Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2509405 krat)

baloo

• *
  • Spol: Ženski
  • Lepotička:)
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #510 : 17 Junij 2006, 06:47:06 »
Včeraj smo se zapeljali do bližnjega travnika in...

..takole prestrašeno opazovali krtine

...se nastavljali fotografu  :)

... se zadovoljno hladili v vodi

Drugače pa nam je že pošteno vroče  :(

trigi

• Administrator
  • Spol: Moški
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
    • Moja Najljubša Stran ;)
« Odgovori #511 : 17 Junij 2006, 09:18:53 »
Noro!  :o

Kakšen medvedek je mala :D
Baloo, res je lepotica in pol  :o

Kdaj pa se boste zapeljali recimo v mesto? Da spozna mestni vrvež, ali je to zanjo vsakdanjik?

Lp, Črt

baloo

• *
« Odgovori #512 : 17 Junij 2006, 12:57:43 »
Trigi hvala  ;)

Glede mestnega vrveža je ša takole. Glede na to, da je zunaj hudo vroče, bomo s sprehodom po mestu vrjetno še malo počakali. Čez dan jo namreč zadržujemo v najbolj hladnih delih hiše, da revica vsaj malo počiva, drugače se samo preklada iz enega konca na drugega  :(  Glede na to, da     pa je prav pogumna punca pa s tem vrjetno ne bomo imeli prevelikih težav  ;)

LP!

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #513 : 18 Junij 2006, 14:05:01 »
Trenutno se pri nas dogaja TOLE (http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/KAPJhXR07Qflq0Hp.jpg),zato RIni preprosto ne ostane drugega,kot da spi notri  :P ;D
Upam,da bomo zdaj odgnali to golazen.Na sliki se sicer ne vidi dobro,ampak po tleh je polno orehov,ki so si jih podgane nanosile pod pesjak,do sedaj so našli tudi eni mrtvo podgano(so pa na polovici).

lp

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #514 : 18 Junij 2006, 15:55:27 »
No razstavi sta že za nami (CACIB Portorož in CACIB Umag 2006). Kljub vročini smo se kar dobro obnesli. No pa da povem še rezultate psarne From Orsina´s Land na tedveh razstavah:
CACIB PORTOROŽ:
razred vmesn (psice)i: Black Quintta From Orsina´s Land ; CAC,CACIB, BOB -Alpe Adria Winner (to je bila njena prva razstava in ravno je ujela razred vmesni  :-* ;D)
razred zreli (samci) : Amboss From Orsina´s Land; r.CAC in r.CACIB

CACIB Umag:
razred vmesni (psice): Black Quintta From Orsina´s Land: CAC, CACIB
razred zreli( psi): Amboss From Orsina´s Land ; CAC, CACIB, BOS

Čestitke psarni za odličen uspeh. Kako pa je šlo kaj vam? A je Atos dobil 2 x PRM ;)? Kako kaj vaši berniji so zdravi?

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #515 : 18 Junij 2006, 20:11:20 »
Živjo vsem skupaj

Jaz sem malo odsotna zaradi tega, ker nimam interneta, ampak se vseeno malo javljam.

Čestitke Atosu za uspehe na razstavi (sicer ne vem kako se je odrezal, ampak ne dvomim, da je bil odličen!)!

Midva z Astorjem pa sva včeraj opravila izpit A!  :P Pa tako me je bilo strah.... :)

Lp,
Mojca

baloo

• *
« Odgovori #516 : 18 Junij 2006, 20:47:44 »
~Lunca~, kaj pa slikce? A ste bili preveč zaposleni pa za fotografiranje ni bilo časa  ;)

LP!

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #517 : 18 Junij 2006, 21:05:36 »
Čestitke še z moje strani! Lunca, pa si sigurna, da je dobila Alpe Adria Winner? Ker kolikor vem, mora oba dneva dobit BOB ???

Midva sva dobila v soboto PRM (tako dolgo nas je ocenjevala in toliko smo tekli, da sem prišla ven čisto premočena), danes pa zaradi moje nerodnosti (zamudila v ring :-[) samo odlično oceno (več sem napisala v temo CACIB Portorož). Scythe, Atos je bil cel vikend super priden, pri Špeli je sicer moral vsakega obiskovalca opozorit, da je on tam (z lajanjem) ::), drugače pa je bil super.

ella

• *
  • Lota
    • Album
« Odgovori #518 : 18 Junij 2006, 21:14:26 »
Urša, ga moram še jaz malo pohvalit, a ne? ;D

No vglavnem Atos je bil ful priden in zelo uspešen. Ponoči je spal v baldehinu in delal očiju družbo. :D :D Se je pa oči čist navdušil nad Atosom, sploh nad tacami. :P
Slikice sledijo. ;)
Urša, še enkrat čestitke! In seveda čestitke ostalim berencem. ;)

lp, Špela ;)

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #519 : 18 Junij 2006, 21:24:57 »
Baloo...slikice so...samo jih moram dat še na internet, pa kar ni in ni časa :-\
Rožica...ne vem, toda baje naj bi bilo samo 1 x BOB (ali na Portorožu ali pa v Umagu). Ja ste pa res imeli smolo. Drugače pa te itak tolažijo sodnikove besede. Tud če nima tistega PRM-ja. Meni bi blo važn kaj sodnik reče ;)
Čestitke vsem razstavljalcem ;)

