konji

Equus · 256895

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #90 : 26 December 2005, 10:15:14
Evo naša nepopolna banda je odrinila.Rona sem mislilča,da bo pobralo--->do odhoda sva bila zmenjena,da gre Ron zraven,tam ga prebzamem jaz za domov pa se situacija zamenja.
In pride ala Zmaj in vse pokvari >:( >:(.Ko je vidu,da sta onadva šla se je vrgu na hrbet začel tul in mi mahati s tacami,da sem ga kumi zadržala :-\.

Cveto smo samo malo postrigli pa je prov fletna mrha ;D (koooončno mi je uspelo jo vsaj malo postrič.Prej ati ni dovolu :P)

Zdaj pa grem še jaz mal fotkat,hehe

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #91 : 26 December 2005, 10:23:07
ii lepotička :-* :-* :-* :-* a to ti jahaš Irena?
med drugimi tudi to ;). ona je taka moja pikica penzionerska ;), ki človek nikoli ne bi rekel da je stara že 19let! je bila obsojena na smrt pa so jo kupili in zdaj je tukaj in bo lepo srečno živela do konca svojih dni :) :) :)

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

Equus

• čonča
  • *
  • one animal to rule them all!
Odgovori #92 : 26 December 2005, 10:35:19
joj!!!!!!!!meni je pa prišlo nekaj vmes tako da se letos na žalost ne morem udeležiti štefanovega... :-\ :(
em kaj češ pa drugič...
LP, Špela :-*

srečy

• PSI SO ZAKON!!
  • *
Odgovori #93 : 22 Januar 2006, 18:33:13
jaz,moja sestrična karolina in lord. ;D

srečy

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #94 : 26 Januar 2006, 14:01:59
˝moja˝ ljubica Klenca je včasih tekmovala :)...dobila sem eno njeno sliko in evo jo v priponki :)

lpi

Roger Caras

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #95 : 26 Januar 2006, 16:21:57
irena... tale tvoja kobilica je pa res lepa  :o

Kako pa to da ne tekmuje več?

Lp, Črt

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #96 : 26 Januar 2006, 17:42:07
irena... tale tvoja kobilica je pa res lepa  :o

Kako pa to da ne tekmuje več?
ja tale ˝moja˝ :D ;). stara je 19 let...upam, da ti to pove vse! kdaj pa kdaj greva preskočit kakšno ovirco (beri:manjšo). do kdaj pa je skakala pa nevem, ker Klenca je bila pred malo manj kot pol leta namenjena v klavnico pa jo je klub kjer jaz jaham kupil in zdaj uživa svojo ˝penzionersko˝ življenje naprej.

lp

Roger Caras

meta

• Pesjanar
Odgovori #97 : 26 Januar 2006, 17:46:54
Ja irenchy res je luštna!!!!

Prav pogrešam že tele konje. Evoga tale končk je pa moj sanjski konj.....

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

trigi

• Administrator
Odgovori #98 : 26 Januar 2006, 18:32:25
stara je 19 let

Kaaaj?!?! 19let? Nikoli ji jih nebi dal :D In jo je res škoda za klavnico... no sicer ... katerega konja pa ni škoda za klavnico?
Je potem recimo Klenca primerna za čiste začetnike? Predvidevam glede na starost, je verjetno bolj mirne sorte ;)

Lp, Črt

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #99 : 26 Januar 2006, 18:55:29
Kaaaj?!?! 19let? Nikoli ji jih nebi dal :D In jo je res škoda za klavnico... no sicer ... katerega konja pa ni škoda za klavnico?
Je potem recimo Klenca primerna za čiste začetnike? Predvidevam glede na starost, je verjetno bolj mirne sorte ;)
ja 19 let ja ;D ;D ;D. Vsak reče uh že 19 sigurno je popolnoma mirna, pridna, itd. ...to je tak živček..uhh :P. Ne ni primerna za začetnike, ker je zelo živahna in uboga tistega na katerega se naveže. zadnjič je prosila ena punca, če bi jo lahko jahala in po 5 min si je premislila, ker je taka, da se kdaj česa vstraši in odskoči in začetnik tega ne pričakuje in poleti dol, malo je trda na gobcu in vse dela na noge, začetniki pa ne znajo še kaj preveč delat z nogami, itd. je ene par kobilc tam, ki so pa res za začetnike...prave flegme :D. za klenco lahko rečem, da je še enkrat bolj živa od kakšnega 5 letnega konja v štali. njej nikoli ne zmanjka energije in skos bi se igrala z mojim ježkom...tistim na bundi na koncu rokava, kjer lahko reguliraš kolko bi imel da stisne :D :D :D. jutri grem končno jahat...po enem tednu ::) :-X...če se bom spomnila bom vzela aparat in malo poslikala.

lp

Roger Caras

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #100 : 27 Januar 2006, 20:44:40
no kar sem obljubila sem obljubila...

