Avtor Tema: Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]  (Prebrano 2505902 krat)

Rinchy

• Moderator
  • Spol: Ženski
    • http://www.bernirina.com
Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]
« Odgovori #1500 : 30 December 2006, 22:12:13 »
Če koga zanima se oddaja(nerodovniški) 3letni bernski planšar  :-\
http://www.bolha.com/oglas2101567

lp,
Nina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1501 : 30 December 2006, 22:27:46 »
Jahh.. Nina jaz bi ga takoj imela, samo nekaj so želje, drugo realnost.... :) ::)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1502 : 31 December 2006, 11:56:18 »
Vsem vam in vašim ljubkim bernijem želiva s Tajem srečno, zdravo, uspešno in  polno ljubezni NOVO LETO 2007!

Tina in Taj

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1503 : 31 December 2006, 14:03:51 »
Če pa tole fotko na hitro pogledam pa prvo pomislim na tibetanskega mastifa  ;D ;)

http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/AQrTXD3uYhshqCBB.jpg

Citiraj
Meni je tako ali tako Taj moj srček in ga ne bi zamenjala za nič na svetu in seveda je zame najlepši, pa čeprav včasih malo ponagaja in me ujezi, mu vedno vse oprostim in sva najboljša prijatelja....  ;D
(pa nočem, da se sliši zgornji stavek samohvalno, ampak saj veste kako je, vsakemu je njegov kuža najlepši ;))

Tina, se še spomnim mojih izpadov na srečanju ko je moj prav srčkano sedel jaz pa o kok je luškan a ni res  :-[ ;D Mislim da imamo vsi najraje svoje  :) ali vsaj večina. Drugače pa zelo lepa čestitka

Pisiz naj se tvoja dva čimprej pozdravita  :-* :-*

Pa še srečno novo leto od naju z Neonko!

lp N

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1504 : 31 December 2006, 14:59:54 »
Neyka, na tisti sliki res mal povleče na tibetanskega mastifa, ker je tako umazan, da je sivo rjave barve, svoje pa naredi tudi njegov poseben repek.... :D :P

Ja res večini nam je naš lasten kuža najlepši, zato ker ga vidimo kot komplet z zunanjim izgledom, karakterjem in z njegovimi posebnostimi in muhami.... zato se  naravnost zaljubiš v svojega kosmatinčka, ker je prav vsak zase nekaj posebnega - brez izjem... ;)

Tebi in Neonki pa želim srečno, veselo, norčavo, zdravo in polno ljubezni in čohanja Novo leto 2007!

Lp, Tina in Taj

PiSiZ

• *
« Odgovori #1505 : 31 December 2006, 15:12:45 »
taj, jako dobra slikica  :)
ovo sam napravila prijateljici za bozic, pa evo da i vama svima i vasim cetveronoscima zazelim sretan bozic i uspjesnu novu godinu!
 :-* svima od pije i zena

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1506 : 31 December 2006, 15:18:48 »
PiSiZ:
Zelo lepa čestitka! :o

Taj pošilja nazaj  :-* :-* :-* :-* :-* :-*!

Gaya

• *
« Odgovori #1507 : 01 Januar 2007, 15:16:43 »
Ojla!
V novem letu vam z Ronijem želiva čas za sprostitev, dober spanec, veliko pustolovščin, lepih pogledov in veliko objemov z vašimi kosmatinci. Predvsem pa, da bi vedno imeli dovolj ljubezni, zdravja in prijateljev.  ;)

Z Ronovim zdravjem ni kaj dosti sprememb. Včeraj se skoraj ni dotaknil hrane, danes pa kaže bolje in je do zdaj pojedel že tri puranje zrezke. Drugače pa mu tablet ne skrivam več v hrano. Po dveh dnevih je namreč vsak košček hrane najprej ful časa vohal, potem pa ga niti ni pojedel, ker se je (po mojem) bal, da je noter skrita tableta. Zdaj mu jih pač dam na konec jezika, hrane pa tudi ne preverja več toliko ali je kaj noter skrito.
Danes je preživel eno najbolj groznih noči. Ko je počila kakšna petarda  >:( se je stresel, pritekel v dnevno sobo in se stisnil k kakšnemu. Več kot pol ure po tistem, ko se je pokanje umirilo, se je še vedno tresel in se ni upal uleči. Prespal je potem v moji sobi. Ko smo ga zjutraj spustili na vrt,  je najprej ful časa stal na vratih (ponavadi šprinta ven), nato pa šel zelo previdno ven, se polulal in hitro nazaj v hišo. Tekom dopoldneva pa se je pomiril in zdaj komaj čaka, da greva na sprehod.
Uživajte in  :-* od Rona!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1508 : 01 Januar 2007, 16:23:24 »
Taj je Novo leto preživel zelo veselo in zabavno, raket in ognjemetov se ni bal, v bistvu jih je prav veselo opazoval kako se bleščijo na nebu... :)
Njegovo prvo Novo leto sva praznovala pri mojem fantu, družbo mu je delal Boj - fantova nemška doga. Točno ob polnoči smo bili na balkonu in opazovali ognjemete, nekaj zelo glasnih je Taja sprva ustrašilo - tisti pok, na začetku - ko pa je spet videl bleščanje na nebu je začel veselo mahati z repkom. :)
V glavnem smo se vsi skupaj zabavali in preživeli dokaj mirno najdaljšo noč v letu... ;)

Pa še slikici od Taja, kako je čakal da odbije polnoč....

