Avtor Tema: jahanje  (Prebrano 192083 krat)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Re: jahanje
« Odgovori #300 : 01 Maj 2007, 20:42:21 »
letos enkrat...kakšna 2 meseca nazaj. smo mislili prej pred novim letom samo sem jaz v decembru mela poškodbo in nisem jahala več kot 1 mesec tako, da zdaj letos. ;D

drugače pa zdaj od petka do nedelje je turnir v Predingu (malo pred Grazom), če koga zanima. mi smo tam že v četrtek. :)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Re: jahanje
« Odgovori #301 : 02 Maj 2007, 10:51:32 »
hehe....no jest bom naredila če ne prej pa mend poletnimi počitnicami  :-[ ::)

mi pridemo mogoče na skaknje 26.maja v Lj. Se morem še odločit kam bi raje šla, na skakanje ali psico razstavljat  :-\ na oboje bi ful rada šla, ampak ne gre vse ::)

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #302 : 23 Avgust 2007, 15:11:41 »
Ojla,

zanima me, če je kdo od vas hodil jahat v Prestranek ali okolico Postojne in če imate kakšne podatke oseb, ki imajo konje in pri katerih se da jahat. S kolegico imava že obe narejen tečaj, ampak je od tega že kar nekaj let in bi radi obnovili malo znanje in uživali. Ta lokacija mi najbolj ustreza, ker mi je najbližje. (ugotavljava, da so za navadne smrtnike na voljo le islandci)

Hvala in lp
Barbara

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #303 : 23 Avgust 2007, 16:13:02 »
Zakaj pa samo islandci??  ???  A misliš, da bi jahala islandce, da si se učila na njih ali, pač ker so majhni? Drugače dobiš tudi velikega konja, pridenga, mirnega in ne plašnega  ;)  Drugače če imaš željo po Islandskih konjih: Imamo v Logatcu oz. bolj podrobno na Kalca pri nas klub islandskih in lahko prideta jahat, ker imajo jahalno šolo. SPletna stran:  http://www.islandski-konji.si/ 

LP, K.

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #304 : 23 Avgust 2007, 16:55:56 »
Hvala kascyka, uf nisem se prav izrazila. Samo islandci sem mislila na to, da imajo v Prestranku na gradu na voljo za individualne ure in tečaje le islandske konje, ostali so vsi privat, a ne poznam nobenega, da bi se z njim zmenila. Bom probala še najti koga v Postonjskem KK in se pozanimat, kako je pri njih.
Nimam nič proti islandcem , le izkušenj z njimi nimam in menda je malo drugačna tehnika jahanja, ki se je nisem učila. Se mi pa zdi, da so veliko bolj cartljivi.

Drugače pa sem bila svoj čas v jahalnem klubu Lipica in sem dve leti jahala, tako da sem takrat že nekaj znala, zdaj pa res ne vem koliko imam še tega v nogah in rokah ;) . Res da bi v začetku bolj prav prišla kakšna mirnejša kobila, drugače pa se tudi živahnejših ne bojim. V Lipici sem jahala dve sezoni istega konja, ki ni bil ravno pri ta mirnih, a sva se ravno tako  dobro štekala ;)

Drugače pa imajo islandce tudi znanci v LJ pod Rožnikom, ki imajo med drugim tudi Sočino psičko Ajšo.

lp

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #305 : 23 Avgust 2007, 17:09:39 »
Ja je kar nekaj razlike me islandcem in 'velikim' konjem...sama sem jahala 2 leti islanderje in ko sme prišla na velike je bilo vse drugače. Vsaj meni  ;) Mislim noge se čist drugače držijo  ::) Mislim da ti bo lažje obuditi spomin oz. spet začet jahat tam, kjer si začela: na velikih konjih  ;)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #306 : 23 Avgust 2007, 22:24:08 »
A kdo ve kako je s tem terenskim jahanjem na ranču Mrcina? tam piše, da je to primerno tudi za otroke nad 10 let starosti, torej ne potrebuješ nevem kašnega predznanja? Jaz nisem se še nikol prav učila jahat, sem pa že parkrat jahala, pa me zanima če bi šla lahko vseeno na to terensko jahanje? Če kdo ve, ki je že poskusil tam? Pa kolk približna je cena za terensko jahanje?
Hvala

