Avtor Tema: Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]  (Prebrano 474189 krat)

Čajka

• *
Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]
« Odgovori #270 : 02 Februar 2009, 15:29:37 »

"A to od Arona od Vika (Kren)?"

Ja prav ta. Je pa Vik tudi pradedek od Gale.  ;) Teli naši kraševci so vsi bolj kot ne iz iste vreče.

"Jaz sem bila pa včeraj na ogledu, kjer smo zbrali mojo Galo. Tako lepo je bilo videti pred hišo tri kraševke in 8 malih medotov. ::)"

Tudi jaz sem bila tam v soboto in sem jih videla. Mi je pa zabavno da si Gala na enem izmed posnetkov praska dol ovratnico - je fino da se že v leglu navadi :-) Sicer pa v enem posnetku notri pokuka tudi Runa, ki je pa prava veteranka saj je stara že 14 let. Je pa Runa mama od Tarzana Vršniškega, in posledično tudi skupna prednica veliko kraševcem. Tudi Katotu (po mami). 

Čajka

• *
« Odgovori #271 : 02 Februar 2009, 15:34:31 »
 Kako ne pripraviš Čajke na skoke? A ne skače ona čez gumo? :o [/quote]

A veš da sem čisto pozabila da smo jo res pripravili ko je bila mlada da je skočila čez gumo. Na kliker in priboljške. Takrat je bila že bolj živahne sorte, zdaj pa se je umirila in se jih še "laufat" ne da.  Zdaj bom pa prav probala če ji je morda ostalo, in bi bila še pripravljena skočiti skozi gumo (če se sploh lahko še zgužva skozi)  8) Dora je v bistvu stara toliko kot Čajka, pa je 1000x bolj navita.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
  • Grom & Kana
« Odgovori #272 : 02 Februar 2009, 17:26:33 »
Tale naš Grom je tudi en strašen skakač, imava par ovir na vrtu, kjer malo za hec delava razne kombinacije in zavoje  :P
Spomladi pa bolj zares, najprej na poslušnost, če bo pa še kaj + časa se pa vse lahko zgodi  >:D
Sem mu za foro počasi postavljala na višje in višje, on pa še vedno skače pol metra "previsoko"  ::) -> in to s takšno lahkoto, da sploh ne morem verjet- sicer tega ne prakticirava vsak dan (samo manjše skokce za ogrevanje)- sploh ne na taki višini- ampak samo za vpogled v Gromove skakalne sposobnosti  ;D
A tuki čez morm skočit?

Ni problema!

Pa še stoj-vaja za razstavo
 :P

Čajka

• *
« Odgovori #273 : 03 Februar 2009, 12:13:57 »
Jackie ti in Grom sta res nekaj posebnega  :o

Gala-V

• *
    • Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
« Odgovori #274 : 03 Februar 2009, 18:57:04 »
Na prvi slikici se dobro drži.  :D

Saj imam še eno sliko Rune od nedelje. Zadaj je en mali nadobudnež padel na gobček.  ;D

Čajka

• *
« Odgovori #275 : 05 Februar 2009, 10:26:17 »

Vabljeni k ogledu oddaje O živalih in ljudeh, v soboto 7. 2. ob 15. 50. (O živalih in ljudeh). Predstavljen bo kraševec
Mak (Elvis)  ter slikarstvo Blaža Vehovarja, predvsem slike oz. upodobitve kraševcev.
Slike - platna kraševcev Blaža si lahko ogledate tudi na  povezavi:
http://www.dlvkos.si/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=290

Foto: Robert Bogataj

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #276 : 06 Februar 2009, 20:48:49 »
Gala-V, kakšna huda fotka  :P Kdaj greš po Galo?  :-[
Čajka, bomo gledali  ;D