Klenca in Montana vsem PeSjanarjem pošiljata lepe pozdrave iz KKPIP

en lep pozdrav pa tudi od Maddone in Fellinga

ostale pa KLIK

lpi

Roger Caras

trigi

• Administrator
Odgovori #101 : 27 Januar 2006, 20:51:00
Hhehe... kake lepotice in lepotec :D

Drugače sem pa gleda slike še v albumu in je Butler full zanimiv :) Tam na eni sliki je taaaaakooooo rdeč :)

Lp, Črt

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #102 : 27 Januar 2006, 20:52:31
To Irena...pridna punca.Felling je ful krasen :-*...daj povej še to.Kako te zebe,ko ga ohlajaš?Pri nas je bilo popoldne -5°c pa mene vseno zebe,ko galopiram ::)

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #103 : 27 Januar 2006, 21:03:17
trigi sej je Red butler ;) ;D

T.M.T. ko jaham se tok dogaja, da nimam časa mislit na mrzlo. skoraj vedno mi je pa ful ful vroče in se ponavadi slečem..sploh če jaham kakšnega takega konja kot je npr. Montana .;). drugače pa ja zadnjič je bilo pa res peklensko mrzlo....in smo ohlajali (ohlajamo po potki, ki je narejena okoli kluba) in ko sem pokrila Montano sem pokrila še sebe...ponavadi se usedeš na deko, da ne pade dol jaz sem jo dala pa čez čez noge pa se malo pomatrala, da sem  spredaj na plečih še zapela, da ni dol padala...pa je blo toplo meni in montanci. danes pa sem pozabila deko na klopci  ::)ampak sem jo potem hitro zadekala ko smo prišli domov ;D

lp

Roger Caras

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #104 : 06 Februar 2006, 22:07:58
Pravkar sem izvedela, da je umrla Atena...kobila, ki je bila tam kjer sem včasih jahala zaradi neodgovornih lastnikov. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Atenca počivaj v miru :'( :'( :'( :'( :'( :'(

lp

Roger Caras

Equus

• čonča
  • *

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #106 : 07 Februar 2006, 15:39:22
Tudi z moje strani sožalje :'(.Zdele merka Rožleta :'( :-*

srečy

• PSI SO ZAKON!!
  • *
Odgovori #107 : 08 Februar 2006, 11:20:28
pa še moje sožalje. :'( :'( :'( :(

srečy

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #108 : 04 Marec 2006, 22:57:13
tema je čisto zamrla...nafehtala sem slikice od red butlerja, ko je prišel na kk pip...nevem kdaj je to bilo :-[....torej slikice...v priponki ;)

Roger Caras

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #109 : 04 Marec 2006, 23:20:55

Roger Caras

trigi

• Administrator
Odgovori #110 : 05 Marec 2006, 13:48:24
Bolj bi težko ustrezal svojemu imenu :D Rdeč in tako uglajen :D

Lepi so tile konji, čeprav moram proznati da se jih kar malo bojim, zato ker jih ne poznam verjetno ... je res da bo konj pred napadom upognil ušesa nazaj? Je še kakšen drug znak da je konj znerviran oz. se mu ni dobro približevati?

Lp, Črt

Equus

• čonča
  • *
Odgovori #111 : 05 Marec 2006, 15:24:35
če mu je nelagodno poleže ušesa čisto na vrat ;) to je res. zdajle se res ne spomnim še kakšnih drugih znakov :-[

Lp, Špela :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #112 : 05 Marec 2006, 15:25:02
Definitivno ušesa-najlažje prepoznaš razpoloženje.
Ušesa nazaj-grožnja,ne približuj se mi-nisem dobre volje
Pokončna,napeta ušesa-pozornost ali razburjenje
Striženje z uhlji-negotovost,živčnost

Po tem pa odvisno od vsakega posameznika-nekateri tolžejo z nogo,prhajo,mahajo z repom,zavijajo z očmi,se potijo ipd.Lastniki sčasoma pogruntamo vse konjske "muhe" in kako jih pokaže (recimo pri nas Cveta,ko je živčna začne s kopitom hoditi po drugem kopitu ::))

Aja Irenchy ful je lep :-*

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #113 : 05 Marec 2006, 19:12:58
komaj čakam da sneg skopni  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D grem jahat tavelike konje  ;D

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

srečy

• PSI SO ZAKON!!
  • *
Odgovori #114 : 06 Marec 2006, 19:05:19
ja jst tud. :D

srečy

NyNy

• *
  • X¤x- PsI sO zaKon! -x¤X
Odgovori #115 : 09 Marec 2006, 21:38:50
Se strinjam z vami, jaz moje nisem jahala že cel mesec :o, ker nimava primernega terena...in se vse vzgreza, ko hodi... :-\
Padca pa si ne moreva priviščiti, ne jaz in ne ona, da nama žrebiček ne splava povodi... 8)

Lp, Nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #116 : 10 Marec 2006, 15:10:55
NyNy sem gledala slikice tvoje lepotičke in je superca :-*.Tudi bodoča mamica ;).Pri na sže odštevamo dneve,jo crkljamo kolikor se da in jo imamo pod kontrolo večino časa,hehe.Upamd,a se uresničijo Trigijeve želje->eno miceno punčko bi :-*

NyNy

• *
Odgovori #117 : 10 Marec 2006, 15:35:25
Jaz pa bi imela fantka (žrebička) ...  ::) :-[

Imam pa eno vprašanje...koliko mesecev/tednov pred žrebitvijo moraš kobilo nehati jahati...oz. je že več ne smeš obremenjevat...?

Lp, Nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #118 : 10 Marec 2006, 15:39:19
NyNy a se zmenmo,da v nasprotnem primeru menjamo,hehe. :D

Glede jahanja pa takole.Znanec je rekel,da naj bi kao lahko jahal do zadnjega dne ::).No ker se nam žival smili jo s tem kakšne 2 meseca prej ne obremenjujemo ampak ima na voljo ves čas izpust pa sprehode.
Za moje pojme pa takole.Sam vidiš koliko je kobila sposobna,kakšna je kondicijska pripravljenost itd.

NyNy koliko pa je tvoja breja?

NyNy

• *
Odgovori #119 : 10 Marec 2006, 16:02:48
Moji teče 8 mesec...

Tako, da če bi menjali, boš čakala do poletja... ::)

Lp, Nina