Avtor Tema: jahanje  (Prebrano 192118 krat)

LIZA

• *
  • Spol: Ženski
  • Aaron
    • www.flawlesskennel.com
Re: jahanje
« Odgovori #180 : 08 September 2006, 20:23:45 »
Pri nas je zaenkrat situacija takale: jaz poznam osnove (hod, sedeči, polsedeči, lahki kas, in pa galop, tudi na terenu sem že bila). Zdaj smo se zmenile, da bi šle še dve zraven, od katerih je ena popoln začetnik, druga pa zna korak in kas (približno). Dve leti nazaj sem bila na taboru, kjer smo jahali na islandcih in jahalo nas je 7 v eni skupini, v koloni v maneži in seveda brez lonže. Sem mislila, če je kje kaj podobnega. Se pa kljub temu strinjam, da je kar velik zalogaj ene tri 'nore ženske' na kupu  :D :P
Morda kdo pozna neko stvar, nevem če je jahalna šola ali ranč pod Rožnikom, kjer imajo Islandce?

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #181 : 08 September 2006, 20:37:25 »
O islandcih nimam pojma če povem po pravici  :-[ Samo toliko kar sem malo spremljala se mi zdi da jahanje na islandcih čist drugače učijo (vsaj zdi se mi). Večina kar jih poznam, da so jahali islandce, so jih kar posadili na konja pa marš. Ker naj bi bili islandci kao ful varnii pa da so ful ubogljivi pa ni čisto tako, poznam primere, da so imeli ful probleme tudi z dobro ujahanimi islandci.

Lahko bi pa tista začetnica prej šla na kratek tečaj (tisto 10 - 15 ur) v kakem ljubljanskem klubu (KK PIP, v Gameljnah, hipodroma ne priporočam...) pa da greste potem na skupno jahanje ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #182 : 08 September 2006, 22:37:23 »
meta...ima me Smolnikar ;D

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #183 : 08 September 2006, 22:48:36 »
meta...ima me Smolnikar ;D

Pazi se ti njegovih treningov  >:D (se spomnim od takrat ko sem bila še jaz v Gameljnah pa je on samo hodil dve punci trenirat).

Kako pa kaj je zdaj v Gameljnah? Me zdaj že dolgo ni bilo tam (zdaj bo pa res že dve leti ::)) Daj če boš imela kdaj šanso pejt klubske končke poslikat pa štalco pa mal naokol da vidim kako kaj je. PROSIM!!!! :-*

Kako pa to da si šla iz PIP-a?

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #184 : 08 September 2006, 22:54:27 »
zakaj? on je pa res super trener. zdaj ma precej ˝učencev˝. pa svoje konje ma tam. v Gamelnjah jah fino fino je...uživam ;D.

Kako pa to da si šla iz PIP-a?
ooohhh  :-X

bom jutri poslikala. pa še malo buttlerčka.

Zdele sem se spomnila, da si mela ti sliko enega konička iz Gamelj, ko je bil pripet v notranji kopalnici....tak črn z liso belo...ker je bil??? :)

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #185 : 08 September 2006, 23:16:07 »
zakaj? on je pa res super trener. zdaj ma precej ˝učencev˝. pa svoje konje ma tam. v Gamelnjah jah fino fino je...uživam ;D.

Kdaj se zna tudi kaj ujezit ;) drugače pa vem da je ok trener ;)

Tisti konjček je bil pa Jackson. Samo ne vem a je on še v Gameljnah, ker so se vmes nekaj "selili". Pa še par konjčkov sem mela jaz poslikanih: Van Lui B, Caprilli, Bretano, Chief. To so bili banda za katero sem skbela :)

Prej sem imela pa celo četico klubskih ;D Joj kok jih pogrešam. Sploh Jorka (ki sem ga jaz začela prva resno rihtat, pa prva sem na njem sedela  8)) in Dono (njo sem pa prva po par letih jahala, ker je imela ful neko hudo poškodbo. Pa sem se ful dolgo z njo ukvarjala potem so jo pa takoj ko je k sebi prišla v šolo "vrgli". Pa zaradi nje jaz ne morem več jahat :'( Je ena vražja kobilca). U ja pa ponije tut pogrešam. A so še trije beli? Z njimi smo se vedno zaje***** ko smo jih hotli iz izpusta nazaj v bokse peljat - se niso pustili prijet.