Lp, Tina in Taj

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1509 : 01 Januar 2007, 17:38:28 »
ravnokar sem ugotovila, da nisem še povedala, da je Taj prava lepota :-*. počohej in polubčkej ga v mojem imenu :) fel mi je všeč, ker ima čisto belino :).

Rina bi lahko prišla malo v Vodiške konce sporoča Rondo  :)

lp

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1510 : 01 Januar 2007, 17:50:29 »
Z vami bi rada delila nekaj silvestrskih utrinkov. Najbolj me je ganila navezanost Doti name in na mojega Uroša. Ko je najbolj pokalo, se je stisnila k nam in nas milo gledala z velikimi učkami. Pa smo jo potolažili...

SREČNO 2007

Doti je pomagala pipravit mizo, potem je bila pa je bila še strašno ponosna nase ;):

Lp,
Darja

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1511 : 01 Januar 2007, 17:51:44 »
aja, več fotk pa tukaj: http://doti.moj-album.com/album/6262068/

Lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1512 : 01 Januar 2007, 18:12:32 »
Irenchy, najlepša hvala za pohvale, Taju je kar malo narodno ratalo :-[... potem se je šel pa v ogledalo gledat.... :D :D :D (hecam se)

Darja in Doti, vama pa naj najprej povem, da imata zelo lepo stilsko opremljeno stanovanje - mi je zelo všeč :o, sem tudi sama zelo mahnjena na opremljanje stanovanja in vsega kar paše zraven (dodatki, vaze v ujemajočih se barvah itd). ::) ;D
Doti me pa z vsako novo sliko bolj preseneti, res mi je res zelo lepa psička - mogoče ker sta si s Tajem, kar dosti podobna - ampak kakorkoli že - čudovita je! :o

Lp, Tina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1513 : 01 Januar 2007, 18:27:25 »
Tina, hvala za vse pohvale :), se trudimo po najboljših močeh v vseh pogledih ;)!

lp,
Darja

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #1514 : 01 Januar 2007, 20:36:27 »
Mi smo preživeli najdaljšo noč,sicer smo imeli kar probleme,ampak je šlo nekako  :D Kljub tabletam,je bila Rina zelo nemirna.Tablete so jo sicer uspavale,ampak zaradi močnih pokov ni mogla zaspat in se je ves čas premikala okoli.Takega močnega pokanja jaz za novo leto še nisem doživela...Spat sva se spravili ob pol 4ih in potegnili vse do pol enih  :-[ ;D Pa še takrat se mi je zdelo da bi Rina še malo poležala.Na sprehodu ni bila nevem kako aktivna. Ko smo šli voščit sorodnikom,je bila z nami,ampak je vse prespala;nekje v avtu,drugje pa v hiši  ;D

lp,
Nina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1515 : 01 Januar 2007, 22:01:12 »
Boga Rina! nisem si mislila, da lahko to pokanje tako prestraši naše kužke. Verjetno največ škode naredi slaba izkušnja ???? Ker Doti je navsezadnje kar dobro prenesla vse skupaj.

lp,
Darja

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #1516 : 01 Januar 2007, 22:07:06 »
Lahko bi bila slaba izkušnja,ampak ona se že od začetka boji.Sicer je bil na začetku strah zelo majhen,predlani in lani pa večji.Možno,da se je strah povečal predlani,ko je k nam na vrt ''vsekala'' stela in je res močno zagrmelo.Ona je bila z nami v predprostoru,ko smo se ravno odpravljali noter.Lahko da bi to povečalo strah...nevem. Tudi grmenja se boji,tako da jo praktično celo leto umikamo raznoraznim pokom.

lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1517 : 01 Januar 2007, 22:34:47 »
Jahh.... sej meni je že zato po eni strani dobro, da je Novo leto mimo in z njim se bo počasi zaključilo tudi vse to pokanje, že zaradi Rine, ker ona revček se pa res boji... je pa ena taka psička, ki ti naravnost zleze pod kožo, res je pravi cukerček! :) :-*

Lp, Tina

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1518 : 01 Januar 2007, 22:39:11 »
Ja, jaz sem Doti te dneve pustila tudi čez noč pri naju na hodniku. In frajla se je razvadila. Malo prej sem jo hotela peljat še lulat (danes bo še notri), pa se je samo stisnila v kot in potuhnila, češ: jaz ne bi :P >:D.
No, jutri bom tudi jaz na preizkušnji: bom dovolj močna in jo čez noč zaprla v pesjak?

