Avtor Tema: Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]  (Prebrano 474229 krat)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
  • Grom & Kana
Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]
« Odgovori #480 : 09 Avgust 2009, 13:32:45 »
Malo fotk iz našega današnjega potepa  :)
Današnja tema je bila "Voda in življenje v njej"  :P Kana je bila navdušena in s histeričnim bevskanjem, ki ga premore samo evforičen terier spodbujala k metanju palic in kamenčkov  ::)  ;D  :o Grom nad vodo ni bil tako zelo navdušen, nekaj časa je sicer še kar z zanimanjem spremljal moje cirkuške točke, namenjene njegovi zabavi, potem pa mi je obrnil hrbet in se podal raziskovat brzice  :P Plaval ni, je pa brodil v že dokaj globoki vodi, medtem ko je Kana izvajala vse možne plavalne tehnike od potapljanja, žabice do kravla  :D Prav veselje jo je bilo opazovat z njenim značilnim  :o izrazom!!
Naš vrli plavalec  :P:

Presenečenje dneva? Na ketni zraven brega je privezan en malo betežn, že dokaj star nemc, malo temnejši. Ko sem ga zagledala sem takoj predvidela Gromovo reakcijo pubertetniškega šopirjenja: "Ti si na ketni, jaz pa ne". Khm, Grom je cel dan ignoriral tega psa, čeprav smo se šetkali pol metra zraven. :o Niti pogledal ni, ko se je pes zaganjal itd. Jaz sem bila samo navdušena, navdušena in navdušena, sprašujoč se, če je kdo čez noč zamenjal mojega kraškota  ;D Kana seveda ne bi bila Kana  ::), če ne bi tega psa hotela od bližje spoznat  :P Z našopirjenimi kocinami, na prstkih in z repom visoko med ušeski je izkoristila našo neprevidnost in odcepetala k koleričnemu nemcu  ;D Pogledam kje je Kana, Kane nikjer... no, Kana pri ogromnem ovčarju in niti slučajno ne kaže, da se mu namerava podrediti  ::) Par trenutkov sta se vohala, ko je Kana skočila v "Igraj se z mano" položaj nemc pa je zahrulil nanjo, kot bi prvič videl tako mično gospodično, ki ga vabi na igro  ;D Kana odskoči pol metra stran izven njegovega dosega, pihne skozi nos pfff in že je bila nazaj. Cel dan ga niti pogledala ni več  >:D

Grom je Kano seveda med njenim reševanjem pobeglih palčk večkrat zmotil v stilu "Maybe she's in need to have a kiss" in ga je Kana prav grdo nadrla, češ naj se nihče ne dotika njenih palic.  ;D

Bil je res super izlet, vreden da ga še kdaj ponovimo  :)

Trenutna situacija? Grom pravi, da se tega ne gre več in da je domača vas še vedno njegov najljubši prostor pod soncem.

Kana pa navija, da bi ji kupili šotorček in jo poslali za kakšen teden na taborjenje ;D

Lp  :)

P.S.: Upam, da ni narobe, če je tu še malo Kaninih fotk  ;D Konec koncev je ona le mutirani kraševec in zelo dobro promovira svojo pasmo  ;D

ercho

• *
  • Era in citre obužujem! Moja ljubezen!:)
« Odgovori #481 : 10 Avgust 2009, 09:22:58 »
ojla!
Spet po dolgem času!  ;)
Prejšni teden sem bila pri g. Ivanu, kateri ima leglo KO. Malički so tako sladki, :-* z enim samčkom sva se kar zaljubila. Vedno je bil pri meni! Era pa kot zmeraj skakala po meni, mi dajala poljupčke, :o ::) ... Slikice bodo naslednjič, ker na svojem računalniki nimam interneta. Tehnologija me zapušča (telefon, internet,...)  ;)

