Avtor Tema: jahanje  (Prebrano 192158 krat)

meta

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
    • Atrina spletna stran
Re: jahanje
« Odgovori #210 : 26 Oktober 2006, 21:34:26 »
Vam gre pa lepo tole irenchy ;) Cela horse family ste ratal :o Ful dobr!!!!

Kdaj bojo pa fotke od unih "mojih" končkov ::)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #211 : 26 Oktober 2006, 21:38:04 »
jutr ;D.....obludbm smo se zmenl za en fotosešn ;D

lp

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #212 : 29 Oktober 2006, 21:26:35 »
ireeeeenchy....a si že mela fotosešn ::) tok me firbc matra kako zdej zgledajo vsi tisti končki ::) pa tvoja "ta nova zadevca" :P

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #213 : 29 Oktober 2006, 22:06:51 »
meta jutri ok? moja tanova zadevca pa še bolj pol ;) ;D

lp

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #214 : 29 Oktober 2006, 22:19:20 »
wiiiii komi čakam :o

Pa še mal firbca :-[...kam si pa šla svojo stvarco zbrat?

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #215 : 30 Oktober 2006, 15:06:56 »
slikice bom potem  prilimala ko bom na pravem računaliniku ;)

do zdaj so bili sprobani 3 konji...vsi iz nemčije...ampak so šli že vsi nazaj domov. zdaj je 1 slovnec na probi hehe in ta teden enkrat pride še en nemec na probo :) ;D...potem pa bomo videli, kateri bo bolši slovenc ali nemc ;) ;) ;)

lp

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #216 : 30 Oktober 2006, 15:34:55 »
Mater si zbirčna ;) :P

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #217 : 31 Oktober 2006, 16:32:57 »
ja je kar treba bit ;)

evo slikce koširjevih konj.....ne vseh :-[

Jerryja sem danes malo poslikala samo je fotkič ostal tam ::) tako, da jutri hehe :)

pa še butler in zara...

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #218 : 31 Oktober 2006, 17:33:03 »
Same moje bubike si to slikala :-* :-* :-* Zara pa Butler sta pa tut srčka :-* :-*

*alfa*

• *
    • v spomin moji pokojni psički Alfi
« Odgovori #219 : 31 Oktober 2006, 17:39:11 »
joj kok so luštni..tudi moje najljubše  ;)končke si pofotkala

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
« Odgovori #220 : 05 November 2006, 20:21:34 »
zdravo!

no sem novinka sam full dobre fotke ;) usi so srčki

fajn jahite pa končke pa kužke počohite ::)

LP
Kaja&Bebhinn&Citus

Karolinchy

• *
  • Lana bere knjige.
« Odgovori #221 : 13 November 2006, 15:07:58 »
No jaz najraje jezdim na kobili Chelangie in tudi Šaman je čisto v redu če ga znaš kontrolirati.Kako je že omenila Srečy je najbolj len, no ja skoraj najbolj len od konjev, ki sem jih že kdaj jahala.
Po vrhu vsaga pa ima še Šaman zelo moteče sedlo in te po uri jahanja boli rit. :-X
Rada jaham tudi na Bodenu čeprav ga ne vem najbolje krotiti ampak ima zelo lepo in udobno jahaško skakalno sedlo. :)
Jaham v klubu grad Rakičan z Srečy(Vanjo), uči pa naju učitelj.
Jahava v skupini drugih jahačev, grem proti koncu prvega leta jahanja in izredno Rada jaham. rada sem jahala tudi na konju, ki je imel kopitnega raka in zato so ga poslali v klavnico. >:( :'( :'(
Odpeljali so tudi sestrinega Lanycinega najljubšega konja Dinamita zaradi poškodb hrbtenice. :-\
Konja najraje pripeljem iz hleva, izpustim pa ga na prostem v ogradi.
Pred jahanjem mu moramo sami očistiti kopita, zloščiti dlako, nadeti sedlo in uzdo neglede na konjevo velikost.
Na glavi moramo obvezno imeti čelado, pod koleni pa gamaše ali jahalne škornje uporabljamo lahko tudi jahalne hlače in rokavice. 8)
Ko konju kaj ni po volji ali ga moti prevelika ali premala uzda moramo prositi učitelja ali enega od drugih jahačev za pomoč.
Na Bodenov hrbet se je težko zavihteti saj je precej velik, najraje pa se z nijim sprehajam počasi, kas in čes čas bom lahko tudi galopirala na terenu. :)
To bo vse!adijo. :)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #222 : 18 November 2006, 23:20:07 »
No samo toliko, da vam sporočim da čez 6 urc odhajamo po novga končka :P :P :P :) ;D