Grom je bil pa danes skoraj napaden iz strani štirih vaških psov, ki so se združili v krdelo in mislijo, da so glavne face v vasi. Sploh berni v odraščanju, precej pogumen in našpičen da ni kaj.
In to kar naenkrat 4 psi, kot zaseda  :-\ Kano sem predala prijateljici, ker sem vedela, da bo naredila cel rompompom, če bo pri meni. Bernc se je takoj zagnal v Groma, pa sem mu jaz nastavila nogo, potem se je pobral in se umaknil, vendar ko je Grom videl, da berni skače v najini smeri je potegnil proti njemu z vso silo svojega telesa, da sem ga komaj zadržala, na ukaz Pusti! se je umiril in umaknil nazaj k meni, vendar je bil vidno živčen in cel našopirjen.
Seveda so se vsi vaščan zbrali na vratih, ko so slišali moje vpitje, ko pa sem lastniku bernca zavpila naj za vraga že prime psa, je po parih klicih tudi ta izginil v hišo. Groza v glavnem. Jaz sem Gromu rekla greva, in je popolnoma ignoriral pse, ter mi mirno sledil, vendar so mu bili takoj za ritjo 3 psi (4. se je izgubil nekje vmes). Meni je postalo popolnoma vseeno, prijateljica je prijela Groma, jaz pa sem poiskusila sterati domov ostale pse. Škotska ovčarka mi je celo pokazala zobe in se nekaj postavljala, vendar je prva pobegnila. Bernija je za las zgrešila moja palica, s tamalim cuckom pa je kasneje obračunala Kana (  ::), in takoj je pobegnil ,ko je videl psihotično zver v terierski podobi).
V glavnem, Grom jo je odnesel brez posledic, jaz pa resno razmišljam kam naj hodim na sprehode, ker so teli psi POVSOD.

Lp, Zina

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #277 : 07 Februar 2009, 14:16:29 »
OOOO Zina kakšna grozna "zgodba".
Še dobro, da se Gromu ni nič zgodilo! Sreča, da te je poslušal!!
Lahko bi se zgodila katestrofa!

Počohaj Groma v mojem imenu!! :-* :-*

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #278 : 07 Februar 2009, 18:23:22 »
Ja  ::)
Res ne vem, zakaj si taki lastniki sploh omislijo psa  ::)
Še nekaj slik od včeraj  :)

Gala-V

• *
« Odgovori #279 : 08 Februar 2009, 20:51:44 »
Na kmetih so ti vaški posebneži žal nekaj običajnega. Mogoče bi bilo vredno premisliti še o kakšni drugi zaščiti.  :(

Gala je bila že v petek zvečer doma, samo žal nisem imela časa nobenemu pisati, ker sem v tem vikendu spala samo par ur.
Prihod domov je potekal povsem brez zapletov. Tudi dom je dobro sprejela, začuda tudi kletko. Ko je bila dovolj utrujena, da je malo zadremala smo jo premaknili v kletko. Tisto noč je bilo skoraj do jutra mirno. Kazalo je, da ne pogreša legla, pa tudi mene je dobro sprejela. Potem pa je spoznala sosedovega mešanca z ovčarjem, pa je bilo veselja konec.  :D
Zgleda jo je spomnil na pasjo družbo in posledično je začela noreti in ga iskati po vrtu. Vmes sem jo mogla še ene trikrat reševati, ker se je zagozdila v vrata (za ta manever rabi ene 2 sekundi).  ;D
Potem je cvilila tudi, ko sva prišli s sprehoda in iskala po hiši. Malo se je utrudila, jaz pa sem šla samo nadstropje nižje na kosilo. Potem se je začelo cviljenje in kruljenje. V času kosila pa ji je ratalo narediti tudi pravi masaker v kletki, saj je tam opravila veliko potrebo in zadevo razmetala po deki, rešetkah, preostanek pa je končal izven kletke.  >:( Zdaj ne vem, a je v tistem momentu dobila strašno potrebo ali je to naredila iz protesta? Ker sprehodov včeraj res ni manjkalo.  ???
Tisti dan se je zjutraj tudi dvakrat polulala znotraj hiše, čeprav sem bila včeraj ziher ene 16x zunaj. Pa zmeraj se polula ob čisto naključnih momentih, nič ni živčna prej ali pa kaj takega. Sedaj se nekako 2x dnevno polula notri, ostalo naredi vse zunaj hiše. Tudi, ko opravi zunaj jo takoj pohvalim in dam priboljšek.
Potem smo naredili napako, ker smo jo pustili spati popoldan predolgo in je posledično celo noč cvilila v kletki. Zdaj spet želi spati, ampak ji te spance skrajšujem, ker nočem spet nočne veselice in triurnega spanca porazdeljenega po delih.  :(

Posebno poglavje je še kunec s katerim sedaj bivata skupaj v sobi. Težava je le v tem, da ona v njem vidi prijatelja za igranje, on se pa temu upre in zbeži pod posteljo, kamor ona ne more. Ko proba steči za njim, ji tega premika ne pustim. Upam, da se je kmalu prime. Drugače pa se je kunec nanjo dobro privadil in jo velikokrat pride povohat in pogledat, sploh če zver spi.