Z Erom pa imam probleme, mama letos spet vnete uhice!  :( Mel je že tako vnete uhice da je dobil inekcije bogi, bogi.Je tak nesrečen ko mu moram kapljice spuščat. Je pa celi masten okrog uhic! A kdo ve kako mu po končanem zdravljenju to maščobo od kapljic spravit iz dlake ???, ne da bi ga šla celega umivat, ker bolj je od kopalnice vstran bolj je srečen ;D!

lp
petra & ero

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #482 : 10 Avgust 2009, 09:32:33 »
Petra,
Grom je imel letos tudi vnetje ušes. On je isto dobil neko mastno zadevo in imel približno takole stanje okrog ušes:

Moj nasvet je da to maščobo iz dlake spravljaš sproti, po vsakem odmerku zdravila (zjutraj&zvečer, če se ne motim) mu dlako speri s čisto vodo in obriši, na notranji strani pa ga obriši s kakšnim Nivea robčkom ( za otroke ali osvežilnim, brez vonja). Poiskusi ga tudi vsak dan, vsaj enkrat, dvakrat malo počesati po tamehki dlaki za ušesi. Gromu so se naredili grozni vozlji in mi takrat ni ostalo drugega kot da mu jih odstrižem, saj nisem hotela dlake še bolj poškodovati. Vozlji so bili pa grozni, ne taki običajni, ki se dajo razčesat, ampak na zunaj suhi, notri pa vsa mastna, vlažna spakedravščina...  :-\

Komaj čakamo na fotke  :D

Lp,  :)

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #483 : 10 Avgust 2009, 16:27:05 »
Po dvo-tedenskem potovanju po Evropi pa je prav da se spet malo javim!
Končno(!) je prišel čas in naša Hajdi je danes dopolnila 8 tednov! ;D
In, ker je že zellloo velika, jo lahko gremo jutri iskat. In ker smo mi seveda čisto navdušeni jo gremo jutri absolutno iskat!!  :P :P

Tako da JUTRI PRIDE HAJDI DOMOV!!!!  :o :o

Ker pa vem, da vsi (posebej Zina  :P) pričakujete ogromno slik se bom potrudila in Hajdi poskusila čimveč poslikati! ;D

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #484 : 10 Avgust 2009, 18:31:15 »
HAJDIIIIIIIIII   :o  :o  :o
Tina, oprosti, ampak še ta mesec bom nekako prišla do vas  ;D
Imate že vse pripravljeno  :P ?
Jutri pa čimveč športaj z njo, razkazuj ji nov dom ipd. da ne bo mislila na domotožje in neumnosti  :D
Komaj čakam, da bo pri tebi  :-[ ;D

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #485 : 11 Avgust 2009, 10:07:03 »
Zina ti kar pridi!!!  :D :D
Pripravljeno je skoraj vse. Pesjak sicer še ni čisto dokončan, ampak tako ali tako bo nekaj časa spala v hiši!
Vsi že komaj čakamo da bo prišlo popoldne, da se odpravimo proti Mariboru!

Ko pa pride domov pa se javim (če bom seveda imela čas)   8)

Lp, Tina

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #486 : 11 Avgust 2009, 12:08:43 »
Tina čestitke za Hajdi, tudi jaz se priporočam za fotke  :P

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #487 : 12 Avgust 2009, 09:09:18 »
Samo, da sporočim, da je Hajdi doma, najbrž zdajle že veselo lula po vrtu in raziskuje grmovja  ;D

Jaz imam zadnje dni opravka s samimi "kraševecfujbejžstrankajjeto" ljudmi, ki me želijo prepričat, da so kraševci agresivni (?) psi. Poiskušam biti strpna (zaenkrat), vendar mi gre vse skupaj počasi že na živce.

PRAVILNO VZGOJEN IN SOCIALIZIRAN KRAŠEVEC NI AGRESIVEN DO OKOLICE IN SE POVSOD OBNAŠA STABILNO.

