Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505712 krat)

rožica

• *
  • Spol: Ženski
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #1230 : 08 December 2006, 08:08:22 »
Ne, prav rentgen smo naredili, da bi se točno vedelo, koliko mladičkov je.  ;) Imela je preveč vode v trebuhu, da bi lahko videl več kot tri.

Lenny

• *
« Odgovori #1231 : 08 December 2006, 08:50:19 »
Čestitke mamici  :o  :-*  :-* sem slišala, da so videli samo 3..pa sem takoj rekla da jih bo vsaj 5  :) in se nisem zmotila  :P Čimprej prispevajte kakšne slikice, da vidimo lepotce  :-*

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #1232 : 08 December 2006, 13:15:25 »
Mali bernski kobacajčki so že na svetu in jaz komaj čakam, da bodo dovolj veliki, da jih lahko premučkam, prelupčkam...  :-* :o :-[ Cela garda fantov bo pa še delala cirkus.  ;) ;D Bogi punčki - upam, da se ne bosta pustile decom komandirat.  8) :P ;)

Pri nas sije sonček - upam, da bo jutri enako!  :o Komaj čakam.  :)

Lp,
Mojca

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #1233 : 08 December 2006, 13:17:26 »
Mali bernski kobacajčki so že na svetu in jaz komaj čakam, da bodo dovolj veliki, da jih lahko premučkam, prelupčkam...  :-* :o :-[ Cela garda fantov bo pa še delala cirkus.  ;) ;D Bogi punčki - upam, da se ne bosta pustile decom komandirat8) :P ;)

Pri nas sije sonček - upam, da bo jutri enako!  :o Komaj čakam.  :)

Lp,
Mojca

Zaenkrat zgleda ta prva punca ta največji hudiček. ;D Se tako rine, da pride do seskov, da je nihče ne ustavi.

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1234 : 08 December 2006, 13:18:09 »
Zaenkrat zgleda ta prva punca ta največji hudiček. ;D Se tako rine, da pride do seskov, da je nihče ne ustavi.
Tako se dela - girl power!  :o ;)

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #1235 : 08 December 2006, 13:19:33 »
Je čist ta prava baba :). Grem jih zvečer (spet  ;D) pogledat, pa jih bom malo pofotkala.

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #1236 : 08 December 2006, 13:33:39 »
Je čist ta prava baba :). Grem jih zvečer (spet  ;D) pogledat pa jih bom malo pofotkala.

Jaaaa,slike!  :D
Čestitke Čelinki!  :-*

lp

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1237 : 08 December 2006, 14:45:14 »

Ja, Doti je bila edina punčka v leglu, pa skoraj najtežja in sploh in oh ta glavna.  :P

Lp,
Darja

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #1238 : 08 December 2006, 14:54:42 »
ojla!
jast sm pa nova to, tko da se opravičujem, če se je to vprašanje že pojavilo. Mene zanima, če lahko berni živi zunaj ( ne v stanovanju).Živm na primorskem, kjer pozimi ni prevelike zime, poleg tega bi bil lahko ponoči v predprostoru. Zunaj imamo velik pesjak in okoli hiše velik travnik.

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1239 : 08 December 2006, 15:47:36 »
Sara: berni lahko živi zunaj. Vendar vse ob primerni skrbi zanj - torej da neglede na to kje živi (notri ali zunaj), da se nekdo z njim ukvarja po več ur na dan, da ima redne (dolge) sprehode, redno menjano vodo, hrano, čisto okolje...itd.
Je pa res nekaj - berni obožuje svojo družino, to je pasma ki ljubi ljudi, ki obožuje njihovo bližino, družbo in nekaj najhujšega je zanj, da ne more biti poleg vas (četudi samo leži poleg tebe).

