konji

Equus · 256924

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #120 : 10 Marec 2006, 20:47:11
ful je lušna. kolko je pa stara? kje jo imaš pa ˝parkirano˝?

glede jahanja pa naj bi zadnje 3 mesece kobila mirovala v tem smislu, da se je ne jaha, ampak gre v izpust na sprehod. nekateri z tem zaklučijo še prej ampak do zadnjega dne se mi zdi čisto preveč. na našem klubu so nekateri konji skos zunaj in imajo narejene ˝bokse˝ kamor grejo spat no in ko je kobila breja 2 do 3 mesece jo dajo v izpust. ko pa začne tečti zadnji mesec pred kotitvijo gre kobila v ˝porodni˝ boks in jo tam opazujejo.

tam kjer sem prej jahala smo breje kobile jahali do 8 mesecea brejosti torej zadnje 3 mesece je mirovala. slišim pa veliko zgodb....ki rečejo ja včeraj smo noreli po konjenici dons ponoč je pa mela......polom!!!

LP

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #121 : 10 Marec 2006, 22:29:37
slišim pa veliko zgodb....ki rečejo ja včeraj smo noreli po konjenici dons ponoč je pa mela......polom!!!

Potem pa slišiš ne vem koliko poginulih žrebet zaradi neznanega vzroka >:( :(.Polom kot praviš :-\.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #122 : 11 Marec 2006, 00:50:58
ojla...ja vidim, da je tuki tema tud konji, ja no meni so konji poleg psov ene izmed najlepših živali, so mi pa všeč vsi konji, mogoče se Aska po meni vzgledujein jih tudi obožuje ;) ;D..lp

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #123 : 11 Marec 2006, 16:39:35
Ok jaz nevedno bitje... koliko časa pa "nosijo" kobile žrebeta?? Jaz sem mislila, da je to nek kratek čas, tako kot pri psih recimo, vi pa govoirte zdaj o več kot 8ih mesecih :o

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #124 : 11 Marec 2006, 16:43:31
Haha,Ninci.Kako si me nasmejala.Kobila "nosi" 11 mesecev--->336 dni ;).Mi smo jo imeli pri žrebcu kar cel mesec :-[,tako da sedaj ne vemo kdaj je rok :-[.Ali 12.3 ali pa 17.3.Vsekakor upamo,da bo brez zapletov,pa moja "majhna" želja,da bi bila mala Brina :-*

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #125 : 16 April 2006, 09:18:05
Red Butler

lp

Roger Caras

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #126 : 16 April 2006, 15:13:51
irenchy tale tvoj Red Butler je pravi lepotec. Sem včeraj šla po dolgem cajtu spet na gorenjsko  danes z Asko  seveda, pa sva šle na sprehod po poljih in tam kjer so se lani pasli konji se ustavila,in čudno gledala, kako, da jih ni, sej kmalu se bodo spet tam pasli, samo da malce še travca zraste :), potem, spet jo bo teeba merkat, da ne bo mi do konj ušla, ker so ji res ful všeč, mrbit ravno zaradi tako mahajočih repov  ;);D

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #127 : 16 April 2006, 16:23:35
irenchy tale tvoj Red Butler je pravi lepotec. Sem včeraj šla po dolgem cajtu spet na gorenjsko  danes z Asko  seveda, pa sva šle na sprehod po poljih in tam kjer so se lani pasli konji se ustavila,in čudno gledala, kako, da jih ni, sej kmalu se bodo spet tam pasli, samo da malce še travca zraste :), potem, spet jo bo teeba merkat, da ne bo mi do konj ušla, ker so ji res ful všeč, mrbit ravno zaradi tako mahajočih repov  ;);D
od moje sestre je. ;) ;) ;). drugač je pa čist usekan na rondota ::) ful so mu všeč njegova ušesa ampak nevem kaj bi z njimi...rondo ga pa samo grdo pogleda pa neka butler premetavat njegova ušesa. ::) ;D

Roger Caras

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #128 : 16 April 2006, 18:15:11
od moje sestre je. ;) ;) ;). drugač je pa čist usekan na rondota ::) ful so mu všeč njegova ušesa ampak nevem kaj bi z njimi...rondo ga pa samo grdo pogleda pa neka butler premetavat njegova ušesa. ::) ;D

No pa od sestre, sej je vseeno , je vseeno od vas vseh ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #129 : 16 April 2006, 20:55:19
Sam je res pravi lepotec :o :-*.Pa še pregrinjalo paše k barvi in imenu ;D.

Glede igranja z ušesi me pa spominja na Cveto.Samo da ona ta počne na močkonu in le-ta presneto prede zraven ) ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #130 : 16 April 2006, 21:39:15
No pa od sestre, sej je vseeno , je vseeno od vas vseh ;)
hehe ;)

Sam je res pravi lepotec :o :-*.Pa še pregrinjalo paše k barvi in imenu ;D.

Glede igranja z ušesi me pa spominja na Cveto.Samo da ona ta počne na močkonu in le-ta presneto prede zraven ) ;)
to ma naša tamala vse po barvah skup spacan ::) ;). očitno so večini všeč ušesa. vem ena kobila v štali, ko vstopiš v boks se skori zapodi v ušesa in prevoha potem je pa vredu ::) :D

lp

Roger Caras

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #131 : 17 April 2006, 19:56:07
danes sem izvedla, da je Klenca letnik 88 in je stara 17 let ne 19let ::). Drugače je Clenza ;D in je hanoveranka. Paprije staršev pa še čakamo :)

lp

Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #132 : 17 April 2006, 20:19:17
Khm...Irenchy nam tole lahko namiguje,da si bo Batlerju priključila še ženska polovica? :)

Drugače bi pa rada pohvalila naše malo,nadobudno bitje,ki je v 2h dneh pridobilo ogromno zaupanja,kar pomeni,da se pusti božati po celem telesu,sama pride do tebe,počaka,ko hodiš proti njej itn. Res,ful sem vesela,ker prve 2 tedna mi je bilo grozno,ker je bila tako plaha,Đuro pa bi se pri isti starosti samo cartal :-\ :).

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #133 : 17 April 2006, 21:44:55
Khm...Irenchy nam tole lahko namiguje,da si bo Batlerju priključila še ženska polovica? :)
ne ah kje! Itak, če po eni strani pogledaš je na nek način kot moja saj zanjo plačujem pavšal, da jo skos jaham samo jaz in na nek način lahko z njo delam kar mi zapaše. sicer je naprodaj ampak so to taki denarci, da glava peče pa še kej :). res ne razumem zakaj so to kobililo dali v klavnico :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X in hvala bogu, da jo je peter našel in odkupil!

lp

Roger Caras

Ninca10

• *
Odgovori #134 : 28 April 2006, 19:28:06
Ojla!

En lepo pozdravcek se v temi o konjih...pa se   :-* ok Kinga...po mojem mnenju najvecjega scrkljanca, kar jih obstaja...

Evo, pa se par njegovih slikic:

L.P.

Nina

zoe

• Moderator
Odgovori #135 : 28 April 2006, 19:33:15
Izredno lep konjiček, če se ne motim se bernka Rina prav z njim spoznala s konji ane  :)

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Ninca10

• *
Odgovori #136 : 28 April 2006, 19:43:23
Res je ja...vidim, da je Rincy ze vse povedala...upam, da samo lepe stvari...:)

Slikica je potegnjena iz Rininega albuma...amapk nekako takole je izgledalo prvo srecanje...

Naslednji prizor, je bil pa priblizno, takole, ko so se vsi ze malo poznali...

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #137 : 28 April 2006, 19:46:41
Ninca10 lepotecccccccccc :-*.Ful se sveti ej...krasen je :-*.

Ah ne...Rinchy je vse  po pravici povedala,kok ga tepeš,da je 3x Rino ugriznil...skratka joj! :o...šala,šala...krasen je.Smo že po drugih slikicah videli kako se z Rino vredu razumeta.

Aja v temi jahanje smo se spraševali ali ti jahaš na bosal ali ne :-[.

Rinchy

• Moderator
Odgovori #138 : 28 April 2006, 20:48:36
King je res tak cukerr  :-* :-* Zadnjič,ko sva bili na sprehodu,sem mu imela priložnost dajat posušen kruh(Rina je pa spodaj pridno pobirala kar je njemu padlo ven  ;D ).Pa še par njegovih slikic:

Spoznavanje-Rina in Atos:

Ostale slike:
TUKAJ

Pa še vmes v kakšnem albumu bi se kaj našlo  :) Uglavnem,sem vesela,da poznam Nino,da lahko takole hodim konje čohat,jih crkljat,ker konji so mi že od nekdaj ful všeč  :)

lp,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #139 : 29 April 2006, 12:36:57
Uau... kako se pa reče tej uzdi (ali kaj je), ki jo ima King?
Izgleda super! Moraš konja kaj posebej naučit, da jo lahko ima?
Se razlikuje način jahanja?
Konju je veretno bolj všeč ;)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Ninca10

• *
Odgovori #140 : 29 April 2006, 14:10:54
Uzda je navadna angleska, samo namesto obicajne (ponavadi angleske) zvale je na njej mehanski hakamor (to kar vidis na spodnji sliki)...

Uporaba je sledeca...ne prenasajo take "brzde" vsi konji...eni ja, drugi ne...obicajne zvale, ki jih vtaknemo knoju v gobec delujejo na njegovo nebo, v tem primeru pa jahac deluje na konjev nos oz nazalne hrustance... Jaz osebno sem se vedno mnenja, da je bolje uporabljati hakamor kot npr. pesoa zvalo, pelham, kandaro kajti pri pesoa oz vseh ostalih nastetih, mi delujemo na konjevo nebo preko vzvoda in se vedno "vlecemo konja" samo z ostrejso, za konja bolj boleco zvalo...

Kot se ze napisala, je taka "brzda" namenjena izkljucno in samo jahacem z mirno  in mehko roko...da povem za primer...mocnejsi poteg oz cukanje lahko pripelje do zloma nosnih kosti oz do zdrobitve hrustancev!!!

S tem mislim, da sem tudi napisala, kaka je oz je ni razlika v jahanju... Nikoli ampar res nikoli ne uporabljamo take zvale, ce je jahac zacetnik!!!

NIKOLI konja ne uzdamo po tem kaj se nam zdi super in izgleda fajn!!! V kolikor smo zacetniki spolh ni debate, da v konjev gobec sodi samo navadna angleska zvala, v nadaljevanju pa potem lahko spreminjamo zvale glede na potrebe konja in predvsem znanje jahaca... Priporocljivo je, da se zval ne menja kar v "tri dni"...v kolikor se nam dogaja, da moramo v konjev gobec "vtikati" vedno bolj ostre zvale, je primerno vprasanje, kaj oz kje delamo narobe, da so take stvari potrebne...

+1 točka

Ninca10

• *
Odgovori #141 : 29 April 2006, 14:18:23
Aha se nekaj...kadar lonziramo konja...vedno uporabljamo navadno 1x ali 2x lomljeno zvalo (lahko tudi aftro)....nikoli nic ostrejsega, se najmanj hakamor...

Glede na to, da ste sedaj imeli kar nekaj vprasanje v zvezi s hakamorjem...mogoce se kaka slikica, kjer je King uzdan na navadno zvalo (z okusom jabolka)...

Kljub temu, da ima navadno zvalo, je konj zbran (v naslonu) ...

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #142 : 29 April 2006, 16:41:21
Super napisano. Hvala za razlago!

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #143 : 30 April 2006, 11:50:13
o ninca10 hvala za obrazložitev glede hakamorja! Kingston je res lepotec  :-* :-*.

lp

Roger Caras

Ninca10

• *
Odgovori #144 : 30 April 2006, 12:29:39
Ce imate se kako zeljo po kaksi razlagi zakaj in kako, le vprasajte, ce bom le vedela bom poskusala odgovoriti...

Drugace pa hvala za pohvale Kinga...  ::)

Rinchy

• Moderator
Odgovori #145 : 30 April 2006, 12:33:54
Drugace pa hvala za pohvale Kinga...  ::)
Pomoje bo kar zrastel za kak centimeter  ;) ;)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #146 : 30 April 2006, 16:02:39
Kakšne pasme pa je?

Ninca10

• *
Odgovori #147 : 30 April 2006, 17:46:15
no name... ;) ker ni zigosan kot slovenska toplokrvna...drugace pa hanoveranski tip konjicka...

Karolinchy

• *
  • Lana bere knjige.
Odgovori #148 : 03 Maj 2006, 17:24:21
no meni so vse pasme vseč....... ;D tisti ta pravi  pa so mi friziciji pa apaluza :o sej se tudi mustanmustangov ne branim,pa črnih žrebcev :P

Živali so najboljše prijateljice.

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #149 : 03 Maj 2006, 17:28:38
Meni so pa najlepši Shire-ci pa Quarter-ji. :-* Red in blue roan pa seveda bay barv.
Zanima me, če je v Sloveniji sploh kakšen Shire-c.  ??? Zelo rada bi namreč (vsaj) enega videla v živo.

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)