Joj zdaj bom pa namesto spanja na te "moje srčke" mislila ::)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #186 : 08 September 2006, 23:22:09 »
Citiraj
Tisti konjček je bil pa Jackson. Samo ne vem a je on še v Gameljnah, ker so se vmes nekaj "selili". Pa še par konjčkov sem mela jaz poslikanih: Van Lui B, Caprilli, Bretano, Chief. To so bili banda za katero sem skbela

hm...bom malo po štali pogledala kje bi bili....čeprav mislim, da nisem nič zasledila :-\.

u ja poniji....jaja...hehe...lumpk i...oz. originalni poniji ;)

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #187 : 08 September 2006, 23:27:32 »
Irena ti si nastradala zdaj ko si povedala da si v Gameljnah >:D

Mam en kup enih vprašanj ::) pa se bom zagotovo še kakšno fletno zgodbico spomnila :) U ja...saj to ne vem če so kaj prenavljali smo tuš ni bil kaj prida uporaben...pa omarice zaklepaj!!!

V kateri štalci pa je vaš konček? A tisto nad katero imajo stanovanje so lepo prenovil? Ko sem jaz šla so menjali nekaj ???
Pa kere kužate majo? Tista rotvajlerka, ki so jo imeli je bla cuker (pa nikoli ji nič ne dat za jest, ker se je potem ne znebiš - verjemi - preverjeno ;)) pa še eno ful staro nemško ovčarko so imel - Beso.

Kako so pa izpusti? Prej so bile ograje kar malo boge?

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #188 : 08 September 2006, 23:36:25 »
naš konček je v tisti štali kje je pokrita jahalnica. drugi boks na desno, če greš npr. iz sedlarnice ven ;) :). ja tista štalca je zrihtana, tam so tekmovalni konji od lastnikov in je na vratih napisano vstop samo lastnikom in zaposlenim ;D. pesjani...tista rotvajlerka je :-* sva ta bol prijateljice...hehe. ja ovčarka je še vedno :-*baje je nekaj narobe z njo in je zdaj tudi ful shujšala :(. izpusti so vsi prenovljeni :)

tuš za konje ali nas? omarice pridno zaklepamo ;D.

np ti kar sprašuj :)

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #189 : 09 September 2006, 08:25:24 »
O v tem boksu je bil Chief :) Kok se ena fency štalca ratal 8) Kaj je pa v tistem hlevu čisto na koncu? Kjer so tudi boksi za ponije.

tuš za konje ali nas? omarice pridno zaklepamo ;D.

Za nas ;) Tuš za konje je super (če je še vedno isti ???). Tisti ki je pa zunaj pa zna kdaj "nagajat". Solariji pa tudi delajo ok (vsaj so :)).

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #190 : 09 September 2006, 09:46:19 »
v tistem hlevu na koncu je notri nekaj tečajniških in nekaj konjev v oskrbi. nekateri klubski so skos zunaj in imajo tam nareje bokse in vse.

ja ta notranji je suuper.

Žrebec Idol

• *
« Odgovori #191 : 09 September 2006, 09:53:30 »
Živijo! Enkrat sem bila na Stožicah in sem gledala prijateljico,ko je jahala.Zdaj bi se rada vpisala na jahanje tudi jaz.
A mi lahko pove kdo kaj o tem kaj vse tam počneš?

Ciao 8)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #192 : 09 September 2006, 09:59:10 »
kako to misliš...kako poteka jahanje? ali kaj vse tudi delaš tam?

westyca

• *
  • westy, I love it :)
    • Forum o westyih.
« Odgovori #193 : 09 September 2006, 10:07:27 »
Živ!

V glavnem jahaš ;D
Če si še začetnik ti učitelj ali pa tisti ki te bo učil, pove nekaj o konjih.
Potem pa začneš jahat. Nevem za druge ampak jaz sem bila najprej malo na lonži. Najprej boš verjetno jahala samo v hodu in se naučila kaj o opremi  in podobnih rečeh, ki so povezane s konjem. Mogoče boš tudi malo kasala.
Ko bo minilo že nekaj ur pa boš verjetno že sama čistila konja in ga opremila pa tudi skozi nekaj likov boš že šla.
Kasala pa boš verjetno že vsako uro ;).
Ko bo učitelj že menil da dovolj znaš boš pa že galopirala, delala že zahtevnejše like, mogoče tudi že skakala čez cabareto (nevem, če sem prav napisala).
Drugače če gledamo še opremo, rabiš čelado, lahko si jo sposodiš v jahalni šoli ali pa si jo sama kupiš.
Po potrebi si lahko dokupiš tudi rokavice in gamaše.
Hlače pa imaš lahko jahalne, trenirko ali kaj drugega. Nekateri jahajo tudi v kavbojkah.
Cena pa je zelo različna. Vsaka šola ima pač svojo ceno, res pa je, da je to drag šport ;)

L.p westyca

Žrebec Idol

• *
« Odgovori #194 : 09 September 2006, 11:05:59 »
Hvala za odgovor. ;)

Lp.Lusy

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #195 : 09 September 2006, 12:48:16 »
nekateri klubski so skos zunaj in imajo tam nareje bokse in vse.

