Avtor Tema: Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]  (Prebrano 474145 krat)

Čajka

• *
Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]
« Odgovori #420 : 09 Junij 2009, 16:44:50 »
Andreja, ne ni se zgodilo  - vsaj ne da bi jaz vedela. Primer o katerem sem govorila zgoraj pa so  psi, ki imajo dokazano rodovniške prednike (zbrala se je vsa ustrezna dokumentacija - rodovniki prednikov) ter drugi ustrezni dokumenti. Ustrezajo standardu, vseeno pa bodo, če bodo dobili rodovnike (to potrdi strokovni organ pri KZS) in preden se jih (če se jih) vključi v vzrejo tudi vzrejno in genetsko pregledani. Zaenkrat za drugačna in bolj tvegana vključevanja ni potrebe.

andreja

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • vedno z mano
« Odgovori #421 : 09 Junij 2009, 20:10:14 »
Sej sama sem tudi mislila na tako zadevščino, ko še lahko dokažeš ;)
Malo čudno napisala očitno. Se opravičujem.

In seveda, hvala za odgovor!

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #422 : 10 Junij 2009, 20:26:06 »
Čajka- sprejmem povabilo  :P Še eno vprašanje, ki bi mogoče bilo zanimivo za debato. Genetsko "nezanimivi" psi- recimo Grom, ki mi je na splošno precej lep samec, ampak ni nek potencial za bogatitev genetike, s kakšnimi psicami naj se pari take pse? Je tu vodilo, da se išče sorodstveno čim bolj oddaljeno psičko edino?
In še glede nerodovniških psov- ali v preteklosti niso obstajali v taki meri ali se tega projekta nihče ni lotil? Ker ne vidim smisla, da bi v pasmo vmešali dva šarplaninca in novofundlandca, če bi obstajali nerodovniški, ampak čistokrvni kraševci... Ene dve leti nazaj smo tudi mi videli nekega nerodovniškega kraševca, ki nekje bogu za hrbtom čuva svojo skupinico kokošk. No, smo šli obiskat tega kraševca, ker se mi je zdelo, da bi znal biti zanimiv. Ko sem si ga ogledala sedaj se je na žalost izkazalo, da mora biti nek mešanec, po moje s kakšno od polarnih pasem...

Grom:

Lp, Zina

Čajka

• *
« Odgovori #423 : 11 Junij 2009, 13:08:46 »

Jackie, ravno smo prave genetske podatke iz BF - za vse tiste pse ki dali krvni vzorec (107 psov). Velikokrat genetika sledi rodovnikom - včasih pa tudi ne - kakšen pes se pojavi kot genetsko zanimiv na nepredvidljivem mestu . Čim prej (še pred oktobrskim vzrejnim  pregledom) oddaj na BF  Gromov krvni vzorec, da vidimo koliko genetske distance ima do različnih psic. Sicer pa je verjetno nekje v sredini (lahko malo pod ali malo nad sredino)- takšnih je večina psov, tudi Čajka. Iščeš pač najboljše možne variante (čim večjo oddaljenost) -seveda pa pri tem gledaš tudi ujemanje/popravljanje napak. Vseeno se mora verjetno  dati zankerat prednost tistim partivam ki ti dajo gensko širino (razširitev)  če hočeš poloviti gene ki se bodo sicer zagovotvo izgubili, seveda pa kljub vsemu vključevati tudi tipične in lepe predstavnike. Ni nujno da se eno in drugo izključuje.
Sicer pa je to malce umetna debata če veš da je v povprečju na leto 5 ali 6 legel - in seveda na voljo toliko psic in vsi psi nikakor ne bodo mogli priti do skoka, dobro pa je da je čim več skokov s strani čim več različnih samcev (gentsko in tipsko najboljših).

Nerodovniški kraševci - poznam kar nekaj kraševcev (z rodovniškimi predniki) na področju NM. Z veseljem ti dam kontakte pa jih malo poslikaš - morda je kakšen lep med njimi. Potem se vzame kri - potem se šele vidi ali ima kakšen smisel.

