konji

Equus · 256770

*alfa*

• *
Odgovori #660 : 04 Maj 2008, 20:14:22
Lahko ti jaz odgovorim, čeprav nisem *alfa* :-[

V dresuri lahko jahaš haflingerja v vseh kategorijah. Omejitev glede pasme ni. Pri nas se pojavi kakšen hafi na A, včasih tudi na L, višje pa ne. Haflinger je pač malo "omejen" glede hodov, se ne mora primerjat z ostalimi konji, ki tekmujejo v dresuri. So večkrat diskusije glede tega, če se sploh lahko primerja gibanje haflingerja in tudi ponijev z drugimi konji, npr. nemškimi toplokrvnimi. V tujini so tekmovanja za ponije ločena od ostalih.

večinoma se strinjam s tabo.omejitev glede pasem ni.glede haflingerjev...za tujino sicer ne vem, je pa tako da haflinger ponavadi res ne prie dlje od L/Lm kategorije.So pa izjeme,ki izvajajo tudi dresuro višjih kategorij.npr.  Alf, ta haflinger, ki sem ga jaz jahala včasih je bil vjahan do M, če pogledaš na ta link vidiš tudi grand prix s haflignerjem...ni perfektno ampak JE :) http://www.youtube.com/watch?v=OKgmTAmttRo&feature=related
res je da halfinger ni nevem kakšen dresuraš ampak saj če se potrudiš se da iz vsakega konja potegnit veliko. je pa velikokrat tako ja, da so kakšne naloge namenjena prav za ponije.

lp urška

Scarlett

• *
Odgovori #661 : 04 Maj 2008, 22:08:57
če pogledaš na ta link vidiš tudi grand prix s haflignerjem...ni perfektno ampak JE :) http://www.youtube.com/watch?v=OKgmTAmttRo&feature=related
res je da halfinger ni nevem kakšen dresuraš ampak saj če se potrudiš se da iz vsakega konja potegnit veliko.

No, hafi na temle linku je luškan, pa trudi se, ampak to je žal še zelo daleč od Grand Prixa. Seveda se z vsakim konjem da delat dresuro, tudi višjo, ampak taki konji niso prav primerni za tekme v višjih karegorijah. Poznam punco, ki ima eno na pol hladnokrvno kobilo, ki super dela piaffe, pa to še ne pomeni da je Gradn Prix konj ali da je primeren za višje tekme.  ;)

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #662 : 05 Maj 2008, 08:36:27
Hvala za odgovore. Se mi je zdelo, da bi pršli nekje do L.

Glede filmčka pa se strinjam s Scarlett. Konj ima res lepe hode za haflingerja, samo do Grand Prix-a je še dolga pot  ;).

Nuša

*alfa*

• *
Odgovori #663 : 05 Maj 2008, 16:34:35
Ja no saj pravim.Se strinjam.Ampak veliko ljudem pomeni veliko več da se konj trudi, kakor da blesti na tekmovanjih.

lp urška

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #664 : 06 Maj 2008, 14:02:50
Naš Hidalgo sedaj star 6 tednov in, ki ima neverjetne hode (to pravi bivša parkurašica  ;) )

in naša Wind sedaj stara 4 tedne.. GG

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #665 : 06 Maj 2008, 18:29:48
Iiii,coptiki.Wind je taka cukrica :-*

Se bo pa Hidalgo potemnil,ane?90% da se bo...

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #666 : 06 Maj 2008, 19:58:35
Ne verjamem...Hidalgo bo ostal Buckskin barve (Buckskin= A Bay horse that recieved one copy of the creme dilution gene from one of its parents, giving it a diluted hair coat (the color can range from very pale cream, to gold, to a dark "smutty" color,) and has black "points".) Telo je svetlo od palomino do temnjorjave z zlatim odtenkom ...noge, griva in rep so pa črne...

Pričela sem njegov postopek registacije v International Buckskin Horse Association (http://www.ibha.net/;D GG

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #667 : 08 Maj 2008, 16:10:45
Možno,čeprav so mi lise okrog oči zelo sumljive...

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #668 : 08 Maj 2008, 16:30:10
Bomo videli... drugače pa tamala že izgublja baby puh...okoli smrčka...f/$s bo  kot mama  :'( :'( :'( ne palomino  :'( :'( GG

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #669 : 10 Maj 2008, 21:49:22
Ojla!

Danes sem v Gameljnah, kjer imamo konje videla plakat, da bo konec maja potekala v Gameljnah western tekma. A pride mogoče kdo?

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

zoe

• Moderator
Odgovori #670 : 10 Maj 2008, 21:55:13
Kdaj pa je? :o

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #671 : 10 Maj 2008, 22:22:03
no zdej sem izvedela da je tekma začetek junija... torej 1 in 2 junij.

zoe ti morš pridt prej ;D

Roger Caras

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #672 : 18 Maj 2008, 21:34:47
Ojla!

Bom kar s slikami začela. Niso nevem kaj, ker so ene slikane s telefonom druge so pa skenirane pa me skener neki heca. :-\

najprej iz sprehoda 16.5.
Action

carica ;D

z Zaro skupi

pa še Zarči

Pa še skenirane slike iz Predinga (tekme)..