Lp,
Darja

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #1519 : 01 Januar 2007, 22:43:51 »
Darja,tako se je pri nas začelo.Še eno noč,pa naj bo še eno...no zdej pa mamo.Zunaj spi samo še ponoči(poleti),če ne grmi.Drugače je notri.Čeprav imam občutek,da čez kakšno leto pesjak ne bo več potreben  ::) ;D

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1520 : 01 Januar 2007, 22:50:39 »
Ja, Nina, hvala za tolažbo ;).

lp,
Darja

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #1521 : 01 Januar 2007, 23:45:08 »
Darja: meni občasno pomaga misel, da mu je zunaj (čez noč) prijetneje, ker je hladneje. Saj ponoči itak spimo v vsakem primeru ločeno (torej, če je v hiši ali pa če je v pesjaku). Razlika je le v tem, da so nekje zanj prijetnejše temperature.  ::) No ja, to je moja tolažba, ko mi oče "vrže pod nos", da  Astor že predolgo časa prenočuje notri (čez dan je v hiši z nami, ponoči pa je v hiši samo kadar je bolan ali kadar je zunaj premrzlo). Moram pa reči, da se je Astor ful lepo navadil, da pesjak ni bavbav in da vedno ga pridem spet iskati - ker ko je bil mlajši (tam do prvega leta) sem ga samo s hrano zvabila v pesjak.  :-\

Drugače pa smo tudi mi preživeli silvestrovanje. Astorja so rakete in petarde vznemirjale - ampak na nenavaden način -> če je bil v hiši in da je slišal pokanje od zunaj (torej res tisti poki izpred hiše), je cvilil in silil ven - ko je bil zunaj je lajal na rakete in ko sem ga spustila je takoj letel h mestu, od koder so bile rakete spuščene.  ??? No ja, ni važno - smo živi in zdravi.  :)

Lp,
M

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #1522 : 02 Januar 2007, 06:51:34 »
Atosa pa pokanje sploh ne gane. Lahko bi ga pustila tudi zunaj v pesjaku za novo leto, pa ga je vseeno preživel z nami. Večinoma je spal, edino enkrat, ko je kar hišo streslo, je pogledal, kaj se dogaja  :) Tudi na sprehodih večinoma ignorira pokanje.

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1523 : 02 Januar 2007, 09:14:01 »
Moram pa reči, da se je Astor ful lepo navadil, da pesjak ni bavbav in da vedno ga pridem spet iskati - ker ko je bil mlajši (tam do prvega leta) sem ga samo s hrano zvabila v pesjak.  :-\

Saj sploh ni problem, da Doti ne bi hotela v pesjak. Ko odprem vrata in rečem "v kočo", gre brez problema notri. Samo tist njen pogled me ubija, tiste žalostne učke.

Lp,
Darja

PiSiZ

• *
« Odgovori #1524 : 02 Januar 2007, 13:59:50 »
evo malo kasnim sa bozicnim slikicama, ali tek sam ih sad prebacila na komp  :-[

ovako su pia i zen cuvali bor

onda su nam prijatelji aron i zed dosli u posjet

pia i zen

pia sa novim igrackama  ;D

a onda smo bili kod chipa koji se nije odvajao od zenove njuske i stalno mu dijelio puse  ;D

onda se malo mazio

i za kraj jedan namig od zena  ;)

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #1525 : 03 Januar 2007, 14:12:28 »
Ojla, modva z Bakcem sva tukaj nova!

Sem že kar nekaj prebrala o vaših tribarvnih scrklančkih. Moram rečt, da imate zelo dober okus za kužke  ;) !
Naš Bak je star tri leta, je pa to naš drugi bernček, tako da že zelo dobro poznam to pasmo in sem v njo čisto zaljubljena!  ;D

Vsem skupaj želiva čimbolj veselo in zdravo novo leto!

Miša & Bacon

Lenny

• *
« Odgovori #1526 : 03 Januar 2007, 14:18:06 »
Baki, pozdravljena!  :o (vedno več nas je)
Nam lahko kaj poveš o Bakcu? In pa tudi o prejšnem berncu?  :)

uroda

• *
  • Dotek smotek
« Odgovori #1527 : 03 Januar 2007, 14:35:38 »
Ja, Baki, kakšne informacije o tvojem prejšnjem in zdajšnjem berncu bi radi. Pa fotke :o :o :o.

Pa pozdravljena oba tudi z moje strani!

Lp,
Darja

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #1528 : 03 Januar 2007, 14:39:30 »
Dobrodošla Baki! ;D

Ja tudi mene zanima vse od tvojem berniju... iz kje prhaja, kakšen je po karakterju itd.... :)

Pa kakšnih slikic se tudi ne bomo branili! ;)

Lp, Tina in Taj

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #1529 : 03 Januar 2007, 14:49:11 »
Baki dobrodošel med :).Čeprav nimam bernija(mogoče kdaj v prihodnosti bo tudi ta ;)), samo vseeno slik in kaj več o tvojem berniju bomo vsi veseli :o...lp