Avtor Tema: Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]  (Prebrano 474043 krat)

blumina

• *
    • jasnin spletni koticek
Kraševec, kraški ovčar [Karst Shepherd Dog]
« Odgovori #930 : 28 April 2012, 17:56:39 »
Pozabila napisat, da je to bilo davnega leta 1982 ali 83. Tam nekje...

samson

• *
« Odgovori #931 : 30 April 2012, 10:53:57 »
Blumina, je bila tvoja psička letnik 1981? (sklepam, ker je bila na E). Moja je bila na D in je bila letnik 1980. In ja, tudi midve sva bili na tečaju po takratnem ISP-A - sled, poslušnost, obramba :). In na izpitu seveda tudi! Kje so že tisti časi ...

samson

• *
« Odgovori #932 : 30 April 2012, 11:36:36 »
Eh, eno let več, 1981 in 1982. Al ne znam več računat, ali se hočem pomladit...

blumina

• *
    • jasnin spletni koticek
« Odgovori #933 : 30 April 2012, 16:28:17 »
hahaha, imava ocitno enake tezave z letnicami, oz. z zeljami :D :D :D
Ja, bila je iz legla na E.

samson

• *
« Odgovori #934 : 30 April 2012, 18:31:18 »
Potem sva pa bili ziher na kakšni razstavi skupaj. Saj psička mi je znana, ljudi pa si res ne zapomnim  :-[

blumina

• *
    • jasnin spletni koticek
« Odgovori #935 : 30 April 2012, 19:32:23 »
 :) Moja je bila tista, pri kateri so se po navadi ljudje ustavili in jo crtljali, saj je bila zelo cohajoce  ::) :D bitje. Ostali takrat razstavljajoci se krasevci se po navadi niso tako radi cohljali s tujci... morda ti je to kaj znano.

otalež

• *
« Odgovori #936 : 22 Maj 2012, 14:31:08 »
Bili smo na svetovni razstavi psov v SALZBURGU,svetovni kraševski prvak je postal NIL ,lastnik Viktor Kren.
Za Avstrijo sem pričakoval precej boljšo organizacijo, za tako visok rang razstave.Moje mnenje je,da se je na tem področju veliko bolje odrezala
Slovenija na Evropski razstavi v Celju.Bili so problemi z parkirišči,tekmovalnimi krogi,zračenjem dvoran in še bi se našlo.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
  • Grom & Kana
« Odgovori #937 : 24 Maj 2012, 15:03:53 »
Čestitke vsem za uspehe na svetovni razstavi  :)

Malo bolj pomembna novica; DLVKOS preko spletne strani sporoča naslednje:

Spoštovni člani,

Obveščamo vas je upravni odbor DLVKOS na seji upravnega odbora 16.5.2012 sprejel sklep, da se datum izredne skupščine premakne na soboto, 16.junija 2012 in da skupščina postane tudi volilna skupščina. Na  skupščini se bodo tako izvolili novi organi društva, prav tako pa se bodo obravnavale tudi spremembe statuta, ki urejajo situacijo v zvezi s prenosom vzrejne komisije na KZS.

Vabilo ter prvi del gradiva, bo članom poslano do 22.5.2012,ostalo gradivo pa bo članom poslano  8 dni pred skupščino.

Poziv kandidatom za predsednika/co. Prosimo, da do 31.maja na DLVKOS, Avtomobilska 19,2000 Maribor s priporočeno pošiljko ali na [email protected] pošljete svoj pisni program za vodenje DLVKOS v naslednjem mandatnem obdobju ter kandidatno listo za upravni odbor. Programe in liste bomo poslali vsem članom 8. dni pred skupščino skupaj z gradivom za skupščino.

Pogoj za udeležbo na skupščini: pogoj za udeležbo na skupščini je plačana članarina za leto 2012 in prijavnica v DLVKOS. Vsi člani, ki so članarino plačali v letu 2011, a še niso poravnali članarine za tekoče leto, naj le-to poravnajo najkasneje do 31.maja 2012 sicer jim članstvo v DLVKOS v skladu s statutom preneha. Enak rok plačila članarine velja za vse ti. nove člane (avtomatično članstvo prvega leta), ki želijo uveljavljati volilno pravico na skupščini. Na skupščini ne bo možno plačati članarine. Pogoj za glasovanje na skupščini je osebna udeležba na skupščini in ni možno glasovanje preko pooblastil.