Zdaj pa upam, da bodo tole vsi prebrali. Pa še tisti moj post, kjer je mojega Groma napadel, no po tistem incidentu še večkrat, pa tudi mojo psičko, ki nikomur noče ničesar in ostale pse zignorira 100% in brata, ki teče mimo, o ne boste verjeli bernski planšarski pes. Pa nimam sedaj nič proti njim, niti jih ne obravnavam za agresivne. Ampak je samo dokaz, da z nepravilno vzgojo in socializacijo VSAK PES lahko postane agresiven in se obnaša skrajno nestabilno...

Lp

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #488 : 12 Avgust 2009, 11:36:08 »
Kot je že Zina povedala, je Hajdi že doma!
Prišla je včeraj pozno popoldan. Takoj se je začela igrati in skakati okrog nas. Ko se je "nalaufala" je nekaj malega pojedla in pila.
Ob 9.15 je začela poležavati, zato sem jo odnesla v mojo sobo, kjer je spala. Na začetku je malo cvilila (samo 5 min.) potem pa se je umirila. Potem je spala do 2.30 zjutraj. Takrat sem jo nesla ven, če bi slučajno šla lulat pa ni bilo potrebno, saj je ni tiščalo. Potem je trdno zaspala do 5.30 ko je vsa razigrana poskušala zlesti iz škatle, kjer je spala na mojo posteljo. Malo sva se igrali potem pa sem jo odnesla ven, kjer je opravila potrebo. Zatem je dobila zajtrk in svežo vodo. Ko se je najedla in napila pa se je začelo norenje po našem vrtu. Skakala in norela je približno 2 uri, sedaj pa že nekaj časa spi. Sedaj ji je postalo že tudi kar precej vroče.
Lahko pa še povem, da jo je naša muca, ki je samo en mesec starejša, prav grdo napihala. Hajdi sicer ni nič odreagirala ampak vsi skupaj upamo da bosta kmalu postali dobri prijateljici!
Slikic še zaenkrat nimam, ker ostajajo na fotoaparatu, ampak se bom potrudila in jih enkrat zvečer prilepila!

To je zaenkrat to!

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #489 : 12 Avgust 2009, 12:28:20 »
Tina, super  :) Kar tako naprej!  :-*

Gala-V

• *
    • Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
« Odgovori #490 : 12 Avgust 2009, 16:18:05 »
Čestitke za Hajdi! Pa veliko sreče in zdavja vama želim!

Mene pa zanima, če je kdo uporabil furminator in če da, ali je res toliko boljši od ostalih glavnikov in krtač? Imam krtačo in grablje, pa oboje bore malo pomaga, grablje pa so za odtenek boljše. Še vedno pa sem vsa kosmata po nogah.

Vidim, da se je na tem forumu registriral še en vzreditelj.  :)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #491 : 12 Avgust 2009, 16:53:38 »
Jaz sem uporabila furminator pri Gromu (probno) in se super obnese za krajšo dlako - po bokih in stegnih. Res pobere vse kocinice ven. Po hrbtu, repu, hlačkah in prsih pa ga nisem uporabila, ker zna porezat dlako, tega si pa ravno ne bi želela  :) Kako kaj Gala? Kakšna nova fotka? Kako napredujeta v obnašanju :)?

Lp

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #492 : 12 Avgust 2009, 17:32:56 »
Končno imam malo časa, da vam lahko Hajdi predstavim še z slikami:

Takole nas je

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #493 : 12 Avgust 2009, 17:38:01 »
Se opravičujem za prejšno sporočila  :-[ :-[

Takole nas je čakala, že ob prihodu (čeprav so se vsi ostali igrali)  ;D

Na naslednjih slikah pa je že doma:

Kraška hitrost  :D

:P

Med borovci:

Pa še zadnja:

V naslednjih dneh pa še več slikic  ;)