Danes sva se pa tudi navadili na povodec. S tem ni bilo težav.

Pa še malo slik

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
    • moje zverce
« Odgovori #280 : 08 Februar 2009, 21:11:57 »
Kak cuker. :o Hja, mladiča imate, bo treba kar delat, da se navadite ene rutine. :D Veliko veselja ti želim!
Lp

Gala-V

• *
« Odgovori #281 : 09 Februar 2009, 05:37:20 »
Dela je res za 48 ur skupaj v enem dnevu. Sploh, ker ima raketo v riti.  ;D

Danes ponoči sem na srečo spala. Sicer se je zbudila vsake toliko časa in nekaj blago cvilila za pozornost, samo se je vedno kmalu polegla. Potem pa tudi jaz nisem mogla več spati (v sili se človek marsikaj navadi  :D) in sem se odločila jo peljati ven. Žal veselja ni mogla skriti in se je malo polulala v momentu, ko je prišla iz kletke. Očitno, da je ne bom smela več ogovarjati pred sprehodi. Naš prejšnji pes je bil kljub izdatni čistoči isti. Čim ga je kdo ogovoril, je teklo.  ;D

Čajka

• *
« Odgovori #282 : 09 Februar 2009, 09:24:49 »

Tisti dan se je zjutraj tudi dvakrat polulala znotraj hiše, čeprav sem bila včeraj ziher ene 16x zunaj. Pa zmeraj se polula ob čisto naključnih momentih, nič ni živčna prej ali pa kaj takega. Sedaj se nekako 2x dnevno polula notri, ostalo naredi vse zunaj hiše. Tudi, ko opravi zunaj jo takoj pohvalim in dam priboljšek.
Potem smo naredili napako, ker smo jo pustili spati popoldan predolgo in je posledično celo noč cvilila v kletki. Zdaj spet želi spati, ampak ji te spance skrajšujem, ker nočem spet nočne veselice in triurnega spanca porazdeljenega po delih.  :(

Joj kako je res lušna. To da se samo 2x polula notri je izreden uspeh. Takole majhni kužki rabijo kar nekaj časa da pogruntajo kako in kaj - tako da kar počasi. Da bi bila čista v enem tednu to verjetno ne bo šlo . Je pa naša Čajka tudi še do enega  leta potem ko smo prišli domov ali se je zelo razveselila spustila kakšno lužico.
V glavnem veselim se že vajinih poročil o odraščanju. Psička je zelo lušna. In to da je radovedna in radoživa je odlično. Kunca bo pa verjetno imela za svojo igračo. FIta, potomka od Čajke ima za takšno igračo domačega mačka, vleče ga okoli kot cunjo, in on se nekako kar vdal v usodo. Saj mu nič ni - edino malo se mu verjetno zdi neumno.

Čajka

• *
« Odgovori #283 : 09 Februar 2009, 09:40:47 »
Jackie - dobro sta prestala preizkušnjo s psi. To da si zadržala Groma kaže na to, da te res upošteva. Problem je res če so 4 ker drugače bi se verjetno ne upali takole peteliniti. No ja upajmo, da bo vse ok.

Pa imate v vasi tudi kakšne prijazne kužone ? Ima Grom kaj stika z njimi ?

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #284 : 09 Februar 2009, 14:57:48 »
Gala-V čestitam!! :o :o :o
Mala je pravi cukerček! :-*
Uživej 100 na uro!!