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #307 : 23 Avgust 2007, 22:35:38 »
Jaz sicer nisem tam jahala, ampak sem odločno proti temu, da se jaha terensko jahanje, če jahač nima predznanja...lahko se močno poškoduje in tudi konj, pa čeprav je ne vem kako miren in šolan,se lahko prestraši...jaz to odsvetujem  ::)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #308 : 23 Avgust 2007, 22:42:16 »
Samo tam piše, da so treni primerni tut za začetnike in da je dovolj urca al pa dve v maneži, da greš potem lahko že na teren. Jaz ubistvu nisem čist brez predznanja ane..sem že jahala kas in galop pa konja znam usmert levo, desno pa ga ustavt. :)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #309 : 23 Avgust 2007, 22:44:54 »
Sajn e pravim da si ti brez predsznanja...Če imaš občutek in znaš konja ustavit, greš lahko na teren, upam da pa da te tam najprej pogeldajo v maneži, če znaš dovolj, mislim da to nebi škodilo.  ::) Samo dobro namerno tole pišem  ;)  ::)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #310 : 23 Avgust 2007, 22:49:46 »
Ja..samo jaz si ful želim it na teren, pa sem končno najdla eno ponudbo kjer naj bi blo tut za začetnike in sem se ful veselila, potem pa ti tko mal napišeš in zdaj sploh nevem več. :'( :)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #311 : 23 Avgust 2007, 22:52:42 »
Uhh sorry!  :( jaz sem samo dobro namerno napisala, ne poznam tega ranča Mrcine ne vem kako delajo, samo ni ravno prijetno, če se ti kej zgodi, verjemi sem imela akar nekaj neprijetnosti z padcem in nočem da se kaj zgodi, komurkoli  ::)  Poglej pojdi tja, vprašaj kaj in kako, pa boš videla!  ;)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #312 : 23 Avgust 2007, 23:06:08 »
 :) Ja, bom šla vprašat ja..čeprav se mi pa zdi, da mi je bivša sošolka enkrat nekej govorila, da so šli na ta ranč jahat s familijo pa tut ona nima nobenega znanja tako, da mogoče pa kaj bo na tem. :)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #313 : 23 Avgust 2007, 23:13:12 »
Vso srečo!!  ;) Poročaj  ::)

MisS EviL

• *
jahanje
« Odgovori #314 : 29 Avgust 2007, 20:45:51 »
Jaz sem jahala pri prijateljici in me je bilo po pravic povedano smrtno strah...njena kobila je zelo visoka...pa še tujecev ni vajena. Sprva je bilo vse vredu, potem pa se je premetavala, spotikala, mene pa skor kap.  ;D Nakoncu sem preživela (CLO), čeprav je enkrat resno klecnila in sem skoraj padla čeznjo...  :D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
jahanje
« Odgovori #315 : 29 Avgust 2007, 21:05:52 »
Miss Evil poznam kako je če ti konj kleca.Tam kjer sem jaz jahala je bil en lipicanc ki je klecal ves čas...groza :S.

Halil

• *
  • Spol: Moški
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
jahanje
« Odgovori #316 : 29 Avgust 2007, 22:42:46 »
Mucika,jaz živim v Bohinju v vasi čist zraven Mrcine,zato tam tut jaham in ti rečem da tam popeljejo na teren tudi take brez predznanja,te na hitro naučijo v maneži neke osnove in kar gre.Spuščajo ša le zato ker so tisti konji res ko zdresiran vojak ;)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #317 : 29 Avgust 2007, 23:16:31 »
No, potem bom pa enkrat mogla it, zdaj nam namreč ni uspelo priti do Bohinja, ker ni bilo časa..Kolk pa je cena, če greš na teren za ene 4 urce?

Bambi

• *
jahanje
« Odgovori #318 : 30 Avgust 2007, 01:06:08 »
Mucika, če sprašuješ za ceno 4 ur v enem kosu - je skoraj kot reklama za Mastercard, neprecenljivo  :P. Čisto resno - če ne jahaš redno in boš šla v šusu za 4 ure na teren, ti garantiram, da naslednji mesec ne boš mogla ne hodit, ne sedet, ne ležat  >:D ;).

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #319 : 30 Avgust 2007, 07:33:23 »
No, potem bom pa enkrat mogla it, zdaj nam namreč ni uspelo priti do Bohinja, ker ni bilo časa..Kolk pa je cena, če greš na teren za ene 4 urce?

Ti si pa res faca...vsaka ti čast, da si upaš na teren za 4 ure brez znanja jahanja. Jaz sem šla v torek po mnogih letih spet jahat, ampak na teren pa si res ne upam še it.
Ne precenjuj svoje možnosti!
lp

deteljica

• Pravi Pesjanar
jahanje
« Odgovori #320 : 30 Avgust 2007, 09:12:59 »
včasih so imel pri Poreču trene za čiste začetnike. Mal manj ko v kopalkah so tusti prišli in prvič sedli na konja- ampak sprehajali so se samo v hodu in konji so šli pač sami en za drugim. Seveda jim to ni bil prvi izhod - navadno po ene dveh terenih  s solidnimi jahači so mal peljal naokoli še turiste.
Ni posebne podobnosti z jahanjem in mogoče je kdaj tudi kakšen prišel domov predčasno , s turistom,ali brez.
Drugače pa-če si prvič na konju imaš ene pol urce čist zadost.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
jahanje
« Odgovori #321 : 30 Avgust 2007, 09:14:16 »
Pa sploh ni to,da bo šla brez predznanja.To je šla tudi moja mami,ki se konj boji kot hudič križa.Enkrat je jahala doma,potem smo šli pa na brezjah nad Kamnikom za urco in pol na teren.

