konji

Equus · 256812

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #630 : 29 Marec 2008, 17:30:37
Domingo Lone  :) GG

delo z Nadjo

in s Petro

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Odgovori #631 : 29 Marec 2008, 19:06:54
Zelo je lep :-*
Koliko plečne višine ima?

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #632 : 29 Marec 2008, 19:53:57
Ne morem si kaj da nebi nekaj napisala. GoldenGirl s tem, da daješ take slike na forum kažeš to, da o konjih veš še bolj malo (s tem sploh ni nič narobe). Na drugi in tretji sliki je videti popolnoma napačno jahanje (pete odločno preveč gor, roke skoraj nekje pri kolenih, itd.). Če bi vedela kako hude napake si ujela v trenutku, potem slik najbrž ne bi objavila. Če napake vidiš, pa bi jih lahko zraven slik vsaj napisala (tako bi se vsi nekaj naučili).
Ne pravim, da bi morali vsi jahati popolno (to niti ni mogoče), vendar bi lahko pokazali vsaj malo truda v tej smeri. Ne zdi se mi vredu da ljudje zavajajo javnost s takimi slikami. Kaj pa naj si misli nekdo, ki se šele spoznava s konji. Da je to jahanje? Kam bomo pa prišli.

Lp,
Nuša

PS.: Post je bil mišljen dobronamerno. Napisala sem ga samo zato, da bi ljudje vedeli, da to jahanje ni vredu (trpi konjev hrbet). GoldenGirl tvoj žrebo je res zelo lepo obarvan, s pravilnim delom pa bi dobil še tistih par mišic, ki bi ga naredile res pravega lepotca. Pa brez zamere.

Nuša

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #633 : 29 Marec 2008, 20:16:31
Se strinjam z nušo o mišicah. Jih ima premalo, tako kot moja, da ne boš mislila, da nekaj pametujem na pamet  ;)

Je pa ful lep  :-* :-|~

Scarlett

• *
Odgovori #634 : 29 Marec 2008, 22:29:01
Nusaa, a tale fotka bo uredu?  ;)

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #635 : 30 Marec 2008, 07:13:18
Nusaa..hvala ampak on je westen ujahan in tvoje pripombe niso vmesne ... glede mišič... zima je in veliko konjev izgubi del mišične mase.. celo zimo je bil jahan 3x tedensko na terenu in 1 ali 2 krat v maneži.. je pa tak tip konja, ki ne bo nikoli bodybilder..tudi ko je bil v vrhunskem treningu (2 uri intenzivnega dela na dan) ni imel veliko več mišič...malo mu manjka na bedrih... ;D Mogoče veš, da je več linij QH.. konji reining linije so manj nabildani... GG

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #636 : 30 Marec 2008, 08:05:11
O, GG to si ti?
Bravo!

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #637 : 30 Marec 2008, 10:06:03
Andreja..ne to nisem jaz...jaz sem samo slikala  ;) Nusaa..zgolj v vednost.. na eni sliki je Petra, ki ima obe lincenci in je tudi v obeh disciplinah tekmovala...na drugi je Nadja, ki je trenirala galoperje v Italiji...torej obe niso začetnici..In še to..Domingo je bil ujahan na ostroge kot vsak reining konj...zaradi tega ga je zelo težko jahati brez ostrog..oziroma je zelo težko prenašati dejstva brez ostrog in tudi western sedlo to ne omogoči...in še vajeti...pri western jahanju se zelo malo uporavljajo...samo da so naslonjene na vrat konja... GG

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #638 : 30 Marec 2008, 10:13:52
In še eno od spredaj...se mi ne zdi tako švoh glede mišic  ;)

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #639 : 30 Marec 2008, 10:49:04
glede mišič... zima je in veliko konjev izgubi del mišične mase.. celo zimo je bil jahan 3x tedensko na terenu in 1 ali 2 krat v maneži..
To poznam, tudi moj trenutno ni ravno najlepši. Delamo na tem.

Domingo je bil ujahan na ostroge kot vsak reining konj...zaradi tega ga je zelo težko jahati brez ostrog..oziroma je zelo težko prenašati dejstva brez ostrog in tudi western sedlo to ne omogoči
Vredu, zato so torej pete gor.

...in še vajeti...pri western jahanju se zelo malo uporavljajo...samo da so naslonjene na vrat konja... GG
Ne spoznam se ravno najbolj na westrn. Če sem prav razumela potem ni važno kje imaš roke, samo morajo biti naslonjene na vrat konja?

Drugače pa hvala za obrazložitev. Vzamem nazaj  :).