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #285 : 09 Februar 2009, 18:58:32 »
Kakšen cuker, tale Gala  :-*
Verjamem, da so tisti prvi dnevi malo razstreseni, jaz sem se počutila, kot da imam 5 psov preveč in 10 rok premalo  >:D
Ampak se po kakšnem tednu unese, in ko ujameta skupni bioritem ni več problema  :)

Čajka, v naši vasi so psi večinoma na ketnah, ko pa so letos izvedeli, da za Ronom prihaja še en "hud" pes so si vsi nabavili neke strašne pse  ::) Imamo na novo tega bernca, ki ni prav nič prijazen, spuščen cele dneve in tečen za znoret, malinoisa, ki je večinoma v pesjaku, pomaga pa tudi pri delu na kmetiji (ta je nekako nevtralen- se ne igra in ne teži), mešanko z jazbečarjem, ki jo ima na piki Kana  ::), ter nekaj čurimuri črnega, majhnega cuckastega.
Od prej so tu še mešanec z nemcem, škotska ovčarka in irska seterka.
Od tega je kolikor toliko skulirana samo seterka, ki pa je že pošteno v letih...
Tem psom se raje izogibam, ker so, kadar so skupaj precej našopirjeni (tale berni pa stalno teži tudi če je sam), naredili so si nek teritorij in bog ne daj, da se tam sedaj sprehajamo. Lastniki jih nimajo 5% pod kontrolo, kar pomeni, da jih občasno zbutajo, zbrcajo jih za kakšen dan privežejo, nahranijo, če kaj ostane do kosila, drugače pa so bolj kot ne prepuščeni drug drugemu...
Z Gromom greva tako ponavadi raje kam drugam, recimo k cotonki Angie na sprehod, ali pa z enim novofundlandskim mešancem, ki je zelo prijazen in se rad igra z Gromom.
Majhni psi Groma nimajo preveč radi, ker ima on en specifičen način igre in to je, da zbija z ritjo. Če je to novofundlandec izgleda precej smešno in v redu, če pa je to Kana velikost cuci je pa neprijetno. Kana sovraži, da ji to dela, takrat se mu kar obesi za vrat  :P

Imam pa nekaj novega foto-materiala (oh, to pa je presenečenje  :P).

Kana je danes tudi že plavala, ampak je bil Grom partibrejker, ker on ni želel zmočiti svoje kraljeve riti  :P

Mejte se fajn, ti Gala-V pa uživaj mladičkaste radosti, ker minejo prehitro...  ;D

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #286 : 16 Februar 2009, 16:57:52 »
Hojla!
Imam eno vprašanje. :-[
Ali mogoče kdo ve, ob kateri uri se bodo v nedeljo ocenjevali kraški ovčarji?
Sem gledala statistiko pa ni bilo zraven ure. Zanima me, ker nočem biti pozna.

Lp, Tina

Čajka

• *
« Odgovori #287 : 20 Februar 2009, 15:12:15 »
Tina, glede ur se še nisem pozanimala, verjetno ve organizator.

GalaV- pogrešamo slikice in novice  ???? Kaj je kaj novega pri vas ? Danes sem se pogovarjala z vašo vzrediteljico, in je rekla da je sestrica ki je ostala doma pravi vražiček.

Čajka

• *
« Odgovori #288 : 20 Februar 2009, 15:13:56 »
Ups ne vem kako se mi je en neprimeren smeško notri podatknu.  Tale : ??? Sem namreč trikrat odtipkala vprašaj, pa je tole ratalo. Če že je moje razpložanje v pričakovanju slikic  :o

bolha

• Pesjanar
    • moje zverce
« Odgovori #289 : 20 Februar 2009, 15:26:55 »
Hojla!
Imam eno vprašanje. :-[
Ali mogoče kdo ve, ob kateri uri se bodo v nedeljo ocenjevali kraški ovčarji?
Sem gledala statistiko pa ni bilo zraven ure. Zanima me, ker nočem biti pozna.

Lp, Tina
Jaz tudi nisem našla ure, ampak je čez 50 psov pred kraševci, tako da zgodaj zjutraj ravno ne bojo. :D Moram pa povedat, da ne bom mogla priti v Celje. Sem včeraj dobila od mentorice nazaj odgovor glede diplomske in moram čez vikend popraviti. ::) Se vidimo kdaj drugič.
Lp

Gala-V

• *
« Odgovori #290 : 20 Februar 2009, 20:19:10 »
Tina, glede ur se še nisem pozanimala, verjetno ve organizator.

