konji

Equus · 256976

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #510 : 10 December 2007, 20:40:07
Haflingerji definitivno  8)    jaz sem se pa v QH zaljubila  :)

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Odgovori #511 : 10 December 2007, 20:43:04
Jaz pa v Lipicance,Frizijce,Andaluzijce :-*

kala,runo,bella

• *
Odgovori #512 : 10 December 2007, 20:44:22
Aho!

Ja do sedaj so mi res najbolj v oči padli haflingerji, brat pa tudi nekaj sanjari o shetlandskihi ponijih  ::)
Bomo videli časa je še dovolj da se pozanimam o vsem možnem

Lp
Ana

andi

• *
Odgovori #513 : 11 December 2007, 13:29:51
Kakšen arabec ali lipicanec :)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #514 : 11 December 2007, 13:33:38
QH, frizijec, andaluzijec  :o

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #515 : 14 December 2007, 09:53:42
Meni so tudi QH na prvem mestu pol pa arabci...

Naš QH žrebec Domingo Lone..Slike je bila obdelana za koledar  ;) GG

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #516 : 14 December 2007, 10:53:48
Aho!

Ja do sedaj so mi res najbolj v oči padli haflingerji, brat pa tudi nekaj sanjari o shetlandskihi ponijih  ::)
Ana
Jza vam bolj priporočam haflingerje. zagotovo so izredno primerni za hribovit teren, saj so bili za to ustvarjeni.
Poleg tega so primerni tudi  za ježo(tudi za odrasle) in kakšen kmečki opravek (ko manjši hladnokrvci ).
V povprečju imajo tudi boljši značaj od šetlandskih ponijev, ki so itak pretežno okrasne narave - oz za nošenje (ježa težko rečemo, kr malčki večinoma ne obvladajo ) manjših otrok.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

kala,runo,bella

• *
Odgovori #517 : 14 December 2007, 11:00:10
Aho!

Ja saj jaz tud bolj navijam z haflingarja, ponija pa mislijo imeti za ponudbo na naši kmetiji za otroke  ;)

Lp
Ana

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #518 : 14 December 2007, 11:07:55
Hafiji so v redu...imajo veliko prednosti..zdravje, vzdržljivost, skromnost...edina "napaka"... lahko so zelo trmasti  ;) GG

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #519 : 14 December 2007, 12:27:56
Aho!

Ja saj jaz tud bolj navijam z haflingarja, ponija pa mislijo imeti za ponudbo na naši kmetiji za otroke  ;)

Lp
Ana

Tudi za ta namen se mi zdijo haflingerji boljši.
Mogoč eimam spet samo smolo -ampak pozanala sem mnogo več trmastih in  zlobnih šeltijev kot trmastih haflingerjev (a je bil sploh kateri trmast?)
Najbrž je razlog tudi ta, da so sheltiji praviloma ujahani ,ker je težko najti primernega jahača ,ki bi dovolj dolgo in resno delal z njimi.
Medtem ,ko so hafligenrji že toliko močnejši,da jih ujahajo lahko odrasli in jih tudi sicer jahajo poleg otrok.
Konji,ki jih že v začetku nameniš otrokom za jahanje in neizkušenim staršem za vodenje postanjeo šefi in nemogoči. Sheltiji niso majhni ker bi bili ljubki in igračke,ampak ker so to poniji,ki so nastali in preživeli v najtrših in najbolj krutih razmerah. To jim ni samo zmanjšalo telesa, ampak tudi utrdilo značaj- v sebično smer  ;).

To da so sheltiji primerni za otroke je namreč ena vraža. Kot da so psi malih pasem primerni za otroke, ker so pač majhni. Ve se,da so srednji in veliki psi mnogo boljši z otroci.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

kala,runo,bella

• *
Odgovori #520 : 14 December 2007, 13:16:45
Aho!

Deteljica hvala za vsa pojasnila. Saj pravi trenutno preučujem pasme konj in ponijev, tako da mi taka pomoč res prav pride  ;)
Sedaj trenutno otroke razveseljuje osliček, če bi bilo pomoje bi tudi v naprej imela rajši osla za otroke. Ker dosedaj me še niso razočarali, čeprav veljajo za trmast. Saj Riko je občasno trmast, samo ne v to smer da bi škodoval otroku, jih ima zelo rad :)

Lp
ana

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #521 : 14 December 2007, 13:51:33
Tukaj že dolgo prodajajo eno hafiko  ;) http://www.bolha.com/oglas2580024 GG

kala,runo,bella

• *
Odgovori #522 : 14 December 2007, 14:53:43
Aho!

Zelo je lepa, a žal čas ni pravi, k nam bo konjiček prešel šele čez ene tri leta  :(

Lp

Ana

Halil

• *
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
Odgovori #523 : 14 December 2007, 15:00:30
Veš,za tako ponudbo bi jaz raje kakega islandca nabavil.To je pač za vse vrste jahačev in niso trmasti.

Arabian horse

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Odgovori #524 : 14 December 2007, 15:24:42
GG super slikca :o

Halil

• *
Odgovori #525 : 14 December 2007, 16:08:54
No tale hafi na bolhi je malo mimo.Da jo že pri dveh letih ujahujejo,ko še hrbtenica ni razvita,ta se dodobra razvije šele pri 4 letih...

Arabian horse

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #526 : 14 December 2007, 16:32:14
GG super slikca :o

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #527 : 14 December 2007, 16:43:36
Domingo...Golden Boy za prijatelje se vam zahvaljuje...

Halil...Hafiji so pojem zase...to niso arabci  ;)... so ful močni in že ful razviti pri dveh...tudi QH se ujahava pri 2-2,5leti... Letos smo imeli pri nas hafiko z žrebičko...ko je bila žrebička stara 6 mesecev je bila močnejša in višja kot n.p. 1,5 let star toplokrven konj... hladnokrvni konji zelo hitro dozorijo..veliko hitreje kot toplokrvni...GG

kala,runo,bella

• *
Odgovori #528 : 14 December 2007, 16:48:07
Aho!

A mi lahko mal razložite ta pojem toplokrvni in hladnokrvi, kateri so kateri  , mal šepam v tem  :-[

Aja  Neda jaz tvojega Golden Boya enostavno obožujem, takrat me ja teko prevzel da nisem tudi govoriti mogla
evo ga  :-*

Lp
Ana

Halil

• *
Odgovori #529 : 14 December 2007, 16:48:51
Kljub temu so tri leta v nekih mejah normale.Kvečjemu če so pod to ujahovanje mislili zgolj lonžiranje.

Arabian horse

Halil

• *
Odgovori #530 : 14 December 2007, 16:51:50
Enostavno,samo temparament poglej.Če je konj bolj poskočen,ognjen temparament skratka ali pa hiter bo to najbrž toplokrvni,če je konj malo močnejše postave,bolj počasen,"len" pa je v večini hladnokrven.To je blo zdajle po domače povedano.Edino za hafija sem jaz v dvomih strokovnjaki pravijo,da je hladnokrven,zame pa je bolj toplokrven,kaj mente?

Arabian horse

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #531 : 14 December 2007, 17:03:54
Halil..na žalost ni tako...QH so že ujahani pri 2,5..angleži/galoperji že tekmujejo kot dvoletniki...hladnokvrni...pa že delajo in kobile so že pripuščene pod žrebča  :-[ pri 2-3 letih..torej..

Hladnokrven konj je konj, ki je bolj mirne pasme/temperamanta....to so posavci in ostale pasme, ki so bile vzrejene za delo..
Toplokrven konj, je konj šprotnega tipa..to so holštajnci, hanoveranci, lipicani, QH,

polokrvni so pa samo rodovniški arabci in angleži..to naj bi bile prvotne pasme..

N.p. Lipicani so križanci med kraškimi hladnokrvnimi kobilami in andaluzijskimi žrebci..
Haflingerji so nastali z križanjem hladnokrvnih kobil in arabskimi žrebci... GG

Halil

• *
Odgovori #532 : 14 December 2007, 17:11:04
Anglež ni polnokrven!!! s različnimi kobilami so križali tri žrebce od kateri je je bil eden arabski polnokrvnec.Se pravi to ne drži ;)

Arabian horse

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #533 : 14 December 2007, 18:20:31
Halil..povej to Angležam..oziroma lastnikom angležov  ;) :P GG

Halil

• *
Odgovori #534 : 14 December 2007, 18:28:03
Ja da prebutan pridem nazaj.  :D

Arabian horse

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #535 : 14 December 2007, 19:17:23
Ena dobra "batina" popestri življenje..  ;D ;) GG

andi

• *
Odgovori #536 : 14 December 2007, 21:25:50
Kljub temu so tri leta v nekih mejah normale.Kvečjemu če so pod to ujahovanje mislili zgolj lonžiranje.

Nažalost res.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #537 : 16 December 2007, 22:07:51
vav kdaj sem že jaz rekla da se mi kar sline cedijo ko vidim Golden boya  :-|~   hehe, čudovit je  :-*

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #538 : 17 December 2007, 12:38:15
Jana* Goldy se zahvaljuje  :-[  :-[  :-*
Ta slika od njega mi je najbolj všeč...ko je bil še 3 leti star fanitč  ;) GG

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #539 : 17 December 2007, 21:31:07
Ma, meni so use ušeč  :-*   navadno mi na konju videz ni vse, ampak tale je pa res VAUU  :-[   pa še ti praviš da ima čudovit karakter  :)   potem pa je to to, kaj  :)