Avtor Tema: Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]  (Prebrano 474141 krat)

Čajka

• *
Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]
« Odgovori #600 : 22 September 2009, 14:32:20 »
Hojla !

Takole si je  Ajda ogledovala Hora.  :o Zanimivo da Čajka toliko  zaupa Ajdi.

Sem pa potem pobrskala pa sem našla eno sliko ko se je Čajka igrala z mladiči od Ajde  ;D Sicer je fotka zabrisana ampak po moje kar posrečena

Pa še ena slikica ki mi je  :-*

Aja Klara, Jackie - ostali....Dajte prosit da šole-lokalna kinološka društva/klube ,  da naredijo povezavo na DLVKOS. www.dlvkos.si BI bilo lepo, da je informacija o kraševcih dostopna na čim več različnih koncih. Če kdo želi lahko povezavo naredimo tudi v obratno smer...

Jackie - Gala V = vedno bolj razmišljam o enem sestankiču, da se malo dogovorimo če bi morda lahko kaj pomagali okoli članske baze, informacijskega sistema,  update-anja interneta in podobno. To bi bilo tako lepo  :D

Rob - tvoji dolenjski griči so pa res fini. Klara & mami živita v zelo podobnem kontekstu. Po moje ste kakšni sosedi.

Gre ta vikend kdo v Celje ? Jaz bom tam verjetno oba dni. Dopoldne...potem pa švis domov k mladičkom.

Gala-V

• *
  • Spol: Ženski
    • Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
« Odgovori #601 : 22 September 2009, 17:43:49 »
Sem pa potem pobrskala pa sem našla eno sliko ko se je Čajka igrala z mladiči od Ajde  ;D Sicer je fotka zabrisana ampak po moje kar posrečena

Mene bi bilo na mestu mladička strah.  :D  Tako velika izgleda proti njemu.  :)

Aja Klara, Jackie - ostali....Dajte prosit da šole-lokalna kinološka društva/klube ,  da naredijo povezavo na DLVKOS. www.dlvkos.si BI bilo lepo, da je informacija o kraševcih dostopna na čim več različnih koncih. Če kdo želi lahko povezavo naredimo tudi v obratno smer...

Bom povprašala.

Jackie - Gala V = vedno bolj razmišljam o enem sestankiču, da se malo dogovorimo če bi morda lahko kaj pomagali okoli članske baze, informacijskega sistema,  update-anja interneta in podobno. To bi bilo tako lepo  :D

Naslednjič se vidimo v Lipici (v Celje ne pridemo). Mogoče se pa tam lahko kaj zmenimo?

Aja, vedno pozabim napisati. Rob, za osnovo si preberi še knjigo Miroslava Zidarja "O kraševcu". Sicer je knjiga že kar v letih (1990) in se je ne da kupiti v prosti prodaji (to me tako jezi  >:(), lahko pa si jo sposodiš v knjižnici.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #602 : 22 September 2009, 17:50:32 »
Lahko se zmenimo, samo ne še ta teden, ker me ni  ;) Potem pa lahko kadarkoli, mislim da  ;)

Super slike, mladička sta prekrasna  :-* :-* :-*

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #603 : 22 September 2009, 18:05:20 »
O, Rob! Ste se doma odločli?!  ;D
Lepo!   :D

Rob

• *
  • Spol: Moški
    • FOTO-NARAVA
« Odgovori #604 : 24 September 2009, 20:43:45 »
andreja   Ja odločitev je padla..KRAŠEVEC bo.  ;)
 Sedaj hitim da končam pasjo uto in ogradim prostor za novega člana ....Potem pa mora ta žvalca še zagledati luč sveta, vsa  jesenska legla so prodana ili pa rezervirana... :D :(

Čajka

• *
« Odgovori #605 : 25 September 2009, 10:42:55 »
Hojla,

Rob - lepo napreduje hišica :-)

Sicer pa smo bili mi na obisku v (novopečeni) psarni Arnovčanski, kjer imajo 5 punc. Na Robovo žalost že vse oddane ... Zdaj so stare približno 5 tednov, in so  :-* :-* :-*

Evo - kakšen dolg jezik  :P

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #606 : 25 September 2009, 17:24:30 »
Iiii so lušne punce!!  :o :o