Lp, Tina

Gala-V

• *
« Odgovori #494 : 12 Avgust 2009, 17:40:18 »
Potem se ga ne bi splačalo nabaviti, glede na to, da opazim samo dolge dlake na oblekah?  :)
Slikice so v albumu, Gala je pa kar ok. Sicer ne mara vročine in je večino časa v moji sobi, pa tudi na sprehod hodiva šele pred temo, pa še takrat je kriza z vročino. V začetku avgusta pa je prvič zaplavala v Soči. Sicer je bilo samo par zamahov, ampak počasi bo že, saj ima vodo zelo rada. Bomo videli ta vikend, če bo kaj izpilila plavalne veščine.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #495 : 12 Avgust 2009, 18:12:39 »
Gala-V, po moje da se vama ga za dolge dlake ne splača, ker res poreže grdo... Mogoče bi kupila gumasto krtačo za mladiče ali pa tisto za manjše pse, z kratkimi buckami. Ta ful pomaga pri spravljanju teh dlak ven  :) Super, da je Gala ok, vidim, da je postala prava lepotica  :-*
Zelo zanimivo, kako so si tudi kraševci različni po obnašanju. Gromu je vseeno, on bi šel tudi ob 12h na sprehod, samo da gre  ;D Mi smo ravno zdaj prišli iz sprehoda. Sicer je malo soparno, ampak če hodiš ob vodi ni sile. Se psi sproti ohlajajo  :)

Evo naš zeliščar  :P

Tina- zelo lepe fotke, vidim da uživate  ;D Kako se kaj obnaša? Je pridna, se je že prilagodila?  :) Kako gre sobna čistoča?  ;D

Lp

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #496 : 12 Avgust 2009, 18:47:55 »
Tina- zelo lepe fotke, vidim da uživate  ;D Kako se kaj obnaša? Je pridna, se je že prilagodila?  :) Kako gre sobna čistoča?  ;D

Uživamo na polno!!  :D Obnaša se super! Je zelo pridna, cvili pa samo takrat, ko je sama (tudi če le za minuto). Ampak ni prehudo. Se hitro umiri.
Prilagodila... mislim, da se prilagaja. :) Sobna čistoča pa je super. Nikoli se še ni polulala v stanovanju (sicer pa je večino časa zunaj na terasi, kjer je cel dan senca. Tam res uživa! ;)

Upam, da bo tako pridna še naprej!  :) ;)

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #497 : 12 Avgust 2009, 19:02:26 »
Uživamo na polno!!  :D Obnaša se super! Je zelo pridna, cvili pa samo takrat, ko je sama (tudi če le za minuto). Ampak ni prehudo. Se hitro umiri.
Prilagodila... mislim, da se prilagaja. :) Sobna čistoča pa je super. Nikoli se še ni polulala v stanovanju (sicer pa je večino časa zunaj na terasi, kjer je cel dan senca. Tam res uživa! ;)

Upam, da bo tako pridna še naprej!  :) ;)

Lp, Tina
Itak, da bo. Super vama gre ;D  :-*

ercho

• *
  • Era in citre obužujem! Moja ljubezen!:)
« Odgovori #498 : 12 Avgust 2009, 22:52:26 »
Končno mam slikice Erinih mladičkov! Tak so sladki! :-*

A nista sladka?! :o
Več slik na:
http://www.moj-album.com/album/16648217/

Mam pa še neke slik od mojiga Erčota 8)

To blo na moj rojstni dan! :-[
Več slik na:
http://www.moj-album.com/album/16648514/

Lp
petra & Ero

Gala-V

• *
« Odgovori #499 : 13 Avgust 2009, 14:06:29 »
Potem pa ne bo nič s furminatorjem.  ::) Se mi pa ful zameri, ko se na grablje prime zelo malo, ostalo pa potem leti po zraku. Imam pa tudi eno tako malo zadevico za kunca, bom pa še s tistim probala.  ;D

Saj na sprehod gre rada (je pa ne moti, če ne greva noreti), samo njeno stanje po sprehodu je zaskrbljujoče. Če se ji zdi pa tudi med hojo prevroče, pa kar malo protestira in se vleče za mano. Najhuje je pa, ko prideva nazaj. Predvčerajšnjim je bila sicer cela zverina na sprehodu, je norela eno uro po gozdu, potem pa sem mislila, da bo izdihnila, ko je prišla domov. Pa je bila takrat seveda že tema.   :-\

