Aho!
Ja saj jaz tud bolj navijam z haflingarja, ponija pa mislijo imeti za ponudbo na naši kmetiji za otroke 
Lp
Ana
Tudi za ta namen se mi zdijo haflingerji boljši.
Mogoč eimam spet samo smolo -ampak pozanala sem mnogo več trmastih in zlobnih šeltijev kot trmastih haflingerjev (a je bil sploh kateri trmast?)
Najbrž je razlog tudi ta, da so sheltiji praviloma ujahani ,ker je težko najti primernega jahača ,ki bi dovolj dolgo in resno delal z njimi.
Medtem ,ko so hafligenrji že toliko močnejši,da jih ujahajo lahko odrasli in jih tudi sicer jahajo poleg otrok.
Konji,ki jih že v začetku nameniš otrokom za jahanje in neizkušenim staršem za vodenje postanjeo šefi in nemogoči. Sheltiji niso majhni ker bi bili ljubki in igračke,ampak ker so to poniji,ki so nastali in preživeli v najtrših in najbolj krutih razmerah. To jim ni samo zmanjšalo telesa, ampak tudi utrdilo značaj- v sebično smer

.
To da so sheltiji primerni za otroke je namreč ena vraža. Kot da so psi malih pasem primerni za otroke, ker so pač majhni. Ve se,da so srednji in veliki psi mnogo boljši z otroci.