Hajdi pa je danes stara že 15 tednov!!  :o
In rezultati:  ;D
višina: nekaj čez 45 cm, teža: 11 kg
Ubogljivost: ODLIČNA  :D (najboljša v šoli)

Res je super, vsaki dan boljše! Na sprehodih je lahko spuščena, ker ima zelo dober odpoklic in nikamor ne gre. :) Najbolj sem vesela, ker se rada uči in sodeluje.
Smo pa v šoli "delali" ovire, katere so ji zelloo všeč in gre čez njih kar sama (zaenkrat smo šli čez gugalnico, tunel in pa desko, ki je na dveh valjih in se zaradi tega ziblje) ;D
Učimo pa se tudi poleg in naša frajla lepo hodi ob moji nogi že čez deset korakov. Vsak dan pa narediva še kakšen korak zraven! :)

Tukaj pa je še nekaj slikic! :P

Zdaj že zna tudi prosti  :D

Pa še ena iz gugalnice!

Lp, Tina

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #607 : 29 September 2009, 08:28:44 »
O kakšne lušne punce, vse po vrsti  :-*  :-*  :-*

Čajka, a je Hor temnejši od Hrasta  :) ? Sem videla "3,5tednov" fotke in sta noro, noro lušna  :-*
Upam, da ni nič narobe, če prilimam eno pozersko  :o :o :o

Tina, super vama gre  :-* Zelo lepe fotke, Hajdi je prava lepotička  :-* :)
Zelo lepo facico ima  :-* :-*

Pri nas nič novega, Grom je fasal hot-spot, pa smo že pozdravili  ;)

Rob, lepo napreduje hišica  :)
Sem mislila, da imam kje sliko od naše, pa sem našla samo eno, kjer Grom straži vhod  ;D

Mimogrede, pred nekaj časa smo imeli vso tisto idejo z oglaševanjem. No, nekaj pa je odziva. Ena ženska mi sicer še zdaj ne da miru in ne vem kam bi jo uvrstila, ker vse kar jo zanima je koliko stane mladič, pa potem nimam pojma kako naj jo ne odvrnem od rodovniškega, glede na to, da so malo pa vseeno dražji. Pa sem potem po ovinkih razložila, zakaj so dražji in da bo le tako dobila tapravega kraševca. Se je pa tole začelo nič kaj prijazno z mejlom, če prodam Groma  :P  ::) Kontaktiralo me je še nekaj oseb, eden zelo neprijazno, tako da nisem niti odgovarjala (človeka očitno moti, da delamo protireklamo). Dva se bosta pa v prihodnosti zagotovo odločila za rodovniškega kraševca, tako da nekaj smo s tem le naredili dobrega  :)

Lp

Čajka

• *
« Odgovori #608 : 30 September 2009, 11:40:01 »
Hojla forumovci..

Takole, malo sem se potrudila in po najboljših močeh uredila razstavno sekcijo na www.dlvkos.si. http://www.dlvkos.si/index.php?option=com_content&task=view&id=147&Itemid=280 (http://www.dlvkos.si/index.php?option=com_content&task=view&id=147&Itemid=280) Za updatanje tele  sekcije pa  sem mislila (upala) , da bi jo prevzela Tina, ki bo sigurno kaj hodila po razstavah, sicer pa vsaj zbirala podatke. Tina kaj praviš  ;D Btw Tina, hvala za zanimive slikice iz šolanja. Res je fino, da je psička tako kooperativna, vidim da pleza vsepovsod. Jackie, pa bi morda updatala kakšne druge sekcije (npr dogodke in vabila ter takšno). Galo V - pa bi porabila za pomoč pri vnosu podatkov v IS . Tako sem si zamislila  8) Ker zdajle vse sama delam potem se pa smilim sama sebi, in to ni več za nikamor.

Preko vikenda  sem tudi na rasztavah v Celju, kjer je bilo kar luštno  in malo poslikala stvari; prvi dan je zmagal Faust Kamengorski drugi dan pa (ata) Frodo Srednjedravski. Čestitke obema!

Faust

Frodo

Jackie ! Hvala za optimistično poročilo.  :) Zanimivo kajne kakšne reakcije dobiš, prav tako pa tudi da če vsi skupaj malo pomigamo lahko kar veliko naredimo. Mislim da sem tisti "ta nesramen" mail tudi jaz dobila, in tudi jaz sem ga ignorirala, saj bi bilo v njem prav nič konstruktivnega.