GalaV- pogrešamo slikice in novice  ???? Kaj je kaj novega pri vas ? Danes sem se pogovarjala z vašo vzrediteljico, in je rekla da je sestrica ki je ostala doma pravi vražiček.

Za tole, ki je pri meni doma lahko rečem popolnoma enako, s tem, da si upam reči, da je še večji hudič.  >:D
Zato tudi nisem imela časa sedaj toliko pisati, ker mi vso energijo poberejo bojevanja z njo.
Veliko sva delali na tem, da sem jo puščala samo in jo pripravljala na moj odhod v službo. Pri tem so se pojavile večje težave v obliki masakrov v kletki (razvidno iz prejšnjega posta). Prejšnji četrtek sem šla za dve uri v malo šolo in ob prihodu domov prejela darilce v drugem delu kletke. Kot je razvidno iz zgornje slike, je kletka pregrajena z deskami na dva dela. Vrag je nekako razmaknil dve deski, splezal čez, opravil veliko potrebo in splezal nazaj. Aja, na drug konec ji je uspelo vzeti tudi posodo za vodo, ki je bila pritrjena za rešetke.  >:(

Potem smo šli na vikend, kjer sem prvi dan spala v dnevni sobi na kavču, ona pa zraven v kletki. Vse ok. Drugo noč sem šla ob 2. uri spati v spalnico, pred tem pa sem jo peljala še ven. Ob sedmih zjutraj je bil v kletki masaker, ki sem ga čistila 30 minut. Takrat sem deske vzela ven, ker nima smisla psu, katerega ne moti, da se ponečedi čez celo ležišče, še omejuje le-to, saj je potem nered še večji. Naslednje jutro se je ponovila ista zgodba. Samo, da jo pustim samo, se veselo podela in to raznese kamor ji rata. Težava ni v tem, da ne bi mogla zdržati, ampak je očitno v "togoti". Samo, da se umaknem, naredi eno tako zadevo.

Ko smo prišli iz vikenda, smo ji naredili prostor v garaži znotraj hiše, kamor smo lepo locirali kletko. Na 1/2 poda smo dali časopisni papir, na drugo polovico pa deske in nanje rjuho, ki se lepo prekuha. Kontaktirala sem tudi Branka Puša, ki mi je svetoval, da pred odhodom v kletko (predvsem zvečer), vedno počakam, da opravi potrebo in se ne igram z njo, dokler tega ne naredi. Sedaj jo zvečer peljem ven okoli 21. ure, nato vstanem okoli polnoči in jo peljem še enkrat ven (takrat opravi vse), nato pa jo dam v kletko. Naslednji sprehod je ob 4. uri zjutraj in takrat spet opravi vse (takrat jo pelje ven mama, ki bolj "zgodaj" vstaja  ;D ). Takrat dobi tudi zajtrk. Sedaj pa ne vem, ali naj ji zajtrk še naprej dajem okoli 4. ure ali naj ji ga dam ob 7. uri, ko odidem v službo. Skrbi me namreč, da če ji ga dam prej in ga ne izloči do mojega odhoda v službo, tudi če bo hotela ne bo mogla zdržati do 13.30 ure, ko pride domov očim.  ???

Pojavila se je še ena težava, saj je začela za sabo prav lepo "čistiti". Seveda sem potem našla v enem izmed iztrebkov tudi glisto in sva po nasvetu Branke šle na Verpanyl.

Sedaj smo iztrebljanje v kletki izboljšali, pa tudi tuli ne več toliko oz. redko.

Sicer res vtakne v gobček vse, kar ni treba (vključno z zajcem), ampak s tem seveda nimava težav, saj je le mladiček. Samo teli masakri v moji odsotnosti so me pa konkretno izželi, tako da sem bila cel teden čisto brez energije. Drugače pa smo se navadili na avto, vodo (stopi noter), poledenelo Bohinjsko jezero, tuširanje (po sili razmer), krtačenje, čiščenje uhljev, trgovin, tržnice, mesta, prometa, tujcev, otrok, gostiln, še celo v zdravstveni dom in lekarno sva šli. Takole nedolžno, kot izgleda sedaj, spustijo kamor hočeš, saj bi jo vsi samo gledali in čohali, zato njeno prikupnost izkoristim, da jo peljem vsepovsod. Če ima kdo kakšno idejo, kaj ji še pokazati, se priporočam.