Pri nas je Astor uradno zunaj, vendar veliko časa preživlja tudi notri. Kako to izgleda? Čez noč in čez dan (ko nas ni doma) je zunak v pesjaku. Ko pridem domov, se igrava, sprehodiva, učiva... Potem pa je z menoj notri cel dan (seveda imava tudi vmesne izhode za igro, laufanje...itd.). Pa tudi čez dan (ko je sam v pesjaku) sem dogovorjena z babico, da ga vsaj za kakšno urico spusti in se z njim igra. Berniji so zelo občutljive dušice, ki obožujejo ljudi in so najbolj srečni poleg nas. Zato je zelo pomembno, da upoštevamo to.

Lp,
M

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1240 : 08 December 2006, 15:50:29 »
Ojla, Sara!

Berni je pes, ki prihaja iz Švicarskih Alp, torej ima rad zimo in sneg :o. Lahko je zunaj, potrebuje samo družbo. Osama je zanj najhujša kazen :'(.
Jaz imam srečo, da je vedno nekdo doma, tudi ko mene ni. Ko pa pridem domov, sem pa z mojo Doti ves čas skupaj. Na doooolgem sprehodu, v hiši, zunaj pred hišo, kjerkoli sem jaz, je tudi ona. In moram priznat, da je krasna in hvaležna članica družine.  :)

Kdaj boš pa dobila tega lepotca?  :D

Mojca, za malenkost si me prehitela, pa se določene stvari ponavljajo.

Lp,
Darja

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #1241 : 08 December 2006, 15:59:56 »
hvala za odgovore! pri mas se ni treba bati, da bi bil sam, saj  je ves čas nekdo doma in zunaj hiše. pred 2 mesecema nam je umrl prejšnji pes (zaradi starosti, imel je 15 let) in z njim smo se zelo veliko ukvarjali, prav tako, kot se bomo tudi z katerim koli kužkom, ki bo še kdaj koli prišel k hiši, tako da se za pozornost ni potrebno bati ;). skrbelo me je le, ker sem nekoč v enem od internetnih člankov prebrala, da je to izključno hišni pes. 

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #1242 : 08 December 2006, 16:05:11 »
kupili naj bi ga spomladi drugo leto (maja, junij...)ker je tudi zunaj že bolj toplo... :)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1243 : 08 December 2006, 16:19:24 »
v enem od internetnih člankov prebrala, da je to izključno hišni pes. 
Hišni pes je bilo po mojem mnenju mišljeno pes, ki potrebuje ljudi zraven sebe nonstop!  :o Bernija drugače pozimi zunaj ne zebe (no ja, pri -10 je priporočljivo da je notri), ravno obratno - berniji uživajo v zimi! To je njihov letni čas.  :o
In če pesjak ne pomeni, da boste kužka zaprli notri in ga 1x na dan spustili ven, potem je ok.  ;)
Samo.... jaz si ne znam predstavljati, da bi bila jaz noter (npr: za računalnikom), moj kuža pa zunaj.  :-[ Po moje bi ga pobralo od žalosti. Tako mi pa ravnokar greje noge.  :P :-*

Ja Darja - sva na isti valovni dolžini! ;)

Lp,
M

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #1244 : 08 December 2006, 16:23:13 »
Bernija drugače pozimi zunaj ne zebe (no ja, pri -10 je priporočljivo da je notri), ravno obratno - berniji uživajo v zimi! To je njihov letni čas.  :o

Se strinjam s tabo.
Dokaz:

LP, Maja

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #1245 : 08 December 2006, 16:55:47 »
jast sm se bala, kr so tako majhni in si ga ne predstavljam zunaj... ampak vi imate več izkušenj...bom premislila ;D

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #1246 : 08 December 2006, 17:12:55 »