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #223 : 19 November 2006, 18:44:12 »
No samo toliko, da vam sporočim da čez 6 urc odhajamo po novga končka :P :P :P :) ;D

Držim pesti, da varno prispe v nov hlevček!!!  :-* Pa glej da boš dala hitr slikce gor ;) da ne bom tok firbčna ::)

Lux

• *
« Odgovori #224 : 19 November 2006, 20:43:22 »
Najprej sem rihtala klubske konje (sem pomaga Aljoši pripravljat ko je imal šolo,...) potem sem pomagala sestrama, ki sta imeli pet tekmovalnih konj (sta isto imeli Smolnikarja :)) pa nisem več "sfolgala", ker sem takrat že imela težave s hrbtenico (sem dvakrat zapored ka pošteno zletela iz Done, pikirala sem direkt na glavo in se mi je hrbtenica nekako premaknila :'(). Pa sem potem za čez poletja nehala jahat (takrat ko sem šla iz osmega v prvi letnik). Potem sem pa kao rekreativno še nekaj jahala na hipodromu (njihove "šole" raje nebi komentirala), pa vmes sem bila pri eni ženski na Brdu, ki je imela galoperje (pa mi konji karakterno sploh niso odgovarjali - čist prevelki živci :)) na koncu sem pa na PIPu jahala (vašega Butlerčka ;D pa še enega samo se ne spomnim imena pa mi tudi ni odgovarjalo). Potem je pa mami paniko ful naredila zaradi hrbta in sem bila ful okrog zdravnikov...tako da zdaj sem "obsojena" na nejahanje :'( Pa tudi ne vem če bi si upala po toliko časa kar spet nazaj na konja glede na to kaj se mi je zgodilo še potem na PIPu in hipodromu  :-\ :(

hipodrom v lj to? stožice?

drgač sm jst tm mal nazaj nehala jahat ker je blo obupno..... in zdej iščem klub / kraj / karkoli kjer bi se dal jahat pa da cene niso lih pretirane? (mam s strani domačih mal omejena sredstva pa to) tko d če kdo ve za kej...... ker če ne mi nav ostal druzga k da grem nazaj v stožce kar si pa nekak res ne želim

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #225 : 19 November 2006, 21:10:50 »
Ja jaz sem jahala na hipodromu v Stožicah.

Lux

• *
« Odgovori #226 : 19 November 2006, 21:20:48 »
kok časa nazaj pa si jahala tm? kdo te je učil? pa koga si jahala? ok sorry kr te kle zasipam z vprašanji, sam mal sm firbc ::)

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #227 : 19 November 2006, 21:43:42 »
Tam sem jahala konec leta 2004 in v začetku 2005. Najprej me je imela ena starejša gospa pri kateri sem naredila Jahača 1, potem pa me je imela Suzana. Sem dobila pa tak vtis, da se je imela za zelo pomembno, ker je dobila mesto inštruktorice in nas je vse samo veselo komandirala kaj naj delamo :-\ Najprej sem jahala enega malo manjšega rjavčka (ne spomnim se imena ???), Carinika sem ene dvakrat in Fato samo enkrat. Potem sem Alfa (a je na žalost poginil :'(), nato Šaha, ki je bil super konček za jahat potem sem pa ene parkrat Bena. Mi je Suzana rekla da dobro jaham in da si zaslužim jahat kaj boljšega, ko pa je zvedela kje sem dobila znanje me je dobesedno odignorirala, zabrisala na klubska kljuseta in se do mene obnašala, ko da sem največji kreten. (Klubska kljuseta jim pa zato pravim, ker so vsi tisti konji za moje pojme VELIKI reveži!!! Dobijo premalo hrane, nekaterim se prav pošteno vidijo rebra, kopita imajo VSI vroča, itd. itd. - skratka dvomim, da se je stanje na hipodromu kaj izboljšalo glede na to kaj slišim od ljudi, ki tam še vedno jahajo).