Na snegu v Bovcu

Potrga vse, kar se pusti

Edino promet jo malce bega, sploh ko avto prileti mimo in vsa razburjena tuli. Tudi čuvanje obvlada in reagira z lajanjem na neznan zvok ponoči. Tudi na dvorišču se "postavlja" in opazuje širšo okolico, sploh če vidi, da kdo hodi 100m od hiše (tega npr. jaz ne opazim).

Tukaj se pa vidi zver  :P

Na splošno sem zelo zadovoljna z njo glede odnosa, ki ga je vzpostavila z mano in ostalimi, tudi na različne situacije se samozavestno odzove. Težava je samo v teh uporih, ko me ni.

Ugotovili smo tudi, da je izredno inteligentna in nas občasno že povleče za nos. Pa tudi malo je zamerljiva. Drugače je izredno energična, zelo rada se igra in tudi dojema, zakaj zunaj vedno dobi priboljšek in pohvalo, ko opravi. Zadnje dni že komaj opravi potrebo in že leti k meni, ker ve, kaj bo dobila. Presenetila me je tudi, ker je že dvakrat reagirala na odpoklic, ko sem najmanj pričakovala. Enkrat jo je sosed prijazno ogovarjal skozi ograjo in je prišla k meni na prvi klic, drugič pa sva jo vabila k sebi dva bližnja iz razdalje 10m in je prišla k meni. Moram reči, da me je to zelo pozitivno presenetilo.

S psi je imela bolj malo kontakta, čakam na pričetek prakse v mali šoli v začetku marca. Raje vidim, da se tam kontrolirano igra.
Izredno rada tudi skače v zrak. Pri tem me zanima, če je to zdravo za kolke? Eden mi je še celo rekel, da to ni pes, temveč zajec.  :D
Malo pa nas je tudi poglodala, meni je dvakrat skočila na nogo med igro, ko sva bili zunaj. Obakrat strgala trenirko. Enkrat sva se igrali s palico in me je hudič ugriznil v roko, da sem palico spustila.  >:D
Tega ne toleriram in sva zadevo zelo izboljšali, ni pa še čisto odpravljeno. Zdaj še malo vadiva besedo "ne", ki je bila moja najbolj pogosta beseda v zadnjih dveh tednih in pa sedi. Vsekakor pa se vsak dan naučimo nekaj novega, če ne ona, pa jaz.  ;D

bolha

• Pesjanar
    • moje zverce
« Odgovori #291 : 20 Februar 2009, 23:24:58 »
Imaš pa dela Gala-V. :D Ampak lepo napredujeta. Vse kar opisuješ so lastnosti tipičnega kraševca. Tudi jaz sem bila navdušena nad Katovim zgodnjim odpoklicem, ampak to je v bistvu bolj reakcija njenega nezaupanja tujcem, tako da se ne preveč hitro veseliti, bosta morali ornk delati na odpoklicu, ker ko pride puberteta se vse spremeni. :D >:D Kar veliko jo izpostavljaj različnim situacijam, to je zelo pomembno. Ne vem, če sta že srečali kakega otroka, ampak ti priporočam, da jo izpostaviš tudi temu, samo pazi, da bo kontrolirana situacija. Meni se je zgodilo s Katom, da sem ga imela spuščenega, ko smo naleteli na skupino otrok in so vsi navalili na njega, iiii, kok je luškan, da se je revež ustrašil in začel bežat, tako da je potem postal rahlo nezaupljiv okrog otrok. Ampak je potem s časom tudi to osvojil.
Glede skakanje si poglej tole: :o
http://www.youtube.com/watch?v=ngsN9gm2pB4
Tako še danes skače. :D
Ta demolišn in kakanje v kletki :o je protest. Kraševci so trmasti psi, zato ti kar vztrajaj s kletko, enkrat bo že poštekala, da tako ne gre in bo nehala. Če ji boš zdaj popustila, si bo to zapomnila in bo vsakič testirala svoje/tvoje meje. >:D
Lepo se imejte vsi skupaj.
Lp