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #520 : 18 Junij 2006, 21:37:53 »
Urša,nč se sekirat,boš mela drugič priložnost,da osvojiš še kak PRM  :) Drugače pa čestitke za sobotni PRM.In še zdaj mi ni jasno zakaj je sodnica(v izboru za BOB) napisala da nima dobre obarvanosti na glavi(nekaj v tem smislu),pa je ima čisto pravilno-bolje kot njegova konkurenca  ::) Urša,sem vaju slikala po dolgem in po čez,dobiš CD  :P ;)

lp,
Nina

baloo

• *
« Odgovori #521 : 18 Junij 2006, 21:49:23 »
Rinchy komu je sodnica napisala, da nima dobre obarvanosti na glavi? Atosu  ???

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #522 : 18 Junij 2006, 21:55:59 »
Rinchy komu je sodnica napisala, da nima dobre obarvanosti na glavi? Atosu  ???
Atosu ja.A se tebi zdi,da ni pravilno obarvan?Če mene vprašaš je.Pa da ima rdečkasto dlako.Sorry,ampak tega jaz na njemu nisem vidla,res ne-niti na soncu  ???

lp

baloo

• *
« Odgovori #523 : 18 Junij 2006, 22:08:46 »
Res da tole pasmo šele bolje spoznavam, ampak res me zanima kaj bi bilo lahko pri Atosovi obarvanosti narobe. Glede dlake ne vem, ker ga nisem videla, ampak obarvanost   :-[

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #524 : 18 Junij 2006, 22:13:15 »
Napisala je, da ima nesimetrično belino na glavi ::)- Ok, res je, da na obeh straneh gobca ne poteka enako daleč, samo je simetrično- smo vprašali še enega italijanskega vzreditelja, pa je potrdil naše domneve ;) V redu, ima tudi desno sprednjo tačko malo previsoko obarvano, pa flekec na temenu- to je vse dovoljeno, je pa omenila. Najbolj mimo pa je bila izjava, da ima rahlo rdečkasto dlako- pa je zaenkrat čisto črna ::). Imam občutek, da se je tako poglobila v barvo zato, ker je imela zraven eno, ki se je učila sojenja. Namreč že trikrat prej je v oceni napisano pravilna obarvanost. Samo vsak sodnik pač po svoje vidi. ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #525 : 18 Junij 2006, 22:35:54 »
ojla...No jaz pa moram Astorja izredno pohvaliti, včeraj se je res izkazal, je res bil med najboljšimi, res še enkrat čestitke tako Astorju kot tebi Mojca, res sta bila super...lp...maja

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #526 : 19 Junij 2006, 13:42:21 »
Baloo...slikice so...samo jih moram dat še na internet, pa kar ni in ni časa :-\
Rožica...ne vem, toda baje naj bi bilo samo 1 x BOB (ali na Portorožu ali pa v Umagu). Ja ste pa res imeli smolo. Drugače pa te itak tolažijo sodnikove besede. Tud če nima tistega PRM-ja. Meni bi blo važn kaj sodnik reče ;)
Čestitke vsem razstavljalcem ;)

To je že res, samo sem hotela zaključit hrvaški mladinski šampionat, pa mi zaradi moje neumnosti ni uspelo >:( No, bo drugič bolje. :)

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #527 : 19 Junij 2006, 14:19:28 »
A sta potrebna samo dva za mladinca?Ali trije? Koliko imata vidva že PRM-jev za hrvaškega? No sej bo, drugače pa tudi če ne uspe nič, zame je moj pes najlepši in me po eni strani briga za te ocene (čeprav se rada kdaj pohvalim z dobrimi rezultati mojga srčka ;))

Mašy

• *
« Odgovori #528 : 19 Junij 2006, 14:27:04 »
... Najbolj mimo pa je bila izjava, da ima rahlo rdečkasto dlako- pa je zaenkrat čisto črna ::) ...

Mogoče je namesto Atosa takrat pogledala tebe in malo zamešala vse skupaj (če se ne motim imaš malo rdečkaste lase). ;D

Sicer pa čestitke vsem razstavljalcem! :D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #529 : 19 Junij 2006, 14:41:10 »
ojla...No jaz pa moram Astorja izredno pohvaliti, včeraj se je res izkazal, je res bil med najboljšimi, res še enkrat čestitke tako Astorju kot tebi Mojca, res sta bila super...lp...maja
Aska hvala! Pa seveda hvala tudi za super moralno podporo in vlogo dežurnega fotografa!  :o :o

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #530 : 19 Junij 2006, 15:00:19 »
A sta potrebna samo dva za mladinca?Ali trije? Koliko imata vidva že PRM-jev za hrvaškega? No sej bo, drugače pa tudi če ne uspe nič, zame je moj pes najlepši in me po eni strani briga za te ocene (čeprav se rada kdaj pohvalim z dobrimi rezultati mojga srčka ;))

Ne, potrebni so trije, samo mi zdaj manjkata še dva, namesto da bi mi eden. V bistvu ga še ne bi zaključila, bi bila pa na dobri poti ;) Meni bo moj pes vedno najlepši, pa ne glede na to, kaj napišejo. Je pa vseeno dober občutek :)

Mašy: to bo to, najbrž :D :D ;D

Lenny

• *
« Odgovori #531 : 19 Junij 2006, 15:10:40 »
Živjo!
Kako kaj vaši berniji?
Pri nas smo bolj tako...

potem tako....

in na koncu tako....