Sicer pa Jackie - kaj je s tvojim blogom ? Kaput ?   ;)

Naši mladički pa so tooook lušni.

Še jaz nalimam par hecnih iz fotošutniga 3,5 tednov:

Pa Čajka ki se "igra volke"  >:D

Pa ena z rožicami

Se vidimo v Lipici v nedeljo !!!! Prinesti kakšne zložljive stole.... več  na povezavi: http://www.dlvkos.si/index.php?option=com_content&task=view&id=168&Itemid=31 (http://www.dlvkos.si/index.php?option=com_content&task=view&id=168&Itemid=31)

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #609 : 02 Oktober 2009, 15:38:50 »
Jaz sem za! ;D ;D
Z veseljem pomagam, samo če mi bo uspelo  ;) ;D

Imam pa eno vprašanje. Kdaj kraševci začnejo menjati zobe? ???
Ker jih je Hajdi že izguila nekaj (bo pa čez 10 dni stara 4 mesece).

Se pa vidimo v Lipici. Smo se odločili, da se bomo tudi udeležili! ;D :P

Lp, Tina

Gala-V

• *
« Odgovori #610 : 02 Oktober 2009, 17:59:24 »
Moja je začela menjat zobe nekje po 4 mesecu, se je pa zato gonila s petimi.  :D  V času gonitve pa je tudi najbolj intenzivno menjala zobe. Se je pa tvoja zelo potegnila v tem času! Čestitam za uspeh v šolanju!

Midve sva pa ta teden kar doma obležali, jaz z virozo, ona pa z bojnimi ranami. Zdaj na balkonu "lovi programe za satelitsko".  :D
Krivec pa je nov, mlad in nadvse hudoben maček. En dober mesec nazaj sem ga še reševala, zdaj ji je pa gobec zmasakriral, da izgleda kot cvetača. Upam, da se ne zagnoji.

Preden bom imela že polno kartico Lipice, bom hitro nalepila kakšno staro sliko.

Bili smo na obisku pri Taji, ki bo kmalu stara 3 leta. Žal ni bila več za "mladostniške fore", tako da ni bilo norenja z njene strani. Je bilo pa okoli nje cel kup drugih kandidatov za igro.  ;D

In še družba ... Zanimivo, v kakšne položaje znajo zaiti tace

Prejšnji teden smo pa malo hodili okoli Bovca. Sploh so zanimivi tisti leseni mostovi, ki se premikajo. Mene je zelo strah višine, tako da sem imela več dela s sabo, kot z njo, da sva ostali gor.  :D  Nabolj super je, ko začneš hoditi po njem in začne valovati.  :'(

Tukaj dol bom pa jaz šla, samo še nisem nobenemu povedala.  >:(

Mene je bilo noro strah samo, ko sem pogledala v globino, kaj šele, da bi pomislila, da bi se spustila v prepad. Verjetno je preverjala, če dol res ni vode.  :)

Rob, ti bi se pa tudi lahko oglasil kaj v Lipici!

Rob

• *
  • Spol: Moški
    • FOTO-NARAVA
« Odgovori #611 : 02 Oktober 2009, 23:28:09 »
Gala-V imaš prav, v Lipici bi požiral vaše Kraševce. Imam druge neodložljive obveze za ta vikend, pa ne bo šlo.

Lepo se imejte vsi z vašimi Kraševci, jaz bom pa držal fige, da vam vreme ne bo nagajalo, ko boste paradirali po Lipici.

Rob

Gala-V

• *
« Odgovori #612 : 03 Oktober 2009, 10:40:48 »
Hvala Rob, škoda, da ne boš moral priti.  :(

Drugače smo pa danes spoznali še eno vet kliniko na "poti" do Lipice, tako da smo že dobili antibiotik v rit in še 10 dnevno terapijo ter en res velik satelitski krožnik.  :'(
Upam, da se jutri ne boste vsi ustrašili. Sicer ji bom krožnik dala dol, ampak vseeno je gobec tak, da ga komaj gledam. Tudi vse okoli oči je prejela nekaj prask, tako da je kompletno obdelana. Vsekakor si želim, da bi se navadila, da se k hudobni mački ne daje buče.  :D

