Avtor Tema: jahanje  (Prebrano 192159 krat)

Halil

• *
  • Spol: Moški
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
jahanje
« Odgovori #330 : 30 Avgust 2007, 23:13:22 »
Ups se opravičujem za dvojni vpis ampak mucika,da boš VEDLA,popravek na prejšnji vpis...da ne bom v isto jamo kot ti padu.

Mucika

• *
  • Spol: Ženski
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #331 : 30 Avgust 2007, 23:20:46 »
Aha si m, se opravičujem. ;) Koliko je pa za dve uri zdaj, če veš mogoče? ::)

Halil

• *
jahanje
« Odgovori #332 : 31 Avgust 2007, 09:57:39 »
Jah,za dve uri bi te stalo tam okoli 30€.Drugače pa vzemi enih 70€ da bo 100%...Imaš namen še tam kaj postoriti?  ???

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #333 : 31 Avgust 2007, 15:30:19 »
Kaj postorit?

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #334 : 31 Avgust 2007, 16:01:12 »
Predvidevam, da Halil misli primt vile v roke in pokidat boks, spucat konja, nahranit........

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #335 : 31 Avgust 2007, 16:18:18 »
Ja nevem kako imajo to tam narejeno, če greš enkrat na teren s konjem? Predvidevam, da potem ti tega ne delaš, nevem..

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
jahanje
« Odgovori #336 : 31 Avgust 2007, 17:54:54 »
Odvisno...jaz sme jahala že v več klubih (po 1x).Pa vedno sem sama pucala konje in jih sedlala.Ok,če ne znaš usedlat konja ti seveda tam pomagajo ;)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #337 : 31 Avgust 2007, 18:06:45 »
Ja, saj pravim, da nevem kako imajo tukaj..

Halil

• *
jahanje
« Odgovori #338 : 31 Avgust 2007, 21:11:11 »
Takole je punce :D ponavadi če pljuneš v roke,in nekaj postoriš ,dobiš dobro gesto in je možno da tut ceneje ježo dobiš...tako je to.In če maš rad konje ti to tudi ni problem...

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
jahanje
« Odgovori #339 : 31 Avgust 2007, 21:34:27 »
Samo upam, da ti še dodatno ne zaračunajo, če prvič to delaš in ti morajo vse pokazat. :D

Halil

• *
jahanje
« Odgovori #340 : 01 September 2007, 09:00:55 »
:D Saj oni to z veseljem naredijo tako da brez skrbi....

andi

• *
    • Ranč Bloke
jahanje
« Odgovori #341 : 01 September 2007, 11:06:06 »
Tisti "ranč" proti Poreču še obstaja ampak mene vsakič zmrazi ko grem mimo. Čutim eno tako čudno energijo tam ???

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
jahanje
« Odgovori #342 : 03 September 2007, 22:51:15 »
Nekaj skakalnih utrinkov naših dveh kobilc :)........

Zarah B

Action

Butlerju je pa stara poškodba zopet ven udarila, tako da z njim počivamo :(. bodo tudi njegove nove slike v prihodnje ;D

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
jahanje
« Odgovori #343 : 04 September 2007, 17:32:56 »
Wiii Irenaaaa.Super lepe slike super lepih kobilc :-*.Hmmm...a si na Action ti ali je tudi na njej Alex?

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
jahanje
« Odgovori #344 : 04 September 2007, 19:43:59 »
Iiii kaj so lepe fotke  :o Super lepe kobilice imaš! :-* :-*

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
jahanje
« Odgovori #345 : 04 September 2007, 20:27:01 »
T.M.T. jest jest. :) alex sploh še nikol ni na njej sedela :o ;) ;D :)

drugače pa smo bili ta vikend oz. od četrtka do nedelje v venišah na ranču burger (tam kjer je bilo 14 dni nazaj državno) na tekmi, ampak nismo štartali niti en dan, ker je bil slab teren (vse je bilo razrito, drselo je itd.  ) tako, da smo bili malo na 4 dnevnem izletu ;D. še en vikend prej pa v mariboru (pohorje) tam je bilo pa prva liga ;D, samo padok (ogrevalni prostor) je bil pa obupno majhen in se je konje ful težko ogrelo, ampak smo prežveli tudi to.