Pozor: Ker smo ob pregledu članstva ugotovili, da od nekaterih članov nimamo izpolnjenih prijavnic v društvo, pozivamo vse tiste, ki so plačali članarino a niso izpolnili prijavnice v društvo (oz. z njihovo prijavnico ne razpolagamo – o čemer bomo te člane še posebej opozorili preko elektronske, navadne pošte ali po telefonu), da naj prijavnico izpolnijo in pošljejo na DLVKOS, Avtomobilska 19, 2000 Maribor ali pa naj prijavnico izpolnijo preko domače strani, najkasneje do 31.5.2012.  Prijavnica v članstvo DLVKOS je pogoj za glasovanje na skupščini.

Več informacij: [email protected]

---

Pa še ena sveža od našega bumbarja  :)

Lp

otalež

• *
« Odgovori #938 : 24 Maj 2012, 15:48:25 »
Jackie nekaj mi ne štima,datum skupščine in razstava CACIB Bled,to dvoje ne gre skupaj. Se nisi morda zmotila v datumu ?
Ali pa je tak datum izbran z nekim namenom,ne vem ? ???

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #939 : 24 Maj 2012, 22:34:33 »
O, sploh nisem vedela, da se datum CACIB Bleda pokriva s skupščino.  :-\ Malo nerodno za tiste, ki si želijo biti prisotni tako na razstavi kot skupščini... Je pa to drugi postavljen datum skupščine, če se ne motim - potekala bo hkrati z volilno skupščino, mogoče je to razlog, da se je datum prestavil, kdo bi vedel...

otalež

• *
« Odgovori #940 : 18 Junij 2012, 07:54:22 »
Rezultati CACIB Bled,16.6
 ZMAGOVALKA DIKA PIŽMOHTOVA,CACIB ,BOB
DRUGO MESTO,NIL OD KRENA, CACIB

otalež

• *
« Odgovori #941 : 22 Junij 2012, 21:49:29 »
V teh dneh se je v 13 letu za vedno poslovil eden najbolj vzrejno in razstavno uspešnih kraševcev,VIK, potomec Tajge Pižmohtove in lastnika Viktorja Krena.
Osvojil je vse mogoče domače in mednarodne naslove,2x svetovni prvak,Evropski prvak itd.
VIK-VAL je bil izreden kuža ,tako po lepoti kakor značaju,skupaj z Viktorjem sta bila nepogrešljiv tandem na kinoloških prireditvah.
Viktorju izrekam sožalje ob izgubi vdanega in zvestega prijatelja.

Otalež

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #942 : 22 Junij 2012, 22:07:56 »
 :(

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #943 : 22 Junij 2012, 22:34:57 »
Tudi moje iskreno sožalje g. Krenu, Val je bil zares zelo poseben in izjemen kraševec.
Lp

~Tina~

• *
  • Hajdi
« Odgovori #944 : 24 Junij 2012, 10:34:29 »
Iskreno sožalje tudi od nas vseh :(

Kirsikka

• *
  • Viivi & Roni
« Odgovori #945 : 29 September 2012, 20:48:42 »
Tokrat rabimo veliko pozitivne energije… Do včeraj zjutraj je bila Roni super, kar naenkrat, kot strela z jasnega, pa je noge niso več držale, najprej smo mislili, da so morda krivi sklepi (občasno je imela hujše napade), ampak izkazalo se je, da gre za nevrološke težave in da ima težave s centrom za ravnotežje :( Tako težko jo je gledati, tako je to boleče :'( Sedaj dobiva zdravila in je malo boljša. Močno upam, da nas bo spet presenetila in da bo še z nami…