To je pa tudi novo  :o Mater so se porihtal odkar sem šla od tam :)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #196 : 09 September 2006, 12:49:33 »
ja te se imajo super, ker skos lahko hodijo sem ter tja :).

zakaj si sploh šla?

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #197 : 09 September 2006, 13:50:26 »
Najprej sem rihtala klubske konje (sem pomaga Aljoši pripravljat ko je imal šolo,...) potem sem pomagala sestrama, ki sta imeli pet tekmovalnih konj (sta isto imeli Smolnikarja :)) pa nisem več "sfolgala", ker sem takrat že imela težave s hrbtenico (sem dvakrat zapored ka pošteno zletela iz Done, pikirala sem direkt na glavo in se mi je hrbtenica nekako premaknila :'(). Pa sem potem za čez poletja nehala jahat (takrat ko sem šla iz osmega v prvi letnik). Potem sem pa kao rekreativno še nekaj jahala na hipodromu (njihove "šole" raje nebi komentirala), pa vmes sem bila pri eni ženski na Brdu, ki je imela galoperje (pa mi konji karakterno sploh niso odgovarjali - čist prevelki živci :)) na koncu sem pa na PIPu jahala (vašega Butlerčka ;D pa še enega samo se ne spomnim imena pa mi tudi ni odgovarjalo). Potem je pa mami paniko ful naredila zaradi hrbta in sem bila ful okrog zdravnikov...tako da zdaj sem "obsojena" na nejahanje :'( Pa tudi ne vem če bi si upala po toliko časa kar spet nazaj na konja glede na to kaj se mi je zgodilo še potem na PIPu in hipodromu  :-\ :(

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #198 : 09 September 2006, 15:33:06 »
joj sem čisto pozabila da imaš ti ta hrbet...škoda res :(. A res butlija si jahala...ooo. No jaz ko sem se prvič na njega vsedla .... nekako na bolj usekanem konju še nisem sedela....in to je bilo takrat prvič in zadnjič. naša tamala ga je od novembra naprej skos jahala in potem smo ga vmes kupili. čisto se je spremenil. tisto njegovo ritanje in vse ostalo zdaj ne pride v poštev. ful je bubica, ki bi se skos valjala po izpustu v največjem blatu. ::) od konca maja pa do zdaj je bil poškodvan......nekaj je izvajal v boksu z svojo sosedo oz. nekaj sta se kregala in je prtegnu z nogo v tisti železni krmilnik in 3 tedne ni mogel stopit na zadnjo desno tačko. zdaj je že vredu...bule ni več vse vredu ;D. drugače ga pa jaha samo naša tamala.....to sta tabul prijatlja. midva se pa nekak ne ujameva in pika konc ;). jaz zdaj jaham eno kobilco Judy, ki je tudi nekaj v šoli nekaj pa v treningu....toliko časa, da dobim še jaz eno mrcino ;D

..greva zdaj s fotoaparatom h konom

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #199 : 09 September 2006, 16:01:07 »
"Mojo" Judy...iiii kak lepo!!! ;D Ona je tok dobra za jahat. Jaz sem iz nje prvič dol padla. Je bila še dokaj mlada takrat, jaz pa bolj na začetku z jahanjem ::) pa sem imela mivko povsod. Je bila pa včasih kar zmešana :P tak norček. Pa ful jih je dol "pometala" oz. so (smo) padli z nje :)

Kaj imajo pa to zdaj fore s treningi? A za skakanje? A ima to mogoče tisti Duško al nekaj takega ???

Butlerja pa tudi jaz nisem marala jahat. Mi je bil fejst tečen >:( pa prav spomnim se enkrat, ko je bilo že fejst vroče pa jaz nisem več hotla galopirat, ker mi je blo res že "tu mač" me je Prešern (ta starejši sin) poslal iz konja pa se je on gor vsedu pa ga nabutal. In je imela zadnje noge cele krvave, ker ni imel zadnjih ščitnikov  :'(

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #200 : 09 September 2006, 20:14:20 »
Boštjan..lastnik, saj ga vrjetno poznaš :) z njo vsake toliko časa naredi kakšen trening pri Smolnikarju. ampak bolj male zaprekce. je pa Judy tako pametna...