Drugače pa sva bili z Lenny včeraj v Bohinju.
Slikice bodo tukaj: http://lenny.moj-album.com ,samo, da se počasi naložijo...
Lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #532 : 19 Junij 2006, 15:13:02 »
Nas tudi matra vročina :-\. Zgodaj zjutraj greva na sprehod, kjer se mu še kolikor toliko da, potem pa večino dneva prespi v hodniku ali pa zunaj na ploščicah pod drevesom. Zvečer okoli pol desetih pa še en sprehod, kjer pa je bolj živahen. Jutri šibava k Rini, da se bo še malo namočil, ker na žalost tu pri nas ni nobene vode v bližini. :(

Lp, Urša

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #533 : 19 Junij 2006, 16:23:50 »
Rino tut matra vročina.zjutraj greva na sprehod ob 7,da je še nekako hladno in lahko šiba.Ko se vračava jo že malo vročina daje(okoli pol 9) in bi se kar ulegla v vsako senco  ::) .Jo pa spuščam v vodo,da se lahko hladi.Ima prav poseben pristop do tega.Pride do mene,se usede,me pogleda(češ,grem lahko v vodo  ;) ).In ji rečem šibej in pol leti noter in kar stoji v vodi,nato pa začne skakat za kamni,katere ji mečem v vodo,glavo daje v vodo in ven vleče raznorazne kamne.Je pa danes spet eno norčijo pogruntala.Poišče palico,si jo nese v vodo in potem stopi nanjo(da se potopi).Ko je palica pod vodo,potopi gobec in jo skuša privlečt ven  ::) Pač..otrok ki se mora igrat!  :)

Ema,a Lenny plava?
kaj pa ostali berniji?Plavajo,če imajo možnost it v tako globoko vodo?Rini je čisto zadost če ima vodo do trebuščka.Včasih,ko je fajn vroče,gre tudi malo dlje,ampak zaplavat pa še vedno noče.

lp,
Nina

Lenny

• *
« Odgovori #534 : 19 Junij 2006, 18:24:10 »
Ne Lenny ne plava....samo namaka se. Včeraj v Bohinju je šla v vodo po palice, ki sem ji jih metala in je bila skoraj čisto mokra...ampak zaplavala pa ni. Noge mora imeti na tleh, če ne postane čisto zmedena. Če pa ji vržem palico predaleč pa je damica pogruntala, da jo valovi pripeljejo nazaj in čaka, da je dovolj blizu, da jo ugrizne. :)
Nina, a veš, da Melly plava? ;)

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #535 : 19 Junij 2006, 18:25:54 »
Citiraj
Nina, a veš, da Melly plava?
zdej vem  :) Ne vem zakaj Rina ni pobrala tega od nje.Mogoče bo pa še zaplavala,saj ima še dovol časa  :)

lp

Lenny

• *
« Odgovori #536 : 19 Junij 2006, 18:52:14 »
Ja, ko je Melly prišla k nam na obisk in smo šli v bližnjo reko je zaplavala po palico...Lenny pa je stala na bregu in se drla  ::) Hehe, res čudno...Lenny tudi ni pobrala od nje. Mogoče še bo, se mi zdi da gre vedno več v vodo...ampak dvomim, da bo zaplavala, ker se mi v tistem trenutku, ko izgubi tla pod nogami res zdi prestrašena, s tistim pogledom in ne ve kaj naj stori...

Mogoče še ker berni plava?

Lenny

• *
« Odgovori #537 : 19 Junij 2006, 19:05:24 »

:D :D :D :D :D

Meni ena najbolj smešnih včerajšnjih slik :)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #538 : 19 Junij 2006, 19:32:08 »
Astor ne plava (zaenkrat?).  ::) Se pa rad namaka in čofota. Ima tudi svoj sistem pobiraja palic iz vode. In sicer, ker si naš gospod noče zmočiti gobčka, z eno taco potisne palico malo v vodo, tako, da drugi (nasprotni) konec palice pogleda ven in nato jo zagrabi.  ;D

Jeseni greva najbrž z mojim na morje in bova vzela s sabo Astorja. Upam, da bo tam malo zaplaval.  :-[

baloo

• *
« Odgovori #539 : 19 Junij 2006, 19:44:22 »
Evo Schyte, na tvojo željo ena skupinska naših treh divjakov pri igri  :) Pri miru jih je nemogoče ujeti  ;)

Sedaj so se že nekako navadili drug na drugega in jih počasi že pustimo k skupinski igri! Čeprav jih moramo imeti še vedno na očeh!

LP!