JennyK

• *
« Odgovori #946 : 01 Oktober 2012, 08:03:23 »
Kirsikka, natanko poznam grozljive občutke, ko enostavno ne veš, kako bi pomagal ali olajšal bolečine svojemu ljubljencu.  :'( :'( :'( 
Zato ti pošiljam ogromno pozitivnih misli in moči, da si poleg Roni močnain umirjena! Po mojih izkušnjah s tem res zelo pomagaš svojemu kužu, da se bori!
Drži se in iskreno ti želim, da se Roni stanje čimprej izboljša!!!!! Javi se in SREČNO!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #947 : 02 Oktober 2012, 08:58:14 »
Drzimo pesti :-\

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #948 : 02 Oktober 2012, 09:02:43 »
Mi tudi  :-*

Kirsikka

• *
  • Viivi & Roni
« Odgovori #949 : 02 Oktober 2012, 20:57:09 »
Hvala punce :-*
Roni je veliko, veliko boljša ;D V petek in soboto je zgledalo, da bo vsega kmalu konec, niti glavice ni dvignila, njene očke so bile brezizrazne, ni jedla, ni pila… Ko so zdravila začela učinkovati, pa je šlo počasi na boljše. Danes se je lahko že sama sprehajala, sicer jo je potrebno malo pridržati, ker jo zanaša na desno, ampak gre pa že samostojno do vode, posodo ima sicer tik ob postelji, ampak prej ni mogla niti tega, celo hrano je prišla že fehtat v kuhinjo ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #950 : 02 Oktober 2012, 20:58:12 »
Kaj pa je imela? Vestibularni sindrom?

JennyK

• *
« Odgovori #951 : 03 Oktober 2012, 06:48:39 »
O, Kirsikka, to je pa zelo lepo brati!!  :-* Uživajte skupaj sleherno minuto in javi se, kako vam gre!

kokica52

• *
« Odgovori #952 : 03 Oktober 2012, 18:55:20 »
Mi, smo šli kupit lakeland terierja v žalec v psarno Danatera smo pa tud vidl tega kraševca

otalež

• *
« Odgovori #953 : 07 Oktober 2012, 21:57:56 »
Z veseljem sporočam,da je DIKA PIŽMOHTOVA skotila dve mali, izredno močni in prelepi kraški ovčarki. Čim spregledata naložim fotogravije . ;D

srednjedravska

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #954 : 08 Oktober 2012, 09:48:35 »
Kirsikka mi smo se pred dvema letoma soočali z vsem kar opisujete ob istem času, ko se je poslavljala naša Šana.
Ko vidim na sliki vašo Roni, me zelo spominja nanjo, saj ji je bila zelo podobna. Ob njenem odhodu je pri nas ostala velika praznina kljub temu, da imamo doma njeno hči Boni in vnukinjo Hito. Poglejte njen otožen pogled nekaj dni preden se je poslovila. Upam, da bo Roni ostala z vami čim dlje časa ter da sem vam vzel vsaj malo bolečine!

Naj sporočim še, da nestrpno pričakujemo mladičke Šanine vnukinje Hite Srednjedravske v drugi polovici meseca oktobra!

otalež

• *
« Odgovori #955 : 26 Oktober 2012, 19:53:00 »
Predstavljam dve kraševski lepotički,ESTO IN ELO. Ena,lahko po izbiri bo morda vaša,pokličite 041232008

otalež

• *
« Odgovori #956 : 28 November 2012, 16:12:31 »
Ela sedem tednov.

JennyK

• *
« Odgovori #957 : 28 November 2012, 17:49:25 »
Joj, kakšen cuker!  :-*  :-* :-*
Tudi jaz imam še nekje slike, ko je dedi pripeljal domov svojega 8-tedenskega kraškota. Bilo je 22 ali 23 let nazaj....  :-[

Kirsikka, mene pa zanima, kako se vi držite (Roni)? Kakšna slika bi bila zeloooo dobrodošla. Da spet občudujem tiste lepe očke!
Deževen pozdrav vsem!
Katja

otalež

• *
« Odgovori #958 : 02 December 2012, 15:40:29 »
Najnovejše fotografije mladih kraševk skupaj z njuno oboževalko Gajo.

otalež

• *
« Odgovori #959 : 07 December 2012, 13:46:17 »
Tako sva že veliki !