Barbe||* moj nasvet je takšen:
1.Sama moraš premagati strah.če si močno želiš jahati,ti bo to definitivno uspelo
2.Najdi kobilo,ki jo dobro poznaš,ki je mirna itn.Zajahaj jo v spremstvu izkušene osebe.Jahaj jo večkrat in samo hod (ne kasa in ne galopa).Ko boš dobila zaupanje vanjo poskusi kas in galop.Ne oziraj se na preteklost-mogoče si imela pač smolo,veliko je takih.
3.To ponavljaj,ponavljaj in ponavljaj dokler ne dobiš 100% zaupanja vase in v konja/e.
Ko boš jahala drugega konja,bodi sproščena,ne paničiraj...predvsem pa ne imej straha,ker konj to začuti.Če bo šlo karkoli narobe,ohrani trezno glavo konja umiri in jahaj naprej.
Ne razjahaj ampak jahaj naprej!.Najbolje da najdeš res dobro šolo,kjer te bodo vse to naučili.
Jaz sem se naučila to na terenu (kjer imaš za moje pojme boljšo vez s konjem),konjev sem zajahala že kar veliko,tudi po 10h sem prejahala v sedlu kobile,katero sem prvč zajahala,velikokrat pa videla...in od vsega tega sem imela 2 slabi izkušnji v šoli,pri katerih sem bila za eno kriva sama,za drug okoliščine.Kljub današnjemu padcu nimam strahu ampak sem vse skupaj vzela kot šolo življenja in upam da se kaj takega ne ponovi.
Verjemi strah se da premagati.Moj brat je lansko leto veliko hujše padel s konja na terenu,v galopu...kot jaz in ti.Glede na to,da je bil največ 10x v sedlu je odreagiral zelo pametno.Od takrat ni več jahal...letos pa gre vse od začetka.
Tako da stavek "ne bom več jahala ker me je strah" ni pameten---če te veseli in če imaš konja doma se mi zdi,da da je zadnji čas da zopet zajahaš

Pa srečno!