EBRANKA

• *
« Odgovori #613 : 05 Oktober 2009, 07:55:38 »
Na svetovno razstavo bomo peljali tudi kraške ovčarje. Iz Slovenije so lastniki prijavili 10 psov. Večina nas bo tja potovala z majhnim avtobusom. V avtobusu imamo prostor še za eno osebo, vendar brez psa, ker so mesta za kletke že zasedena. Če se kdo želi udeležiti razstave in potovati z nami, se nam lahko pridruži. Odpotovali bomo v petek, 9. 10. 2009 ob 17.00. Odhod bo iz sedeža društva v Mariboru, zvečer pa bomo prespali v gostišču Mauth Windholz  http://www.mauth-windholz.at/
 ki je od Bratislave oddaljen pribl. 30 minut. V soboto zgodaj zjutraj bomo odpotovali na razstavo. Stroški prevoza z avtobusom za eno osebo so okoli 60 E, 22 evrov pa stane prenočišče. Če koga zanima potovanje z nami, naj se javi na [email protected]

Gala-V

• *
« Odgovori #614 : 05 Oktober 2009, 11:09:58 »
Uf, želim vam veliko uspeha na razstavi in pa tudi veliko sreče pri potovanju!
Upam, da boste postregli s kakšnim izdatnim foto materialom.  :P

Jaz imam od včeraj nekaj malega slik, ki jih bom nalepila do srede, če mi uspe.  :-[

Za zdaj pa imam eno od tega vikenda

Baje sosedje pogrešajo mačko in je že od prejšnjega tedna niso videli.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #615 : 07 Oktober 2009, 18:43:32 »
Tina, Hajdi ima konkurenco v "prosi" od obeh naših  :P Grom ima končno dovolj ravnotežja in kontrole nad telesom, da lahko stabilno opravlja tudi to vajo  :)
Kani pa je seveda, poleg vrtenja v levo in dajanja tačk to naj-trikec  ;D

Danes sem se pošteno razjezila na sosedove otroke. Grom je bil utrujen od sprehoda in igranja z mano in je odšel ležat na svoj prostor, kjer ima vse pod kontrolo in lahko mirno opazuje okolico. Midve s Kano sva ponavljali trike in ker je bila danes še posebej navdušena in je delala zelo energično, sem popolnoma pozabila na Groma, ki je mirno ležal ob ograji. Na enkrat pa zaslišim renčanje in ko se obrnem, vidim sosedovega mulca, ki je splezal na ograjo in z eno palico žokal Groma. Grom je sicer do otrok zelo prijazen. Obožuje punčki od sosedov, ki ga prideta lepo vljudno pobožat in pocrkljat, včasih tudi čez ograjo, in s tem nimam nobenih problemov, ker oboji zelo uživajo v medsebojnem odnosu. Ko pa sem danes videla malega "radovedneža" so se mi pa postavile po koncu vse kocine in sem najprej rekla samo, da naj pusti Groma pri miru, ker počiva. Skočil je iz ograje in stekel stran. Ker sta bili zraven tudi prej omenjeni punčki, sem jima rekla, naj drugič pridejo vprašat in ga bodo lahko božali. Lepo sta se mi opravičili in je bil mir. Potem pa spet, postavim ovire za Kančko. Ne mine pet minut, Kana spet dela extra-super, pa spet slišim Gromovo lajanje. Koga vidim !?  ::) Malo sem bila že ob potrpljenje in sem se mu zadrla da sem mu že rekla in da ga naj zares pusti pri miru, če ne se lahko zgodi, da ga bo sprovociral do točke, da Grom ne bo tako zelo prijazno odreagiral. Tamal pokaže jezik in steče stran. Groma pokličem k sebi in mu poveljujem prostor stran od ograje. Ni minilo 10 minut, taisti mulc teče ob ograji in s palico tolče po njej. Grom je seveda poleg funkcije družinskega psa tudi zelo pozoren čuvaj in je stekel ob ograji in lajal. Tokrat mi je bilo dovolj, Groma sem odpoklicala, poklicala mamo tega otroka in ji povedala, da nočem da se to še ponavlja. Seveda me nihče ni jemal resno. Prej pa se je to še enkrat ponovilo in tokrat sem poklicala mojo mami, ki je še enkrat povedala in staršem in otroku, da je dovolj. Vrt imamo ograjen, pes je vedno pod nadzorom, trudimo se, da ga vzgajamo čimbolj pravilno in prijazno do okolice, imamo table Pozor, kraševec! in pes je prav tako odziven na povelja in uboga. In , da bodo krivi izključno oni če se bo kdaj dogodila nesreča. Se sprašujem kaj bi bilo, če bi bil zunaj Grom takrat, ko je tale fantek brcal žogo čez našo ograjo in jo potem hodil iskat čez ograjo, brez da bi mi karkoli vedeli dokler ga nismo videli. Najbrž bi ga nalajal in se do njega obnašal kot do vsiljivca? Kaj bi se zgodilo, če bi fantek Groma poskušal udariti, ga odriniti ali kaj podobnega? Kaj bi se zgodilo če bi se v tem primeru zadrl nanj ali ga brcnil? Bila sem na totalnem robu potrpljenja, saj se v kakšnih situacijah počutiš popolnoma nemočnega, sploh ker v psa vlagaš toliko truda in ljubezni, da bi se mi zares zdelo škoda mesece popravljati kakšno pretirano agresijo ali kaj podobnega. In če rečeš človeku, otroku ali staršu naj neha dražiti psa, ali je to res tako težko ? Sem precej šokirana in pretresena, Grom pa je na srečo odreagiral zelo lepo in pravilno in sem zelo ponosna nanj. Upam, da se v prihodosti kaj takega ne bo ponovilo  :-\
Dejstvo je, da je Grom čuvaj in tega nočem preprečiti, ker je tudi v elementu zelo odziven, vendar se vseeno sprašujem, če morda ravno okolica včasih ni kriva zato, da kraševec odreagira z agresijo? Kdo je potem kriv? Pes nikoli, vendar si na žalost vsi zapomnejo samo kateri pes in pasmo in vzamejo to zdravo za gotovo pa potem ti poiskušaj spremeniti stereotipe pri takih ljudeh. Včasih postane prekleto težko...