Lp

Nuša

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #640 : 30 Marec 2008, 19:35:51
Nusaa  ;) GG

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #641 : 04 April 2008, 07:17:47
Rada mi vam predstavila mojo novo punčko, Dance with the Wind-Wind, ki se je skotila včeraj...Oče je Domingo Lona, mama pa moja Samanta!

Wind stara nekaj ur!  ;D GG

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #642 : 04 April 2008, 08:21:55
Uau!  :o
Krasna!
Mislim, da je že čas, da vas pridem kaj pogledat  8)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #643 : 04 April 2008, 08:56:12
Skrajni čas  ;D ;) GG

najchy

• *
Odgovori #644 : 04 April 2008, 10:29:59
Super žrebička :o

LP Anja
Naj album

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #645 : 04 April 2008, 12:02:28
In še polbrat Hidalgo sedaj star 2 tedna  ;D GG

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #646 : 04 April 2008, 18:52:47
Wou čestitke za Wind!!!Tamala je fullll lepa (mi je boljše barve kot Hidalgo) :-*

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Odgovori #647 : 05 April 2008, 11:59:32
Waw sami lepotci in lepotice :o :-*
In zanimive barve :D

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #648 : 06 April 2008, 10:17:34
To je en zanimiv lik glede dednosti barv  ;D GG

http://www.doubledilute.com/color-chart.htm

*alfa*

• *
Odgovori #649 : 07 April 2008, 12:47:21
lepi so vsi teli vaši konjički.

še jaz dodam malo fotk z moje strani iz tekme v stožcah ta vikend:

lp urška

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #650 : 29 April 2008, 10:53:02
Eno vprašanje za vse poznavalce.Ali spada haflinger pod ponije?

Zame ja,ker je po 150cm ::) ampak z enim mulcom ne prideva skupaj hehe.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #651 : 29 April 2008, 18:31:23
Mislim, da (tako kot islandec) spada med male konje.

Nuša

Scarlett

• *
Odgovori #652 : 29 April 2008, 18:40:28
Ali spada haflinger pod ponije?
Zame ja,ker je po 150cm ::) ampak z enim mulcom ne prideva skupaj hehe.

Poniji so do vključno 148 cm.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #653 : 29 April 2008, 19:33:16
Torej je?Haha...

Nusaa smo celo Emila (ti že veš koga) spraševali,pa je trdil da to ni mali konj...

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #654 : 29 April 2008, 20:15:40
V večini knjig piše, da je to poni. V novejši literaturi pa spadata islandec in haflinger pod tako imenovane male konje (ni ne poni, ne velik konj).
Haflinger velik konj sigurno ni (saj to se vidi kajne  :)). Je pa res, da nekateri ljubitelji te pasme ne prenesejo tega, da bi jim kdo rekel, da ja njihov konj poni (potem se pa razburjajo  ::)).

Nuša

*alfa*

• *
Odgovori #655 : 29 April 2008, 21:16:24
poni ali konj...zame bo haflinger zmeraj njaboljša pasma...so pa dileme glede tega.tako da bi jaz pravtako rekla da je to mali konj

lp urška

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
Odgovori #656 : 03 Maj 2008, 19:38:23
Saj so tudi arabci pod 150cm...in ne bi rekla da so poniji... ;) GG

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #657 : 04 Maj 2008, 11:08:07
So so ... samo večina jih preseže mejo 148cm.

*alfa* ali mogoče veš do katere kategorije se lahko pri dresuri jaha haflingerja? Je sploh omejitev? Ali pa bom raje tako vprašala. V kateri kategoriji še dosegajo dobre rezultate?

Nuša

Halil

• *
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
Odgovori #658 : 04 Maj 2008, 16:45:10
Pod 150 cm so v današnjem času res le še kaki unikatni egipčanski arabci. Drugače pa že vsi krepko presežejo 150 cm, kak žrebec tudi do 162cm

Arabian horse

Scarlett

• *
Odgovori #659 : 04 Maj 2008, 17:03:30
So so ... samo večina jih preseže mejo 148cm.

*alfa* ali mogoče veš do katere kategorije se lahko pri dresuri jaha haflingerja? Je sploh omejitev? Ali pa bom raje tako vprašala. V kateri kategoriji še dosegajo dobre rezultate?

Lahko ti jaz odgovorim, čeprav nisem *alfa* :-[

V dresuri lahko jahaš haflingerja v vseh kategorijah. Omejitev glede pasme ni. Pri nas se pojavi kakšen hafi na A, včasih tudi na L, višje pa ne. Haflinger je pač malo "omejen" glede hodov, se ne mora primerjat z ostalimi konji, ki tekmujejo v dresuri. So večkrat diskusije glede tega, če se sploh lahko primerja gibanje haflingerja in tudi ponijev z drugimi konji, npr. nemškimi toplokrvnimi. V tujini so tekmovanja za ponije ločena od ostalih.