In če pesjak ne pomeni, da boste kužka zaprli notri in ga 1x na dan spustili ven, potem je ok.  ;)

ne, brez skrbi, pesjak pri nas pomeni prostor, v katerem kuža prespi  (če je lepo vreme), ali pa je v njem, ko nikogar ni doma (kar se pa redko zgodi ;D), nikakor pa ne pomeni prostor, v katerem kuža preživi celo življenje.
Zanima me še, kako se berni obnaša do drugih živali?
aja, toliko sprašujem zato, ker mislim, da so lastniki boljši vir informacij kot kateri koli priročnik ;)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1247 : 08 December 2006, 18:00:50 »
Zanima me še, kako se berni obnaša do drugih živali?
aja, toliko sprašujem zato, ker mislim, da so lastniki boljši vir informacij kot kateri koli priročnik ;)
Berniji so zelo dobrodušna pasma in imajo (po večini) radi vsa živa bitja na tej zemlji. Vendar je potrebno s socializacijo do drugih živali začeti že v mladosti. Tako, ko dobiš kužka domov (ne glede na pasmo) ga je potrebno počasi, postopoma navajati na druge živalice doma. Seveda mora spoznavanje potekati pod našim nadzorom. Jaz osebno (zaenkrat) ne poznam bernija, ki bi bil agresiven do drugih živali. Imaš pa (žal) izjeme - to so posamezni psi, ki so agresivni (in po vsej verjetnosti tudi dominantni) do vsega. Vendar to ni zaželjen bernijev karakter - ravno nasprotno - to naj bi bil vedenjski vzorec, ki se ga naj ne bi parilo naprej, ker je nezaželjeno (agresiven berni naj bi imel uradno tudi vzrejno prepoved, če se ne motim).

Citiraj
jast sm se bala, kr so tako majhni in si ga ne predstavljam zunaj... a
Sicer ne vem točno kako si tole mislila, ampak berni ni majhen!  :o No ja, kot mladiček seveda, ampak itak ga lahko najbolj zgodi (po zakonu) dobiš tam med 8 in 9 tednom starosti, ko ima že okoli 10kg (če se ne motim). Kasneje to postane vse prej kot majhen pes.  ;D ;)

Lp,
Mojca

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #1248 : 08 December 2006, 18:24:29 »
ja, mislila sem mladička ;), vem da potem zraste v kar veliko "zverinico"

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1249 : 08 December 2006, 18:32:00 »
Danes sva bila s Tajem zopet pri Nini in Rini :). Ko smo se ravno odpravili na sprehod je začelo deževati :-\, tako da smo se morali vrniti do Nine in Rine. Tam sta se Taj in Rina podila po dvorišču in prav nič ju ni motil dež.
Kasneje se je vreme le poboljšalo, tako da smo naredili en krajši sprehod in odšli domov. Slikice pa niso ratale ravno najbolje  :-\.

ČESTITKE mamici Čelini za njenih osem kobacajčkov!!! :) :-*

Kako kaže za jutri, kdo vse pride, seveda če nam je ne bo dež zagodel!

PiSiZ

• *
« Odgovori #1250 : 08 December 2006, 18:32:54 »
sam jedno pitanje mam...s obzirom da ja dolazim iz hr na ovo srecanje s vama, dajte mi povejte kada bi se nasli da ja znam kada trebam krenuti  :-\
inace...doci su sa zenom sigurno, sa piom ne mogu jer grem sama na izlozbu, tako da ce mi biti pretesko sa oboje jer jos nisam kupila boks  :-[
ali evo problema-zen je danas okupan i ja ne vem gdje se mi idemo setati, ali zadnji put je nakon setnje s bernijima izgledao kao svinja  :-\ tako da doci cemo, ali ne mogu obecati da ce biti prepusten sam sebi nego mislim da cu ga ipak imati vec dio na povodniku  :-[ nazalost  :-[ ili ako se javi neka dobra dusa koje ce ga ponovo urediti za izlozbu bez naplate jer vise nemam novaca  ::)
i dajte mi recite koliko dolazi vas?
tako se veselim  :D

e da..i vidim da se ovdje nesto pisalo o tome da li berniji mogu biti zunaji?da da da  :) moji su cak sretniji vani-zen pobjegne iza drveta kad ga zovem da uđe u kucu  ;D
samo ih se treba od malena navikavati da mogu stati sami-to je jedini problem..ali ako imaju dovoljno paznje tokom dana, igre, i setnje onda stvarno ne bi trebalo biti problema  ;)

pisala sam na slo ono sto sam znala  ;D polako ucim  ;D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1251 : 08 December 2006, 18:38:34 »
PiSiZ: ti bom poskušala odgovoriti, kolikor sem uspela razumeti tvoje besede.  :-[ Žal mi je hrvaščina bolj tuja kot ne.... vendar se trudim. :)  :-[