To je mesto, kjer  Grom leži in počiva:

Pa še, ko opazi sumljivo stvar:

Pa še dve sliki od obeh  :-* :-*

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #616 : 07 Oktober 2009, 21:29:35 »
A starši ne obvladajo mulca ali kaj? Jaz bi imela pripravljenega wapa-juhej kako bi mu bilo všeč. >:D Ali pa kako jajco, paradižnik, vodo zmešano z zemljo. Jej kako bi bili njegovi starši veseli.

Gala-V

• *
« Odgovori #617 : 08 Oktober 2009, 10:01:37 »
A starši ne obvladajo mulca ali kaj? Jaz bi imela pripravljenega wapa-juhej kako bi mu bilo všeč. >:D Ali pa kako jajco, paradižnik, vodo zmešano z zemljo. Jej kako bi bili njegovi starši veseli.

Očitno, da ne. Ponavadi jim ni všeč, če izvajaš kakšne "vzgojne prijeme" nad njihovimi nevzgojenimi mulci, ker boš na koncu izpadel cel psihopat in nadlegovalec otrok. Sicer so pa danes vsi veseli, samo če se jim ni treba z lastnimi otroki ukvarjat. Če psihira sosedovega psa, imajo sami pač mir.  :-\

Pri psih je res neprijetno to, da moraš toliko energije vlagati vanj, potem pa ena slaba izkušnja naredi cel kup težav. Res ni fer, da imaš zagrajeno dvorišče in moraš psa "branit" pred smrkavci. Je pa tista ograja malce premalo "gosta" in me spominja na rek, da priložnost dela tatu.
Mi smo se pred 7 leti vselili v hišo, ki je imela na eni strani zelo visoko betonsko ograjo, ki je lastnika stala celo premoženje. Potem, ko smo videli, kakšni fajn ljudje se skrivajo na drugi strani, se nismo več čudili, zakaj jo je postavil. Ta ograja nam je res marsikaj prihranila. Če bi bilo po moje, bi si postavila 2 m visoko nepropustno ograjo prav vse okoli hiše, vsaj glede na to, kakšne sosede imam.  :-[