hvala obema.

lp

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #346 : 04 September 2007, 20:28:57 »
Krasne slikce  :o

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
jahanje
« Odgovori #347 : 05 September 2007, 07:02:11 »
Uuuu, res lepe fotke in lepi kobili.  :o :-* :-*

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #348 : 11 September 2007, 02:19:13 »
Ojla,
no, končno mi je danes uspelo tudi zagalopirati ne da bi odletela iz konjskega hrbta  ;D . Žal pa se mi zdi, da sem še daleč do tja, da bom obvladala, ker me preveč meče in  se ne morem ujeti s konjem. Saj po prvem poskusu itak ne more biti najboljše (tak talent vseeeno nisem), mi je pa vseeno pustilo posledice take malo neprijetne. Me pa res zanima, če ima še kdo tako izkušnjo in na kak način si pomagate.
Namreč na obeh ritnicah - bolj zgoraj proti hrbtu imam žulje  :D :D :-[ :-[ pa ne se preveč režat. Ne vem ali bi jokala al se smejala, ker je prav neprijetno, saj ne morem niti ležat na hrbtu,. Moj pravi da imam preveč tolsto rit ;) ter, da se mi je zaradi tega to zgodilo.  :D
Meni pa se zdi, ker me je preveč metalo iz sedla in je vsak pristanek pripomogel k žulju, morda pa tudi hlače, če so preveč grobe(bratove elastične kavbojke izpred 15 ih let, ko so bile moderne tiste ozke spodaj)??

No, prosim povejte, a je že katerega kdaj ožulilo na ritnicah? Ali morda pomagajo tiste hlače, ki so po ta zadnji usnjene, da do tega ne pride? Ker če je tako, si jih grem kupit, raje kot s temi žulji okrog hodit.

lp 

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #349 : 11 September 2007, 14:15:04 »
Hehe...ja čestitam  ;) Jest osebno nisem imela teh problemov  ;D Sam ti predlagam da si greš kupit jahalne hlače ali pa si jih od nekoga sposodiš  ;) Tko se boš še najlaži izognila žuljem  ::)

Gibanje s konjem, pa boš ugotovila z tekom jahanja oz. gallipiranja. Ko boš ugotovila kaj moraš naredit, da se s konjem ujameš, bo šlo lepo naprej  ::)

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #350 : 11 September 2007, 14:28:37 »
Hvala kajcka, se pravi, da jahalne hlače pomagajo, da se izogneš tem žuljem  :-[
Zanima me še kakšne jahalne hlače so v redu. Ali je bolje, da so tiste, ki so v razkoraku podložene oz. usnjene?
Sprašujem, da ne bi kupila kar enih...hvala.

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #351 : 11 September 2007, 16:05:06 »
Ja Kast mislem, da se pri jahalanih hlačah lhko izogneš žuljem že zato, ker se tesno prilegajo telesu  ::)

Jest tistih hlač ki so podložene že v razkoraku, ne maram, ker me šiv žuli v rit  ;D  Sicer pa so vsake dobre, če se le počutiš dobro v njih  ;)

Jest mam tiste hlače ki so podložene pri kolenih...sicer pa je to skoraj vseeno pri meni, ker imam tako ali tako škornje  ::)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
jahanje
« Odgovori #352 : 11 September 2007, 19:10:18 »
tudi jaz čestitam za uspešen začetek. da se boš s konjem ujela pa potrebuješ samo čas pa čim bolj redno jahanje. mene sicer ni nikoli ožulilo,ampak sigurno bi lažje jahala v jahalnih hlačah. jaz osebno imam večinoma vse jahalne hlače podložene v razkoraku, ker v tstih ki so samo na kolenu mam občutek da mi drsi v sedlu. ampak ne maram pa ali pa kar ne prenesem pa teh, ki imajo ostalo blago ful debelo in neraztegljivo in potem še tisto usnje v razkoraku in se ne moreš premikat kaj šele jahat. tako, da če boš kupovala naj bojo tanke in da so raztegljive.  ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
jahanje
« Odgovori #353 : 11 September 2007, 19:34:57 »
Kast jupi zate ;).Vem kako je,če te meče v sedlu :-\...za žulje hvala bogu ne vem.So pa hlače(jahalne) itak super!!!Kupi si podložene,na riti in kolenih...mene je enkrat ožulilo v mečih od takrat nosim gamaše :).