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #424 : 14 Junij 2009, 16:06:23 »
Tale genetika je res zelo zanimiva... Tudi v bližini nas je ena kraška ovčarka, ki je na pogled zelo lepa.
Ima lepo barvo dlake in dobro konstitucijo, vendar nimam pojma ali je rodovniška ali ni.

Mi pa drugače še vedno čakamo. Tole čakanje je postalo že prav mučno. >:( Na dan grem najmanj 10 X gledat če sem dobila kakšen E-mail, pa še vedno nič. :-\
Res upam, da bo dan D kmalu tukaj! :)

Lepo se imejte,
Tina

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #425 : 15 Junij 2009, 14:20:30 »
Sporočam ČUDOVITO novico!!!
HAJDI se je skotila!!!! :o :o :o :o
Sploh ne morem opisati tega občutka, zato se tudi opravičujem za morebitne napake,sej se mi roke tresejo... :-[

Po več kot enem letu (takrat smo rezerverali Hajdi) čakanja se je moja dolgioletna želja uresničila!!! :o

Lp, presrečna Tina

Gala-V

• *
    • Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
« Odgovori #426 : 15 Junij 2009, 14:25:54 »
Čas se da dobro skrajšati z nakupovanjem stvari za kosmatinko. Bivališče, pripomočki za transport v avtu (ali pa zamenjava obstoječega  ;D), posode za vodo, igrače, svinjski uhlji, brisače, deke, itd.
Jaz se spomnim, da sem šla prvo kupit en 8 metrski flexi, šele ko se je skotila pa sem šla kupiti še ostale zadeve. Mi je pa zmanjkovalo povodcev in posod, sploh zdaj poleti, ko se pije voda vsepovsod. Vse skupaj me je spominjalo na kakšne mamice, ki se pripravljajo na prihod otroka.  :D

Zdaj bi bil pa res že čas, da se pride na plan s kakšnimi novicami o leglu.

Gala-V

• *
« Odgovori #427 : 15 Junij 2009, 14:30:18 »
No super!
Potem pa čez tri tedne prilepi kakšno slikico sem gor. :o
Vidim, da se že nekaj piše o leglu na društveno stran.

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #428 : 15 Junij 2009, 14:46:40 »
Čas se da dobro skrajšati z nakupovanjem stvari za kosmatinko. Bivališče, pripomočki za transport v avtu (ali pa zamenjava obstoječega  ;D), posode za vodo, igrače, svinjski uhlji, brisače, deke, itd.
Jaz se spomnim, da sem šla prvo kupit en 8 metrski flexi, šele ko se je skotila pa sem šla kupiti še ostale zadeve. Mi je pa zmanjkovalo povodcev in posod, sploh zdaj poleti, ko se pije voda vsepovsod. Vse skupaj me je spominjalo na kakšne mamice, ki se pripravljajo na prihod otroka.  :D

Zdaj bi bil pa res že čas, da se pride na plan s kakšnimi novicami o leglu.

No, ograja je že postavljena, začeli pa smo tudi z gradnjo pesjaka. Ostale potrebščine pa bomo kupili v bližnji prihodnosti.

V leglu je bilo kar 9 mladičkov :o :o od tega 5 psičk in 4 samčki ;D ;D (punce zmagale)
Ostali bolj podrobni podatki pa sledijo, ko bom imela tudi sama več informacij. Bodo pa sigurno tudi na spletni strani!

Lp, Tina

Čajka

• *
« Odgovori #429 : 15 Junij 2009, 16:16:31 »
Tina - res sem vesela zate !! Dolgo si čakala, no ampak kdor čaka dočaka  :o

Upam, da res ne boš skoparila s slikicami. Obljubim da bom tudi jaz v kratkem kakšno lepo slikico napopala - je dost bolj zabaven forum na ta način.

Gala V - kako je kaj z vašo lumpo ? Si še tako huda nanjo :P. Verjemi da te kar razumem,  Čajka je bila tudi pravi hudiček  >:D amapak se je potem res tako lepo naredila v pravo vljudno gospodična (razen seveda kdaj pa kdaj, ampak to je pa normalno  ;) Fotoaparata še ni ?