4h!Iz izkušenj ti resno odsvetujem.Sem presedela kar nekaj časa v sedlu...in smo enkrat iskali pot za konjenico.12h!Drugi dan sem komaj hodila.Pa če imaš westeren sedlo je še kar,ker nič ne delaš :-[...v anglešekem pa jaz umrem :(.

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #322 : 30 Avgust 2007, 12:16:19 »
Ti si pa res faca...vsaka ti čast, da si upaš na teren za 4 ure brez znanja jahanja. Jaz sem šla v torek po mnogih letih spet jahat, ampak na teren pa si res ne upam še it.
Ne precenjuj svoje možnosti!
lp

Kako to msliš brez predznanja? Saj sem rekla, da sem že jahala na terenu in da znam osnove..Pa kokr je Halil rekla, kako imajo na tem ranču ane..jaz sem lih zato za ta ranč spraševala, ker tako piše na njihovi strani tut, da je primerno tut za začetnike in sem si mislila, da če je za začetnike, da je vredu tudi zame, ki sem že bila nekajkrat na konju.. ???
Glede časa jahanja pa, ja nisem še jahala 4 ure zato nevem koliko te kaj boli, sem pač vprašala, saj zato pa je forum ane. ;)
Kaj pa, če grem za 2 uri?

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #323 : 30 Avgust 2007, 12:37:13 »
Mucika, mislim ad bo tudi 2 uri akr dolga zate...mislim, lahko greš samo se pripravi na boleče boge in hojo na O  ;D

Bambi

• *
jahanje
« Odgovori #324 : 30 Avgust 2007, 12:51:02 »
Kako to msliš brez predznanja? Saj sem rekla, da sem že jahala na terenu in da znam osnove..Pa kokr je Halil rekla, kako imajo na tem ranču ane..jaz sem lih zato za ta ranč spraševala, ker tako piše na njihovi strani tut, da je primerno tut za začetnike in sem si mislila, da če je za začetnike, da je vredu tudi zame, ki sem že bila nekajkrat na konju.. ???
Glede časa jahanja pa, ja nisem še jahala 4 ure zato nevem koliko te kaj boli, sem pač vprašala, saj zato pa je forum ane. ;)
Kaj pa, če grem za 2 uri?

Zato sem pa jaz napisala 'če ne jahaš redno', raje kot 'brez predznanja'. Jaham že dooolgo, dooooolgo časa (krepko več kot desetletje), ampak zadnja leta žal ne redno; zadnji dve leti si 1x letno rentam eno kobilo za en mesec, pa se potem v troje (+ pes) podimo skupaj po terenu. Pa verjemi, da je prvih 3x ena ura več kot dovolj  :-\ (beri: en teden se premikam kot da bi imela kol v sedalu, po štengah navzdol me pa morajo skoraj nest). No, drugo je, kot pravi deteljica, če se gre špancirat samo v hodu, ko so konji lepo avtomatizirani, ampak to pač ne kvalificira kot jahanje  ;). Kot rečeno, če greš po dolgem času na teren ti bo za prvič ena ura povsem dovolj, verjemi  :).

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #325 : 30 Avgust 2007, 13:10:15 »
Saj jaz sem imela v mislih bolj jahanje v hodu. ;D

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #326 : 30 Avgust 2007, 13:29:16 »
Mucika, če si korajžna in se ne bojiš kako boš potem hodila en teden, kot da si še vedno v sedlu, pojdi,....boš povedala tvoje izkušnje.

Jaz sem pač taka, da grem bolj na sigurno, ...

lp

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #327 : 30 Avgust 2007, 15:17:11 »
Ja no, saj ne bi šla za 4 ure..prvič, ko sem jahala na terenu sem jahala uro in pol pa me ni nič bolelo.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
jahanje
« Odgovori #328 : 30 Avgust 2007, 17:31:11 »
Jaz sem šla na Djerbi za 4 ure na teren (sicer je bilo res večino jahanja kas pa kar precej galopa) in sem se naslednji dan komaj premikala, vsedla na stol pa sploh  ::)  :-X  :D

Mucika jahanje v hodu, pa mislim da ne bi bil problem niti 2 uri  ;)

Halil

• *
  • Spol: Moški
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
jahanje
« Odgovori #329 : 30 Avgust 2007, 23:12:17 »
Evo mene mucika ;) najprej prosim da boš vedu sem ON da boš zdaj vedela.  :-[ :D no štiri ure jahanja na ranču bi stalotam okoli 50-60€ur.Drugač so pa tejle islanderji tok fajni za jahat da te rit za zlepa ne boli.