Mi smo se pa včeraj zvečer začeli na polno ženit, tako da se bomo kar malo bolj zase držali. Je pa prav žalostna, ker se ne more počistiti, ko me ni doma, saj mora imeti še vedno satelit gor.  :(

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #618 : 08 Oktober 2009, 17:35:38 »
Ne, čara, starši ne samo, da ga ne obvladajo, niti trudijo se ne obvladati ga  ::) Pravzaprav se nanj samo derejo, tako da bogi otrok, ampak jaz na žalost ne moram pomagati. Lahko pa poskrbim, da mi ne kvari psa. Vsaj mislim da :-X

Gala-V-tudi pri nas smo zagradili ravno iz tega razloga, ker so tukaj vsi toliko alergični na mejo in bi jo najraje vsako leto kdo prestavil za pol metra, pa seveda predvsem zaradi psov, da sta lahko prosto spuščena, pa da se ju lažje nadzoruje. Kakšne betonske nismo že iz estetskega vidika želeli postavljati. Čeprav očitno izgleda vasi nič ne bi pokvarila, glede na to, da je nasproti nas živo oranžna hiša  >:D Ampak to ni moja stvar  ;) Se mi pa zdi, da nek pravilno vzgojen in skuliran pes nima nekih hudih problemov tudi z negativno izkušnjo, življenje konec koncev ni rožnato in niso vsi psi/ljudje prijazni, ampak v naši vasi se dogajajo čudne stvari. Kot recimo spuščanje neprijaznih psov na tvojega privezanega in takrat do samcev še zelo tolerantnega psa in podobno. Da ne govorim o nekih zimproviziranih pasteh "za divjad", ki so se še v času Rona pojavile na gozdnih poteh, kjer smo se vsakodnevno sprehajali. Jaz sem sicer zelo spoštljiva do kmetov, ne hodim po visoki travi, če ne vprašam, po gozdu in travnikih ne delamo galame (kopanje lukenj, preganjanje divjadi,...), se mi pa zdi, da je včasih komu zelo težko reči, da ga naše sprehajanje moti in potem posežejo po bolj radikalnih metodah  ::) Grom je na področjih, kjer ni dovolj odziven na klic vedno privezan ali vsaj zmotiviran do te mere, da ignorira moteče dejavnike, pa je včasih vse narobe, če recimo pije vodo iz potoka, ker jo bo zagotovo onesnažil, medtem ko taisti človek, ki to govori v tem času z vsem živim gnoji travnik ob potoku. Da ne govorim o tem, da se nočem niti približati lovskim prežam, ker me je pred časom skoraj srce zagrablo, ko je nekdo dobrih 10 metrov stran v prazno ustrelil... Vse živo v glavnem  :-\ Nekako se mi zdi včasih zaman, da poskušam biti zelo vljudna in čimbolj neovirati kmete iz druge strani pa nobenega pozitivnega odziva ali vsaj korektnega odnosa.Seveda pa postanejo vsi takoj pametni,da pes ni za na sprehod, ampak za na verigo in mi je prav glupo hoditi čez vas do travnikov, ker prav vidiš čudne poglede oz. samo zavese, ki zabingljajo v hipu ko pogledaš proti oknu  ::) ;) Vaško okolje, pač  ::)

Ampak Gala je pa kar aktivna v ženitvenem smislu  :P  ;D A sta rano na gobcu kaj pokazali veterinarju ?

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #619 : 08 Oktober 2009, 18:35:52 »
Si predstavljaš kako so šele mene gledli na vasi, ko sem mu dala rutico gor, sebi pa majco žleht kot pes :D   Kako se šele čudijo obiski, da je Bina v hiši in ne v boksu ali ketni...

Čajka

• *
« Odgovori #620 : 08 Oktober 2009, 19:28:24 »
Jackie - fejst zoprno tole, ampak dejstvo je da ljudi (prismuknjene) kar nekako privlači draženje - posebno kraševcev ali kakšnih drugih straho spoštovanja vrednih živali. Ne vem - to me spomni na kakšne preproste duše ki jih vidiš v ZOO in jih tako mika da bi  dražili zveri, ki so na "varni razdalji in jim nič ne morejo". Niso namreč samo določeni otroci taki ampak gre za odrasle /polnoletne primerke.  Fito, hčerko od Čajke, je nekdo hodil takole dražit (odrasel), in je bilo treba zagroziti s policijo da je vsaj malo zaleglo. Kraševec tako zlobo in neumnost težko razume, saj pripiše takemu človeku slabe namene (itak!). No amapk ni druge kot: imeti čim boljše odnose s sosedi, in jim nekje med prepričevanjem in dobrikanjem razložiti da se to ne dela. Problem je, ko se ne da nič dopovedati - in imaš res neke psihiče, ki ti potem lahko celo mirno zastrupijo psa. Tega je mene tudi najbolj strah. :'( No moram potrkati, naša vas je zanenkrat ok, mislim, da so nekako sprejeli da smo del vasi, da malo drugače razumemo to sobivanje s psom,  morda pomaga da imamo tu tudi sorodnike.  Se pa spomnim ene malo krute zgodbe, ko je enkrat (še pred kraševci) domov prišel nas maček - ves ranjen in krvav. Mislila sem, da ga je kakšna kosilnica ali kaj podobnega, na rentegenu v LJ pa so rekli - "ja guspa saj je poln šiber". No in potem sem šla osumljenega dotičnega prosit, če prosim ne bi streljal na (vsaj moje) mačke (črno bela) etc. Potem mi jie pa enkrat čez leta, ko mojega mačka že zdavnaj ni več bilo, pokazal enega črno belega (sosedovega) mačka in rekel - no tegale pa nisem ustrelil, ker si me prosila.  >:D Khmm...ja takle mamo.

V glavnem Jackie ne obupaj, včasih je življenje res malo čudno, ampak na dolgi rok pa se mi zdi da gredo stvari v pravo smer.  :) Moramo razmišljati pozitivno.

Čajka

• *
« Odgovori #621 : 08 Oktober 2009, 19:38:30 »
Dolžna pa sem še poročilo iz Lipice:

Ker sem uredila tudi sekcijo dogodki na www.dlvkos.si  pripenjam kar link tja,

sicer pa je bilo prav fino. Letos nisem imela preveč energije glede obveščanje, sklicevanja in podobno - potem pa je vseeno tja pridrvela cela armada kraševcev. IN bilo je res fino in prijetno in čist na izi (če se še tko reče)  :D

No ene par fotk, ostale na pa na društvenem albumu namenjenemu dogodkom http://dogodki-dlvkos.moj-album.com/album/17299492/

Najprej ena za vegeterijance - pečen pršut, ki so ga častili Kodarinovi - MLJASCK !!!!

Druga za vegeterijance -Suzana in Damjan, motivirata Bajko za delo na stojnici

Skupinska

Čajka

• *
« Odgovori #622 : 08 Oktober 2009, 19:43:10 »
Aja, pa še par "tradiconalnih " iz hipodroma

Tamle zadaj jo maha Hajdi Srednjedravska ;D

Družinica iz Švice

Mimohod ta velkih in tamalih

yaya

• *
  • L like Love - L like Luna
« Odgovori #623 : 09 Oktober 2009, 17:45:27 »
 :o tudi v Švici imajo kraševca. lepo :) me samo informativno zanima ali sploh obstaja kakšna psarna kraševcev izven Slovenije oz. koliko kraševcev je v tujini? vem, da kraševec ni pogosta pasma in me ravno zato zanima :)

LP

PS: jah, vaško življenje je pač tako. tudi mene prav očitajoče gledajo, ko grem na sprehod, češ: "mi delamo ona ima pa čas psa sprehajat!". in ne dvomim, da bi ta sosed mojopsičko tudi brez slabe vesti ustrelil, če bi brez mene (lastnika) prišla mimo... :-\ sicer pa vem, da pes sam okoli nima kaj za hodit. ampak, da ga dražijo, ko je za ograjo na "svoji zemlji" je pa absurd... :-\

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #624 : 09 Oktober 2009, 18:39:27 »
V Švici sta 2 Gromovi polsestrici in ena sestrica (s ful kulskim imenom Gorenjka  >:D ;D), ki je tudi na sliki. Koliko točno jih je ne vem, vem pa da je ena psička na Švedskem, kar nekaj jih je v Nemčiji in na Nizozemskem, pa še v Italiji, od koder so tudi vzreditelji psičke Lave  :-* Mislim, pa da vse skupaj v tujini ne presegajo števila 30  ;) Iz letošnjega legla Srednjedravska mislim, da jih je par šlo v Avstrijo/Nemčijo nisem popolnoma prepričana. Ni nekega zanimanja v tujini oz. je pasma popolnoma neznana. Ampak, seveda moramo najprej narediti toliko in toliko na promociji pasme v Sloveniji, jo začeti ceniti kot značilnost Slovenije in zaklad, šele potem pa se bomo lahko z njo tudi bolj številčno ponašali po svetu. S trenutno filozofijo vzrejanja in promocije v DLVKOS, pa mislim, da smo na dobro poti  :)

Lp  :)

yaya

• *
  • L like Love - L like Luna
« Odgovori #625 : 09 Oktober 2009, 18:53:53 »
hvala za hiter odgovor! :)
se strinjam, najprej moramo slovenci spoznati kako super pasmo imamo in šele potem se je treba na tujino razširit. :) kajti, če še slovenci je poznajo svoje pasme, kako jo bodo v tujini.
kar tako naprej! :)

PS: :o Gorenjka? super ime :D

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #626 : 09 Oktober 2009, 19:07:51 »
Ja, Gorenjka je carka  :) Jaz sem jo spoznala na razstavi v Celju in je super psička  :-*

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #627 : 10 Oktober 2009, 12:52:21 »
Hehe, lušne slikice!  ;D :-*
Hajdi je imela res ogromno energijev hipodromu  :P. Posebej pri teku, ko je galopirala cel krog ;D No, rezultat pa je bil vidno utrujen pes. :D Celo pot nazaj je spala, pa še potem doma :)

Iz letošnjega legla Srednjedravska pa je v Avstrijo odšla psička Helena, v Nemčijo pa sta odšla dva samčka Hraši in Hanibal  ;)

No, glede "nesramnih" sosedov pa mi na srečo nimamo težav! Vsi imajo Hajdi zelo radi še posebej ena soseda (ki jo Hajdi sedaj že zelo dobro pozna). Ta jo tudi malo gleda dopoldan, ko smo mi v šoli in službi.
Tudi na sprehodih ni težav. Imamo res lepo poljsko pot, kjer je takšna poljska cesta, po kateri se sprehaja več psov. In nima res nihče nič proti. Če srečava s Hajdi kakšnega kmeta ali kogar koli drugega, je samo navdušen nad njo in potem me sprašujejo kakšne pasme je, koliko je stara ipd.  ;D In vsakemu se zdi takooo zelo lepa. :-* Še posebno en kmet je, ko jo je videl že ko je bila čisto majna in jo od takrat kliče jazbec  :D :D. In potem se skupaj smejimo našemu "jazbecu"  :P

Lp, Tina in Hajdi

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #628 : 11 Oktober 2009, 12:54:33 »
Rezultati iz svetovne razstave v Bratislavi  :o

DOGS
Junior class

12850    GENI VRŠNIŠKI   Excelent 1, CAJC, Junior World Winner

Open class

12851    CAR      Excelent 1, CAC, CACIB, BOB, World Winner
12852    FAUST KAMEN GORSKI    Excelent 2, res.CAC

Champion class

12853    APOLLÓN OD STUDENÉ CHODBY   Excelent 1, CAC, res.CACIB

Veteran class

12854    VIK   Excelent 1, Veteran World Winner - Best Veteran

BITCHES

Junior class

12855    GAŠA VRŠNIKA  Excelent 1, CAJC, Junior World Winner - Best Junior
12856    RINA     Excelent

Intermediate class

12857    FIKA KAMEN GORSKA    Excelent 1, CAC

Open class

12858    FINA SREDNJEDRANSKA   Excelent 1, CAC, CACIB, World Winner
12859    FITA       Excelent 2, res.CAC, res.CACIB
12860    TIKA PIŽMOHTOVA    Non participatied

Čestitke vsem udeležencem, še posebej Mateji in Lanu za osvojen naziv svetovnega prvaka!!  :-* ;D

svetlana

• *
    • Foto zgodbe
« Odgovori #629 : 11 Oktober 2009, 17:40:41 »
Zelo lepi so tile kraški ovčarji. A bo tud v Ljubljani kakšna predstavitev ali pa razstava teh lepotcev?  :)