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #292 : 21 Februar 2009, 09:43:54 »
Togota, kot jo opisuješ po moje ni prava beseda. To je navaden stres. Takrat se psi polulajo in pokakajo pa čeprav se sicer nebi, lahko dobijo drisko... Zanjo je bilo verjetno vse malo prehitro, ampak nič bat, se bo navadla, če je za to ne boste "nagrajevali" in se obnašali, da je kletka in vaš odhod nekaj čisto vsakdanjega.  ;)

Gala-V

• *
« Odgovori #293 : 21 Februar 2009, 11:02:51 »
Tale video sem že pred časom gledala. Ko še nimaš svojega, se pač sliniš po drugih.  :D

Otroke sva že srečali, samo ne gručo, ampak po enega in je bilo vse ok. So pa ljudje zelo nadležni, zato je res pomembno, da se navadi na vse te vsiljivce.

@ Andreja: Potem je pa stvar zgleda res v stresu. Sedaj jo po zadnjem jutranjem sprehodu zaprem v kletko in se od nje nič ne poslavljam. Se pa upira, ampak jo dvignem in spravim čez vratca.
Tuljenja ni več slišati, tako da se očitno privaja.

Pa še ena stvar me zanima; ali greš lahko na razstavo s psom, če nisi prijavljen, samo tako kot obiskovalec?

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #294 : 21 Februar 2009, 11:24:22 »
Če ni izrecno prepovedano lahko, ampak pes mora bit OBVEZNO cepljen proti steklini in od cepljenja mora preteči vsaj 1 mesec. Knjižica o cepljenu je seveda obvezna.

Gala-V

• *
« Odgovori #295 : 21 Februar 2009, 11:36:02 »
Aha, torej mora biti star nad 4 mesece, če se jih cepi pri treh.

Gala-V

• *
« Odgovori #296 : 22 Februar 2009, 20:40:37 »
Kako je bilo v Celju? Kdo je prišel in kakšni so bili rezultati?

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #297 : 23 Februar 2009, 16:43:26 »
Tudi jaz sem bila ena od mnogih, ki so prišli v Celje.
Nekateri so prišli razstavljati, nekateri pa smo si prišli "napasti" oči in narediti kakšno fotografijo.
Bilo pa je meni osebno zeeeelllllooo super! Spoznala sem marsikaterega novega psa oz. psico in dobila veliko novih koristnih informacij.

Pravijo, da slika pove več ko 1000 besed. Zato je tukaj še nekaj slikic, da se bo vsaj malo videlo kako je bilo!

Boni, Šana in Grom v ozadju!

Grom Srednjedravski

Gorenjka Srednjedravska

Grom in Faust

Grom Srednjedravski (malo zamaknjena slika  :-[)

Frodo in Cimi v ozadju

Mak (Elvis)

Car-Lan

Gorenjka Srednjedravska

Fita

Boni Srednjedravska  :-*

Čajka

Za BOB

Pa še skupinske!

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #298 : 23 Februar 2009, 17:26:24 »
 ;D
Tina, tole se mi zdi, da je tudi Gromova sestrica Gama  :-*

Pa še nekaj iz moje strani (predvsem Grom):
Grom in Faust v ringu

Grom

Faust

Skupinske

Sploh se ne vidi kdo je Grom, ane  ::)  :P

Čajka  :-*

Mučenik Grom  ;D

Hvala vsem za nasvete in druženje  :)

Glede rezultatov pa tako- vem,da je PRM dobil Faust, Grom je bil odl.2 v razredu Mladih, Vik pa je dobil BOB  :P Za vse ostalo pa drugi  ;)

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #299 : 23 Februar 2009, 18:07:30 »
;D
Tina, tole se mi zdi, da je tudi Gromova sestrica Gama  :-*

Ja, res je. Šele zdaj sem videla, da sem pozabila napisat. :-[
Meni je Gama ful lušna. Sem jo pa varvala, ko je bila stara 5 tednov. ;D :P