Jaz sem dolgo časa razmišljala o nakupu ležišča za Astorja, pa sem najprej raje poizkusila z raznimi tepihi. Efekt - nikakršen.

Zunaj ima sedaj čez zimo skorajda čez cel pesjak tepih, čez pa še en tepih (plus v uti še en tepih). Vse po malem cefra oz. se večino časa tlači čisto ob ograjo kjer je cca 20cm nepokritega betona.

Tako, da ležišča zaenkrat še ne bomo kupovali - imam pa že nekaj časa ideje, kako bi ga sama naredila.

Če bi bilo po moje - bi bil pri nas Astor ves čas notri. Žal se s tem ne strinjajo vsi člani. Tako se Astor lahko giblje po največjem in najbolj prehodnem hodniku, pri računalnikih ter v začetnem delu dnevne sobe. V bistvu je to takšen hodnik, da ima nas vedno na očeh oz. mi njega pod nogami.

Sicer bi bila vesela, če bi bila dovoljena tudi sedežna, vendar žal ne živim v svoji hiši in moram spoštovati tudi želje ostalih (predvsem očeta, ki je bil zelo proti temu, da je pes v hiši - pa je vsaj toliko popustil kakor sem opisala). Seveda - Astor ima tudi dostop do moje sobe, kjer pa je razležavanje neomejeno.

Na hodniku, kjer so ploščice imamo zato položeno neke vrste gumijasto "preprogo" oz. podlogo, da Astorju ne drsi na ploščicah (ker to ni ok za sklepe). Tam ima tudi svoj tepih z Jakom Racmanom

, kjer pa ne poležava vedno. Še vedno gre rad na tisti kvadratni meter ploščic, ki ga nam ni uspelo pokriti.

Kosti so drugače čisto ok za pse - samo ne preveč. Nekako naj bi bilo v redu 1 kost na teden. Odsvetuje se svinjske kosti, ker svinjina rada povzroča kakšne alergijske reakcije. Najboljše so bojda telečje. Seveda so v redu tudi goveje in konjske (te so sploh uporabne pri alergijah). Pri nas se je najbolje obnesla naslednja kost, ki je Astorju v nulo spucala zobni kamen (pri nas imamo namreč s tem, kljub ščetkanju in kljub vsem pripomočkom velike težave) pa še cel dan je bil zaposlen.

Koliko je bila težka kost ne vem, je bila pa ogrooomnaaa - lahko primerjate z velikostjo Astorjeve tace (ki je zraven kosti) - pa ima Astor orng taco, ampak je v primerjavi s to kostjo čisto micena.

Komaj jo je prenašal naokoli...

Mi bomo ta vikend krenili na sneg - ni vrag! Ali k mojemu dragemu na Gorenjsko ali pa na Krim (ziher mora bit!

). Komaj čakam...

Drugače pa smo tudi mi za akcijo mini bernskega srečanja na snegu naslednji teden!

Lp,
Mojca