Vode pa v okolici, ker je vse skupaj nekam presahnilo in bo aktivno, ko bo spet kaj zapadlo. V LJ pa nimam volje okoli Save hodit, ker vedno srečam kakšen trop čudakov in raje počakam na vikend, na Sočo.
Tako, da se zvečer raje odpeljeva proti mestu, da kaj novega spozna in vidi, pa bomo po gozdu noreli ob kakšnem bolj humanem vremenu. Saj v zadnjem času je že navada, da iz poletne vročine pademo skoraj direktno v zimo, tako da verjetno ne bo treba predolgo čakati.  :(

Joj, slikice mladičkov. Zdaj mi je žal, da jih gledam. Hvala bogu, da nobenega ne vidim v živo, ker se ne bi dobro obneslo zame.  ;D

Drugače pa super, da se je Hajdi že navadila na to, kaj se počne zunaj. Poletna legla so res zakon, kar se tega tiče.

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #500 : 16 Avgust 2009, 13:48:27 »
Da se spet malo javimo:  ;D
Hajdi: je eno najlepših stvari v mojem življenju. :) Nikoli še nisem bila toliko vesela, nikoli me še nihče zjutraj ni tako lepo pozdravil, kot to naredi Hajdi. ;D
Cele dneve uživamo (sicer še kar dosti spi - tako kot zdajle), norimo, skačemo sem in tja in se lovimo! :P
Mala princeska se je že celo naučila "sedi"  :o Delamo na odpoklicu - ko vidi, da ni drugje nič bolj zanimivega z veseljem priteče. Tudi ime Hajdi že razume, čeprav še ni čisto 100%, da je to ona. ;)
Ampak napredujemo. Napreduje pa tudi z odnosom z njeno "prijateljico" muco. Sedaj se že postavi za sebe in začne lajati, ampak potem hitro steče dva metra nazaj in potem spet vse od začetka:
Hajdi se počasi vleče po tleh in laja, Neža piha, Hajdi steče nazaj in tako se zamotita za kar nekaj časa  ;) ;D
Smo pa ugotovili, da noče biti sama. Če je kdo zreven nje je ok, če pa je slučajno malo sama pa začne tako cviliti in "javkati" z nekimi čudnimi zvoki. Počasi se bo pa morala navaditi, da bo tudi ona kdaj sama doma.

Ampak drugače smo z njo res zadovoljni!

Ker pa na tem forumu resno primankuje slik, jih še jaz nekaj dodam  :P

đ

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #501 : 16 Avgust 2009, 14:07:06 »
 :o :o :o
Hajdi :-*, kot vidim uživate in se imate fajn  :)
Grom je bil pa danes skopan in sčesan do zadnje dlake  :) Ni več tako oguljen, že dobiva novo dlako.  :-*

Gala-V

• *
« Odgovori #502 : 17 Avgust 2009, 10:33:37 »
 :o  Ful lepa mala kosmata kepa! Kar hitro slikaj, ker bo vsak čas postavljena na dolge tace.  ;D

A mogoče kdo ve, če je atlas car 100 idealen za kraševca, ima pa mere 100x60x66?
Meni mere delujejo ok, ampak bi se še vseeno rada prepričala v to.
Tole drsanje na prevleki na zadnjih sedežih in z oprsnico je prava nočna mora zanjo in zame, tako da bom vtaknila boks v hb limuzino in me prav malo briga, kako bo izgledalo. Poleg tega zna že odpeti varnostni pas, tako da je tovrsten prevoz ratal že prav nevaren.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #503 : 17 Avgust 2009, 11:22:22 »
Za psičko bi moral biti boks idealen  ;)

Mi imamo za v avto, kar lepo eno dekco pa v prtljažnik, in leži kot pribit večino časa. Kana ima tudi boks, ampak se počuti zapostavljeno, če ni tudi ona prosta  :P Grom pa ve, da ko gre v avto gre nekam, kjer se bo imel fino z mano (pasja šola, izlet, dolg sprehod, zmenek s kakšno punco(brez Kane)  >:D...) in je zato vedno priden  ;D

Gala-V

• *
« Odgovori #504 : 17 Avgust 2009, 12:23:01 »
Se mi je ponudila ena priložnost za ta boks, pa ga bom potem kar vzela, če bo še na voljo. Malo sem gledala, kakšne pse notri dajejo, pa se mi je zdelo, da bo mogoče še celo malo prevelik. Samo verjetno lahko to rešiš s tem, če daš kakšno deko/blago notri, da malo zapolni boks.

