Avtor Tema: Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]  (Prebrano 474391 krat)

Gala-V

• *
  • Spol: Ženski
    • Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]
« Odgovori #720 : 07 November 2010, 13:24:57 »
Ah, ni omembe vredno, če je šel BBH malo slabše skozi, saj vemo, da Hajdi marsikaj zna tudi izven poligona.  :)

Sedaj pa še ena stvar:

V prodaji je koledar kraševcev za leto 2011!  :o

V društvu smo poslikali 12 vzrejnih skupin oziroma pse, ki izhajajo iz vzreje dvanajstih vzrediteljev kraških ovčarjev. Med njimi so tako dolgoletni vzreditelji, kot tisti, ki so kraške ovčarje pričeli vzrejati pred kratkim, ali pa so imeli samo eno leglo.
Slike so narejene v okolju, iz katerega prihajajo vzreditelji, vključene pa so tudi zanimive in značilne kulturne ter naravne znamenitosti kot so Cerkniško jezero, kraška hiša muzej v zamejski Sloveniji, Žička kartuzija, Žrebčarna Lipicancev na Ravnah in mnoge druge zanimive kraje.

Koledar je na voljo na nekaterih Petrolovih bencinskih servisih. Seznam in posnetek koledarja najdete na spletni strani DLVKOS: http://www.dlvkos.si/index.php (http://www.dlvkos.si/index.php)
Koledar je mogoče prevzeti tudi pri meni osebno, in sicer v Ljubljani (BTC in okolica).

PS: Na slikah najdete tudi marsikatere poznane kraške lepotce in lepotice, ki so predstavljeni tudi na tem forumu.  ;)

Talija

• *
    • Danatera-Cairn & lakeland terierji
« Odgovori #721 : 07 November 2010, 14:20:43 »
Iskrene čestitke Hajdi za opravljen B-BH,saj ni važno,koliko točk je dobila, glavno,da ga ima ;D! Tako ali tako pa je pokazala, kaj se da kraševca naučiti na EDS-u,res sta bili super!!!

EBRANKA

• *
« Odgovori #722 : 08 November 2010, 11:12:35 »
Tina in Hajdi, tudi jaz vama čestitam, pa ne samo za BBh, ampak za super nastop na EDS.  :)
Prav veselje vaju je pogledati, kadar nastopata, ker se vidi, da super sodelujeta in da so trikci obema v veselje. To, da pa je na izpitu Hajdi pokazala, da ne verjame preveč v neke formalnosti, je pa tako ali tako izrazito kraševska lastnost. Moja Čajka je na BBhju jasno pokazala, da je nič kaj ne zanima sodelovanje z mano, kadar sem v napol stresnem stanju (težko si je takrat dopovedat, da si s tremo samo škoduješ), tako da so bile vse vaje prej dosti boljše kot pa tisto, kar sva prikazali na "D-Day". Glede na vse zgodbice kraševcev, ki so delali do sedaj BBh, imam občutek, da imajo te naše zverince nek prirojeni senzor, ki na najbolj subtilnih ravneh zaznava vse naše treme, strese in podobne napetosti, potem nam pa malo pokažejo, da se nima smisla sekirat za neke formalnosti in kaj si oni mislijo o tem, če je treba delati nekaj pod pritiskom. Imajo naši kraševci pač še svojo lastno pamet, pa včasih naredijo kakšne stvari malo po svoje. Tako sem npr. slišala za kraševca, ki je med delanjem Bhja na deževni dan namesto hoje poleg kar malo potegnil, da je prišel čim prej v zavetje pod dežnik sodnika in pa psičko, ki je konec izpita malo skrajšala, ker so na drugem koncu poligona že pekli čevapčiče. Na izpitu A se pa moja Čajka tudi ni mogla zadržati, da ne bi vmes med odpoklicem še malo zarinila glave v sveže zapadli sneg.

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #723 : 08 November 2010, 20:00:10 »
Hvala vsem za čestitke!  :)

Ja, tale B-Bh je bila kar zanimiva izkušnja  ;D
Kljub temu, da je bilo daleč od tega kar zna, sva nabrali 88 točk  ;D (na treningu npr. pa je vse naredila tako dobro, da bi dobili prek 95 točk :D)

Ampak še vedno je najbolša in sem zeellooo ponosna na njo!  ;D

Gala-V

• *
« Odgovori #724 : 19 November 2010, 11:55:47 »
Kje ste kraševci? Kakšno novo sliko bi pa le lahko dali!   :o

Spomnila sem se, da mi je uspelo naložiti tudi slike iz Lipice.
Povezava: http://www.mojalbum.com/gala-vrsniska/2010-lipica-03-10-2010 (http://www.mojalbum.com/gala-vrsniska/2010-lipica-03-10-2010)

V vmesnem času se je organiziral še vzrejni pregled na Dolenjskem, katerega se žal nisem mogla udeležiti. Zina, kako ste se imeli?