Pri nas sicer čakamo in čakamo kdaj se bo Čajka začeli goniti (verjetno enkrat v juniju). Zdaj ko smo dobili rezultatete genetskih analiz, ki so menda dosti bolj zanesljive kot rodovniki,  bo samec kot je videti drugi (pač tisti ki je najbolj oddaljen) - amapak dokler se ne dogovorimo z vzrejno komisijo naj bo to še skrivnost.

Sicer pa so meni bolj všeč kakšni malo lumpasti kraševci, ki seveda morajo biti potem prej ko slej "dani v red"  - ampak se mi zdi da jim to daje eno še bolj zanimivo dimenzijo.

V kratkem moramo nujno organizirati  kakšen off the record "Dolenjska piknik" - da se v živo malo naklepetamo ! Zraven kakšne vode ? Kaj pa izvir reke Krke ?

Gala-V

• *
« Odgovori #430 : 15 Junij 2009, 22:41:50 »
Tokrat sem jo na srečo čez vikend peljala še med kakšne druge ljudi, da nismo tega "veselja" deležni samo najbližji. Je bilo super, da je nekdo drug norel za njo, jo ciljal s supergami ipd. Si je malo privoščila še tuj vrt, saj imamo doma že vsak grmiček posebej zagrajen in nimamo ribnika z ribicami in lokvanji, tako da se je znorela pač drugje. Žal tam seveda nad tem niso bili navdušeni in je pokurila marsikateri živec. Smo šli pa na sprehod po nekem hribu v Bovcu, kjer je ratalo nekaj slik, ki pa žal zaradi mojih spretnosti s čudnim fotoaparatom niso ravno reprezentativne. Naslednji dan sem jo glede na avanturo z ribnikom odpeljala raje na Sočo, kjer je norela in odnorela cca 70m nazaj po kanalu, nato pa se je odločila, da ima dovolj in odšla na makedamsko cesto, kjer nas je tudi počakala.  >:(  Od tam žal nimam slik, je pa tako norela, da bi jo itak težko ujela v objektiv. Plava pa zaenkrat še ne, čeprav gre v vodo čez trebuh in potem skače kot zajec, da se cela namoči.

Še nekaj bolj ubogih slik... Upam, da naslednji teden pride moj novi kompakt, ker je prav žalostno brez te zadeve okoli hodit. Smo bivšega oživljali dvakrat prejšnji teden, pa revežu ni bilo več pomoči, čeprav so mi vsi rekli, da naj bi bilo danes vse tako narejeno, da bi moral delati.

Tukaj se vidi, kako se lepo krade, če se kaj zanimivega pusti pod mizo

Potem me dobijo in naredim tak obraz v želji, da bi se le omehčali

Ko mi jih rata okoli prinest se pa na ves glas zasmejim

Ko gremo na sprehod se veselimo

Na vrhu še malo poziramo

Mali gremlin

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #431 : 16 Junij 2009, 16:54:29 »
Gala-V, zelo lepe slike  :)
Tina ČESTITKE  ;D
Čajka- jaz sem takoj za mini-srečanje, lahko gremo tudi na izvir reke Krke, bi bilo super  :) Zdaj lahko že skoraj 100% rečem kadarkoli, ker so praktično že skoraj počitnice  ;D

Meni je tudi strašno všeč ta nagajivost pri kraševcih, ampak je vseeno potrebno imeti jasno postavljene meje, do kje lahko in kakšna lumparija je še sprejemljiva. In to že pri mladičku, ko ga dobimo. Kasneje postavljati meje je vedno težje, ker pes ni več toliko odvisen od nas in zna razmišljati s svojo glavo. Ampak, da je bila pa Čajka kdaj poredna, pa skoraj ne verjamem  ;D Ona je najbolj skulirana psica ever, če bi mela jaz kdaj možnost imeti karakterno takšno psico bi bilo super, pa še všeč mi je ker se pogovarja.  :P Naš Grom se je v zadnjih mesecih spet nekoliko razpustil z odpoklicem, ker nismo bili najbolj dosledni in je bilo včasih "Pust ga, sej bo pršou". Spet sem uvedla sledarski povodec in zdaj izgleda kot največji revež, ko vleče tisto za sabo  :P Na bolj kultiviranih sprehodih je v igri flexi, kjer so motnje manj prisotne pa je spuščen, ker to že obvlada  :)
Drugače pa je priden 100 na uro in se imamo, razen Kaninih malih zdravstvenih problemčkov, super  :)