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #228 : 19 November 2006, 22:05:50 »
kopita imajo VSI vroča

Kaj to pomeni (je to znak česa)?

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #229 : 20 November 2006, 17:36:39 »
Kaj to pomeni (je to znak česa)?

Kolikor sem bila jaz informirana od vseh inštruktorjev naj bi konji morali imet hladna kopita in tudi noge naj bi imeli bolj ali ne hladne. Če temu ni tako je nekaj na tistem delu narobe.

*alfa*

• *
« Odgovori #230 : 20 November 2006, 17:49:44 »
Potem sem Alfa (a je na žalost poginil :'()

am najbrž mislš Abla, zato ker jaz zdaj Alfa jaham ;)

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #231 : 20 November 2006, 18:49:43 »
am najbrž mislš Abla, zato ker jaz zdaj Alfa jaham ;)

Jap. Se zdaj spomnim...sta imela boksa skupaj pa še dokaj sta si bila podobna... :)

Lux

• *
« Odgovori #232 : 20 November 2006, 21:15:36 »
Tam sem jahala konec leta 2004 in v začetku 2005. Najprej me je imela ena starejša gospa pri kateri sem naredila Jahača 1, potem pa me je imela Suzana. Sem dobila pa tak vtis, da se je imela za zelo pomembno, ker je dobila mesto inštruktorice in nas je vse samo veselo komandirala kaj naj delamo :-\ Najprej sem jahala enega malo manjšega rjavčka (ne spomnim se imena ???), Carinika sem ene dvakrat in Fato samo enkrat. Potem sem Alfa (a je na žalost poginil :'(), nato Šaha, ki je bil super konček za jahat potem sem pa ene parkrat Bena. Mi je Suzana rekla da dobro jaham in da si zaslužim jahat kaj boljšega, ko pa je zvedela kje sem dobila znanje me je dobesedno odignorirala, zabrisala na klubska kljuseta in se do mene obnašala, ko da sem največji kreten. (Klubska kljuseta jim pa zato pravim, ker so vsi tisti konji za moje pojme VELIKI reveži!!! Dobijo premalo hrane, nekaterim se prav pošteno vidijo rebra, kopita imajo VSI vroča, itd. itd. - skratka dvomim, da se je stanje na hipodromu kaj izboljšalo glede na to kaj slišim od ljudi, ki tam še vedno jahajo).

jah pol sva dost naenkrat jahale ubistvu.... drugače pa sem jst tam imela samo Suzano in se večinoma kar strinjam s tabo.... No saj zdaj je pa še huje, vsaj ko sem bila nazadnje tam se mi je zdelo.... vem da ko je prišla Tina namesto Suzane so kar naenkrat vsi konji nekaj šepali, Fata je bila vsaka dva tedna za en teden v boksu, Pluto podobno samo da se je za njega reklo 'da on kar tako včasih zašepa' in je bil jahan po tri izmene na dan.... manjši rjavček? mogoče Gal? ali pa kakšen od haflingerjev? jst sm jahala najprej Carinika potem nekaj časa Jeffa, za njim Plutota, po tem pa kakor je naneslo (in naneslo je da so me poslali v izmeno na Trumpu, ki predtem ni bil zunaj 1 teden-in seveda se ta malenkost nikomur ni zdela vredna omembe....
nekako se strinjam s tabo glede mnenja o klubu-zato pa si ščem nekaj novega....

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #233 : 21 November 2006, 20:24:31 »
Ja tisti manjši rjavček je bil Gal ;) Luškan konček...sam uničen :'( Pa poznam te fore, da konji nič niso bili zunaj...je mojo prijateljico en od lipetov (titi, kije ful neprijazen) od pokanja energije med "treningom" zabrisal dol in to direkt na ograjo :-\ Je bla čist boga :'(

Drugače pa v Ljubljani ne boš našla dobrega kluba...so se vsi dobesedno pokvarili in jim gre samo še za denar in jim je vseeno za jahača in koliko se bo naučil...

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #234 : 21 November 2006, 21:01:35 »
 ;D

evo nas....

ACTION PUR VALLEY  a.k.a. ACTION

je temnorjava :-*, danska toplokrvna. je pridna ;D hehe...

slikce bodo...nisem na pravem računalniku...ampak so bolj slabe ampak vseeno toliko, da vam pokažem mojo lepoto. :)

aja psi so ji zakon ;D. upam, da ji bo Rondo tud ;D

lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #235 : 21 November 2006, 21:04:28 »
Kolko je pa stara?  :)

Čestitke za novo pridobitev  8)

*alfa*

• *
« Odgovori #236 : 21 November 2006, 21:14:26 »
Pa poznam te fore, da konji nič niso bili zunaj...je mojo prijateljico en od lipetov (titi, kije ful neprijazen) od pokanja energije med "treningom" zabrisal dol in to direkt na ograjo :-\
ja tale lipko je Špar,sicer najbolj neprijazen u tem klubu samo z mano se ful vredu štekava...ker zdaj ima vsaj enga k dokaj vredu zanga skrbi...prej je pa res skoz noter samo stal...
Drugače pa v Ljubljani ne boš našla dobrega kluba...so se vsi dobesedno pokvarili in jim gre samo še za denar in jim je vseeno za jahača in koliko se bo naučil...

ja meta s tem se strinjam, in jz sm še vedno u stožcah samo še zarad konjičov, k jih mam res ful rada...pa se mi smiljo da bi še ene par svojih dobrih in prijaznih jahačev izgubil...ker stanje je pa res...zdaj je še hujše kokr je bilo takrat ko si bila ti ..usaj tako predvidevam...res...no comment

meta

• Pesjanar
    • Atrina spletna stran
« Odgovori #237 : 22 November 2006, 16:32:39 »
;D

evo nas....

ACTION PUR VALLEY  a.k.a. ACTION

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!! Super Irena :-* :-* Hitro slikce ;D

Lux

• *
« Odgovori #238 : 22 November 2006, 21:28:55 »
alfa kdo pa si ti? če smem vprašat...

ne klub je šu z novo trenerko samo še na slabš..... res ker že prej je bilo bolj tako (pa tam preveč igra vlogo to kje si se naučil jahati pa kdo misli da si dober in podobno...) ampak je šlo še na slabše.... je tudi opaziti v izmenah ker prej nas je bilo vedno preveč za izmeno, nazadnje ko sem bila tam je bila izmena samo ena pa še v tej jih je jahalo pol manj kot nas je včasih. zanimivo je dejstvo da vsi ti konji med treningi 'norijo' in podobno, ko pa smo imeli 2 tedna Mojco ni res niti enkrat bilo kakšnega norenja, kaj šele da bi kdo 'letel dol'. klub je vedno slabši in po novem vedno dražji...... 15.000 nam esec še vedno ni veliko za jahanje ampak za tako zanič klub še preveč....
saj Alfa najhuje se je bilo men odločit da bom nehala ravno zaradi konjev, pa vseeno, raje sama ostanem cela..... mislim ker proti koncu mojega treniranja res ni bilo več treninga, ko ne bi kdo letel dol, sama sem letela v ograjo in če ne bi imela čelade bi lahko bili resni problemi.....

*alfa*

• *
« Odgovori #239 : 23 November 2006, 06:23:08 »
ja jz sm Urška tista k sm Špara skor zmeri jahala...zdej sem pa polet enkrat dubila Alfa za jahat...Urška Kamenšek če ti to kj puve :)...ti pa si?

aja pa da ne bo pomote...nik nimam po temle Alfu ampk pu moji prejšni psički :)