Jaz jahalne hlače imam,samo so zimske :(.rajši jaham v trenirki,v nečem kar mi je udobno.Moraš ugotoviti kaj ti najbolj paše in jahaj v tistem ;).

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
jahanje
« Odgovori #354 : 11 September 2007, 19:48:00 »
Ali pa si enostavno kupiš lahko tudi "tadolge" čepse= kavbojske...to so sicer bolj dobre za teren, ampak spodi moreš met pa take hlače ki ti ne zlezejio gor...jest sm mela 1x kr fajn hraste od hlač po nogah  :-\ (listih=od kolena navzdol ;D )

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
jahanje
« Odgovori #355 : 11 September 2007, 20:38:59 »
Problem čeps je,da imajo rito odprto :).So pa ful fensy šmensy pa drage tud :P.Najcenejša varjanta je,da dobiš kroj in ti kakšna znanka jih sešije.Meni je mami od mojih vzela kroj zdja jih pa atiju dela ;).

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
jahanje
« Odgovori #356 : 11 September 2007, 23:43:36 »
hm...  jaz pa najraje jaham kar v trenerki - taki bolj oprijeti. Pozimi pa tudi bolj oprijeti ampak malo debelejši  ;D  na nogah pa vedno gamaše  :)

še nisem imela ožuljkov, tudi po celodnevnem jahanju  :)  aja - so bli ožuljki - na rokah  ::)  mam rokavice, pa mi kdaj pa kdaj 'zatajijo'  ;D

sem pa enkrat srečala enga modela ki je hotel po vsej sili poskusit jahat.. ampak je imel oblečene kratke hlače  ::) bolj ko smo ga prepričevali - da bo naslednjič jahal, samo naj da dolge hlače gor - ne trma kakor je bil - gor na konja - in ko je po 5ih minutah prosil če lahko gre dol je blo že prepozno  ::)  škoda da ga je to tolk izučilo da se je odločil da mu jahanje sploh ni všeč zaradi tega ker je takrat imel ožuljke ..   jao

ah pa da nebom naredila še komu krivice - se da tudi v kratkih hlačah jahat brez posledic  ;D    en naš kolega..  nor kkr je, se butne na konja tut v kratkih hlačah, ampak on je že 'utečen'.. očitno  ;D

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #357 : 12 September 2007, 10:42:38 »
Hvala vsem za nasvete okrog hlač :)
Očitno pa spadam med redke posameznike s žulji na ta zadnji  :-[ , ampak tudi to se lahko zgodi ;)

lp

Kast

• *
jahanje
« Odgovori #358 : 12 September 2007, 10:48:58 »
Ja Kast mislem, da se pri jahalanih hlačah lhko izogneš žuljem že zato, ker se tesno prilegajo telesu  ::)

Ja, ampak se tudi elastične kavbojke tesno prilegajo telesu... morda pa so se gate spodaj kaj preveč premikale???

Škornje pa imam, tako da me vsaj po mečih ni ožulillo ;)

Žulji pa se mi bodo do naslednjič pozdravili in bom spet veseleo jahala. Moram rečt, da čeprav ne obvladam, mi je to najljubši šport, najbrž tudi zaradi posebnega odnosa s konji, ki ga čutim.....najraje bi kar cel dan bila z njimi ;)

kalsang

• *
    • kalsang
jahanje
« Odgovori #359 : 12 September 2007, 11:45:53 »
Elastične kavbojke so kljub temu, da se tesno prilegajo, drugače ukrojene. Jahalne hlače so vsekakor najboljša opcija. Včasih zna žuliti tudi spodnje perilo, zato se dobijo tudi jahalne spodnje gate. Meni se je to zdelo popolna afnarija, potem sem si jih pa enkrat kupila in ugotovila, da se moja rit v njih res bolj udobno počuti. V kavbojkah sem jahala samo enkrat na začetku in nikoli več, ker sem imela hude žulje od notranjega šiva.

lp