Lp

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #432 : 16 Junij 2009, 16:56:35 »
Aja, glede tistih kontaktov z lastniki nerodovniških kraševcev se pa priporočam. Bomo malo bolj predebatiali, ko se vidimo  :)

Gala-V

• *
« Odgovori #433 : 17 Junij 2009, 15:35:54 »
Tale nerodovniška zgodba me spominja na nek dogodek izpred parih mesecev, ko sem pri Plevnikovi srečala gospo, ki je imela psa labradorca ali pa neko mešanico z njim, pa je njena hotela zganjati neko agresijo na Galo, ta mala ji je pa nazaj zabrusila. Potem me je ta ženska začela spraševati, če je kraševec ipd. in je rekla, da so sosedje šparali in kupili (!) "nerodovniškega kraševca", ki je kot mladiček izgledal ravno tak kot moja. Sedaj, ko je zrastel, pa prav nič ne spominja več na kraševca, z njim pa naj bi imeli tudi hude vedenjske težave (ne morem povedati, če ni vzrok kar v njih samih).

Jaz zdaj ne vem, a so samo samice taki divjaki ali pa smo tukaj skoraj vse lastnice babnic.  :)
Upam, da se bo moja tudi tako unesla, čeprav sem se sčasoma že skoraj navadila na to divjanje. Upam, da se bo moja tudi tako unesla, čeprav sem se sčasoma že skoraj navadila na to divjanje. V bodočnosti bi izpustila edino velike izdatke za moj izropan bančni račun (drugeča bo res treba začeti gledati, kje vzamejo ledvico) in pa kronično primanjkovanje spanca.  :)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #434 : 17 Junij 2009, 16:03:34 »
Po moje je pa od lastnika odvisna velika večina, čeprav sem jaz zdaj veliko bolj zadovoljna z življenjem z Gromom, kot sem bila ko je bil star tri mesece, recimo. Se mi zdi, da takrat še ne poznaš dobro psa, on ni dobro navajen, ne uboga še prav veliko, čeprav se me je Grom prvi mesec tiščal kot klop (kar se je sedaj precej spremenilo) >:D

Vse kar ti lahko rečem je, da ne obupaj, bodi dosledna, vsak dan zmatraj Galo do te mere da bo zvečer dobesedno padla v spanec, pa bo mir in obe bosta verjetno bolj zadovoljni  :)

