joj, jaz nimam psarne :) :) :) Niti vzreje. Samo samca plemenjaka :) :) pa še enega samca, ki pa sploh ni v vzreji. Drugače pa hvala za pohvale! :) :)

Vse se jih da naučit in navadit, pri nekaterih traja dlje kot pri drugih. Meni se ne zdijo kaj posebno trmasti.

Samoyed lover

• *
« Odgovori #9105 : 05 April 2011, 20:25:46 »
Ahaa, ker sem prebrala na spletni strani Athos and best tole:

Nekaj Atosovih mladičev še išče nove domove:

Iz kombinacije Lou Windišgretz in Athos Bernieshine (poleženi 9.10.2009):

samček King (več slik tu)

Hehe, pa sem mislila, da imate psarno :) Sem vašo spl. velikokrat preletela, in se je kar ne morem nagledati ;D Hvala lepa za odgovore!lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #9106 : 05 April 2011, 20:53:05 »
Ja, Atosovih mladičkov, ja, ne pa mladičkov moje vzreje :)

BiancaBučko

• *
« Odgovori #9107 : 05 April 2011, 20:55:55 »
Katja, če še bereš, moje iskreno sožalje ob izgubi tvoje Zare.  :(  :-* Res mi je žal, in me skrbi za moja dva.

Iz katerega konca Slovenije pa prihajaš ?

Samoyed lover

• *
« Odgovori #9108 : 06 April 2011, 13:10:50 »
Ja, Atosovih mladičkov, ja, ne pa mladičkov moje vzreje :)

Se opravičujem za zmoto :-[ l.p

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #9109 : 08 April 2011, 11:36:43 »
Za popestritev teme o naših bernčkih, ena novejša Tajeva fotka...  :)

(http://www.bernitaj.com/novice/novice%202011/6.4.2011/IMG_4446.JPG)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #9110 : 08 April 2011, 12:07:39 »
Za popestritev teme o naših bernčkih, ena novejša Tajeva fotka...  :)

(http://www.bernitaj.com/novice/novice%202011/6.4.2011/IMG_4446.JPG)

Lep 8) Full se mu dlaka sveti, a je na sveže skopan?

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #9111 : 08 April 2011, 15:55:10 »
Ja je bil skopan ja... :D
Hvala!  :-*

BiancaBučko

• *
« Odgovori #9112 : 10 April 2011, 19:34:33 »
miško, ful je lepa  :-*, pa Taj tudi  :-* Lepi psi so tole.  :)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #9113 : 11 April 2011, 23:01:32 »
Ojla,
se midve z Ajčiko tudi javljava v temo, da pokaževa, da še živiva. Sicer težko, ampak mislim in upam, da bo Aja še nekaj časa med nami, čeprav ne kaže več najbolje.
Ker je ena punca spraševala o berncih, naj jo opozorim, naj vzame psa pri odličnem vzreditelju. Aja je k meni prišla predvsem nepričakovano, ker sem jo dobesedno odnesla od enega tipa, ki se je nad njo znašal in sem imela in še imam z njo vedenjske probleme, namreč vsi moški so bav bav in jih je treba uničit. Veliko sem delala z njo, da sva prišli do točke, da pa le niso bav bav in da lahko normalno hodi mimo njih, mirno počaka, če se s katerim pogovarjam,... Drugi problem, ki ga imam z njo, je njeno zdravje. Do prejšnjega leta je bilo vse ok, potem pa so odkrili raka na matrnici, jetrih in pod repom (na korenu repa). Ker je bil rak pravočasno odkrit, smo ga premgali....do pol leta nazaj, ko se je zopet ponovil. Tudi tega smo odstranili in do sedaj je bilo vse normalno. Prejšnji teden pa je začela lepotička šepati in ugotovili smo, da ima punca zelo slabe kolke, sploh levega, ker na vsake toliko časa, dobesedno 10-15 s vleče levo nogo za sabo. Meni je grozno, ker jo moram gledati v takem stanju in močno upam, da se ne muči, ker drugače mi druge ne bo preostalo, kot injekcija. To pa je zadnja možnost, ki jo bom naredila.
Tako, da bodite pozorni pri komu vzamete psa. Ne rečem, da so vsi rodovniški v piko zdravi in ne delam reklame nerodovniškim, marsikateri nerodovniški je bolj zdrav, vendar pri rodovniških lahko preveriš stanje za nazaj in je manjša verjetnost dednih bolezni kot pri nerodovniškem, kjer dobesedno igraš loto.
Zdaj pa k bolj veseli temi. Aja bolj počiva, sprehode ima omejene, vendar pa se gospodična pusti razvajati in pomoje ne poznam bolj razvajane kokške, kot je moja :P
Slikice dobite, takoj, ko se moja buča spomne, kako se jih prilima :) Me že dolgo časa ni bilo gor, pa sem že pozabila....sindrom zlate ribice....

Lp od zgag

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #9114 : 11 April 2011, 23:09:29 »
Drzim pesti za Ajo, da bo se en cas z vami. Uzivajta in izkoristita vsak dan, ki vama je dan, kar pa verjamem da ze pocneta. Rina se je s kostnim rakom borila 1 leto, pred dvemi tedni pa se je vdala in se 27.3. za vedno poslovila od nas... :'(

Macika

• *
« Odgovori #9115 : 11 April 2011, 23:19:45 »
Same žalostne novice zadnje čase  :'( Prav hudo mi je...

Tudi mi držimo pesti in šape za Ajo, da bo še dolgo z vami  :-*

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #9116 : 11 April 2011, 23:28:24 »
Nina in Barbara hvala...
Nina moje sožalje, čeprav Rine nisem nikoli v živo spoznala, mi je po slikicah izgledala navihana psička. Ampak, vem kako je, edino kar nas tolaži ob izgubi prijateljev je, da imajo na drugi strani veliko travnikov, kjer lahko svobodno tečejo in se igrajo, brez, da bi kogarkoli motilo.

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
« Odgovori #9117 : 12 April 2011, 19:36:57 »
Ojla,
še obljubljene fotke moje gospodične. Barbara, še enkrat hvala za pomoč :) :*  :* :*

Aja v vodi....plava ne, ampak samo raziskuje do trebuščka in bognedaj, da si zmoči rep :)

Šnoflja :)

In ko je ura cajt, gospodična skoči na svoj kavč in zaspi :)

Našla sem pa še eno slikico, ko je bila Ajč še čisto majhna, prvi dan pri meni. Mislim, da je stara nekje 3-4 mesece, je pa bolj majhne sorte.

Lep pozdrav,
Zgagi :*

BiancaBučko

• *
« Odgovori #9118 : 12 April 2011, 20:43:26 »
Aja lepotička  :-* želim ti veliko zdravja.

Macika

• *
« Odgovori #9119 : 12 April 2011, 21:03:13 »
Ni za kej  ;)

Dolgo že nismo vidli slik tvoje ljubice  :-* Jaz res upam, da si opomore od vsega in da bo še dolgo z vami.

Pa še dve naše

Med rožami  :-*