Ja sem danes gledala tega Duškota ko je enega belega konja jahal. baje se zdaj seli in gre drugam.

Butlerja pa tudi jaz nisem marala jahat. Mi je bil fejst tečen >:( pa prav spomnim se enkrat, ko je bilo že fejst vroče pa jaz nisem več hotla galopirat, ker mi je blo res že "tu mač" me je Prešern (ta starejši sin) poslal iz konja pa se je on gor vsedu pa ga nabutal. In je imela zadnje noge cele krvave, ker ni imel zadnjih ščitnikov  :'(
>:( >:( >:( >:( >:( pravi prešernovi obrazi.

slikce bodo samo da pridem do tapravega računalnika ;)

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #201 : 09 September 2006, 21:54:42 »
Ja seveda pozanam Boštjana. Me je on prvi tako zares učil jahat na Fabiki :) A s tistim svojim žrebcem Jonom pa nič ni delal ??? Ker ta konj je pa tak cuker od cukra  :-* pa Jerry tut  :) pa oba sta žrebca ;D

>:( >:( >:( >:( >:( pravi prešernovi obrazi.

zdaj se mi že malo svita kaj bi lahko bil vzrok da ste šli od tam....

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #202 : 09 September 2006, 22:00:37 »
Za Jona še nisem slišala. Za Jerrya pa že.... :-*. a je to ta, ki je iz ˝domače vzreje˝ ???

se ti v pravo smer svita...potem se pa nabira nabira in na koncu samo gledaš kako nekako ne bi šel h konom. :-\

lp\

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #203 : 09 September 2006, 22:08:18 »
Jon, Jork, Judy so domača vzreja kolikor jaz vem. Pa mislim da še Dona. Mislim, da je celo Sonja (kobila, ki je slepa na en uč - je modre barve čist cel) mama od Done, Dona je pa mama od Judy (ta zadnja kombinacija je 100% Dona - Judy). Pa Jerry je oče od Jorka in Judy. Saj če si kaj klubske končke poslikala ti bom povedala kdo je kdo. ;) :) Pa un poni, ki je kastriran je sinko od žrebca in kobilce :) Imajo oni dost domače vzreje :)

Kaj pa tisti konji, ki so od rekreativcev? Jih je še kaj dosti? Astra, Atol, Šogun, Fly Away,...

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #204 : 09 September 2006, 22:13:30 »
ja Šogun je sosed od Batlerja. Astra je tudi, Fly Away tudi razen za Atola pa nevem. bom dala jutri slikce gor, samo jih ni nevem kako veliko...pustila sem ga v avtu pa se mi ne da dol :-[

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #205 : 09 September 2006, 22:17:07 »
no eden od teh ki so domača vzreja, se mi zdi da žrebec star 12 let...samo kako mu je pa ime pa nevem. dalo se ga bo uspavat, ker ima neko zelo hudo bolezen kopit, ki ni ozdravljiva oz. je nekakšna operacija ki je 50% pri njemu, ki je precej hudo pa še manj. pa so se odločili, da se ga uspava, da s konjiček ne matra ker je baje precej bogi :'( :'(

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #206 : 10 September 2006, 18:14:52 »
A ma ta konček slučajno liso čez celo glavo?

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #207 : 06 Oktober 2006, 15:26:16 »
uh meta tole sem pa spregledala. nevem nisem ga nikoli videla. zdaj ga že nekaj časa ni več.

aja drugače pa zadnjič smo klicali veterinarja, ker je batlerček začel šepat že spet in smo ugotovili, da ima precej starih poškodb >:( :-X in ima boge nohce tako, da jahanje nekajkrat na teden :'(, skakanje odpade, dovoljeno crkljanje ;)....ampak vseeno uživa :). čez 14 dni pa gremo gledat novo robo ;) ;D ;D komi čakam :). aja pa batlerček ostane vseeno naš tudi, če je ves pofavlan...saj ni on kriv :(       :)

lp

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #208 : 26 Oktober 2006, 20:58:54 »
Butlerju grejo njegove nogce zelo na bolje.....nekje marca se bo lahko začel malo  hitrjeje premikat. ;D

drugače pa ni več edini konjiček pri naši familiji ;D...tukaj je zdaj še Zarah B000...slikce kmalu ;D to je nova pridobitev moje tamale.......jaz vam svojo pokažem naslednji teden, ko bo vse uradno :P ;) :)

2 slikci batlerja...

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #209 : 26 Oktober 2006, 21:14:57 »
evo ravno dobila fotoaparat v roke ;).....

današnje:

Red Butler cel pozer :)

Zarah B 0000

lp