Jaz grem samo še enkrat v šolo (naslednji teden po spričevalo), tako da povejte kdaj, kje da se dobimo :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #435 : 17 Junij 2009, 18:06:56 »
Pse daleč najbolj zmatra psihična zaposlitev. Jaz sem se spravila učiti da daje tace na skejt in že malo poganja, daje tace v lavor in zdaj sem dvignila kriterij in likam, če premakne zadnjo taco bližje-da bo na koncu z vsemi štirimi noter-je zakon vaja za koordinacijo in zavedanje vseh 4tac, pa razno razne stvari-večinoma delam na shaping.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #436 : 17 Junij 2009, 18:50:15 »
Točno tako, psihična zaposlitev se najbolje obnese. Sem že eno stran nazaj napisala, da bi bilo za Galo zelo priporočljivo učenje, takšnih stvari, kot jih trenutno učiš ti( posodice, skejtanje ipd.). Pa seveda čimveč dinamičnega dela- pes bolj sodeluje, bolj mu je zanimivo, bolj se zmatra... Vsaj po mojih izkušnjah ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #437 : 17 Junij 2009, 20:32:21 »
Ko sem jaz prvi dan šla v šolo z mojo-je pač le bolj koncetrirano delo dlje časa. Je bila doma taka crka, da dol padeš. Jaz vsakemu rečem, tudi če je neuporabno zate, če ti je dovolj, da pes pride na klic...Pa to za psa ne velja. Rabi delo, akcijo, zaposlitev. Če to ni čuvanje črede-mu najdi drugo. Vsak dan, recimo čez teden 3x na dan po 15 minut vadbe je čisto dovolj. Odvisno od kondicije psa. Za vikende pa jaz povadim 5x dnevno. Med sprehodi povadim odpoklic, preusmirjam pozornost od srn, drekov, imam s sabo igračo, priboljške. V mesto grem s klikerjem igračo, priboljški (najboljših), obvezno vodo za psino. Me sicer malo čudno gledajo ko vriskam in piskam, pa kaj.  ;D Tako se tudi izgradi odnos-ne z božanjem, ampak skoz navdušeno učenje, igro, nego. Dober odnos=zanesljiv pes.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #438 : 19 Junij 2009, 10:03:50 »
Čara, vidiš pri pastirskih pasmah oz. njihovih lastnikih je najbolj napačno ravno to prepričanje, da so pasivni, leni ali bolj po domače- da ležijo v senci in opazujejo kaj se dogaja. Ja, se strinjam, da to počnejo, ko psihično dozorijo, ko se znajo sami umiriti. Ampak, ne moreš pričakovati od mladička katerekoli pasme, starega 3, 4 mesece, da bo cel dan ležal in gledal kaj se dogaja, bil super duper priden- če z njim ne delaš NIČ. Zakaj je bil moj Grom kolikor toliko skuliran kot mladič? Ne zato, ker je samec, ne zato, ker je bolj miren ali kaj podobnega. Ampak zato, ker je cel dan nekaj počel.  Spal je celo (!) noč od 23.00-5.45 brez kakršnih koli cviljenj, lulanj in podobno. Od majhnega, sva vsak dan počela nekaj drugega- navajanje na kliker, prvi trikci, miselne igre, sprehodi 2x na dan, igranje s Kano, socializacija. In vse to mladička zelo utrudi, ne glede na pasmo. Zato z njim praktično nisem imela nobenih problemov in lahko mirne vesti rečem, da so kraševci neproblematični mladički. Seveda se s puberteto nekatere stvari obrnejo, vendar, če psa v puberteti še 2x, 3x naučimo, kaj je ne! in kakšno je zaželjeno obnašanje in z njim v prvi vrsti sodelujemo, ne pa da namesto tega iščemo zverino v njem. Če mu v tem obdobju nudimo zaupanje, spoštovanje in če mu damo vedeti, da je najboljši pes, če mu zvišujemo samozavest, ne glede na to kako samozavesten je, bo tudi pes pridobil vse našteto v nas- zaupanje, spoštovanje in željo po sodelovanju. Najhujše so mi seveda razne pripombe, da bi pes pri enem letu že moral kazati razne znake želje po podrejanju lastnika.  ::) A to res sploh še obstaja? In ne rečem,da je moj pes trenutno najbolj priden, ubogljiv in nevemkajševse pes, ker se zavedam,da to ni. Ker so tu vsi drugi fenomeni, ki ga gladko potolčejo v skuliranosti od Boni do Čajke do konec koncev Vika. Ampak se tudi zavedam, da so vsi ti psi starejši in da bo tudi Grom z leti pridobil na zrelosti in da bo najin odnos še boljši kot je sedaj.
Lp, Zina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #439 : 22 Junij 2009, 11:45:23 »

Čajka

• *
« Odgovori #440 : 22 Junij 2009, 13:08:20 »
Naj se samo hitro oglasim - pri nas smo v procesu paritve (še vedno presojamo kateri samec, + in - pri vsakem), pa še ogromno drugih stvari se dogaja. Ko bo malo bolj mirno se oglasim, dogovorimo se tudi za naše mini srečanje !  :o

Sicer pa je danes kotila Lava - ima kar 9 mladičkov (6 samčkov in 3 samičke), prejšnji teden pa je bila v akciji Rika - 8 mladičkov (4 samčki, 4 samičke).

Uf koliko kraševcev. Bomo morali narediti še več reklame, da bodo vsi dobili dobre in odgovorne lastnike.

Jackie - zanimivo kako se Grom transformira. Zdaj je pa že pravi fant od fare.