Drugače pa bi ti vseeno svetovala, da ju prevažaš v boksu. Če bo prišlo do kakšnega konkretnega trka ali prevalov se vam bo pisal najhujši scenarij.  :(

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #505 : 17 Avgust 2009, 12:44:01 »
Se mi je ponudila ena priložnost za ta boks, pa ga bom potem kar vzela, če bo še na voljo. Malo sem gledala, kakšne pse notri dajejo, pa se mi je zdelo, da bo mogoče še celo malo prevelik. Samo verjetno lahko to rešiš s tem, če daš kakšno deko/blago notri, da malo zapolni boks.

Drugače pa bi ti vseeno svetovala, da ju prevažaš v boksu. Če bo prišlo do kakšnega konkretnega trka ali prevalov se vam bo pisal najhujši scenarij.  :(

Ja, saj vem. Tako ali tako trenutno ni bil še na kakšnem bolj "rizičnem" potovanju. Kana pa je takrat tako ali tako v boksu. Moraš pa gledat tudi kateri boks vzameš. Če med trkom, plastika poči, lahko prav grdo poškoduje psa.  :-\ Mi imamo prtljažnik, kadar je notri Grom tako ali tako pregrajen, da nima ravno celega prostora in mu ne preostane drugega kot miruje. Včasih je taka opcija boljša kot recimo z oprsnico, vsaj glede počutja, pa v nekaterih primerih tudi varnosti ;)

Gala-V

• *
« Odgovori #506 : 17 Avgust 2009, 13:33:54 »
Oprsnica itak ni varna, čeprav je pa bolje kot nič (sploh pri lahkih trkih). Sem gledala malo okoli teh stvari, pa naj bi bil bolj varen professional, če sem prav razumela, samo bo za začetek ok tudi ta. Z najhujšim scenarijem sem mislila predvsem na to, da psa katapultira in poškoduje/ubije osebe v avtu. Pri današnjih avtih srednjega razreda je problem samo v tem, da bi kletko vrglo v zrak, tako da se bo treba spomnit kako se to pričvrsti v avto. Se pa res kar veliko voziva, ene 300 km na teden, tako da "priložnosti" ne manjka.  :(

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #507 : 17 Avgust 2009, 14:37:52 »
Ja, nikoli ne veš kje čaka kakšna nesreča  :-\ Vsekakor bomo tudi mi nabavili boks, ko se bo začelo bolj aktivno prevažanje sem in tja.  ;)

Dina

• *
« Odgovori #508 : 17 Avgust 2009, 16:40:31 »
...tudi tukaj se je že začelo  >:(

Prodamo čistokrvne kraške ovčarje, brez rodovnika, poležene začetek avgusta 2009. Cena je 250€. Ostale informacije na telefonski številki

a mora človek res uničit vse, kar je lepše od njega?! :'(

Gala-V

• *
« Odgovori #509 : 17 Avgust 2009, 17:21:41 »
Tole sem tudi jaz zadnjič videla na znani slovenski spl. strani. Če se ne motim, so samice celo cenejše.  :-\
A gre v tem primeru za rodovniško mati?
Po moje bi se ta spletna stran lahko vsaj toliko potrudila in dala te oglase dol, vsaj za našo pasmo, ki se ji dela velika škoda.

Ah ja, sem se zmotila, še en oglas je in tisti ima cenejše samice. Se pa zgornji ne javi na gsm, tisti s "poceni" samicami pa nima telefona v kontaktu.