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #725 : 19 November 2010, 21:57:48 »
Vzrejni je bil super, lušno, sproščeno vzdušje  :) Sem videla par res krasnih psov in spet poklepetala z vsemi možnimi lastniki in nelastniki  :P
Za kakšno statistiko pa nisem pravi naslov  :-[ ;D

Talija

• *
« Odgovori #726 : 19 November 2010, 22:41:13 »
Jaz se oglašam s slabo novico, mojemu Feldu je ugotovljena erlihija  :(
Začelo se je z občasnim šepanjem na sprednjo taco, v enem mesecu se je zelo poslabšala kvaliteta dlake, izgubil je mišično maso in postal depresiven. Danes je dobil močne antibiotike in zdaj lahko samo upam, da bo boljše in da ne bo kakšnih hudih posledic za jetra.
Držite pesti, da se bosta s Simbo še kdaj tako igrala!

rapgirl

• *
« Odgovori #727 : 19 November 2010, 23:00:25 »
lepe kolendarje imate letos kraševci, pa ideja mi je zelo všeč, da so slikani na različnih krajih.  :-*

Talija upam, da se čim prej pozdravite in imate čim manj,oz. nič posledic. ;)

Talija

• *
« Odgovori #728 : 19 November 2010, 23:13:45 »
Hvala rapgirl!

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
    • moje zverce
« Odgovori #729 : 19 November 2010, 23:20:45 »
Talija, držim pesti za Felda.

Talija

• *
« Odgovori #730 : 19 November 2010, 23:25:52 »
Hvala-upam, da mu bo uspelo premagati to zahrbtno bolezen, čeprav je že nekoliko v letih.

Gala-V

• *
« Odgovori #731 : 19 November 2010, 23:46:57 »
Vzrejni je bil super, lušno, sproščeno vzdušje  :) Sem videla par res krasnih psov in spet poklepetala z vsemi možnimi lastniki in nelastniki  :P
Za kakšno statistiko pa nisem pravi naslov  :-[ ;D

Super, sem vedela, da ti bo všeč. Te kraške zadeve so res ena fajn reč, tako da mi je prav žal, če kdaj kaj zamudim.

Talija, zelo mi je žal, da ima Feld erlihijo.  :( Upam, da se mu bo uspelo zlizati iz tega. Vsekakor pa sporoči še kaj, kako vam gre.

Talija

• *
« Odgovori #732 : 20 November 2010, 07:58:44 »
Bom poročala, res me zelo skrbi za to mojo mrcino, čeprav danes se je prvič po daljšem času po mačje pretegnil (to je prej počel vsako jutro, verjetno je pobral od Zeusa, mačka ;) ), no, saj vem, da antibiotiki ne delujejo tako hitro, ampak vseeno sem bila boljše volje.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #733 : 20 November 2010, 10:58:41 »
Joj, Talija, zelo mi je žal za erlihijo   :-\ Držimo pesti, da bo vse v redu  :-*  :-*  :-*

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #734 : 20 November 2010, 12:54:47 »
Talija, držim pesti, da bo s Feldom vse v redu in da se čimprej pozdravi  :-* :-* :-*

Talija

• *
« Odgovori #735 : 20 November 2010, 13:42:45 »
Vsem najlepša hvala za dobre želje. Upam, da bo ta kuža čudovitega karakterja še dolgo z nami in ga ena takšna mala zver, kot je klop, ne bo dotolkla.

Pa še ena zimska:

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #736 : 20 November 2010, 19:43:12 »
Super slika - Feld je res zelo, zelo lep kraško  :-* :-* :-*

Talija

• *
« Odgovori #737 : 20 November 2010, 22:12:49 »
Hvalaaaa...najbolj všeč mi je pa pri njemu njegov značaj.
Danes sem kar malo boljše volje, je precej boljši, spet "fehta" za hrano, igral se je s Simbo in spet s svojim značilnim kraševskim vauvauvau pozdravil prijatelje, ki so prišli na obisk  :)...da bi le tako šlo naprej.

EBRANKA

• *
« Odgovori #738 : 22 November 2010, 19:26:00 »
Talija, držim pesti, da bo Feld kmalu prebolel to zoprno klopjo bolezen. Res je zlat kraško, super karakter, se spomnim, ko smo bili na obisku že kar nekaj časa nazaj in kako se je crkljal ob mizi kot en tak prijazen košat lev.