Tam, kjer bo srečanje, se bo Zen umazal in bo kot svinja.  ;D Po vsej verjetnosti.... Tako, da tukaj nimam nobene dobre novice. :(
Kar pa se tiče ure srečanja (če sem prav razumela, si po tem spraševala) - smo dogovorjeni okoli 11.15. Kako dolgo pa ti rabiš da prideš do doma do Ljubljane? Ker smo se dogovarjali, da bi se jutri zjutraj (ob 9.30) slišali tukaj na forumu (zaradi vremena).
Upam, da sem razumljivo napisala.  :-[

Lp,
Mojca

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1252 : 08 December 2006, 18:39:27 »
Živjo *Sara*!

Vidim, da so ti punce vse lepo razložile, jaz pa bi samo dodala, da ti toplo toplo priporočam bernčka, ker so zares cukrčki, tako dober karakter in še vso to lepoto ob enem težko še kje najdeš! Res pa je da se moraš z njim zelo zelo veliko ukvarjati, ga negovati  in kot so ostale punce povedale tudi socializirati in naučiti vsaj osnov šolanja, kakor katerega koli drugega psa druge pasme.

No, želim ti veliko sreče s tvojim bodočim bernčkom!

Lp, Tina

PiSiZ

• *
« Odgovori #1253 : 08 December 2006, 19:03:32 »
Tam, kjer bo srečanje, se bo Zen umazal in bo kot svinja.  ;D Po vsej verjetnosti.... Tako, da tukaj nimam nobene dobre novice. :(
joooooj  :-[ i sta da ja sad radim...250kn sam dala da ga urede da bude lijep  :) kako cu ga sada odvesti da se zasvinji  ???

a da idemo na setnju po nekoj cesti?  ;D

ja cu doci do urše (rožice) oko 10h...idem sa svojim autom a imam ljetne gume, pa ne znam ni da li ce me pustiti preko granice  :-\
treba mi do ljubljane oko 1h 30min..

a nista...sve mi se cini da ce on biti ko svinja, ali barem ce biti sretan..a sta da radim  :-\ necu zbog toga sto je cist propustiti druzenje sa bernijima  :P

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1254 : 08 December 2006, 19:05:29 »
PiSiZ, Zena pustiš med sprehodom v avtu in greš sama na druženje z berniji. ;)

Lp nina

PiSiZ

• *
« Odgovori #1255 : 08 December 2006, 19:08:20 »
pa to bi mi boli zao  :'( da se ne upozna s nikim  :'(
ne mogu ja to  :-[

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1256 : 08 December 2006, 19:10:44 »
pa to bi mi boli zao  :'( da se ne upozna s nikim  :'(
ne mogu ja to  :-[

Potem boš pa pač imela svinjo :P ;D

Lp nina

PiSiZ

• *
« Odgovori #1257 : 08 December 2006, 19:18:02 »
ali ne bilo kakvu svinju nego sretnu svinju  :P :P :P  ;D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #1258 : 08 December 2006, 19:47:55 »
ali ne bilo kakvu svinju nego sretnu svinju  :P :P :P  ;D
Lahko ga imaš pa na povodcu. Ne bo čisto "sretna svinja", ampak bo "na pol sretan, a lijep".  ;) :) In malo bo tudi svinja - ker ga bo ziher kakšen drug poslinil.  :-[  ::)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1259 : 08 December 2006, 19:48:17 »
PiZiS:

Ko si rekla, da ne veš če te bodo spustili čez mejo (preko granice), ker imaš letne gume - s seboj vzami ketne, pa ti noben nič ne more! ;)