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #441 : 22 Junij 2009, 16:06:33 »
Čestitke Lavi in Riki!! :o :o

Zgleda, da bo letos res veliko "novih" kraševčkov.

No, mi pa smo stari točno en teden!  ;D

Pa še ena slikica enega od H-jevcev. (Mogoče tudi Hajdi  :))

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #442 : 22 Junij 2009, 16:20:08 »
Trenutno je Grom v "chinese crested" stanju  ::) Že več kot mesec temeljito izčesujem vso prekrasno zimsko dlako in grem trenutno proti koncu  ;D
Ni tako zelo, zelo hudo, ampak vseeno mi je bolj všeč v svoji medvedasti obliki  8)
Januar:
(http://www.shrani.si/?1g/m4/22gJIeCr/p1210668.jpg)

Uh, komaj čakam na majhne Čajkice in Čajkote  :P Imam v načrtu pogledat tele Lavine, pa če bo sreča bi se še enkrat za Bonine najavila, drugo pa raje ne hodim niti slik odpirat, ker kar je preveč je pa preveč in raje ne tvegam še kakšnega miniGromčka pretihotapit domov  :P

V soboto je bilo eno leto odkar je Grom pri nas:
20.6.2008
(http://www.shrani.si/?32/YC/1rginbpv/grom-s2.jpg)
20.6.2009

Imam pa eno čudno vprašanje, a je možno, da Advantix deluje kaj na dlako? Ker Grom je imel še do pred parimi dnevi po vsem telesu čisto kovinsko barvo, pred 3 dnevi pa je dobil Advantix in je po vratu oz. pač kjer je dobil postal kar bakreno-rjavo-siv  ???

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #443 : 22 Junij 2009, 16:22:00 »
Tina, čestitke še enkrat  ;D Kdaj jo greš pogledat?

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #444 : 22 Junij 2009, 19:01:50 »
Tina, čestitke še enkrat  ;D Kdaj jo greš pogledat?

Pogledat jo grem lahko že ta teden! :o  Mi je g. Kiseljak pisal, da jih že lahko obiščemo.
Verjetno bomo šli v četrtek. ;D
Komaj čakam!! 8)

Lp, Tina

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #445 : 22 Junij 2009, 20:34:51 »
Glede advantixa-mahjna možnost sicer je. Ampak pomisli, če bi kaj v prehrani imel novega-novi briketi? Ali pa si izčesala toliko tastare dlake? Meni pa je nova verzija Groma boj všeč.  :P

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #446 : 22 Junij 2009, 21:23:27 »
Če gledaš slike, je res lepši, sploh ker je dlaka bolj priležna in ne štrli več vsaka kocina na svoj konec  :P AMPAK (!) zakopati se v tisto bujno zimsko dlako je neprecenljiv občutek  ;D Zdaj so ga sama koža, mišica in kost in nič mehkega  :P

Glede advantixa... Hm, izčesala sem na tem predelu že pred cca 14 dnevi vso poddlako, briketov nismo nič menjali... Čudno mi je, ker se je pojavilo samo na mestih, kjer sem dala advantix. Je pa tudi možno, vsaj po moje, da se je kje povaljal, pa je umazan... Vsekakor upam, da bo zginilo v najkrajšem možnem času  :P

Čajka, a bo letos kakšno rušenje rekorda pri mladičkih :) ?

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #447 : 28 Junij 2009, 14:06:13 »
Malo pozno, ampak lahko povem, da sem v četrtek prvič v živo spoznala mojo Hajdi! :o :P
Takega občutka se res ne da opisati, ko v rokah držiš tisto malo kepico - za dol past fajn je to! ::)
Vsi mladički so pa res zelo, zelo lepi (to sigurno vsak reče ampak vseeno). Taki cukrčki!! :-* :-*

Mogoče kasneje pride še kakšna slikica!  :P

Lp, Tina

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #448 : 29 Junij 2009, 13:08:42 »
No, tukaj pa so četrtkove slikice. Takrat so bili stari 10 dni, danes pa so že 14 dni.  ;D

Itak vsa navdušena jaz!  ;D

Princeska (na levi mislim)

Vsi tamali skupaj

Cukrčki  :-*

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana