Tina, glede ur se še nisem pozanimala, verjetno ve organizator.
GalaV- pogrešamo slikice in novice
? Kaj je kaj novega pri vas ? Danes sem se pogovarjala z vašo vzrediteljico, in je rekla da je sestrica ki je ostala doma pravi vražiček.
Za tole, ki je pri meni doma lahko rečem popolnoma enako, s tem, da si upam reči, da je še večji hudič.

Zato tudi nisem imela časa sedaj toliko pisati, ker mi vso energijo poberejo bojevanja z njo.
Veliko sva delali na tem, da sem jo puščala samo in jo pripravljala na moj odhod v službo. Pri tem so se pojavile večje težave v obliki masakrov v kletki (razvidno iz prejšnjega posta). Prejšnji četrtek sem šla za dve uri v malo šolo in ob prihodu domov prejela darilce v drugem delu kletke. Kot je razvidno iz zgornje slike, je kletka pregrajena z deskami na dva dela. Vrag je nekako razmaknil dve deski, splezal čez, opravil veliko potrebo in splezal nazaj. Aja, na drug konec ji je uspelo vzeti tudi posodo za vodo, ki je bila pritrjena za rešetke.

Potem smo šli na vikend, kjer sem prvi dan spala v dnevni sobi na kavču, ona pa zraven v kletki. Vse ok. Drugo noč sem šla ob 2. uri spati v spalnico, pred tem pa sem jo peljala še ven. Ob sedmih zjutraj je bil v kletki masaker, ki sem ga čistila 30 minut. Takrat sem deske vzela ven, ker nima smisla psu, katerega ne moti, da se ponečedi čez celo ležišče, še omejuje le-to, saj je potem nered še večji. Naslednje jutro se je ponovila ista zgodba. Samo, da jo pustim samo, se veselo podela in to raznese kamor ji rata. Težava ni v tem, da ne bi mogla zdržati, ampak je očitno v "togoti". Samo, da se umaknem, naredi eno tako zadevo.
Ko smo prišli iz vikenda, smo ji naredili prostor v garaži znotraj hiše, kamor smo lepo locirali kletko. Na 1/2 poda smo dali časopisni papir, na drugo polovico pa deske in nanje rjuho, ki se lepo prekuha. Kontaktirala sem tudi Branka Puša, ki mi je svetoval, da pred odhodom v kletko (predvsem zvečer), vedno počakam, da opravi potrebo in se ne igram z njo, dokler tega ne naredi. Sedaj jo zvečer peljem ven okoli 21. ure, nato vstanem okoli polnoči in jo peljem še enkrat ven (takrat opravi vse), nato pa jo dam v kletko. Naslednji sprehod je ob 4. uri zjutraj in takrat spet opravi vse (takrat jo pelje ven mama, ki bolj "zgodaj" vstaja

). Takrat dobi tudi zajtrk. Sedaj pa ne vem, ali naj ji zajtrk še naprej dajem okoli 4. ure ali naj ji ga dam ob 7. uri, ko odidem v službo. Skrbi me namreč, da če ji ga dam prej in ga ne izloči do mojega odhoda v službo, tudi če bo hotela ne bo mogla zdržati do 13.30 ure, ko pride domov očim.

Pojavila se je še ena težava, saj je začela za sabo prav lepo "čistiti". Seveda sem potem našla v enem izmed iztrebkov tudi glisto in sva po nasvetu Branke šle na Verpanyl.
Sedaj smo iztrebljanje v kletki izboljšali, pa tudi tuli ne več toliko oz. redko.
Sicer res vtakne v gobček vse, kar ni treba (vključno z zajcem), ampak s tem seveda nimava težav, saj je le mladiček. Samo teli masakri v moji odsotnosti so me pa konkretno izželi, tako da sem bila cel teden čisto brez energije. Drugače pa smo se navadili na avto, vodo (stopi noter), poledenelo Bohinjsko jezero, tuširanje (po sili razmer), krtačenje, čiščenje uhljev, trgovin, tržnice, mesta, prometa, tujcev, otrok, gostiln, še celo v zdravstveni dom in lekarno sva šli. Takole nedolžno, kot izgleda sedaj, spustijo kamor hočeš, saj bi jo vsi samo gledali in čohali, zato njeno prikupnost izkoristim, da jo peljem vsepovsod. Če ima kdo kakšno idejo, kaj ji še pokazati, se priporočam.

Na snegu v Bovcu

Potrga vse, kar se pusti

Edino promet jo malce bega, sploh ko avto prileti mimo in vsa razburjena tuli. Tudi čuvanje obvlada in reagira z lajanjem na neznan zvok ponoči. Tudi na dvorišču se "postavlja" in opazuje širšo okolico, sploh če vidi, da kdo hodi 100m od hiše (tega npr. jaz ne opazim).

Tukaj se pa vidi zver

Na splošno sem zelo zadovoljna z njo glede odnosa, ki ga je vzpostavila z mano in ostalimi, tudi na različne situacije se samozavestno odzove. Težava je samo v teh uporih, ko me ni.
Ugotovili smo tudi, da je izredno inteligentna in nas občasno že povleče za nos. Pa tudi malo je zamerljiva. Drugače je izredno energična, zelo rada se igra in tudi dojema, zakaj zunaj vedno dobi priboljšek in pohvalo, ko opravi. Zadnje dni že komaj opravi potrebo in že leti k meni, ker ve, kaj bo dobila. Presenetila me je tudi, ker je že dvakrat reagirala na odpoklic, ko sem najmanj pričakovala. Enkrat jo je sosed prijazno ogovarjal skozi ograjo in je prišla k meni na prvi klic, drugič pa sva jo vabila k sebi dva bližnja iz razdalje 10m in je prišla k meni. Moram reči, da me je to zelo pozitivno presenetilo.
S psi je imela bolj malo kontakta, čakam na pričetek prakse v mali šoli v začetku marca. Raje vidim, da se tam kontrolirano igra.
Izredno rada tudi skače v zrak. Pri tem me zanima, če je to zdravo za kolke? Eden mi je še celo rekel, da to ni pes, temveč zajec.

Malo pa nas je tudi poglodala, meni je dvakrat skočila na nogo med igro, ko sva bili zunaj. Obakrat strgala trenirko. Enkrat sva se igrali s palico in me je hudič ugriznil v roko, da sem palico spustila.

Tega ne toleriram in sva zadevo zelo izboljšali, ni pa še čisto odpravljeno. Zdaj še malo vadiva besedo "ne", ki je bila moja najbolj pogosta beseda v zadnjih dveh tednih in pa sedi. Vsekakor pa se vsak dan naučimo nekaj novega, če ne ona, pa jaz.