Aleksandra & Zarah

Aleksandra & Action

pa še nekaj slikc pride malce kasneje...

Roger Caras

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #673 : 18 Maj 2008, 21:53:24
evo še mal slik...

Zara

Saladin & Action (sta si kr mal podobna ane ;D)

drgač pa tole pa Action najrajš dela...

to bo pa to....

V sredo gremo v Zeltweg na tekmo (mi sicer samo do petka,ker jest v soboto pišem maturo ::), ampak gremo vseeno) ... sej bo 2 dni dovolj. Če bo vreme ok, potem bodo tudi fotke.

lp

Roger Caras

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #675 : 19 Maj 2008, 11:03:37
Irana ful dobre fotke res :).Vaši2 bejbi sta tako luštni.Koliko ima pa zara plečne višine?

P.S:Veliko uspeha na maturi ;)

Baya

• *
Odgovori #676 : 19 Maj 2008, 15:08:54
Js tut hodim jahat...(obsedenc)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #677 : 19 Maj 2008, 16:44:17
Tjaša Zara ma tam okoli 169 ( v zadnjih 6 mesecih se je potegnila za ene 3 cm) Action ma pa ene 167cm. Samo Zara zgleda ful večja sploh od spredaj, kjer je bol nabita, akcija je pa bolj ozka ;D

drugače pa Action goji posebno ljubezen do rož. Zadnjič sem jo pustila samo pred štalo kot ponavadi jaz sem pa samo notri šla iskat klin, da bi si šli oprat kopita. No, ker pač vedno ne more ubogat je ukaz stoj preslišala in se odšetkala do bližnje rože, prijela za steblo in vn potegnila.  ::) zdaj smo korit z rožami odstranili,ker kar dela akcija more tudi zara.

Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #679 : 21 Maj 2008, 18:04:09
Andi lepoooooooooooooo :-*

Sem za ta ranč Bloke že slišala in nekaj brala pa se zaboga ne morem spomniti niti kje niti kaj...vem pa da imate zelo lepo :-*

Baya

• *
Odgovori #680 : 21 Maj 2008, 20:58:35
Cute horses,andi :-*

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #682 : 26 Maj 2008, 11:35:44
Naš Domingo Lone

Njegov sin Hidalgo star 8 tednov

in njegova hči Wind stara 6 tednov...najbolj umažana v našem hlevu.. GG

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #683 : 26 Maj 2008, 21:25:20
GG lepi ste :-*.Tamala je pa taka pujsa kot naša danes...sploh ne vem kako ji je uspelo,ker je vedno čista.Danes pa od blata od ušes do kopit

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #684 : 26 Maj 2008, 21:37:42
Ooooo kake lepe slikceeee  :-|~ :-|~

T.M.T vaša tamala je fantastična  :-* Res mi je ful lepo obarvana  ;D

GG Domingo Lone je pa tak kot Domingo  :D Pa lepe bučmančke daje  :P ;D :-*

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #685 : 27 Maj 2008, 10:31:34
T.M.T super so....  ;D

In še Desert King star 2 leti

in Domingo's Spirit star 1 leto

in še Miša, mama od obeh...GG

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #686 : 28 Maj 2008, 15:55:47
Haha,na zadnji sliki Nutela zgleda takoooooooo žgoljava,v resnici je pa pravi pujs :-\

Kajchyka hvala :).Mene najbolj navdušuje njena radovednost in prijaznost.Je čisto nasprotje Nuty (ki je danes tudi pridna punca,scrkljana kot žrebička pa bognedaj da bi jo pobažal).Skratka tamala je ful cuker,pa težko jo je slikat,ker takoj ko te vidi priteče h tebi in se carta ::)

GG tudi vaši šekci so super :-*

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #687 : 28 Maj 2008, 15:57:47
Kajchyka hvala :).Mene najbolj navdušuje njena radovednost in prijaznost.Je čisto nasprotje Nuty (ki je danes tudi pridna punca,scrkljana kot žrebička pa bognedaj da bi jo pobažal).Skratka tamala je ful cuker,pa težko jo je slikat,ker takoj ko te vidi priteče h tebi in se carta ::)

Tole mi je pa nekam znano  :D :D

*alfa*

• *
Odgovori #688 : 03 Junij 2008, 19:30:53
Lepe fotke, vse po vrsti. ;D
Se še jaz malo z moje strani oglasim s fotkami.
Bambi je postal prav fajn konjič in vedno bolj napreduje:

Pa mišice si tudi počasi pridobiva :) :

Hodila sva tudi po tekmah:ž
V Stožicah:

V Lipici na AAT:

V Celovcu(Krumpendorf) AAT:

In ta vikend v Radomljah:

http://www.youtube.com/watch?v=QVh9lVRLCf4

lp urška

zoe

• Moderator
Odgovori #689 : 03 Junij 2008, 22:10:59
*alfa*, koooooooook je leeeeeeeep :o :o

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"