EBRANKA

• *
« Odgovori #739 : 22 November 2010, 19:42:42 »
Gala_V, super slikce si naredila iz Lipice, mi je bilo prav žal, ker nisem mogla priti, pa si s temi slikcami prav fino pričarala vzdušje. PO tisti slikci, ko je šla Gala med sprevodom v galop sklepam, da je še vedno zabavna in živahna, pripravljena za razne hece in presenečenja. Ti povem, ravno se boš navadila na vse te njene hece, pa se ti bo kar naenkrat umirila. Čajka je bila po tretjem letu sicer še vedno sem ter tja malo navihana, ampak nič v primerjavi z njeno iskrivostjo v mladih letih, tako da kar malo pogrešam tiste čase. 

Talija

• *
« Odgovori #740 : 22 November 2010, 21:27:54 »
Hvala Branka. Res je, najbolj je užival v crkljanju, zdaj mu pa še to ne paše, tako,da je res kar hudo z njim  :'(
Upam, da uspel in premagal to bolezen.

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #741 : 05 December 2010, 14:15:32 »
No, da malo osvežimo našo temo  ;D

Sneg je verjetno razveselil prav vsakega kraškota!  ;D

Naša Hajdi ga naravnost obožuje  :D

Lp, Tina  :)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #742 : 05 December 2010, 19:44:28 »
Krasne fotke  :-*
Upam, da bodo v kratkem tudi od nas kakšne nove  ;)
Grom obožuje sneg  :)!

Talija

• *
« Odgovori #743 : 05 December 2010, 21:27:03 »
Res čudovite fotke!  :)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #744 : 07 December 2010, 16:25:43 »
Otročji G!  ;D

Kirsikka

• *
  • Viivi & Roni
« Odgovori #745 : 08 December 2010, 21:58:30 »
Kako so lepi vaši kraškoti :-*

Talija, kako je kaj s Feldom? Držim pesti, da se čim prej pozdravi :-*

**Jackie**, daj, prilepi še kakšno slikco od Groma ;)

Talija

• *
« Odgovori #746 : 08 December 2010, 22:34:02 »
Ja, res so krasne fotke! :)
Moj Feld pa ni nič kaj dobro, ko ga človek pogleda, si misli, da to ni isti pes, kakršen je bil pred 2 meseci :'( Izgubil je ogromno dlake in jo še izgublja, mišic na stegnih in na sprednjem delu sploh ni več, ob vsakem naporu (to je zdaj le kratek sprehod) šepa potem še dva dni in v glavnem poležava. Še vedno je na tetraciklinih in bo še 1 teden. Pred 2 dnevi so mu ponovno pregledali kri, da vidijo, kakšno je stanje notranjih organov glede na antibiotike pa je še vse na zgornji meji normale, razen ledvic, ki so malo čez ampak menda še nič zaskrbljujočega.Mi je pa rekla veterinarka, da psa dosti potolčejo tudi tako močni antibiotiki, kot so ti, ki jih jemlje.
Bomo videli, tako težko mi je, ko ga gledam takega in takooo žalosten pogled ima!

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #747 : 09 December 2010, 19:32:58 »
Kirsikka, samo zate  ;D Kakšne nove od Roni, mogoče?  8)
So pa sicer grozne, ker mi je pred dvemi dnevi tudi uradno crknil fotoaparat in upam, da bodo letos še kakšna darila  ;D

Mi trije smo najboljši par  8)

:-*

Pa še ena v teku z največjim bejbifejsom kar ga premore  ::) ;D

Do novega fotoaparata je to od nas vse  >:D

Talija- res mi je zelo žal za Felda, ampak je treba bit optimističen  ;), ker na koncu se bo vse v redu izteklo ;)
Oprosti, če sem spregledala, koliko je star?

Talija

• *
« Odgovori #748 : 09 December 2010, 21:49:03 »
Ja, saj vem, da je treba biti optimističen, se trudim ampak, ko ga gledam takega, včasih že malo obupujem :(
Feld je 14.novembra dopolnil 9 let in bil je še zelo vitalen kuža, ampak zdaj se je v dveh mesecih postaral za nekaj let.

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
    • moje zverce
« Odgovori #749 : 10 December 2010, 08:21:33 »
Talija, mi še vedno držimo pesti za tvojega Felda in vama pošiljamo ogromno pozitivne energije. :) Moram pa povedati, da je naš Kato tudi pozitiven na borelijo in erlihijo in je včeraj začel z antibiotiki. Talija, katere antibiotike dobiva Feld?